Red
Gracz
|
Niebo
Mar 7, 2024 12:10:47 GMT 1
Post by Red on Mar 7, 2024 12:10:47 GMT 1
Dla mnie nie ma graczy świętych. Ty chciałeś Montiego jako Konduktor wyjebać w d1, Montiego kurwa. Założenie: gram. I np. wystawiam banię d1 i wiadomo, że ja to ja. Założenie 2: intuicja ci krzyczy mocno, że jestem mafią. już nieważne czemu. ale tak jest.
Pytanie: wywalasz mnie, czy czekasz?
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 12:13:12 GMT 1
via mobile
Post by Nicest Man in Hollywood on Mar 7, 2024 12:13:12 GMT 1
Dejnarowicz dla mnie niewinny 1. wkurwiony wjazd w d1, po którym zaczął wszystkich napierdalać, bardzo spontaniczne to było 2. miał ten post, w którym stwierdzał, żeby odjebać Keanu dla polepszenia informacji miasta - bardzo odważny, jeśli mafioza, myślę, że po prostu wyszedł spod ręki miastowego zła reakcja miasta i "chuju kolejkujesz niewinnego nie na podstawie gry tylko otwierania furtek, pojebało cię?" i do piachu No to są rzeczy, za które w danym momencie mi też się podobał, ale to nie są moim zdaniem wystarczające argumenty do uniewinnienia luczyka. Wiarygodny emocjonalnie i odważny był również jako Wykrywacz. Nie spina mi się natomiast jego gra jako całość na ten moment, nie rozumiem motywów, nie widzę wynikania - prowokował, zaczepiał w wielu różnych kierunkach na przestrzeni trzech cykli i co z tego wyszło? Jaka jest jego mapa gry? Czy są jakieś założenia, na których operuje, jakie to założenia? Im dłużej to trwa, tym dziwniej wygląda.
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 12:20:20 GMT 1
via mobile
Post by Przejebany Burmistrz Miasta on Mar 7, 2024 12:20:20 GMT 1
Bo problem taki pshemo że ty chcesz volva wypierdalać w d1 volva kurwa tak z ciekawosci, na temat tej dyskusji: ilu graczy ze spolecznosci uwazasz, ze powinno miec taki immunitet na d1, ze nie powinno ich sie wywalac d1 wlasciwie no matter what?
Volv, Monti, Red - nie jest to kolesiostwo, tylko bilans zysków i strat jak są niewinni, to mogą rozjebać mafię Squbi, Lewkoń - są kijowi w mafii a w mieście potrafią być krystaliczni - zostawiłbym tak na szybko bym to widział im więcej mafiozów w setupie, tym bardziej bym to stosował
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 12:22:38 GMT 1
via mobile
Post by Przejebany Burmistrz Miasta on Mar 7, 2024 12:22:38 GMT 1
jak dwóch mafiozów, to nie stosowałbym tego do końca
jak czterech, to jak najbardziej
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 12:24:09 GMT 1
via mobile
Post by Przejebany Burmistrz Miasta on Mar 7, 2024 12:24:09 GMT 1
jak ktoś dostaje bomby w d1, to i tak prędzej czy później zleci, czy w d2 czy d4
tak samo widać było już po d1, że Volv nie dogra tej gry do końca
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 12:29:13 GMT 1
Post by Laura Breckenridge on Mar 7, 2024 12:29:13 GMT 1
Jakby przeżył Shadowhearta, to myślę, że mógłby się utrzymać.
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 12:57:04 GMT 1
Post by Paulie Gualtieri on Mar 7, 2024 12:57:04 GMT 1
Dla mnie nie ma graczy świętych. Ty chciałeś Montiego jako Konduktor wyjebać w d1, Montiego kurwa. Założenie: gram. I np. wystawiam banię d1 i wiadomo, że ja to ja. Założenie 2: intuicja ci krzyczy mocno, że jestem mafią. już nieważne czemu. ale tak jest.
