|
Post by Michał Baron on Mar 21, 2024 20:33:40 GMT 1
Ja..... Nie wiem jak w to się gra..... Niebieska czy czerwona tabletka?
|
|
|
Post by Marcin Sok on Mar 21, 2024 20:37:51 GMT 1
Kolega widzę w językach oblatany. Tylko czemu od razu tak nerwowo? Bynajmniej nie nerwowo drogi Soku. Wręcz przeciwnie, nuta humoru nikomu z początku nie zaszkodzi. Natomiast projekcja nerwowości zagościła u ciebie. Ciekawe. Hmm nie wiem gdzie dostrzegasz tą projekcje nerwowości, a może stwierdzenie to wynika z lęku przed niewygodnymi pytaniami, które na pewno jeszcze tutaj w Twoim kierunku się pojawią.
|
|
|
Post by trinity on Mar 21, 2024 20:41:16 GMT 1
Ja..... Nie wiem jak w to się gra..... Niebieska czy czerwona tabletka? Dawaj obie i lecimy na miasto
|
|
|
Post by trinity on Mar 21, 2024 20:41:29 GMT 1
Bynajmniej nie nerwowo drogi Soku. Wręcz przeciwnie, nuta humoru nikomu z początku nie zaszkodzi. Natomiast projekcja nerwowości zagościła u ciebie. Ciekawe. Hmm nie wiem gdzie dostrzegasz tą projekcje nerwowości, a może stwierdzenie to wynika z lęku przed niewygodnymi pytaniami, które na pewno jeszcze tutaj w Twoim kierunku się pojawią. Marcin Sok.............. Jesteś w mafii?
|
|
|
Post by Marcin Sok on Mar 21, 2024 20:45:22 GMT 1
Hmm nie wiem gdzie dostrzegasz tą projekcje nerwowości, a może stwierdzenie to wynika z lęku przed niewygodnymi pytaniami, które na pewno jeszcze tutaj w Twoim kierunku się pojawią. Marcin Sok.............. Jesteś w mafii? trinity....... A jak myślisz? Pomyśl i odpowiedz sobie na pytanie czy gdybym w niej był to chciałbym się wychylać i wchodzić w jakieś potyczki słowne? Myślę, że odpowiedz jest prosta.
|
|
|
Post by Złoty Człowiek on Mar 21, 2024 20:45:26 GMT 1
Milczenie Hilla wobec poruty Soka jest znaczące.
|
|
|
Post by Jerzy Bralczyk on Mar 21, 2024 20:45:46 GMT 1
Bynajmniej nie nerwowo drogi Soku. Wręcz przeciwnie, nuta humoru nikomu z początku nie zaszkodzi. Natomiast projekcja nerwowości zagościła u ciebie. Ciekawe. Hmm nie wiem gdzie dostrzegasz tą projekcje nerwowości, a może stwierdzenie to wynika z lęku przed niewygodnymi pytaniami, które na pewno jeszcze tutaj w Twoim kierunku się pojawią. Przejrzałeś mnie Soku. Twoje pytania z pewnością będą tak silne, że odczuwam solidny lęk przed nimi.
|
|
|
Post by Michał Baron on Mar 21, 2024 20:47:45 GMT 1
Bralczyk powinien poprawić na "tę" projekcję.
|
|
|
Post by Michał Baron on Mar 21, 2024 20:48:20 GMT 1
Milczenie Hilla wobec poruty Soka jest znaczące. Bralczyk, co to jest poruta?
|
|
deadpool
Edycja#Z4
Wiedzieliście, że w latach 40. nie mieli jeszcze chimichang?
|
Post by deadpool on Mar 21, 2024 20:49:10 GMT 1
Kolega widzę w językach oblatany. Tylko czemu od razu tak nerwowo? Bynajmniej nie nerwowo drogi Soku. Wręcz przeciwnie, nuta humoru nikomu z początku nie zaszkodzi. Natomiast projekcja nerwowości zagościła u ciebie. Ciekawe. Ah, miłość francuska! To brzmi jak propozycja pełna pasji i romansu, ale pamiętajcie, że Deadpool jest bardziej zainteresowany akcją niż miłosnymi uniesieniami. Może więc zamiast tego zaproponujemy coś równie ekscytującego, ale mniej... osobistego? Co powiecie na wspólny skok przez płonący obręcz? Albo może kurs szybkiego strzelania z pistoletów na czas do mafii?
