|
Rozgrywka
Apr 25, 2024 14:27:08 GMT 1
via mobile
Post by Robert Bresson on Apr 25, 2024 14:27:08 GMT 1
Ściana u Marudy. Co myślicie? Zazielenia czy zaczerwienia? Ja się jeszcze nie wczytywałem, ale na razie raczej uczciwie pewnych graczy przedstawia. Może jednak kogoś przedstawiła nieuczciwie i jest w stanie to stwierdzić?
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 25, 2024 14:29:46 GMT 1
Zajebiście, to póki masz pół godziny, to dawaj typ na dzisiaj, bo jak zaczniesz o 20:30 opowiadać o tym, że wsiadasz już na hulajnogę, to nie ręczę za Emsiego A to nie domyśliłeś się, że Ty? Chcesz potwierdzenia, żeby się móc bronić? Tymi ręcami zabiłem dwóch niewinnych, jestem oczywistym miastowym, nie muszę się bronić.
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 25, 2024 14:30:08 GMT 1
Ściana u Marudy. Co myślicie? Zazielenia czy zaczerwienia? Ja się jeszcze nie wczytywałem, ale na razie raczej uczciwie pewnych graczy przedstawia. Może jednak kogoś przedstawiła nieuczciwie i jest w stanie to stwierdzić? jak przeczytasz, to pogadamy
|
|
|
Post by Maruda on Apr 25, 2024 15:01:09 GMT 1
Ściana u Marudy. Co myślicie? Zazielenia czy zaczerwienia? Ja się jeszcze nie wczytywałem, ale na razie raczej uczciwie pewnych graczy przedstawia. Może jednak kogoś przedstawiła nieuczciwie i jest w stanie to stwierdzić? To jak? Nie wczytałeś się, ale stwierdzasz że uczciwie? Kolejna część "Człowieka zagadki" wyreżyserowana? A co do przedstawienia graczy to wiadomo, że raczej uczciwie, bo tam jest więcej takiej luźnej obserwacji z boku niż konkretnych oskarżeń. Ale nad tym też popracuję.
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 25, 2024 15:14:34 GMT 1
Czekaj, czekaj. Najpierw graliście jakby razem, potem napisałeś 1 posta na jej temat, broniąc Moncayo i wysłaś głos. Za to potem siedziałeś dalej w temacie, pisałeś o wątpliwościach (już w ostatnich 20 minutach przed linczem), czyli jednak miałeś czas na grę i to dużo czasu. Pokaż jak go spożytkowałeś, daj coś od siebie. Teraz znowu bronisz Paco i co zabawne Neverejczyka, nawet pytasz go o zdanie mimo, że wczoraj wskazywałeś mu niekonsekwencje i wykluczające się posty. Więc Ty masz potencjał coś znaleźć, ale z jakiegoś powodu tego nie robisz. Mam tu zacytować Tadeusza Sznuka z "nie wiem, ale się domyślam"? No a co w tym dziwnego, że zmieniam zdanie i nie trzymam się sztywno swoich celów? Jest dokładnie tak, jak mówisz o tej 13 sobie poczytałem posty Paco i Topielicy, z czego wyszło mi, że skłaniam się bardziej ku niej niż ku niemu (i już bez przesady z tym graniem razem, akurat się trafiło, że razem weszliśmy w rozgrywkę, temu pierwsze wspólne interakcje, a potem oddaliśmy takie same głosy, kierując się podobną logiką). Przez kilka godzin śledziłem temat i finalnie puściłem w Topielicę, tym bardziej że był konsensus w mieście. Natomiast trochę zaczęło mi to podśmiardywać, że to tak łatwo przychodzi, zwykle miastowi się bronią trochę żwawiej, to raz, ale przede wszystkim, jak idzie strzał w mafiosę, to ktoś tam próbuje forsować inne typy. Tutaj łatwo poszło - temu post o wątpliwościach. Finalnie jednak zostawiłem na Topielicy, bo nie było lepszego typu, a chętnych na zmianę głosu brakło. Choć doceniam reakcje innych - po części temu też wrzucałem posta o wątpliwościach. No i tak, ten Paco najpierw napisał "nie", potem zmienił zdanie, nie wiem, kurde, czy to nie, było jakieś za szybkie i potem mu kazali trochę zbastować, czy sam przemyślał, czy huj wi co, mógłbyś się w sumie Paco Moncayo do tego odnieść. A reakcja Nigeryjczyka imo dość miastowa - nie żebym go całkiem uniewinniał, tym bardziej że obiecywał mi grilla, a nie dołożył się nawet do smażenia rybki, ale czy to oznacza, że mam z nim nie gadać? Spontaniczna masówka to był taki trochę żart, trochę nie. Pasowało mi to, że topielica leciała, jakby kworum się zebrało na ciebie czy marudę to też bym mógł na kogoś z was zagłosować, świat by się nie zawalił.
