|
Post by Stanisław Ulam on Feb 21, 2024 15:15:11 GMT 1
Zawsze* było. *Od edycji X. Ja akurat nigdy nie czytałem regulaminu, opieram się na własnym sumieniu i bezwarunkowemu odruchowi karności, ale dobrze wiedzieć. To jakaś reakcja, @volverin? Ech, da się to jeszcze poprawić? W Międzynarodowym Dniu Języka Ojczystego taka gafa...
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 15:15:41 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 15:15:41 GMT 1
Jacek wyłaz z nory bo cię wołam już długo
Boss, Ulam, Kwiczoł, co o tym sądzicie
i zobaczcie na zmianę Stępnia w kontekście typu vs wczoraj po linczu, zaplanowane działanie czy jeden się tu pod drugiego podczepił?
najbardziej zagrożony jest Matejko, wchodzi Gary i egze schodzi z 'Shinkansen nie wiem' na 'Shinkansen w mafii' mimo, że wczoraj najpierw było o faulowaniu a potem było że głosujemy na Bossa miastem ława trójkową, potem było że nie wie a teraz to samo faulowanie które wczoraj było napisane dla napisania jest estymatorem mafijności
hmmm
Matejko koniecznie dziś
|
|
|
Post by Stanisław Ulam on Feb 21, 2024 15:20:51 GMT 1
Skąd to założenie, że Mateja jest jakimś sercem tej gry?
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 15:21:24 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 15:21:24 GMT 1
z czytania gry
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 15:21:39 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 15:21:39 GMT 1
chłop czternaście postów a wszyscy tańczą wokół niego wliczając ciebie
|
|
|
Post by Stępień on Feb 21, 2024 15:22:11 GMT 1
wkurwiasz mnie shinkansen
|
|
|
Post by Stanisław Ulam on Feb 21, 2024 15:23:13 GMT 1
Ja tylko go uniewinniłem.
|
|
|
Post by Stępień on Feb 21, 2024 15:23:47 GMT 1
wszystkim pokazujesz - spójrzcie na to, pytasz o zdanie, jak jest potencjał pojechać w Bossa to jedziesz z Bossem, jak jest moda na Stachurskiego pytasz wszystkich o Stachurskiego. Jak Nikt może być podejrzany, to co sądzicie o Nikcie/Nikim. Jak Stępnia można pojechać, to zobaczcie co Stępień robił. A na koniec masówka na nołnejma.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 15:23:54 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 15:23:54 GMT 1
Ja tylko go uniewinniłem. Nikta też obu bez wystarczającej próby do uniewinnania
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 15:25:12 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 15:25:12 GMT 1
wszystkim pokazujesz - spójrzcie na to, pytasz o zdanie, jak jest potencjał pojechać w Bossa to jedziesz z Bossem, jak jest moda na Stachurskiego pytasz wszystkich o Stachurskiego. Jak Nikt może być podejrzany, to co sądzicie o Nikcie/Nikim. Jak Stępnia można pojechać, to zobaczcie co Stępień robił. A na koniec masówka na nołnejma. no tak, chuja wiem to pytam, okoliczności się zmieniają dzięki temu mam grupę osób na które na pewno nie zagłosuje i jak to mówi Nikt, gierka wygrana jednocześnie dalej w to wątpię zarzucasz najbardziej możliwa miastowa rzecz, hmm
|
|
|
Post by Kwicoł on Feb 21, 2024 15:25:22 GMT 1
no spoko, ja się chętnie odniosę Mnie się najbardziej w Shinkansenie nie podoba to, że: 1) buduje pozycję a nie rozwiązuje zagadkę - przykładem jest ta kłótnia ze Stępniem, absurdalna jak dla mnie. Ale ogólnie ja poczułem jakbym widział powtórkę z wejścia Karasia. 