monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 18:02:48 GMT 1
jesli przeanalizujesz inna mozliwosc i Bob wykluczajacy sie z Pshemem nagle okaze sie ze pasuje do Luczyka to trzeba zadac sobie pytanie
czy wieksza szansa jest strzelic w Pshema/Boba? jesli przykladowo Monti gryzie glebe, a Tomusia masz uniewinnionego i Ty jestes niewinnym egze?
czy lepiej w Luczyka? bo on moze pasowac i do Boba, i do Pshema
i to jest moja prawda tej rozgrywki
strzelasz nie tylko w najbardziej prawdopodobnego mafioze
strzelasz w najbardziej prawdopodobna pare
bo masz nagle tak: Pshemo 33% Bob 33% Luczyk 33%
ale Bob z Pshemem nie moze byc, a Luczykm laczy Boba i Pshema
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Nov 15, 2023 18:03:22 GMT 1
w dodatku przy grze dwojkowej, gdzie wystarczy ze kazdy gracz podejrzewa trzech graczy i moze bez konsekwencji podejrzewac kolege z mafii i chuja z tym zrobic
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 18:04:34 GMT 1
a jak nie znajdziesz partnera dla nikogo? to nic nie tracisz, bo wracasz do punktu wyjscia i walisz w swoja najbardziej prawdopodobna opcje ale jesli jestes w stanie stwierdzic, ze przykladowo Pshemo w mafii by czego nie zrobil bo to nie jest to optymalne to tym bardziej mozesz stwierdzic, ze para Pshemo Bob by czegos nie zrobila razem, bo nie jest to optymalne nie ma tu wielkiej roznicy w samym rozumieniu rozgrywki i nie mozesz na tym stracic, bo to jest dodatek, addon chyba, ze sie okaze, ze jestes deklem i masz jakies powalone estymatory ale skoro tu jest ZACNE GRONO to dla mnie pewne prawidla jednak mozna zastosowac
|
|
|
Post by tomus on Nov 15, 2023 18:04:49 GMT 1
po co chcesz znajdować partnera twojego mafiozy Monti? tego w twojej grze nie rozumiem. przeciez my nie szukamy calej mafii, wiec po co chcesz szukac partnera kogos kogo masz stuprocentowo pewnego? nie jest moim pewnym mafiozą, uwazam, ze indywidualnie tutaj ciezko kogos znalezc, mogl byc to ten Tomek jako slabe ogniwo ale poza tym, ze z jakiegos powodu nadal nie ustosunkowal sie do rozgrywki i gra na tunelu, to nie mam mu duzo do zarzucenia masz zbiór, dam teoretyczne dane: Pshemo 60% Luczyk 30% Bobek 30% egze 25% Tomus 20% no i niby fajnie ale dodajesz se do tego szanse parowe: Pshemo - Luczyk 30% Pshemo - Bobek 5% Pshemo - Tomus 20% i tak dalej dla kazdego w momencie gdy, przykladowo, jutro rozstrzygasz miedzy dwoma opcjami, opierasz sie na tym co indywidualnie sadzisz o rozgrywce danego gracza, ale wzmocnieniem twoich kalkulacji jest jeszcze dodatek gry gracza ktorego z najwiekszym prawdopodobienstwem z nim parujesz masz wiecej danych = wieksze szanse na znalezienie oczywiscie mogli zagrac tak, ze ni chuja sie nie doszukasz, ale moim zdaniem przy tym setupie jednak parowanie jest nieodzowne, nikt tego matematycznie nie rozpisze bo za duzo szans, ale typowo na czutke jestes w stanie stwierdzic, ze przykladowo Pshemo - Luczyk maja wieksze szanse niz Bob-Pshemo, wiec mozesz cos wyeliminowac Mafia takich postów nie pisze. Czy Pshemo, Łuczyk, Kacper to po prostu zwycięska kolejka?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 18:05:45 GMT 1
w dodatku przy grze dwojkowej, gdzie wystarczy ze kazdy gracz podejrzewa trzech graczy i moze bez konsekwencji podejrzewac kolege z mafii i chuja z tym zrobic no ale stop, dopiero co gadaliśmy o tym, ze skoro Bobek nielogicznie uniewinnia Łuczyka, to rosną szanse na Łuczyk - Bobek i Ty mowiles, ze czekasz na jego wyjasnienie i dokladnie o takie sytuacje chodzi to nie jest nic innego niz dodatkowe dane oczywiscie konfiguracji moze byc mnostwo, ale przeciez zawsze sa i w rozpatrywaniu indywidualnym tez sa
