|
Post by Zdechły Osa on Apr 19, 2024 20:12:15 GMT 1
zgadzam się troszkę z Tolkienem, o tyle, że ostatnie wejścia Szczyla są bardzo słabe.
|
|
|
Post by Kuba on Apr 19, 2024 20:12:42 GMT 1
Nie byłem w stanie doczytać, przepraszam. Okolicznością łagodzącą jest jednak, że próbowałem w wieku 9 lat.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 19, 2024 20:12:53 GMT 1
via mobile
Post by John Ronald Reuel Tolkien on Apr 19, 2024 20:12:53 GMT 1
A o ile nie?
|
|
|
Post by Jacek Protasiewicz on Apr 19, 2024 20:13:36 GMT 1
A na kolację wcinamy sobie bagietkę czosnkową przy kieliszku czerwonego winka. Jest...Smacznie
|
|
|
Post by Zdechły Osa on Apr 19, 2024 20:13:51 GMT 1
tzn ja uważam, że z perspektywy niewinnego Szczyla przyglądanie się temu czy konflikt Osa-Kawa jest prawdziwy czy nie, a także przyglądanie się jak przy nim przemykają inni gracze, byłoby bardziej optymalne niż szybkie oburzenie takim konfliktem. Tym bardziej, że podatny na takie podawanie piłki na tacy przez Szczyla Kuba od razu z tego wyciągnął wniosek, że możliwa jest mafia Osa-Kawa.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 19, 2024 20:14:44 GMT 1
via mobile
Post by smaczna kawusia on Apr 19, 2024 20:14:44 GMT 1
chyba, że sugerujesz, że nie wykorzystałbym nadwiedzy co do typów szczyla do zbudowania sobie lepszej pozycji od niego. ale to dośc hm... kontrowersyjna teza. ten argument jest inwalidą jest to ciasna, krótka rozgrywka, jeśli wiktoria i drukarka są niewinni, to fajnie byłoby ich zlinczować, nabijanie sobie pozycji na uniewinnieniach trudnych przypadków (to faktycznie domena mafiozów) jest korzystniejsze w dużych grach, gdzie niewinnych do wyjebania jest sporo
|
|
|
Post by Zdechły Osa on Apr 19, 2024 20:15:19 GMT 1
Poza tym takie szybkie uporządkowanie gry gdzie wskazuje się dwóch głównych winnych, a później otwarcie frontu na dwóch kolejnych graczy, jest bardzo korzystne z punktu widzenia mafiozy.
|
|
|
Post by Kuba on Apr 19, 2024 20:15:30 GMT 1
Bo to jest dla mnie mało realistyczne, że można się tak pożreć na pierwszych kilku stronach rozgrywki jeśli się tego nie zaplanowało.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 19, 2024 20:16:26 GMT 1
via mobile
Post by smaczna kawusia on Apr 19, 2024 20:16:26 GMT 1
Poza tym takie szybkie uporządkowanie gry gdzie wskazuje się dwóch głównych winnych, a później otwarcie frontu na dwóch kolejnych graczy, jest bardzo korzystne z punktu widzenia mafiozy. zrobienie tego jako pierwszy w grze jest jednak miastowe w mojej opinii a teza Kuby o możliwej mafii Osa-Kawa wydaje mi się dziwna, czekam, aż inni się do niej ustosunkują
|
|
|
Post by Zdechły Osa on Apr 19, 2024 20:17:00 GMT 1
chyba, że sugerujesz, że nie wykorzystałbym nadwiedzy co do typów szczyla do zbudowania sobie lepszej pozycji od niego. ale to dośc hm... kontrowersyjna teza. ten argument jest inwalidą jest to ciasna, krótka rozgrywka, jeśli wiktoria i drukarka są niewinni, to fajnie byłoby ich zlinczować, nabijanie sobie pozycji na uniewinnieniach trudnych przypadków (to faktycznie domena mafiozów) jest korzystniejsze w dużych grach, gdzie niewinnych do wyjebania jest sporo długość edycji nie ma znaczenia, wystarczy postawic sie z drugiej strony. bronić victorii tak by jej nie obronić xD by potem pod pociąg wjebać z dwóch kolejnych niewinnych. dobijanie niewinnej victorii byłoby tu w chuj nieoptymalne.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 19, 2024 20:17:30 GMT 1
via mobile