2) bardzo dziwna postawa wobec mnie: -na początek wrzuca mnie do mafii, potem daje minusa. Spoko, początkowe zaczepki na oślep to nie problem. Ale jak mu napisałem, że nie ma wstydu, to nie odpisał, choć generalnie rozdawał ciosy na prawo i lewo i drążył. Tu nie podrążył. A podsumował mnie tak: Ty powinieneś coś powiedzieć o Francuzie biorąc pod uwagę, że właściwie jako jedyny zamieniłeś z nim słowo. Ja nie mam zdania. Interesuje mnie natomiast że zarejestrowałeś się jako Francois ale jesteś Ulamem. Dlaczego? Nikt uważam miał kiepskie wejście, potem tak neutralnie. Ciężko się wypowiadać.To zostało napisane jak miałem 8 postów, same jednolinijkowce, nic o grze. Potem mój temat jest pomijany, gdy mnie nie ma przez większość dnia. -Po moim pojawieniu się w temacie Shitskansen pisze takie posty: źle rozumiesz i bardzo spłycasz, a ta sytuacja to lep na takie komentarze tak jak ją zrozumiesz po przeczytaniu 27 stron. kim ja jestem żeby tworzyć obraz rzeczywistości w Twojej głowie? wysil się i przedstaw wnioski. Wykrywacz Mafijnych Postów właśnie robi bipbipbipbip jak można najpierw przyjść i powiedzieć że się nie czyta, a potem napisać tak tendencyjnego posta? No i tak sobie myślę, że niewinny Monti by mnie za to rozszarpał, zwłaszcza jak był nabuzowany kłótnią ze Stępniem i jak sądził, że jestem jakimś planktonem, z którym nie musi się liczyć. A nie zrobił tego i to mnie martwi. -Pojawia się jeszcze taki post, w którym kluczowy jest pogrubiony fragment: problem polega na tym że miałem wrażenie że miasto się zaczyna konsolidować wczoraj wieczorem, tymczasem dzisiaj zaczęło to siadać z wydatnym udziałem Stępnia i Bossa Jaca gra jednostajnie do tego jak zaczął i zastanawiam się teraz, czy to nie świadczy o tym, że ten Jaca, patrząc tylko na flow w mieście może być niewinny, a mafia się pozycjonuje na to, żeby na jego linczu zbić kapitał pod następny lincz problem polegana tym, że może być też tak jak zawsze, tj. miasto na tym forum nie umie współpracować, przynajmniej w pewnym składzie osobowym to wejście Nikta też specyficzne, bo jakby wszystko zrzuca w moją stronę, podczas gdy ja sobie wchodziłem do gry z myślą że mam co najmniej dwóch niewinnych i jednego mafiozę złapanego, teraz mam jednego niewinnego i mętlik we łbie
pomijanie w tym negatywnej roli Stępnia jest dość ciekawe Shinkansen jak nie chcesz odpowiadać na wiele pytań to chociaż to jedno: co oznacza pogrubiony fragment? Kto miał być tymi 2 niewinnymi? Bo że mafiozą miał być Jacek, to wiem. -Po tym jak de facto sprzedałem swoją tożsamość pojawiła się zmiana nastawienia i to moim zdaniem dziwna, jakby nie wiedział jak do mnie podejść, jakby włączył się respekt. I tu mam flashbacki z Glorfindela przemieszanego z Ozdobą. Pierwszy strasznie unikał starć, drugi też krążył wokół mnie zanim nie stwierdził, że mu nie odpuszczę i nie wszedł w starcie. Może pierdolę, ale wewnętrznie czuję, że ta postawa jest niespójna. Niespójna przede wszystkim z jego pozycją w gierce (gdyby czuł, że jest tak niewinny i każdy to powinien widzieć, to by nie patrzył, czy to Gary, czy to Lewkoń a może Zenobia z forum Pani Domu, tylko by mnie obsobaczył za mały wkład, zjebał za podchody pod niego i wrzucił na świecznik. Nie mówię, że to mafijne, bo jest jeden mord i nie ma co na razie mafii ułatwiać, zdejmując kogoś mocnego, ale czuję jakieś niepokojące mrowienie jak sobie o tym myślę. 3) Przy tym setupie i takiej pewności co do uniewinnień powinien mieć poczucie, że rozwiązał gierkę i tylko to egzekwować. A to tak nie wygląda. I jeszcze próbuje nieładnie przekierować moją uwagę z niego na innych, w sytuacji, gdy mechanicznie to nie ma sensu. Dla mnie to wygląda jak takie delikatne zbijanie podejrzeń, żeby się przypadkiem nie przykleiło. A przecież jesteśmy przed mordem i jako miastowy mógłby nawet na tym zyskać, bo a nuż dzięki podejrzeniom nie padnie on, tylko ktoś inny, w jego oczach nieuniewinniony. Nie mówię, że Shinkansen na pewno mafia, ale nie umiem go uniewinnić przez powyższe i proszę o mocne rozważenie tych argumentów. no to tak 1) kłótnia ze stępniem była absurdalna, owszem, ale powiedziałbym że z obu stron xd i ma wrażenie że to była jakaś odwrotność