|
Post by Volverin on Mar 18, 2024 23:28:49 GMT 1
W tym wątku będzie odbywała się gra. Start w czwartek o 20:00. Setup Edycji:
11 graczy: 8 Niewinnych bezrolnych 3 szeregowych MafiozówZasady:Codziennie odbywa się Lincz Miasta. Do tego: 1. Mafia ma jedno gwarantowane Morderstwo po drugim linczu. W pozostałe dni nie odbywają się Morderstwa (z wyjątkiem punktu 2). 2. Po śmierci drugiego Mafiozy (czyli w sytuacji, gdy Miasto zlinczowało dwóch Mafiozów) Mafia otrzymuje dodatkowe Morderstwo, które musi wykorzystać jak najszybciej to możliwe. 3. Nie mogą odbyć się dwa Morderstwa Mafii tego samego dnia. W konsekwencji, jeśli Miasto zlinczuje drugiego Mafiozę w drugim dniu (czyli w ten sam dzień co gwarantowany Mord Mafii), dodatkowy Mord Mafii odbywa się w dzień trzeci. Warunki zwycięstwa frakcji:Mafiozi: Wygrywają, gdy zrównają się liczbą z Niewinnymi Niewinni: Wygrywają, gdy wyeliminują wszystkich Mafiozów Dyskusja: Mafia ma wysoki procent Mafiozów względem Niewinnych, natomiast w zamian ma bardzo ograniczoną liczbę morderstw w czasie rozgrywki. ---- Zasady specyficzne dla Edycji:Meta gra:
Gramy "tu i teraz", nie wypytujemy graczy o ich tożsamość i nie odnosimy się do poprzednich edycji przy budowaniu argumentacji. Testamenty: Brak testamentów. (Testament to ostatni wpis wyeliminowanego gracza publikowany po jego śmierci) Limity postów: Bez limitu.Głosowania: Tajne. Co to oznacza? Do momentu linczu nie jest wiadome kto na kogo głosuje. Natomiast po linczu jest już publikowana dokładna rozpiska z wynikiem linczu i rozkładem głosów. Tryb gry: 24/0 (temat cały czas otwarty, 0h fazy nocy)
Remis w linczu: Ginie losowa osoba.
|
|
|
Post by Volverin on Mar 21, 2024 19:23:46 GMT 1
Role wylosowane na OpenMafii. Otwarcie tematu z rozgrywką o 20:00.
Jeśli ktoś ma jakieś pytania/wątpliwości, niech pisze do mnie na priv. Miłej zabawy!
|
|
|
Post by Złoty Człowiek on Mar 21, 2024 20:01:59 GMT 1
Jestem Wielkim Wodzem Saków! Reprezentuję w tej rozgrywce mój lud. Przy pomocy swego miecza mam zamiar zaprowadzić w tym mieście sprawiedliwość, dzięki czemu rozsławię i rozszerzę swoje panowanie na cały świat!
|
|
|
Rozgrywka
Mar 21, 2024 20:03:42 GMT 1
via mobile
Post by Valtteri Bottas on Mar 21, 2024 20:03:42 GMT 1
Sprawdźmy, ile dobra da się zrobić gołymi pośladkami.
|
|
|
Post by Dushane Hill on Mar 21, 2024 20:05:59 GMT 1
Don’t believe everything you see. Trust your instincts.
|
|
|
Post by Jerzy Bralczyk on Mar 21, 2024 20:06:38 GMT 1
Dobry wieczór Państwu. Rzekłem wieczór, choć mogłem powitać się z Państwem słowami Dzień dobry. Warto podkreślić, że polski obyczaj nie określa ściśle godziny, od której należy stosować formę Dobry wieczór. Trzeba więc zdać się na intuicję. Z kolei chciałem powitać się z Państwem, a nie Państwa, bo witając Państwa stawiałbym się w pozycji nadrzędnej jako gospodarz, tymczasem gospodarzem jest szanowny Pan Volverin i to tylko jemu przysługuje prerogatywa witania uczestników niniejszej edycji.
