|
Post by Francois Pignon on Feb 20, 2024 17:37:04 GMT 1
Kochani. Dokonałem dokładnej analizy dzisiejszej rozgrywki i proszę Was o zapoznanie się z jej treścią: Metodologia: analiza tekstu, statystyka opisowa, rachunek prawdopodobieństwa Według moich obliczeń, w naszym mieście żyje 11 osób. Oznacza to, że w pierwszym linczu nasze szanse na uśmiercenie mafiozy wynoszą 18%. Część miastowych jest bardziej aktywna, część mniej aktywna, a pozostała część mało aktywna. Wnioski: musimy dokonać rozsądnego wyboru w kwestii pierwszego linczu, bo nasze szanse na powodzenie nie są zbyt wysokie.
|
|
|
Post by Kwicoł on Feb 20, 2024 17:37:09 GMT 1
no ja nie za bardzo wiem, z czego to się wzięło ani u niego, ani u ciebie tbh xD to była jakaś kłótnia z dupy, natomiast nie wiem, czy patrząc tu pod kątem frakcji, ktokolwiek miał w tym jakiś większy cel poza pokazaniem ego top? Jestem w stanie sobie wyobrazić, że ze strony Stępnia to miastowa nieufność, ale ja osobiście raczej się cieszę, jak na początku gry znajduję jakiegoś sojusznika dla mnie to NAI raczej ostatecznie ja nie pytam o ocenę, hmm, przynależności pod tym kątem i jaki jest skutek tylko o to czy to co pisał Stępień abstrahując od nieufności ma jakąś kotwice w rzeczywistości czy jest odchyleniem w mojej opinii poszła odklejka max, bo jakikolwiek faktem jest że szliśmy razem, tak sposób w jaki to przedstawiał nie ma odniesienia do faktów i zastanawiam się czy jest jakakolwiek przesłanka dla rozsądnego człowieka żeby zacząć taki temat czyt. w jakich okolicznościach mógłby pomyśleć jak pomyślał no to ci mówię - zakładając Stępnia w mieście, to siadanie mu przez ciebie na plecach zrzuciłbym na miastową nieufność po prostu natomiast biorąc pod uwagę, że jesteśmy jeszcze przed pierwszym linczem, to trochę za wcześnie chyba xd fakt jest taki, że ZACZĘŁO się od konfliktu Stępnia z Jacą ale jestem w stanie spokojnie sobie wyobrazić, że to się rozmywa godzinę później bez konkretniejszego dojazdu, bo Jaca już zdążył go uniewinnić za miastową odklejkę tak że no nieufność jedno, a negowanie wpływu kurwa współpracownika przy takiej akcji to drugie
|
|
|
Post by Pan nikt on Feb 20, 2024 17:38:29 GMT 1
I co z tego? Nie było mnie, nie czytałem, to pytam. Może ktoś bardziej uprzejmy odpowie. no to tak, właśnie tak to wygląda czy ta odpowiedź daje ci lepszy insight w stan miasta, niż ta nieuprzejma? W sumie to lepszy. A byłby jeszcze lepszy, gdyby ktoś niezależny napisał, że w sumie to, co napisał Kwicoł a Nikt (nie) powtórzył to jest prawda. Wczoraj wieczorem kładłem się spać z myślą, że ten Shitskansen to strasznie się rozpycha i stara się pokazać z jak najlepszej strony. Skojarzył mi się z pewną nafaszerowaną rybą. No i jak potwierdzasz, że dalej to trochę tak wygląda i sobie przypisują chłopaki zasługi, które nie wiadomo jeszcze czy są zasługami, to mi się to mi to nasuwa myśl, że Shitskansenowi kurewsko zależy na podbijaniu swojej pozycji. Jest to co najmniej toksyczne (nie widzę w tym ŻADNEGO plusa z perspektywy miastowego w kontekście grania dla frakcji a nie podbijania ego), a może też być potencjalnie mafijne. W sytuacji, gdy mord jest 1, więc zawsze da się usprawiedliwić to, że taka osoba nie poleciała dla mafiozy ważne jest wejść mocno, mniejsza szansa, że potem będzie jeszcze naciskany, pressowany, a większa, że będzie ciałem decyzyjnym co do kierunku linczów.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 20, 2024 17:38:45 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 20, 2024 17:38:45 GMT 1
Jacek, mam nadzieję że dasz naprawdę dobry post, bo zaczyna się robić ciekawie.