gry na pozycję, bo każdy zdrowo myślący człowiek się zaczął zastanawiać i chuj im chodzi, a nie przystępował jako sędzia do konkursu mierzenia fiutków. Tam było jakieś dziwne zwarcie, któego nie jestem w stanie zinterpretować inaczej niż ego top, ale town pointsów w dłuższym okresie czasu nikomu nie nabiło z mojej perspektywy 2) no tutaj akurat ja się trochę z podejściem pociąga utożsamiam, tzn jak uznawałem cię za glona to nie wiedziałem co o tobie sądzić, jak wyszło kim jesteś, to tym bardziej się waham tylko z większymi odchyleniami. Ale to zresztą zaraz niżej odpiszę bo widziałem, że mnie tam pociąg do takiego pytania właśnie wołał. Natomiast prawdą jest, że zwykle się oczekuje od Montiego rozszarpywania mafiozów takiego, jak prawie rozszarpał w tej gierce Jacę, a tu jest dużo więcej wahania chyba. No ale czy wahanie to mafijna cecha? Bo rozumiem, jak w odniesieniu do mety może w twoim przypadku to wyglądać 3) no to jest prawda w sumie, ale ja jako miastowy też nie lubię zajmować się pierdołami i najzwyczajniej w świecie mnie wkurwia że muszę palić energię na tłumaczenie się zamiast na grę ^^ musiałbym prześledzić jeszcze jak on te oskarżenia zbijał, jeżeli je zbijał rzeczywiście jak mówisz, bo szczerze mówiąc po tymczasowym uniewinnieniu nie zwracałem na takie rzeczy u niego większej uwagi Ja tak jak mowię, w tej edycji ufam mu raczej, na pewno czuję, że chce pchać tę gierkę do przodu, ale wiadomo że zawsze ten pierwiastek niepewności jest po tylu dobrych mafijnych edycjach. No ale to dla mnie totalnie nie temat na dzisiaj.
|
|
|
Post by Stępień on Feb 21, 2024 15:25:29 GMT 1
a inni się przyglądają temu co Shinkansen robi i wszyscy dupa cicho, Kwicoł zadowolony bo się go o zdanie we wszystkim pyta, pozostali zbywają, bo nie atakuje konkretnie graczy tylko podpuszcza jednych na drugich, a dłuższe wypowiedzi to durne tłumaczenia i jakieś kurwa estymatory cuda na kiju.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 15:25:47 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 15:25:47 GMT 1
przy czym założenie że ja kiedykolwiek jadę na jakiejś modzie albo z prądem xd
|
|
|
Post by Stępień on Feb 21, 2024 15:27:00 GMT 1
do tego kurwa Stachursky vel Wykrywacz jest niewinny, który pewnie będzie Shinkansena przez całą edycję bronił, a na koniec ze zdziwieniem stwierdzi, że nic nie wskazywało na jego winę, bo mu naturalnie odpowiadał
|
|
|
Post by Kwicoł on Feb 21, 2024 15:27:14 GMT 1
a dla Bossa lepiej żeby był winny a miasto było durne niż żeby tworzył precedens na podstawie którego przyszli mafiozi będą się uniewinniali głosowaniem na siebie. Uważam, że to psucie gry. I jeśli się tego nie utnie w zarodku to doprowadzi do tego, że niedługo w g1 3/4 graczy nie zagłosuje w ogóle a pozostali strzelą w samego siebie chcąc się uniewinnić. no przecież to jest absurd raz ktoś się tak uniewinni i potem nikt już nie będzie tego uważał za uniewinniające, manewr jak każdy inny nie widzę dlaczego miałoby to być zakazane, szczególnie że dla osoby na świeczniku to jest może i high reward, ale very high risk
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 15:28:00 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 15:28:00 GMT 1
Kwiczoł, ja nie kłóciłem się ze Stępniem o ego tylko o prawdę
zaczął odwracać sytuację i mówić że jade mu na plecach a było to stwierdzenie nie mające poparcia w faktach i niesprawiedliwe, a ja zawsze z takim wierutnym kłamstwem walczę
jako że kwestia tego kto pierwszy co zrobił była istotna w ocenie chronologii musiałem to podnosić
natomiast sensem tego nie było uzyskanie jakichś punktów ego tylko przywrócenie sprawiedliwości, bo nienawidzę jak ktoś mówi że białe jest czarne a jeszcze jak mówią to te same kartofle co rozgrywkę...
