|
Niebo
Mar 7, 2024 21:14:02 GMT 1
Post by Nicest Man in Hollywood on Mar 7, 2024 21:14:02 GMT 1
I pewnie niewinny Mejer mi taką krzywdę wyrządził, no odwołuję tego kebsa na zlocie stary, tylko bycie Mafią Cię ratuje! No on się tam zakałapućkał niestety. Imo głos na tobie zamiast na Shadowhearcie ciężko wytłumaczyć i u Mejera i u Przejedynego, ale u Mejera jakoś łatwiej. No Mejer człowiek wajcha, wybaczam. To jest nałóg i nie da się z nim skończyć ot tak po prostu, ale wierzę w niego. Trzeba mu skombinować takie medale jak mają na AA za miesiąc/rok bez wajchy, to go zmotywuje.
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 21:15:50 GMT 1
via mobile
Post by Przejebany Burmistrz Miasta on Mar 7, 2024 21:15:50 GMT 1
jak szacujesz winę Garego volv
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 21:17:16 GMT 1
Post by Paulie Gualtieri on Mar 7, 2024 21:17:16 GMT 1
A paradoksalnie to że nie było masówki na Shadowhearcie to może nawet na + wyjść dla miasta jeżeli tego Przejedynego po tym głosie na ciebie złapią.
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 21:21:46 GMT 1
via mobile
Post by Przejebany Burmistrz Miasta on Mar 7, 2024 21:21:46 GMT 1
w ogóle volv przeżył
dojebał jednego mafiozę i nawoływał na niego
drugiego (squbiego) wystawił na świecznik
props
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 21:22:16 GMT 1
via mobile
Post by Przejebany Burmistrz Miasta on Mar 7, 2024 21:22:16 GMT 1
mocne miasto
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 21:22:55 GMT 1
via mobile
Post by Przejebany Burmistrz Miasta on Mar 7, 2024 21:22:55 GMT 1
te lincze na niewinnych to muszą kijami dopychać
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 21:23:20 GMT 1
via mobile
Post by Przejebany Burmistrz Miasta on Mar 7, 2024 21:23:20 GMT 1
Red by Wam to policzył tą teorią z podsumowania Kuleszowej
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 21:23:30 GMT 1
via mobile
Post by Przejebany Burmistrz Miasta on Mar 7, 2024 21:23:30 GMT 1
siłę mafii
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 21:26:15 GMT 1
Post by Laura Breckenridge on Mar 7, 2024 21:26:15 GMT 1
Jak czytasz te stare edycje, to najpierw patrzysz, kto w mafii?
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 21:26:51 GMT 1
Post by Nicest Man in Hollywood on Mar 7, 2024 21:26:51 GMT 1
w ogóle volv przeżył dojebał jednego mafiozę i nawoływał na niego drugiego (squbiego) wystawił na świecznik props No jak tak to opisujesz, to rzeczywiście nie najgorzej mi poszło XD
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 21:36:05 GMT 1
Post by Laura Breckenridge on Mar 7, 2024 21:36:05 GMT 1
Nagle wszyscy chcą zostać zlinczowani.
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 21:39:03 GMT 1
via mobile
Post by Przejebany Burmistrz Miasta on Mar 7, 2024 21:39:03 GMT 1
Jak czytasz te stare edycje, to najpierw patrzysz, kto w mafii? różnie często skipuję sporo stron do linczów
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 21:42:18 GMT 1
via mobile
Post by Przejebany Burmistrz Miasta on Mar 7, 2024 21:42:18 GMT 1
Jacek Kutasik KSIĄŻULO Jacek Mejer Jeremy Clarkson Prorok Zbigniew Boniek Borys Dejnarowicz Przejedyny Burmistrz Miasta WOJEK D'Angelo
2:8
ROBIMY ICH
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 21:43:11 GMT 1
via mobile
Post by Przejebany Burmistrz Miasta on Mar 7, 2024 21:43:11 GMT 1
polecam modlitwę za Kacpra na zaś
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 21:44:55 GMT 1
via mobile
Post by Przejebany Burmistrz Miasta on Mar 7, 2024 21:44:55 GMT 1
Łuczyk niewinny, zbyt szalony pomysł ratowania kshaqa Garym
|
|
|
Niebo
Mar 7, 2024 23:54:35 GMT 1
Post by Nicest Man in Hollywood on Mar 7, 2024 23:54:35 GMT 1
jak szacujesz winę Garego volv 75-80%? No trzeba będzie zlinczować. Aczkolwiek to całe granie dookoła winy Shadowhearta trochę dziwne i jeśli są razem w Mafii, to w sumie zaczynam się zastanawiać jaki był plan. Czy serio była wiara w to, że uda się przepchnąć innego kandydata? To wyglądało bardziej jak biadolenie Przejedynego, że sprawa Shadowhearta jest raczej przesądzona, jakiejś próby zmiany zdania graczy tam nie widziałem.
A skoro (założenie) wiedział, że jego kolega Shadowheart prawdopodobnie zleci i wiedział, że pójście w w zaparte wyjdzie mu bokiem, a mimo tego w to zrobił, to sytuacja Mafii nie może być zbyt dobra. W sensie jakby była dobra, to: - Shadowheart nie grałby jak spalony Mafioza - Przejedyny nie odwalałby teraz fikołków tylko już wcześniej ustawiałby się pod ten lincz, żeby zgarniać propsy. - Nie byłoby linczu Mafia-Mafia w d2 bez pojawienia się żadnego kontr-kandydata w międzyczasie.