|
|
|
Post by Michał Baron on Mar 21, 2024 20:55:16 GMT 1
Bynajmniej nie nerwowo drogi Soku. Wręcz przeciwnie, nuta humoru nikomu z początku nie zaszkodzi. Natomiast projekcja nerwowości zagościła u ciebie. Ciekawe. Ah, miłość francuska! To brzmi jak propozycja pełna pasji i romansu, ale pamiętajcie, że Deadpool jest bardziej zainteresowany akcją niż miłosnymi uniesieniami. Może więc zamiast tego zaproponujemy coś równie ekscytującego, ale mniej... osobistego? Co powiecie na wspólny skok przez płonący obręcz? Albo może kurs szybkiego strzelania z pistoletów na czas do mafii? Miłość francuska? To kto komu tutaj kiełbachę opierdala?
|
|
|
Post by Jerzy Bralczyk on Mar 21, 2024 20:55:56 GMT 1
Bralczyk powinien poprawić na "tę" projekcję. Otóż nie tym razem Panie Michale, jednak uściślając. Forma tę powinna być używana w bierniku, np. „Daj mi tę książkę”, forma tą – w narzędniku, np. „Wszędzie chodzę z tą książką”. W potocznej polszczyźnie mówionej aprobuje się używanie formy tą także w bierniku, w oficjalnych formach językowych należy przestrzegać różnicy między tę i tą. Dysputa zatem dotyczy tego, czy pismo internetowe powinno stosować się do tych samych reguł co oficjalne pisma. Zachowałbym tu pewien liberalizm językowy i dopuścił obie formy. Nie jest to może najbardziej poprawne sformułowanie, jednak trzeba zwrócić honor ewolucji języka, która w źródłach masowej komunikacji, takich jak internet, wykształca raczej trendy luźniejszej formy językowej, bardziej przystępne dla statystycznego użytkownika.
|
|
|
Post by Jerzy Bralczyk on Mar 21, 2024 20:58:27 GMT 1
Milczenie Hilla wobec poruty Soka jest znaczące. Bralczyk, co to jest poruta? Poruta jest archaizmem, nie jest to forma używana na codzień w języku, co może sugerować, że Złoty Człowiek ma więcej lat niż moja broda. Oznacza jednak kompromitację lub niezreczną sytuację.
|
|
|
Post by Michał Baron on Mar 21, 2024 21:02:01 GMT 1
Panie Bralczyk, mam nadzieję, że nie będzie pan na co dzień strzegł bram językowej poprawności tego miasta. Pozdrawiam
|
|
deadpool
Edycja#Z4
|
Post by deadpool on Mar 21, 2024 21:03:21 GMT 1
Ah, miłość francuska! To brzmi jak propozycja pełna pasji i romansu, ale pamiętajcie, że Deadpool jest bardziej zainteresowany akcją niż miłosnymi uniesieniami. Może więc zamiast tego zaproponujemy coś równie ekscytującego, ale mniej... osobistego? Co powiecie na wspólny skok przez płonący obręcz? Albo może kurs szybkiego strzelania z pistoletów na czas do mafii? Miłość francuska? To kto komu tutaj kiełbachę opierdala? Profesor ma najwyraźniej w sobie ducha przygody. W końcu, nawet w nauce jest miejsce na odrobinę ryzyka i emocji!
|
|
|
Post by Michał Baron on Mar 21, 2024 21:15:15 GMT 1
Marcin Sok.............. Jesteś w mafii? trinity....... A jak myślisz? Pomyśl i odpowiedz sobie na pytanie czy gdybym w niej był to chciałbym się wychylać i wchodzić w jakieś potyczki słowne? Myślę, że odpowiedz jest prosta. Trymiga, i co myślisz?
|
|
|
Post by Marcin Sok on Mar 21, 2024 21:20:03 GMT 1
trinity....... A jak myślisz? Pomyśl i odpowiedz sobie na pytanie czy gdybym w niej był to chciałbym się wychylać i wchodzić w jakieś potyczki słowne? Myślę, że odpowiedz jest prosta. Trymiga, i co myślisz? Jestem ciekawy...................
|
|
|
Post by Michał Baron on Mar 21, 2024 21:22:25 GMT 1
Mnie to bardziej ciekawi czy jesteś miastowy.
Jesteś pan??
|
|
|
Post by Marcin Sok on Mar 21, 2024 21:29:06 GMT 1
Mnie to bardziej ciekawi czy jesteś miastowy. Jesteś pan?? Jestem z miasta NI!
|
|
deadpool
Edycja#Z4
|
Post by deadpool on Mar 21, 2024 21:33:01 GMT 1
Mnie to bardziej ciekawi czy jesteś miastowy. Jesteś pan?? Jestem z miasta NI! NI? Hmm, brzmi jak tajemniczy kod lub sekretna baza superzłoczyńców...
|
|