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 25, 2024 15:17:05 GMT 1
Na wstępie ... 4. Paco Moncayo (pierwszy lincz: Bresson, drugi lincz: topielica) - zastanawiająca persona i to nie tylko ze względu na obecność w słynnej "trójce Zduńskiego". Wszedł, coś tam kreacyjnie espaniol popisał, zniknął na wiele godzin, wrócił jak Bresson zaczął go tam lekko podpiekać, wybielił na szybko cesarza i walnął głos w Zduńskiego. Trochę nie podoba mi się podejście, w którym swój głos na Zduńskiego próbuje tłumaczyć tym, że „a, bo inni go nie namówili, żeby na Zduńskiego nie głosował”.. Według mnie było dostatecznie dużo głosów poddających w wątpliwość ten typ. Potem po dniu drugim mamy jeszcze próbę oczyszczenia magnaty, który wysuwał topielicę na lincz. Ciekawa i odważna reakcja. Nie tłumaczyłem swojego głosu w ten sposób tylko temperowałem zapędy tych wszystkowiedzących po linczu mądralińskich, który siedzieli cicho i nic nie pisali o ewidentnej niewinności Zduńskiego. Ja zagłosowałem na Zduńskiego, bo miał sztywne wejście do tematu, zniknął na cały dzień i powrócił chwilę przed linczem.
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 25, 2024 15:29:55 GMT 1
Czytam mniej więcej od momentu, w którym przestałem śledzić na bieżąco. Dziękuję wszystkim, którzy się wypowiedzieli w sprawie trójki. Jest to teraz, jak zobaczycie, dość pomocne. Choć nie wszyscy zrozumieli, że została wybrana akurat taka trójka, gdyż chodziło o głosujących na Zduńskiego. Nereverajczyk o 13:14 pozycjonuje Topielicę po środku, lecz z zastrzeżeniem, że dzisiaj wyglada gorzej niż wczoraj. Na razie to może nic nie znaczyć, ale jest ciekawe. Na równie ciekawą rzecz o 13:31 w sprawie Olisadebe zwraca uwagę Młody Cesarz. Olisadebe ma istotnie dziwne posty, nie domyślam się, kto to może być (i tak bym nie podał, gdybym wiedział, bo zakaz mety). Być może, jak zwraca uwagę Nerevaryjczyk, jest to debiut. Errata: Olisadebe wytłumaczył się, że jednak nie jest debiutantem. Magnata o 14:35 informuje nas, że Topielica jest w środku, ale musi doczytać "Młodego Cesarza". Moncayo o 16:18 wskazuje, że Topielica jest również w jego środku, a Carlsberg wygląda gorzej. 18:35. Olisadebe bierze pierwszy odpowiedzialność za wystawienie na świecznik Topielicy. I to by go lekko uniewinniało, bowiem w takiej sytuacji mafia raczej przed szereg by nie wyszła. O 19:21 Magnata z jakiegoś dziwnego wyliczenia, którego do dzisiaj nie rozumiem, chce utopić Topielicę. Uwaga - patrzmy, co robi Magnata, bo to jest zaskakujące. W pierwszej kolejności podważa teorię, jakoby w gronie głosujących (Topielica, Carlsberg, Moncayo) na Zduńskiego był mafioza. Potem tworzy jakieś dziwne stosunki, które jak gram, tak pierwszy raz widzę na tym forum i chce odpalić najbardziej niewinnego z trójki, Topielicę. A zatem czyżby miało być tak, że jego kolega jest w gronie Moncayo-Carlsberg? A może ich dwóch i chce ich w ten nowatorski wyratować? Cesarz o 19:52 atakuje Topielicę za to, za co poleciał też Zduński: za śmieszkowanie. Jako