|
Post by Jerzy Bralczyk on Mar 25, 2024 21:21:56 GMT 1
Jestem raczej przekonany, ze gdyby nie padl wczoraj Bralczyk, to jeszcze bysmy te gre przegrali Spora szansa, bo leciałeś zamiast mnie Ty, miałem niewinnych Skoka, Soka i Trinity. Jeszcze claim Trinity jako Kurwiszon, który jest weteranem, a nie rookie mógłby sporo namieszać, ale gdyby się udało mu uniewinnić, to leciał Baron i na końcu Shadow, ewentualnie kolejność odwrotna. Rozkminy Bottasa zaczęły mi się podobać, też było blisko uniewinnienia.
|
|
|
Post by trinity on Mar 25, 2024 21:24:13 GMT 1
Przepraszam za to że chuj grałem, równoległe rozpoczęła się druga ważna dla mnie edycja a chciałem się zapiasć na zapoznawczą żeby było troche więcej graczy. Wczoraj byłem AFK a dziś doszedłem do wniosku,że muszę przycisnąć bo inaczej oddam gierke mafii. Przepraszam Marcin Sok przede wszystkim. A Boks-dell do wora cie ładuje
|
|
|
Post by Dushane Hill on Mar 25, 2024 21:25:19 GMT 1
Wygrala Twoja slabosc do czarnoskorych
|
|
|
Post by Michał Baron on Mar 25, 2024 21:33:39 GMT 1
Co to znaczy pozycjonować się?
|
|
|
Post by Volverin on Mar 25, 2024 21:37:13 GMT 1
nie no to chyba raczej było nie do przegrania, choć z perspektywy mafii często to wygląda gorzej niż jest rzeczywiście, setup też raczej mocno promafia a przy świeżakach w mieście to tym bardziej, bo trudniej o konsolidację. Ja bym powiedział, że dla wjebańców setup bardzo normalny, od miasta wymaga się żeby w czterech linczach znaleźli jednego Mafiozę. Jak to się uda, to dostają pomyłkę więcej, co sprowadza się do tego, że przy 7 żyjących Niewinnych (ósmego Mafia odwala w mordzie) wystarczy uniewinnić celnie dwóch, żeby wygrać. Np. dzisiaj pada Hill, jest 4vs2 -> 3 lincze na dwie mafie, gdzie Mafia nie mogła (prawie) mordować najbardziej niewinnie grających.
Ale nowym+nieznanym sobie graczom brakuje jeszcze celności w ocenie co to "granie niewinnie", więc rzeczywiście biorąc pod uwagę, że to Zapoznawcza, to setup pro-mafia troszkę.
|
|
|
Post by Michał Baron on Mar 25, 2024 21:41:22 GMT 1
Mam nadzieję, że Lau nie będzie czytał tej edycji.
|
|
|
Post by Jerzy Bralczyk on Mar 25, 2024 21:42:01 GMT 1
Co to znaczy pozycjonować się? Dokładnie to, co ci zarzucałem. Byłeś pozerem, który grał tylko pod to, żeby udawać, że coś robisz i co przynosi ci punkty w oczach innych.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Mar 25, 2024 21:42:05 GMT 1
Co to znaczy pozycjonować się? w twoim przypadku sztucznie budować sobie pozycję lidera miasta, akurat pierwszy dzien dosc na biezaco sledzilem i z kazdym twoim postem czulem ze twoim celem nie jest wyłapanie tego kto jest mafijny, a wyrobienie sobie takiej pozycji, byś byl nie do zlinczowania, miastowy po prostu sobie punktuje mafijne zagrania mafiozy, mafiozo często chce nadmiernie pokazac swoja miastowosc i dokladnie cos takiego widzialem w twojej grze.
|
|
|
Post by Michał Baron on Mar 25, 2024 21:43:49 GMT 1
Co to znaczy pozycjonować się? Dokładnie to, co ci zarzucałem. Byłeś pozerem, który grał tylko pod to, żeby udawać, że coś robisz i co przynosi ci punkty w oczach innych. Kurde czuję jakbyśmy dalej grali. Pytam zupełnie serio, jakbym chciał cię odciągnąć od takiego głosu na Złotym Człowieku jako miastowy, to jak mógłbym to zrobić bez zaśmierdzenia tobie albo innym?
|
|
|
Post by Jerzy Bralczyk on Mar 25, 2024 21:46:55 GMT 1
Dokładnie to, co ci zarzucałem. Byłeś pozerem, który grał tylko pod to, żeby udawać, że coś robisz i co przynosi ci punkty w oczach innych. Kurde czuję jakbyśmy dalej grali. Pytam zupełnie serio, jakbym chciał cię odciągnąć od takiego głosu na Złotym Człowieku jako miastowy, to jak mógłbym to zrobić bez zaśmierdzenia tobie albo innym? Tu nie chodziło o typ argumentów. Chodzi o całokształt. Nie widziałem w tobie tego poszukiwania winnych i drążenia w celu rozwiązania zagadki. Widziałem posty typu "patrzcie jaki jestem zajebisty".