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 18:07:22 GMT 1
chodzi o to, jeszcze skracając
że de facto strzelając jutro, mając zbiór pięciu osób, a nie sześciu w teoretycznie najbardziej prawdopodobną dwójkę
masz o wiele większe szanse, niż strzelając w najbardziej prawdopodobnego mafiozę
więc jeśli z gry masz pewność, że ten Bob z Pshemem mogą nie być, a są na podobnym podejrzeniu co Łuczyk, to musisz dać w Łuczyka, bo on spaja obie osoby, jak wskazywałem
i uważam, że nie da się z tym kłócić
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Nov 15, 2023 18:07:54 GMT 1
no a ja chetnie opinie Tomusia przeczytam, wiekszosc go chyba uniewinnia, wiec zobaczymy jak wywiaze sie z roli "sedziego", w moim pojedynku 1v1 z redem ładnie wszystko rozpisał, tu jeśli jest gitem, to liczę na podobne rozkminy, pytania, a jeśli nie jest to tym bardziej niech się produkuje, bym widział różnice hehe Bardzo miejski post Egzego.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 18:08:54 GMT 1
dlatego w sumie optymalnym dla mnie jest strzał we mnie dziś, bo będziecie mieli pewność, że ta teoria pochodzi od niewinnego, a uważam, że są zdarzenia już w tej grze, które pewne konfiguracje wykluczają
także potem trzeba zapodać ISO i rozpatrywać wśród podejrzanych
oczywiście jeszcze bardziej optymalnym jest próba trafienia mafiozy i zaufanie mi, ale ja nie mam w sumie wielkich oczekiwań, mimo, że robię cały czas niemafijne dymy
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 18:09:12 GMT 1
no a ja chetnie opinie Tomusia przeczytam, wiekszosc go chyba uniewinnia, wiec zobaczymy jak wywiaze sie z roli "sedziego", w moim pojedynku 1v1 z redem ładnie wszystko rozpisał, tu jeśli jest gitem, to liczę na podobne rozkminy, pytania, a jeśli nie jest to tym bardziej niech się produkuje, bym widział różnice hehe Bardzo miejski post Egzego. to jest post egze który najbardziej mi się nie podobał
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 18:09:52 GMT 1
jeszcze tym bardziej biorąc pod uwagę, że zarówno egze jak i Pshemo się do Tomusia przykleili na tamtym etapie gry no nie wiem jak mogłeś to przywołać teraz, przecież to świadczy przeciwko wam jeśli Tomek jest niewinny Tomek, co o tym sądzisz?
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Nov 15, 2023 18:11:53 GMT 1
No co do zasady to chyba w tym sie roznimy Monti, ze ja uważam, że nia ma w tej rozgrywce wykluczajacej sie dwojki, o ile ktorys z graczy w ogole mi sie nie wydaje mafijny. Tzn przy tej rozgrywce mafia w ogole nie ma potrzeby grania zespolowego na forum, wystarczy ze beda sprytnie glosowac, a pierwsze glosowanie latwo wysprytowac, a drugie to jak patrze to w ogole jest takie, ze jeden niewinny zle wytypuje i mafia wygrywa
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 18:11:54 GMT 1
no bo tak:
1. Tomek dostaje uniewinnienia i rejtany żeby z tym niehandlować 2. Egze pisze ze konsolidacja najwazniejsza 3. Egze wskazuje ze on to jest z Pshemem i Tomkiem i co ja mu zrobie (eee :mellow:) 4. Egze pisze, ze Tomus to niech bedzie sedzia, bo jest taki piekny i madry 5. Jakis czas pozniej Pshemo jednak sie troche wycofuje z Tomusia, ale jednoczesnie oddaje glos na Kacperka, a wczesniej mial 'prowokacyjny' na Tomusiu
byla teoria moja i Luczyka, ze egze z Pshemem chca sie przewiezc na plecach Tomka, ale czy to nie byloby zbyt bezczelne i ordynarne, ze Pshemo to przywoluje? Bobek, Luczyk, co sadzicie?