Kwiczoł, a Boss - Stępień? Jak oni razem wyglądają według Ciebie?
|
|
|
Post by Kwicoł on Feb 20, 2024 17:38:55 GMT 1
Kochani. Dokonałem dokładnej analizy dzisiejszej rozgrywki i proszę Was o zapoznanie się z jej treścią: Metodologia: analiza tekstu, statystyka opisowa, rachunek prawdopodobieństwa Według moich obliczeń, w naszym mieście żyje 11 osób. Oznacza to, że w pierwszym linczu nasze szanse na uśmiercenie mafiozy wynoszą 18%. Część miastowych jest bardziej aktywna, część mniej aktywna, a pozostała część mało aktywna. Wnioski: musimy dokonać rozsądnego wyboru w kwestii pierwszego linczu, bo nasze szanse na powodzenie nie są zbyt wysokie. francuzik używa matematyki, niewinny
|
|
|
Rozgrywka
Feb 20, 2024 17:39:55 GMT 1
via mobile
Post by Stanisław Ulam on Feb 20, 2024 17:39:55 GMT 1
Ale to już powiedział Kwicoł. I co z tego? Nie było mnie, nie czytałem, to pytam. Może ktoś bardziej uprzejmy odpowie. Czyż nie udałeś, że to jest pytanie? Ja na przykład teraz tak.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 20, 2024 17:40:29 GMT 1
via mobile
Post by Stanisław Ulam on Feb 20, 2024 17:40:29 GMT 1
Kochani. Dokonałem dokładnej analizy dzisiejszej rozgrywki i proszę Was o zapoznanie się z jej treścią: Metodologia: analiza tekstu, statystyka opisowa, rachunek prawdopodobieństwa Według moich obliczeń, w naszym mieście żyje 11 osób. Oznacza to, że w pierwszym linczu nasze szanse na uśmiercenie mafiozy wynoszą 18%. Część miastowych jest bardziej aktywna, część mniej aktywna, a pozostała część mało aktywna. Wnioski: musimy dokonać rozsądnego wyboru w kwestii pierwszego linczu, bo nasze szanse na powodzenie nie są zbyt wysokie. Brawo. Możemy współpracować.
|
|
|
Post by Kwicoł on Feb 20, 2024 17:41:05 GMT 1
Jacek, mam nadzieję że dasz naprawdę dobry post, bo zaczyna się robić ciekawie. Kwiczoł, a Boss - Stępień? Jak oni razem wyglądają według Ciebie? myślałem o tej konfiguracji i Boss chciał pchać Stępnia jako kandydata do linczu o ile dobrze pamiętam, i to w momencie w którym ten miał całkiem niezłą pozycję, więc nie do końca mi się oni razem dodają stawiałbym że jeżeli Jaca jest w mafii, to max jeden z nich jest razem z nim, nie widzę takiej trójki na moment obecny
|
|
|
Post by Pan nikt on Feb 20, 2024 17:41:12 GMT 1
Czemu poczułeś potrzebę aż dwukrotnego zaznaczenia, że powtórzyłem coś po Kwiczole? Nawet jeśli powtórzyłem, to niecelowo, bo nie czytałem większości postów. Ale niech będzie, że powtórzyłem celowo i świadomie. Co w związku z tym? Jakie wnioski z tego wyciągasz? @shitskansen - jak w takim razie powinienem rozumieć tę sytuację? W sumie Stępień też może się wypowiedzieć. Załóżmy, że planuję się zaangażować w rozgrywkę, ale nie chce mi się nadrabiać, jak podsumowalibyście pierwsze 27 stron? Kto się uniewinnił, kto się wjebał? Jakie były kluczowe wydarzenia? tak jak ją zrozumiesz po przeczytaniu 27 stron. kim ja jestem żeby tworzyć obraz rzeczywistości w Twojej głowie? wysil się i przedstaw wnioski. Wykrywacz Mafijnych Postów właśnie robi bipbipbipbip Nie przeczytam 27 stron. Może w piątek ewentualnie, jeśli dożyję, stwierdzę, że warto.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 20, 2024 17:41:16 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 20, 2024 17:41:16 GMT 1
no to tak, właśnie tak to wygląda czy ta odpowiedź daje ci lepszy insight w stan miasta, niż ta nieuprzejma? W sumie to lepszy. A byłby jeszcze lepszy, gdyby ktoś niezależny napisał, że w sumie to, co napisał Kwicoł a Nikt (nie) powtórzył to jest prawda. Wczoraj wieczorem kładłem się spać z myślą, że ten Shitskansen to strasznie się rozpycha i stara się pokazać z jak najlepszej strony. Skojarzył mi się z pewną nafaszerowaną rybą. No i jak potwierdzasz, że dalej to trochę tak wygląda i sobie przypisują chłopaki zasługi, które nie wiadomo jeszcze czy są zasługami, to mi się to mi to nasuwa myśl, że Shitskansenowi kurewsko zależy na podbijaniu swojej pozycji. Jest to co najmniej toksyczne (nie widzę w tym ŻADNEGO plusa z perspektywy miastowego w kontekście grania dla frakcji a nie podbijania ego), a może też być potencjalnie mafijne. W sytuacji, gdy mord jest 1, więc zawsze da się usprawiedliwić to, że taka osoba nie poleciała dla mafiozy ważne jest wejść mocno, mniejsza szansa, że potem będzie jeszcze naciskany, pressowany, a większa, że będzie ciałem decyzyjnym co do kierunku linczów. jak można najpierw przyjść i powiedzieć że się nie czyta, a potem napisać tak tendencyjnego posta?