|
|
|
Post by Michał Baron on Mar 25, 2024 21:47:40 GMT 1
Co to znaczy pozycjonować się? w twoim przypadku sztucznie budować sobie pozycję lidera miasta, akurat pierwszy dzien dosc na biezaco sledzilem i z kazdym twoim postem czulem ze twoim celem nie jest wyłapanie tego kto jest mafijny, a wyrobienie sobie takiej pozycji, byś byl nie do zlinczowania, miastowy po prostu sobie punktuje mafijne zagrania mafiozy, mafiozo często chce nadmiernie pokazac swoja miastowosc i dokladnie cos takiego widzialem w twojej grze. Dziękuję. Z moich odczuć nie grałem niczego innego niż jako taki Filthy Frank, tutaj mogłem siłą rzeczy bardziej rzucać się w oczy, bo znalazłem się w środowisku mniej aktywnych graczy. Taki już styl mojego jestestwa. Wniosek? Chyba muszę poprawić swoje podejście do gry jako takie
|
|
|
Post by Dushane Hill on Mar 25, 2024 21:47:49 GMT 1
A ja czym Ci podpadlem juz przed sama wajcha?
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Mar 25, 2024 21:51:54 GMT 1
No dla mnie Baron był takim gościem który chce jak najmocniej kopnąć piłkę, a Bralczyk ścianą od której się ona odbijała. Jeśli ktoś od niechcenia zbija argumenty kogoś, kto pokazuje jak bardzo chce, to na ogół jest niewinny, a ten który tak bardzo chce - winny.
I to czy ktoś oskarża takiego gracza, a innego broni, nie ma w tym przypadku znaczenia. Po prostu widać kto jaki wysiłek wkłada w to, by pewien efekt osiągnąć.
|
|
|
Post by Jerzy Bralczyk on Mar 25, 2024 21:53:05 GMT 1
A ja czym Ci podpadlem juz przed sama wajcha? Największy argument to niewinność innych. Ale podpadłeś wybiórczą aktywnością, co zresztą od razu wypomniałem. No i napisałeś ten kilkuczęściowy post analizujący, który był ładny, składny i zupełnie nie pasował do reszty twojej gry. Od razu sobie pomyślałem, że to było zagranie na spełnienie moich oczekiwań.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Mar 25, 2024 21:53:24 GMT 1
Lewkoń jest doskonałym przykładem takiego gracza skały/ściany. Jak jest w formie i jest niewinny to możesz kurwa bomby na tę ścianę zrzucać, a on zawsze odda. I wszyscy wiedzą, że jest niewinny.
|
|
|
Post by Jerzy Bralczyk on Mar 25, 2024 21:55:25 GMT 1
A wajcha powstała, bo mnie oświeciło ze Skokiem, że wszyscy w niego ładnie idą, a on dzień wcześniej jako jedyny podczas masówki wysłał głos w bok - totalnie nie mafijne zagranie (na tym poziomie)
|
|
|
Post by Dushane Hill on Mar 25, 2024 21:56:26 GMT 1
A ja czym Ci podpadlem juz przed sama wajcha? Największy argument to niewinność innych. Ale podpadłeś wybiórczą aktywnością, co zresztą od razu wypomniałem. No i napisałeś ten kilkuczęściowy post analizujący, który był ładny, składny i zupełnie nie pasował do reszty twojej gry. Od razu sobie pomyślałem, że to było zagranie na spełnienie moich oczekiwań. No wlasnie chcialem to zrobic w stylu Jeremiego, ale chyba nie do konca sie to udalo A ten post nie mial byc kilkuczesciowy, tylko nie mam pojecia dlaczego na macbooku klikanie ć raz wstawialo mi literke, a raz wysylalo posta
|
|
|
Post by piernikowy on Mar 25, 2024 22:25:27 GMT 1
czuek fajnie, że grałeś, pozdro!
props rokoko dobry pokaz
|
|
deadpool
Edycja#Z4
Wiedzieliście, że w latach 40. nie mieli jeszcze chimichang?
|
Post by deadpool on Mar 25, 2024 22:56:21 GMT 1
Dzięki za grę, to była ciekawa przygoda. Gdyby tylko było więcej czasu, to bym tu się częściej zgłaszał. Może jeszcze wrócę ;-)
|
|
|
Post by Michał Baron on Mar 25, 2024 23:05:22 GMT 1
Deadpool oczywiście imho (może mi nadwiedza czadzi głowę) byś nie był do linczowania, bo to był taki leniwy lincz, że łociepanie. Ale mi podszedłeś akurat xD Imo dobry wajbik dawałeś, miastowy.
|
|