|
Post by Zajebiście Mądre Drzewo on Oct 27, 2023 11:14:04 GMT 1
A gdzie Szmeterling była domyślna? w opieraniu odczytów o tożsamości jest domyślna
|
|
|
Post by Ziemia on Oct 27, 2023 11:15:03 GMT 1
w zasadzie każdy post wnosi coś merytorycznie (na ile jest to możliwe) A na ile jest to możliwe? przy takiej kreacji trochę trudno o zaawansowane wywody, na tyle jest to możliwe
|
|
|
Post by Ziemia on Oct 27, 2023 11:15:23 GMT 1
Zależy kiedy, jakbym coś takiego odwinął przy linczu i na przykład uratował w ten sposób mafiozę to tak. No ale konduktor jeszcze nie umiera, a ty go jeszcze nie ratujesz przed linczem. fakt
|
|
|
Post by Anna Maria Szmeterling on Oct 27, 2023 11:16:17 GMT 1
Konduktor to naturalny kandydat na kozła ofiarnego. Wiadomo, że jak pociąg jest solidnie opóźniony albo stoi gdzieś w szczerym polu, to konduktor nie jest niczemu winien, ale to właśnie on katalizuje złość wszystkich pasażerów.
|
|
|
Post by Anna Maria Szmeterling on Oct 27, 2023 11:16:46 GMT 1
O, Bolek się uaktywnił.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 27, 2023 11:17:14 GMT 1
via mobile
Post by Baylan Skoll on Oct 27, 2023 11:17:14 GMT 1
Ja bym chciał wiedzieć kto to jest i czemu mnie nie rozpoznał. Aha, czyli lygrys?
|
|
|
Post by Zajebiście Mądre Drzewo on Oct 27, 2023 11:17:20 GMT 1
ona ogólnie udaje taką domyślną spójrzcie na to
|
|
|
Post by Anna Maria Szmeterling on Oct 27, 2023 11:19:02 GMT 1
Bolek to ten typ człowieka, który może strzelić dwa swojaki i złamać linię spalonego przy trzeciej bramce, ale minutę później będzie się już wydzierał na kolegę za nieprecyzyjne dośrodkowanie.
|
|
|
Post by Antonio Conte on Oct 27, 2023 11:21:26 GMT 1
Przecież Bolek nigdy nie wyżywa się na współgraczach. Linczuje ich tak, ale nigdy nie obwinia za słabą grę
|
|
|
Post by Anna Maria Szmeterling on Oct 27, 2023 11:21:44 GMT 1
Poczytałem Was w nocy, nocne marki. No i mam już jeden mocny typ do mafiuszki. Otóż jest toooooo <werble>........ Bolek i Lolek. Kolega pojawił się o 23 i od razu zaczął wszystkich rozstawiać po kątach. Jak dla mnie widać, że stosuje jakąś nadwiedzę. Nawet chwalił się tym, że w 45 minut wyrobił sobie od groma opinii. Ewidentnie jest to tryhard do wjechania na piedestał miasta i potrzeba dyktowania innym, co i jak mają robić. Edycja mała, ryzyko warte zachodu. Bo przecież jak zdominuje od razu pozostałych, to w przyszłości ciężko go będzie ruszyć. Pewnie zadacie pytanie, dlaczego zaczął z aż tak wysokiego C? A chętnie odpowiem. Jego partner zaczął bardzo przeciętnie, można by nawet rzec, że słabo i został wrzucony na afisz przez dwóch mocniejszych graczy. Kto w takiej sytuacji pasowałby do tego opisu? Wydaje mi się, że Konduktor. To on dostał 2 głosy ode mnie i Brajanka przy atomowym odliczaniu. I to właśnie po tej akcji Bolas zaczął go dociskać. Mam deja vu z pewnej edycji, gdzie mafioza na dzień dobry się podpiął pod głosy innych i walił w swojego dzięki czemu dojechał na niewinności do końca edycji. Pozdrawiam, Wasz Wuja Dobra Rada. dawaj konkrety. Gdzie stosuję nadwiedzę? Wczoraj napisałeś na przykład, że w 45 sekund po wejściu do gry orientowałeś się już z grubsza we wszystkim. Jeśli to nie jest nadwiedza, to nie wiem, co nią jest.