|
|
|
Post by Stępień on Feb 21, 2024 15:28:05 GMT 1
chuj zmieniam ze Stępnia na Shinkansena
|
|
|
Post by Kwicoł on Feb 21, 2024 15:28:17 GMT 1
Uważam, że głosowanie na siebie powinno być zabronione w regulaminie, ale prawo nie działa wstecz. Zawsze* było. *Od edycji X. było chyba samobójstwo, nie głosowanie, imo przy głosach zbieranych przez bota to nie ma odniesienia za bardzo
|
|
|
Post by Pan nikt on Feb 21, 2024 15:29:18 GMT 1
To może ja zrobię inaczej - napiszę, co mi się nie podoba w Tobie, a najwyżej jak mi Kwicoł, Stachursky i BOSS napiszą, że brędzę, to przyjmę, że jesteś niewinny i wtedy nie ma sensu rozkminiać powiązań, bo gra jest i tak wygrana. Kwicoł Jacek Stachursky BOSS co Wy na to? tak na czysto bez biasu w moją stronę czy stronę Nimfa jak to brzmi? 'rzucę na X co mam i zobaczę jak się temat poniesie' samo w sobie jeszcze nie jest złe, ale dodając kaliber gracza i to, że to chłop co do zasady z topowa mapa gry to mam pewne wątpliwości co do intencji bo jednocześnie to jest takie - zobaczę czy da się go wypierdolić a jak nie to dopiero będę patrzył na kierunki które wskazał bezgranicznie no dobra ale oni mogą ci powiedzieć że ja jestem niewinny ale to nie zmieni faktu że mogę być parobkiem bez szkoły i się wierutnie mylić więc w jakim świecie miastowy Gary by zrezygnował z własnych przemyśleń i poszedł za tym co napisane? 'gra jest i tak wygrana' - no ja mimo że mam dużo uniewinnień to tego w ogóle nie czuję, a Ty to czujesz po tym że ja będę niewinny i wtedy moje trafy magicznie staną się celne? Ufam w Twój skill a nie mam czasu. Tak więc jak mi osoby, którym ufam w skill dość mocno, ale nie tak mocno jak Tobie, za to mocniej ufam w ich niewinność powiedzą, żeś niewinny, to mogę Ci z braku lepszych opcji na stole zaufać. Ale mam też propozycję: mamy 3 lincze, Ty wskazałeś 5 graczy, wśród których muszą być 3 mafie. 2 lincze idziemy wg Twoich typów, jeśli choć raz trafisz, to trzeci lincz też może być wedle Twojej wizji, jeśli natomiast będą 2 pudła, to w trzecim lecisz Ty. Przy czym te 2 typy mogą być dowolny, możesz nawet wybrać mnie. Powiem więcej, jeśli na to pójdziesz, to nawet oddam na siebie głos, tylko potem Kwiczoł i reszta muszą dopilnować, że jeśli padnie 2 niewinnych, to trzecim jesteś Ty. A jak nie jesteś tak pewien tego, czy rozwiązałeś zagadkę, to przyjmij też do wiadomości, że dla mnie nie jesteś tak niewinny jak to malujesz w temacie, że każdy powinien widzieć i zacznij współpracować. Bo tak jak nie uważam już, że Stępień jest top 2 czystych, tak zgadzam się z nim w tym, że niektóre zagrania masz na granicy faulu czy też manipulacji i nie wiem, czy on mi włazi na plecki, czy po prostu faktycznie widzi to co ja.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 21, 2024 15:29:51 GMT 1
via mobile
Post by Shinkansen on Feb 21, 2024 15:29:51 GMT 1
więc jakby to była kwestia docenienia współpracy miastowej, to bym mial wyjebane kto pierwszy i najwyżej to zgagował jednym postem
ale jak typ rozwala współpracę i dekonsoliduje piszac kłamstwo, to ja się odpalam i zawsze się będę odpalał
na Wujku było to samo
ja nie rozumiem czemu on tak robi, ale też uważam za fakt że nie pomaga tym miastu i jest to podnoszone, to też mogło być uznane za bufonowate ale było racjonalne w tej dyskusji
|
|