osoba, która robi to samo, wiem najlepiej, że nie jest to dowód mafijności. Czyli kolejność głosów na Topielicę jawi się tak: Olisadebe -> Magnata -> Młody Cesarz. Dołączają Carlslberg i Moncayo. Moncayo, który wcześniej miał Topielicę w środku. Carlsberg i Moncayo przypieczętowali zlinczowanie Topielicy, a co ciekawe, dzień wcześniej przypieczętowali zlinczowanie Zduńskiego. No ładnie, dwóch niewinnych na celowniku, a argumentacji niewiele ("jutro będziemy mieć ten sam problem" się nie liczy). Konkludując, jest pewne, że co najmniej jeden z nich musi być w mafii. Nb. bardziej prawdopodobne, że Carslberg. Moncayo pozycjonuje Carlsberga na samym końcu listy od niewinnych do winnych, a potem z niego schodzi. Miałoby to sens tylko wtedy, gdyby byli w mafii razem (sam Moncayo nie musiałby dołączać do pociągu na Topielicę, gdyby jego poprzedni cel nie był razem z nim w mafii). A zatem nie popełniając błędu koniunkcji, należy wskazać na Magnusa Carlsberga jako tego, który występuje w dwóch wariantach, przeto bardziej prawdopodobnego. Jeszcze o 20:37 Carlsberg zadaje pytanie, wiemy już teraz, że raczej pozorowane, że o, zobaczcie, Topielica idzie za łatwo. W trójce Zduńskiego miałem tylko dwójkę do uplasowania. To, że dałem Carslebrga wyżej niż Topielicę to nie znaczy, że Topielicy nie podejrzewałem w tamtym momencie.
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 25, 2024 15:32:27 GMT 1
A, no i też głosowałeś dwa razy na niewinnego, Sherlocku.
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 25, 2024 15:40:40 GMT 1
Paco Moncayo albo Robert Bresson w mafii w takim razie, oczywiście mógłby być jakiś fejkowy wewnętrzny konflikt ale nie mam psychy na to przyznam szczerze i mam cichą (już nie) nadzieję że mafia też nie ma zostaję przy moim początkowym typie, znowu czułe słówka od Paco mnie zwiodły od tego co planowałem początkowo i doprowadziły do, nazwijmy to po imieniu, MORDERSTWA niewinnej ofiary To z kim jestem w mafii? Z tym nie, ktoś inny pisał, że z tamtym nie to może sam jestem? xD
|
|
|
Rozgrywka
Apr 25, 2024 15:59:59 GMT 1
via mobile
Post by Emmanuel Olisadebe on Apr 25, 2024 15:59:59 GMT 1
Ta ściana Marudny wygląda, jakby ktoś to za niego napisał. Nie było go cały dzień, zapomniał zagłosować, a tu nagle wchodzi cały na biało. Sama treść fajna, ale moim zdaniem nie on to pisał.
Na zielono zaświecił mi się Magnus, głównie dlatego, że porzucił swoje uprzedzenia i chce współpracować z Neverejczykiem, mimo że wcześniej miał z nim "kosę". Takie w stylu rzucam wszystko, cel mamy jeden więc musimy współpracować.
Skoro Magnus na zielono to z trójki zduńskiej zostaje Paco Moncayo. Widzę tu pewną zależność między nim i Bressonem, więc jeśli Ekwadorczyk okaże się winny to Bresson pasuje mi z nim do mafijnej pary.
Trzeciego mafiozy bym upatrywał w gronie Maruda, magnata i Neveryjczyk. Jeszcze by trzeba popatrzeć co ten ostatni pisał, ale mam takie wrażenie że w pierwszych dniach robił za mądrego, rozsądnego, a teraz jakby opadł z sił. Co Ci się stało Neveryjczyku?