|
|
|
Rozgrywka
Feb 20, 2024 17:42:23 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 20, 2024 17:42:23 GMT 1
niestety to nie będzie łatwa edycja jednak
|
|
|
Post by Pan nikt on Feb 20, 2024 17:43:20 GMT 1
Kochani. Dokonałem dokładnej analizy dzisiejszej rozgrywki i proszę Was o zapoznanie się z jej treścią: Metodologia: analiza tekstu, statystyka opisowa, rachunek prawdopodobieństwa Według moich obliczeń, w naszym mieście żyje 11 osób. Oznacza to, że w pierwszym linczu nasze szanse na uśmiercenie mafiozy wynoszą 18%. Część miastowych jest bardziej aktywna, część mniej aktywna, a pozostała część mało aktywna. Wnioski: musimy dokonać rozsądnego wyboru w kwestii pierwszego linczu, bo nasze szanse na powodzenie nie są zbyt wysokie. Czy to oznacza, że zaczniesz pisać coś o grze? Bo właśnie miałem pisać, że chyba mamy pierwszą próbę przebrnięcia mafiozy przez grę jako glon niemerytoryczny.
|
|
|
Post by Filthy Frank on Feb 20, 2024 17:43:40 GMT 1
tak jak ją zrozumiesz po przeczytaniu 27 stron. kim ja jestem żeby tworzyć obraz rzeczywistości w Twojej głowie? wysil się i przedstaw wnioski. Wykrywacz Mafijnych Postów właśnie robi bipbipbipbip Nie przeczytam 27 stron. Może w piątek ewentualnie, jeśli dożyję, stwierdzę, że warto. Obiecanki cacanki.
|
|
|
Post by Stępień on Feb 20, 2024 17:44:21 GMT 1
Najlepsze jest to, że ja sobie trochę beczkę chciałem toczyć tą dyskusją z Shinkansenem, ale on się odpalił jak typowy mafiozo. Miastowy pomyslałby: "podejrzewa mnie choć mógłby mieć ze mnie sojusznika do końca gry, pewnie jest niewinny", a co myśli Shinkansen "to na pewno spisek, Stępień jest w mafii ze Stachurskim, albo z Bossem, albo z kimś jeszcze innym, zapytam Kwiczoła o zdanie na ten temat, na pewno też to zobaczy"
|
|
|
Post by Kwicoł on Feb 20, 2024 17:44:27 GMT 1
no, i tak jak mówiłem - w gronie pan nikt, francuzik, frank jeden sobie siedzi i zawija w sreberka
|
|
|
Post by Pan nikt on Feb 20, 2024 17:44:35 GMT 1
W sumie to lepszy. A byłby jeszcze lepszy, gdyby ktoś niezależny napisał, że w sumie to, co napisał Kwicoł a Nikt (nie) powtórzył to jest prawda. Wczoraj wieczorem kładłem się spać z myślą, że ten Shitskansen to strasznie się rozpycha i stara się pokazać z jak najlepszej strony. Skojarzył mi się z pewną nafaszerowaną rybą. No i jak potwierdzasz, że dalej to trochę tak wygląda i sobie przypisują chłopaki zasługi, które nie wiadomo jeszcze czy są zasługami, to mi się to mi to nasuwa myśl, że Shitskansenowi kurewsko zależy na podbijaniu swojej pozycji. Jest to co najmniej toksyczne (nie widzę w tym ŻADNEGO plusa z perspektywy miastowego w kontekście grania dla frakcji a nie podbijania ego), a może też być potencjalnie mafijne. W sytuacji, gdy mord jest 1, więc zawsze da się usprawiedliwić to, że taka osoba nie poleciała dla mafiozy ważne jest wejść mocno, mniejsza szansa, że potem będzie jeszcze naciskany, pressowany, a większa, że będzie ciałem decyzyjnym co do kierunku linczów. jak można najpierw przyjść i powiedzieć że się nie czyta, a potem napisać tak tendencyjnego posta? Jak widać można. Przeczytałem wczoraj pierwszych 10 stron (i teraz jeszcze ze 3) oraz obecnie od 27. jestem na bieżąco. Napisałem jak Cię postrzegam. Możesz mieć to w dupie.