|
|
|
Post by Bolek i Lolek on Oct 27, 2023 11:22:17 GMT 1
że w 45 minut
|
|
|
Post by Bolek i Lolek on Oct 27, 2023 11:23:12 GMT 1
przeczytanie 8-9 stron naprawdę nie zajmuje wiele czasu, a przy 12 graczach wyrobienie sobie opinii o większości czytając co stworzyli, nie trwa jakoś nie wiadomo jak długo
|
|
|
Post by Anna Maria Szmeterling on Oct 27, 2023 11:23:25 GMT 1
Przecież Bolek nigdy nie wyżywa się na współgraczach. Linczuje ich tak, ale nigdy nie obwinia za słabą grę W tej edycji tak się zachowuje. Sam daje niewiele konkretów, ale do wywoływania do tablicy innych jest pierwszy.
|
|
|
Rozgrywka
Oct 27, 2023 11:23:36 GMT 1
via mobile
Post by Baylan Skoll on Oct 27, 2023 11:23:36 GMT 1
patrz, ja zacząlem grać jakieś 45 minut temu i już w miarę orientuję się kto i jak gra i kto myśli, a kto udaje, że myśli. A Ty sobie chodzisz między przedziałami i nic zauważyć nie potrafisz? Może się minąłeś z powołaniem? Albo - inaczej - wiesz, że w tym pociągu wszyscy mają bilety, a tego, który go nie ma, nie chcesz zdekonspirować? Nie chcę się wtrącać, ale to, że ktoś po trzech kwadrans orientuje się w sytuacji, jest co najmniej podejrzane. co ciekawe Ania niby rozróżnia jednostki czasu
|
|
|
Post by Ziemia on Oct 27, 2023 11:24:00 GMT 1
szmeterling nadal gra miastowo
|
|
|
Post by Ziemia on Oct 27, 2023 11:24:42 GMT 1
Nie chcę się wtrącać, ale to, że ktoś po trzech kwadrans orientuje się w sytuacji, jest co najmniej podejrzane. co ciekawe Ania niby rozróżnia jednostki czasu tak i właśnie to sypanie się sekwencji logicznej jest miastowe mafiozi rzadko się tak wkopują bo bardziej myślą żeby się nie wkopać
|
|
|
Post by Bolek i Lolek on Oct 27, 2023 11:25:30 GMT 1
Przecież Bolek nigdy nie wyżywa się na współgraczach. Linczuje ich tak, ale nigdy nie obwinia za słabą grę W tej edycji tak się zachowuje. Sam daje niewiele konkretów, ale do wywoływania do tablicy innych jest pierwszy. na tym polega ta gra, by wywoływać innych do tablicy, jeśli wywołani zachowają się miastowo to dobrze, jeśli mafijnie to jeszcze lepiej.
|
|
|
Post by Anna Maria Szmeterling on Oct 27, 2023 11:26:04 GMT 1
Mam to potraktować jako pierwszą próbę? Nie, żaden Przyczajony lygrys. Ukryty Smok - podpowiem od razu - też nie.
|
|
|
Post by Anna Maria Szmeterling on Oct 27, 2023 11:27:33 GMT 1
W tej edycji tak się zachowuje. Sam daje niewiele konkretów, ale do wywoływania do tablicy innych jest pierwszy. na tym polega ta gra, by wywoływać innych do tablicy, jeśli wywołani zachowają się miastowo to dobrze, jeśli mafijnie to jeszcze lepiej. To teraz ja Cię wywołam. Uszereguj graczy od najbardziej miastowych do najbardziej mafijnych, może być z krótkimi komentarzami, ale nie musi.
|
|
foka
Edycja#38
|
Post by foka on Oct 27, 2023 11:29:14 GMT 1
O, Szmeterling skomentowała, że inny gracz napisał swojego dzisiejszego pierwszego posta w temacie.
|
|