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 25, 2024 16:05:56 GMT 1
Emsi, miałem właśnie pisać, że mi się nie podobasz, bo po pierwszym dobrym wrażeniu świeżaka zacząłeś pisać tylko pierdy żeby przeżyć ale to wyżej skłania mnie jednak ku twojej niewinności xd
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 25, 2024 16:15:37 GMT 1
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 25, 2024 16:28:31 GMT 1
Emmanuel Olisadebe, a skłaniasz się bardziej ku Paco czy Bressonowi? Bo dziś muszę oddać głos także wcześniej, nie będzie mnie w fazie ostatecznych decyzji, ewentualnie coś tam z doskoku zmienię, ale nie wiem, na ile będę w stanie śledzić rozgrywkę. Anyway, oba typy mi opowiadają. Zarówno Paco, jako ten mafioza doklejający się do Zduńskiego - mimo że, tak jak pisałem, ja znajduję w nim trochę miastowości i poza tym argumentum ad-Zduński nikt mi nie pokazał winy w tym człowieku. Niemniej palec mi dygnie przed głosem. Temu bliżej byłbym z Bressona, bo jak mowa o nadwiedzy, to on stoi na ambonie i głosi nam kazania, a do gadki normalnej, ludzkiej, miastowej, to taki średni. No nie wiem, zarówno Zduńskiego, jak i Topielicę gdzieś tam forsowałem, proponowałem, leakowałem, to dziś chętnie posłucham mądrzejszych.
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 25, 2024 16:30:41 GMT 1
Co to znaczy "doklejający się do Zduńskiego"?
|
|
|
Rozgrywka
Apr 25, 2024 16:43:45 GMT 1
via mobile
Post by Emmanuel Olisadebe on Apr 25, 2024 16:43:45 GMT 1
Na ten moment bardziej Paco, bo jeszcze wcześniej, przed Twoim postem, który mi cię zazielenił miałem wbite do głowy że jeśli w mafii jest Magnus i Paco i oboje sobie głosują razem, a my nic z tym nie robimy to będziemy najbardziej frajerskim miastem w historii.
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 25, 2024 16:56:08 GMT 1
Co to znaczy "doklejający się do Zduńskiego"? No rozkminialiśmy, że jakaś mafioosoba głosowała na Zduńskiego, ja leakowałem swój głos najwcześniej (chyba, możecie sprawdzić), topielica w jeziorze, zostałeś Ty.
|
|
|
Post by Paco Moncayo on Apr 25, 2024 17:26:03 GMT 1
Co to znaczy "doklejający się do Zduńskiego"? No rozkminialiśmy, że jakaś mafioosoba głosowała na Zduńskiego, ja leakowałem swój głos najwcześniej (chyba, możecie sprawdzić), topielica w jeziorze, zostałeś Ty. I to, że leakowałeś głos jest dla ciebie czymś łagodzącym? Mafioza stara się, żeby jego głos był logiczny, głosy z czapy wzbudzają podejrzenie.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 25, 2024 18:05:47 GMT 1
via mobile
Post by Maruda on Apr 25, 2024 18:05:47 GMT 1
Ta ściana Marudny wygląda, jakby ktoś to za niego napisał. Nie było go cały dzień, zapomniał zagłosować, a tu nagle wchodzi cały na biało. Sama treść fajna, ale moim zdaniem nie on to pisał. Jakieś propozycje kto mógł mi to zredagować ? Chyba że chodzi Ci że mama albo siostra mi napisała. Halo magnata, wczoraj jeszcze byłeś gotów ginąć za swoją pomyłkę, a dziś? Zniknięcie a'la Maruda.
|
|
|
Post by magnata on Apr 25, 2024 18:09:46 GMT 1
A dziś mam łeb rozjebany i już sam nie wiem co myśleć… czekam na jakieś konkrety od miasta bo już sam nie wiem na kogo oddać dziś głos
|
|
|
Post by magnuscarlsberg on Apr 25, 2024 18:27:05 GMT 1
masówka na magnacie?
|
|