Pytanie: wywalasz mnie, czy czekasz? Dla ciebie pewnie byłbym w stanie zrobić wyjątek z głosowaniem, ale ofensywę argumentacyjną bym przeprowadził. Z drugiej strony ja jestem taki, że w ferworze walki mógłbym mimo wszystko wbrew założeniom zagłosować, ciężko mi samemu przewidzieć co zrobię jak już uważam, że mam mafioze na widelcu.
|
|
Red
Gracz
|
Niebo
Mar 7, 2024 14:13:18 GMT 1
Post by Red on Mar 7, 2024 14:13:18 GMT 1
Ciekawie, ma sens co mówicie. Natomiast tak sobie rozkminiłem, że można by (niestety) zrobić taką listę w drugą stronę i to trochę przeraża, bo są pewni gracze, których z reguły (nie zawsze oczywiście) opłaca się wcześnie linczować. Ale tak po prawdzie to uważam, że lepiej, żeby nigdy taka lista celów na d1 (czy tam d1-d2) nie powstawała. A na pewno nie oficjalnie. Zresztą między innymi po to, dawno temu (za siedmioma górami, za siedmioma lasami) powstał koncept gry na kreacje
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 14:19:18 GMT 1
via mobile
Post by Nicest Man in Hollywood on Mar 7, 2024 14:19:18 GMT 1
Takie poczucie, że ogólnie zagrałem średnio. A byłem w miarę blisko zagrania mocnej partii, jakbym dostał więcej czasu. No niedosyt. Bo ogólnie mocno się napracowałem, żeby grę czytać i myśleć, ale mózg dał w miarę sensowny rezultat akurat w przerwie przed śmiercią. No ale z samych decyzji to chyba mogę być zadowolony, jak Shadowheart w mafii, to przy linczach aż tak dużo sobie do zarzucenia nie mam (bo w zasadzie 2/3 dobrze). Tego Keanu mogłem mocniej wesprzeć przy ostatnim linczu, ale akurat tego początkowego mojego ataku na Keanu uniknąć się raczej nie dało, tam naprawdę mózg mi krzyczał, że to mafia jest. Jakbym miał tak silne intuicje ignorować, to bym nigdy żadnego mafiozy nie złapał. Tak mi się wydaje. Za złe nie mam, zasłużone ataki za d1. W d3 rzeczywiście już mogłeś się trzymać mocniej tego uniewinnienia ;p Też mam mieszane odczucia mocno o swojej grze, nawet jak założymy że d1 nie miało miejsca, to i tak tego Przejedynego trochę pochopnie wrzuciłem do niewinnych, Mejera wyrzuciłem ostatnim tchem z niewinnych na podstawie po raz kolejny dziwnego zachowania w fazie wajchy. A w d3 mi mocno plusował. Przydałby się jeszcze ten jeden dodatkowy dzień na mieście i bym może wycisnął więcej. Teraz w temacie Mejer chyba się na dobre uniewinnił, no autentyczna frustracja, trochę na siebie, trochę na wątek. Siedzi mi jego wytłumaczenie. Przejedyny troszeczkę zaczyna się wycofywać z bronienia Shadowhearta. Ciekawe. Jestem potężnie ciekawy składu mafii, bo to może być cenna lekcja o czytaniu gierki/wyczuwaniu siły gry miasta/mafii w danym momencie. W trakcie d2, d3 czułem dobre wajby z tematu, że się konsoliduje trzon, że miasto może to wygrać. Ale w sumie każda faza wajchy d1,d2,d3 odznaczała się brakiem kontroli. I jeśli miałbym strzelać, to chyba miasto jest w tej edycji rzeczywiście mocne jeśli chodzi o samą niewinność graczy i nie będzie żadnego potężnego twistu tym razem. Natomiast miasto samo robi sobie pod górkę w fazie wajchy, a Mafia bardziej korzysta z prezentów niż aktywnie tworzy takie nastroje. Zobaczymy czy to się sprawdzi. Ten skład Shadowheart, Przejedyny, Dejnarowicz (ewentualnie D'Angelo, pozdro piernik) ma sens z tym co dzieje się w temacie, czyli dwóch mocnych Mafiozów jest, ale jednak są do złapania i mają ciężary. Bardziej liczą, że miasto się nie skapnie, niż kontrolują wydarzenia.