|
|
|
Post by Złoty Człowiek on Mar 21, 2024 20:08:26 GMT 1
Don’t believe everything you see. Trust your instincts. Diabeł przemówił do nas w swoim narzeczu! Baczajcie! Jego skóra ciemna jest jak jego serce, a ślepia wypełnione są podstępem i nienawiścią!
|
|
|
Rozgrywka
Mar 21, 2024 20:13:12 GMT 1
via mobile
Post by Shadow on Mar 21, 2024 20:13:12 GMT 1
Pojawiam się o świcie i znikam po zmierzchu. Witam przybyłych … i znikam.
|
|
|
Post by Dushane Hill on Mar 21, 2024 20:13:28 GMT 1
Don’t believe everything you see. Trust your instincts. Diabeł przemówił do nas w swoim narzeczu! Baczajcie! Jego skóra ciemna jest jak jego serce, a ślepia wypełnione są podstępem i nienawiścią! Szybko zagrana karta rasizmu, brakuje tylko zmiany koloru tego kostiumu na biały...
|
|
|
Post by Marcin Sok on Mar 21, 2024 20:15:23 GMT 1
Z czego zrobiony jest sok? Z wyciśniętych owoców, a ja Pan Sok wycisnę z tego świata całe zło!
|
|
|
Post by Jerzy Bralczyk on Mar 21, 2024 20:15:36 GMT 1
Pojawiam się o świcie i znikam po zmierzchu. Witam przybyłych … i znikam. Dobrze że nie odwrotnie, bo przypuszczałbym, że masz na imię Adam.
|
|
|
Post by Złoty Człowiek on Mar 21, 2024 20:17:26 GMT 1
Diabeł przemówił do nas w swoim narzeczu! Baczajcie! Jego skóra ciemna jest jak jego serce, a ślepia wypełnione są podstępem i nienawiścią! Szybko zagrana karta rasizmu, brakuje tylko zmiany koloru tego kostiumu na biały... Przebiegłość tego czarta nie zna granic! Teraz przemówił w naszym języku! Strzeżcie się mowy wypływającej z jego jadowitego pyszczydła!
|
|
|
Post by Jerzy Bralczyk on Mar 21, 2024 20:20:00 GMT 1
Z czego zrobiony jest sok? Z wyciśniętych owoców, a ja Pan Sok wycisnę z tego świata całe zło! Sok maj kok
|
|
|
Post by Michał Baron on Mar 21, 2024 20:21:06 GMT 1
A jakiś tam masz?
|
|
|
Rozgrywka
Mar 21, 2024 20:27:05 GMT 1
via mobile
Post by Valtteri Bottas on Mar 21, 2024 20:27:05 GMT 1
Z czego zrobiony jest sok? Z wyciśniętych owoców, a ja Pan Sok wycisnę z tego świata całe zło! Sok maj kok Profesor wielu języków, się okazuje.
|
|
|
Post by Marcin Sok on Mar 21, 2024 20:27:07 GMT 1
Z czego zrobiony jest sok? Z wyciśniętych owoców, a ja Pan Sok wycisnę z tego świata całe zło! Sok maj kok Kolega widzę w językach oblatany. Tylko czemu od razu tak nerwowo?
|
|
|
Post by trinity on Mar 21, 2024 20:30:33 GMT 1
Ja..... Nie wiem jak w to się gra.....
|
|
|
Post by trinity on Mar 21, 2024 20:31:49 GMT 1
Enter The Matrix 2003
|
|
|
Post by Marcin Sok on Mar 21, 2024 20:32:23 GMT 1
Ja..... Nie wiem jak w to się gra..... Niebieska czy czerwona tabletka?
|
|
|
Post by Jerzy Bralczyk on Mar 21, 2024 20:32:48 GMT 1
Kolega widzę w językach oblatany. Tylko czemu od razu tak nerwowo? Bynajmniej nie nerwowo drogi Soku. Wręcz przeciwnie, nuta humoru nikomu z początku nie zaszkodzi. Natomiast projekcja nerwowości zagościła u ciebie. Ciekawe.
|
|