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Nov 15, 2023 18:12:50 GMT 1
chodzi o to, jeszcze skracając że de facto strzelając jutro, mając zbiór pięciu osób, a nie sześciu w teoretycznie najbardziej prawdopodobną dwójkę masz o wiele większe szanse, niż strzelając w najbardziej prawdopodobnego mafiozę więc jeśli z gry masz pewność, że ten Bob z Pshemem mogą nie być, a są na podobnym podejrzeniu co Łuczyk, to musisz dać w Łuczyka, bo on spaja obie osoby, jak wskazywałem i uważam, że nie da się z tym kłócić No, ja produktywny jestem, bo już wam pokazałem, że nie mogę być w mafii z Kacperkiem.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 18:13:54 GMT 1
No co do zasady to chyba w tym sie roznimy Monti, ze ja uważam, że nia ma w tej rozgrywce wykluczajacej sie dwojki, o ile ktorys z graczy w ogole mi sie nie wydaje mafijny. Tzn przy tej rozgrywce mafia w ogole nie ma potrzeby grania zespolowego na forum, wystarczy ze beda sprytnie glosowac, a pierwsze glosowanie latwo wysprytowac, a drugie to jak patrze to w ogole jest takie, ze jeden niewinny zle wytypuje i mafia wygrywa no zazwyczaj jest tak, ze jak niewinny zle zaglosuje to jest koniec, szczegolnie przy warunkach meczowkowych ja tez uwazam, ze nie ma potrzeby zespolowego grania ale nie moze zrobic pewnych rzeczy przed strachem o permadeath jesli typowa mafia nie robi mnostwo plejsow, to taka mafia w tym setupie tym bardziej czysto psychologicznie ma jeszcze wiekszy strach przed takim plejsem oczywiscie Bobek z Pshemem np. moga miec wystarczajaco duze cojones zeby to zrobic ale powiedz mi tak na czutke, czy ty ich widzisz razem w mafii? bo ja nie indywidualnie moze jeden z nich jest
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 18:14:25 GMT 1
chodzi o to, jeszcze skracając że de facto strzelając jutro, mając zbiór pięciu osób, a nie sześciu w teoretycznie najbardziej prawdopodobną dwójkę masz o wiele większe szanse, niż strzelając w najbardziej prawdopodobnego mafiozę więc jeśli z gry masz pewność, że ten Bob z Pshemem mogą nie być, a są na podobnym podejrzeniu co Łuczyk, to musisz dać w Łuczyka, bo on spaja obie osoby, jak wskazywałem i uważam, że nie da się z tym kłócić No, ja produktywny jestem, bo już wam pokazałem, że nie mogę być w mafii z Kacperkiem. no dobra, chyba, ze naprawde tu jest zaplanowany plejs, bo timing tego posta z moim to jest cos niesamowitego egze, co sadzisz?
|
|
|
Post by tomus on Nov 15, 2023 18:14:51 GMT 1
Moim zdaniem mafia to chyba Kacper Łuczyk na ten moment
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Nov 15, 2023 18:14:59 GMT 1
Bobek, Ty chcesz zlinczowac dzisiaj tego Pshema naprawde?
Pshemo, chcesz zlinczowac Bobka?
|
|
|
Post by bobek on Nov 15, 2023 18:15:15 GMT 1
szastasz stylami gry, trochę orkiestra na dwa baty To prawda, ale dzisiaj jestem innym człowiekiem niż wczoraj. Czuję się zupełnie inaczej. Nie chcę grać tak jak grałem wczoraj. chyba najlepszy post pshema w tej edycji pierwszy po którym zwątpiłem
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Nov 15, 2023 18:15:19 GMT 1
Brzytwe Ockhama sobie zrób i ci wyjdzie, że w mafii nie jestem.
|
|
|
Post by bobek on Nov 15, 2023 18:16:34 GMT 1
rośnie mi egze i rośnie mi pshemo
|
|