|
|
|
Post by Filthy Frank on Feb 20, 2024 17:45:15 GMT 1
Kochani. Dokonałem dokładnej analizy dzisiejszej rozgrywki i proszę Was o zapoznanie się z jej treścią: Metodologia: analiza tekstu, statystyka opisowa, rachunek prawdopodobieństwa Według moich obliczeń, w naszym mieście żyje 11 osób. Oznacza to, że w pierwszym linczu nasze szanse na uśmiercenie mafiozy wynoszą 18%. Część miastowych jest bardziej aktywna, część mniej aktywna, a pozostała część mało aktywna. Wnioski: musimy dokonać rozsądnego wyboru w kwestii pierwszego linczu, bo nasze szanse na powodzenie nie są zbyt wysokie. Czy to oznacza, że zaczniesz pisać coś o grze? Bo właśnie miałem pisać, że chyba mamy pierwszą próbę przebrnięcia mafiozy przez grę jako glon niemerytoryczny. Nie no, akurat zabawny się zaczął robić.
|
|
|
Post by Pan nikt on Feb 20, 2024 17:45:34 GMT 1
Nie przeczytam 27 stron. Może w piątek ewentualnie, jeśli dożyję, stwierdzę, że warto. Obiecanki cacanki. Nie przeczytam czy nie dożyję? Czy może właśnie przeczytam, bo nie będę umiał olać?
|
|
|
Rozgrywka
Feb 20, 2024 17:46:13 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 20, 2024 17:46:13 GMT 1
Jacek, mam nadzieję że dasz naprawdę dobry post, bo zaczyna się robić ciekawie. Kwiczoł, a Boss - Stępień? Jak oni razem wyglądają według Ciebie? myślałem o tej konfiguracji i Boss chciał pchać Stępnia jako kandydata do linczu o ile dobrze pamiętam, i to w momencie w którym ten miał całkiem niezłą pozycję, więc nie do końca mi się oni razem dodają stawiałbym że jeżeli Jaca jest w mafii, to max jeden z nich jest razem z nim, nie widzę takiej trójki na moment obecny problem polega na tym że miałem wrażenie że miasto się zaczyna konsolidować wczoraj wieczorem, tymczasem dzisiaj zaczęło to siadać z wydatnym udziałem Stępnia i Bossa Jaca gra jednostajnie do tego jak zaczął i zastanawiam się teraz, czy to nie świadczy o tym, że ten Jaca, patrząc tylko na flow w mieście może być niewinny, a mafia się pozycjonuje na to, żeby na jego linczu zbić kapitał pod następny lincz problem polegana tym, że może być też tak jak zawsze, tj. miasto na tym forum nie umie współpracować, przynajmniej w pewnym składzie osobowym to wejście Nikta też specyficzne, bo jakby wszystko zrzuca w moją stronę, podczas gdy ja sobie wchodziłem do gry z myślą że mam co najmniej dwóch niewinnych i jednego mafiozę złapanego, teraz mam jednego niewinnego i mętlik we łbie pomijanie w tym negatywnej roli Stępnia jest dość ciekawe
|
|
|
Rozgrywka
Feb 20, 2024 17:46:33 GMT 1
via mobile
Post by Stanisław Ulam on Feb 20, 2024 17:46:33 GMT 1
no, i tak jak mówiłem - w gronie pan nikt, francuzik, frank jeden sobie siedzi i zawija w sreberka Tymczasem Shinkansen mnie szturchał, gdy pressowałem Franka, rozbijając ówczesny kręgosłup.
|
|