Skoro więc Przejedyny (założenie Mafioza) w to poszedł, to uważam, że Mafia jest na etapie kombinowania jak tu jeszcze zamieszać w kotle, żeby próbować coś ugrać. Pograć na jakieś kontr-intuicyjne akcje, czy też na jakieś wykluczenie.
Imo Dejnarowicz udaje, że kładzie łeb pod topór, żeby go mafia nie zabiła. On niewinny jest. I w związku z powyższym ja chyba coraz bardziej wierzę w scenariusz Przejedyny-Dejnarowicz.
Prześledziłem sobie ich interakcje w edycji z założeniem Mafia-Mafia, no panowie się w tej gierce w zasadzie omijali. Czego tam na pewno nie znalazłem to interakcji, które by powodowały, że Mafia-Mafia jest nisko prawdopodobna. Krótka rozmowa przed linczem w d1, gdzie Przejedyny szybko zszedł z Dejnarowicza po jego emocjonalnym poście. Zdawkowe rozmowy między sobą na przestrzeni gierki, a w dniu, który się kilka godzin temu zakończył wygląda mi to potencjalnie jak gra na wykluczenie, distancing, właśnie próbę zamieszania.
Interakcje Przejedyny - D'Angelo też prześledziłem, według mnie znacznie bardziej mięsiste (tu by się low przydał, to by ocenił ilość mięska w tym interakcyjnym kebsie hehe), znacznie mniejsza szansa na dwie mafie. Plus to co pisałem dzisiaj wcześniej -> mapa gra Dejnarowicza na dobrą sprawę nie istnieje, raz jedno, raz drugie, nic z niczego tam nie wynika. Tak jakby gość codziennie wciskał przycisk reset czy tam powrót do ustawień fabrycznych i leciał od nowa. Nie uniewinniałbym go na pewno na podstawie jakichkolwiek odważnych/szalonych/naturalnych zagrań.
Borys - D'Angelo wykluczają się z kolei prawie na pewno, mafia drugiej mafii czegoś takiego nie zrobi w d1 jak D'Angelo Borysowi.
Jeszcze opcja, że Przejedyny jednak nie Mafia, to zostaje wtedy Borys/D'Angelo + jakiś Boniek chyba xD Ale tego scenariusza na ten moment nie chce mi się rozważać. Dobrej nocy.
|
|
|
Niebo
Mar 8, 2024 11:11:24 GMT 1
Post by Paulie Gualtieri on Mar 8, 2024 11:11:24 GMT 1
polecam modlitwę za Kacpra na zaś Przyklepujecie? Mi też modlitwa na Książula najbardziej pasuje, ale ja myślałem o tym tylko pod kątem tego, że moim zdaniem najbardziej prawdopodobny mord to jest. Nie kminiłem czy opłaca im się wzmacniać, czy nie.
|
|
|
Niebo
Mar 8, 2024 11:39:10 GMT 1
Post by Paulie Gualtieri on Mar 8, 2024 11:39:10 GMT 1
A z tym Dejnarowiczem to ja mam tak, że ja sobie na przykład na piszę, że jest niewinny, ale i tak do linczu bym go posłał. Bo to, że jest niewinny to czutka. Ale dla mnie cała ta rozgrywka się rozbija o coś dość prostego.
Mianowicie ile osób jesteś w stanie uniewinnić i jak mocno w to wierzysz.
Ja wierzę w Kutasika, Książulo, Mejera, D'Angelo, Clarksona. Zostają Wojek, Przejedyny, Prorok, Borys, Boniek.
8 vs 2. Czyli miasto ma 4 lincze przy założeniu, że nie przestrzeli 3x podrząd.
I dla mnie teraz cała sytuacja się rozbija o to, że tak długo jak ufam mojej grupie zaufania to chcę zacząć od Przejedynego a potem pozostałe 3 lincze posłać pomiędzy Prorokiem, Borysem, Bońkiem i Wojkiem.
I kusi mnie tego Bońka jednak uniewinnić. Fajnie zaczął grać.
Więc tak długo jak wierzę w moją grupę zaufania i Bońka tak długo mam matematyczną wygraną.
|
|
|
Niebo
Mar 8, 2024 11:47:33 GMT 1
Post by Paulie Gualtieri on Mar 8, 2024 11:47:33 GMT 1
Natomiast gdybym jeszcze do końca gry zwątpił mocno w kogoś z grupy zaufania lub w Bońka no to wtedy faktycznie taki dylemat, którego z grupy Wojek, Prorok, Borys uznać za tego bardziej niewinnego od pozostałych. No to byłby faktycznie problematyczny dylemat. Dlatego liczę, że miasto nigdy tego dylematu nie będzie miało. Bo jakoś tak może arogancko, ale jednak w siebie w potencjalnej meczówce z powiedzmy Prorokiem i Wojkiem wierzę, o tyle statystycznie wydaje mi się, że taka meczówka jest przegrana.
|
|
|
Niebo
Mar 8, 2024 11:49:40 GMT 1
Post by Paulie Gualtieri on Mar 8, 2024 11:49:40 GMT 1
Natomiast gdybym jako gracz tam siedział i miał wpływ na to, kto się znajdzie w meczówce, to bym do tej meczówki Borysa nigdy nie wpuścił, ponieważ zdecydowanie wolałbym, zlinczować niewinnego Borysa i potem wybierać pomiędzy Prorokiem i Wojkiem dzień później, niż zlinczować niewinnego np. Proroka lub Wojka, a potem wybierać pomiędzy Borysem i drugim z pary Prorok/Wojek.
|
|