|
Post by tomus on Jan 18, 2024 14:48:33 GMT 1
Kshaq niewinny, mafia wygrała. W mafii Monti + Sidor. Ez. Napiszę za godzinkę jak coś zjem po czym trafiłem ten skład tak wcześnie xD Mam nadzieję, że zaraz po wyjaśnieniu Harrier vs Ozdoba
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Jan 18, 2024 16:08:37 GMT 1
Pewnie Monti z którymś z nieobecnych (Sidor/Eneldo/bobek) Start gry. Aktywni Monti + kshaq + kurwiszon. Nieaktywni (mało aktywni) Sidor/bobek/Eneldo. Nie ma szans na obie mafię w drugim obozie. Mafia wie o starcie gry przed czasem, jeśli obaj przeglonują początek, to może się stworzyć towncore z aktywnych na początku (wszyscy tak naturalni, że jest problem) i potem mafia by musiała ratować sytuację dla nich już praktycznie przegraną (all eyes na trójkę nieaktywną). Za duże ryzyko, mały potencjalny profit. No niby w teorii obaj mafiozi mogliby nie mieć czasu, ale to raczej pomijalne prawdopodobieństwo (wiedzieli o starcie gry!). Więc 2 aktywni albo 1 aktywny i drugi mniej. Kurwiszon się szybko uniewinnił, kshaq też. Metoda eliminacji wskazuje na Montiego, ale też fakt, że były ze 2 rzeczy, które miastowy Monti by zauważył, a nie zauważył (tak uznałem, widać słusznie). To już czasy za dobrych mafii, żeby tu mafijnych postów szukać u takich zawodników, bardziej jakieś delikatne rzeczy + to czego nie robią (bo psychologicznie w mafii to bardzo trudne). Głównie chodzi o to zniknięcie i wyhamowanie podniecenia po "Panasiuk case" (kshaq został na mieście, Monti zniknął) oraz imo TROCHĘ za trywialna progresja. Trochę głupotki, więc trudno wychwycić, ale się udało. Pomogli miastowi kshaq i kurwiszon. Jakieś drobne rzeczy mi wskazuja, że z nieobecnych pewnie ten Sidor, ale to jakieś małe detale dające większe prawdopodobieństwo, nie rozkminialem tego jakoś na powaznie. Gra i tak w powijakach, ale może się rozkręci A z "nieaktywnych" (a bardziej - trochę obok gry) Eneldo/Sidor/bobek czemu Sidor?
Otóż tutaj chodzi o intencje, a dokładnie spójność. Prosta rzecz, a jaka skuteczna - bobek i Eneldo grali początek "no mało wiem jeszcze co się dzieje, to trochę se pobimbam, zobaczymy potem". Jest spójność na linii to co gram (wyjebanko) z postawą w temacie (faktycznie wyglądali, jakby mieli wyjebane). A u Sidora była drobna (bo nie tak, że jakoś bardzo) niespójność w tym aspekcie. Niby grał na takie wywalone jaja jak w ostatnim takim pojedynku (co losował i twardo szedł w tych graczy), niby na luzaku (popisać sobie, tu zagrać w Lying, tu wskazać coś w losowaniu), ale z postów przebijała większe zainteresowanie rozgrywką i jednak, kiedy sytuacja tego wymagała (to podkreślam, bo typowe dla mafiozy) lekkie nagięcie tego imagu. Niby losowanie, ale o każdym coś tam napisze. Niby postawa luźna, ale bycie raczej pod prądem. W mieście też by sobie pewnie wajbował, też mógł mieć w miarę podobny pogląd na sytuację, też se "wylosować" mafię dobrzyńską (Eneldo + bobek) i w nią cisnąć. A jednak tutaj nie udało się ukryć większej interesowności. I się sprawdziło. Ale mafia bardzo fajnie pograła i zasłużony win
|
|
|
Post by piernikowy on Jan 18, 2024 16:10:53 GMT 1
Ja tak to widziałem: Sidor wpadł, bo za bardzo kurwiszonka pchał w d1. Wyglądało to na typowe szukanie, kogo wyjebać, nie szukanie prawdy. Kshaq niewinny, bo miałem z nim mindmeldy. Eneldo niewinny, bo w ogóle nie grał na wyrobienie pozycji w d1. Kacperek niewinny, bo miał posta, gdzie zwrócił uwagę kshaqowi, że ten ma na nim głos. W mafii raczej pokazowo człowiek stara się mieć wyjebane na głosy. Montiego nic w miarę nie uniewinniało. Kurwiszonka pomyliłem, bo jakiś zbyt merytoryczny mi się wydał w tym d1.
|
|
|
Post by Sidor on Jan 18, 2024 17:46:00 GMT 1
Zdradne są kroki za spiesznie podjęte...
|
|