Post by Jacek Protasiewicz on Apr 19, 2024 20:17:30 GMT 1
Daria mówi, że ma intuicję i zna się na ludziach, a jednocześnie spędza ze mną wieczór…Ha-ha!! 🤣👍🇵🇱
|
|
|
Post by Kuba on Apr 19, 2024 20:18:44 GMT 1
Poza tym takie szybkie uporządkowanie gry gdzie wskazuje się dwóch głównych winnych, a później otwarcie frontu na dwóch kolejnych graczy, jest bardzo korzystne z punktu widzenia mafiozy. zrobienie tego jako pierwszy w grze jest jednak miastowe w mojej opinii a teza Kuby o możliwej mafii Osa-Kawa wydaje mi się dziwna, czekam, aż inni się do niej ustosunkują Czyli wcale nie czekasz.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 19, 2024 20:19:36 GMT 1
via mobile
Post by smaczna kawusia on Apr 19, 2024 20:19:36 GMT 1
zrobienie tego jako pierwszy w grze jest jednak miastowe w mojej opinii a teza Kuby o możliwej mafii Osa-Kawa wydaje mi się dziwna, czekam, aż inni się do niej ustosunkują Czyli wcale nie czekasz. czekam = wywołuję do ustosunkowania się
|
|
|
Post by szczyl on Apr 19, 2024 20:21:39 GMT 1
tzn ja uważam, że z perspektywy niewinnego Szczyla przyglądanie się temu czy konflikt Osa-Kawa jest prawdziwy czy nie, a także przyglądanie się jak przy nim przemykają inni gracze, byłoby bardziej optymalne niż szybkie oburzenie takim konfliktem. Tym bardziej, że podatny na takie podawanie piłki na tacy przez Szczyla Kuba od razu z tego wyciągnął wniosek, że możliwa jest mafia Osa-Kawa. Bardzo dziękuję, następnym razem zagram bardziej optymalnie ale tym razem mleko się rozlało i pozostaje mi wyrażać obrzydzenie
|
|
|
Post by Zdechły Osa on Apr 19, 2024 20:22:26 GMT 1
co jest tak brzydkiego w tym, że dwóch ludzi się ze sobą nie zgadza?
|
|
|
Post by szczyl on Apr 19, 2024 20:23:08 GMT 1
Poza tym takie szybkie uporządkowanie gry gdzie wskazuje się dwóch głównych winnych, a później otwarcie frontu na dwóch kolejnych graczy, jest bardzo korzystne z punktu widzenia mafiozy. To jest już ten moment w którym zastanawiamy się czy szczyl w ogóle wskazał tam winnych czy po prostu dwie kreacje ze słabym wejściem i osę czy jeszcze nie?
|
|
|
Post by Kuba on Apr 19, 2024 20:23:26 GMT 1
ten argument jest inwalidą jest to ciasna, krótka rozgrywka, jeśli wiktoria i drukarka są niewinni, to fajnie byłoby ich zlinczować, nabijanie sobie pozycji na uniewinnieniach trudnych przypadków (to faktycznie domena mafiozów) jest korzystniejsze w dużych grach, gdzie niewinnych do wyjebania jest sporo długość edycji nie ma znaczenia, wystarczy postawic sie z drugiej strony. bronić victorii tak by jej nie obronić xD by potem pod pociąg wjebać z dwóch kolejnych niewinnych. dobijanie niewinnej victorii byłoby tu w chuj nieoptymalne. To akurat jest prawda, Victoria to świetna osoba, żeby ją holować do meczówki, ale ta gra tak nie działa, że z twojego ataku na nią wynika twoja niewinność. Bo może jesteś na przykład w mafii z drukarką i liczysz, że po śmierci niewinnej Victorii oberwie się mi/Szczylowi. Jest wiele potencjalnych czynników.
|
|
|
Post by szczyl on Apr 19, 2024 20:23:29 GMT 1
co jest tak brzydkiego w tym, że dwóch ludzi się ze sobą nie zgadza? No czytać się was nie da
|
|
|
Post by Kuba on Apr 19, 2024 20:25:14 GMT 1
A oczekiwać uniewinnienia za atak na Victorię to tak nierealistyczna rzecz, jak skala waszego konfliktu na tym etapie i na podstawie tego, co się wydarzyło. Więc budzi to moje podejrzenia.
|
|
|
Post by Jacek Protasiewicz on Apr 19, 2024 20:25:35 GMT 1
Ja z kolei całkiem nieźle poruszam się po labiryntach fałszu 💪💪
|
|