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 14:23:54 GMT 1
Post by Laura Breckenridge on Mar 7, 2024 14:23:54 GMT 1
Ciekawie, ma sens co mówicie. Natomiast tak sobie rozkminiłem, że można by (niestety) zrobić taką listę w drugą stronę i to trochę przeraża, bo są pewni gracze, których z reguły (nie zawsze oczywiście) opłaca się wcześnie linczować. Ale tak po prawdzie to uważam, że lepiej, żeby nigdy taka lista celów na d1 (czy tam d1-d2) nie powstawała. A na pewno nie oficjalnie. Zresztą między innymi po to, dawno temu (za siedmioma górami, za siedmioma lasami) powstał koncept gry na kreacje 1. Lowrider 2. Łuczyk
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 14:35:13 GMT 1
via mobile
Post by Przejebany Burmistrz Miasta on Mar 7, 2024 14:35:13 GMT 1
Ciekawie, ma sens co mówicie. Natomiast tak sobie rozkminiłem, że można by (niestety) zrobić taką listę w drugą stronę i to trochę przeraża, bo są pewni gracze, których z reguły (nie zawsze oczywiście) opłaca się wcześnie linczować. Ale tak po prawdzie to uważam, że lepiej, żeby nigdy taka lista celów na d1 (czy tam d1-d2) nie powstawała. A na pewno nie oficjalnie. Zresztą między innymi po to, dawno temu (za siedmioma górami, za siedmioma lasami) powstał koncept gry na kreacje 1. Lowrider 2. Łuczyk nom
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 14:53:48 GMT 1
via mobile
Post by Przejebany Burmistrz Miasta on Mar 7, 2024 14:53:48 GMT 1
" idź na kawkę i napisz co sądzisz, urzędy i tak hujowo działają"
xD
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 17:27:54 GMT 1
via mobile
Post by Przejebany Burmistrz Miasta on Mar 7, 2024 17:27:54 GMT 1
Boniek chwilę wpadł i naturalniej wygląda od całej gry kshaqa
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 18:51:26 GMT 1
via mobile
Post by Przejebany Burmistrz Miasta on Mar 7, 2024 18:51:26 GMT 1
piękna hagiografia Volva by Laurent xD
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 18:54:06 GMT 1
Post by Laura Breckenridge on Mar 7, 2024 18:54:06 GMT 1
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 18:54:19 GMT 1
Post by Laura Breckenridge on Mar 7, 2024 18:54:19 GMT 1
Ciekawe, czy to chronologicznie.
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 19:08:05 GMT 1
Post by Paulie Gualtieri on Mar 7, 2024 19:08:05 GMT 1
Jeśli Boniek się jeszcze im uniewinni i wyjebią tego Przejedynego to będzie cudnie. Jest w mafii. Jak Przejedyny padnie to miasto ma szanse. Solidne szanse.
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 19:27:58 GMT 1
via mobile
Post by Przejebany Burmistrz Miasta on Mar 7, 2024 19:27:58 GMT 1
kłopoty Garego
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 19:30:00 GMT 1
Post by Arthur Simon Santino on Mar 7, 2024 19:30:00 GMT 1
Ano przepraszam z góry za nocne oszczerstwa w stronę Pana Bonisława – wczoraj mógłbym chcieć mu mordę obijać, dzisiaj napiłbym się z nim wódki.
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 19:58:28 GMT 1
via mobile
Post by Przejebany Burmistrz Miasta on Mar 7, 2024 19:58:28 GMT 1
piękny dzień Zibiego
|
|