|
Post by Heurystyka dostępności on May 28, 2024 16:17:23 GMT 1
Gnom vs Bambi - fight
|
|
|
Post by Heurystyka dostępności on May 28, 2024 16:53:42 GMT 1
Cytat Heurystyki na dziś:
Ludzie mają skłonność do przeceniania swojego zrozumienia rzeczywistości, a niedoceniania roli, jaką w rozwoju wydarzeń odgrywa przypadek. Nadmierne zaufanie do własnej wiedzy bierze się ze złudzenia pewności, to zaś bierze się z faktu, że na wydarzenia patrzymy z perspektywy czasu.
|
|
Phoebe
Edycja#47
Limit Postów: 142
|
Rozgrywka
May 28, 2024 16:58:34 GMT 1
via mobile
Post by Phoebe on May 28, 2024 16:58:34 GMT 1
Na pewno nie zagłosuję na Gnoma, ani na Łukańskiego. Takie założenie przyjmuję i go nie zmienię. No super, a na kogo zagłosujesz?
|
|
|
Post by Heurystyka dostępności on May 28, 2024 16:58:40 GMT 1
Czy gra idzie w kierunku jakim chce mafia? Z tego wynika siła mafii. Moim zdaniem mafia kontroluje sytuację, ostatnie 3 lincze zajebały najbardziej aktywnych i celnych miastowych. A to pokazuje, że trzeba zrobić sobie przewrót w głowie, odrzucić egocentryzm atrybucyjny i zrozumieć, że zostaliśmy w grze nie dlatego, że najlepiej ogarniamy rzeczywistość, lecz najsłabiej. A mafią ze względu na jej siłę jest ten, kto najbardziej wydaje się nią nie być.
|
|
Smufi
MVP
Limit Postów: 209
|
Post by Smufi on May 28, 2024 17:10:00 GMT 1
Na pewno nie zagłosuję na Gnoma, ani na Łukańskiego. Takie założenie przyjmuję i go nie zmienię. No super, a na kogo zagłosujesz? Coś uradzimy. Może na ciebie.
|
|
Phoebe
Edycja#47
|
Rozgrywka
May 28, 2024 17:11:04 GMT 1
via mobile
Post by Phoebe on May 28, 2024 17:11:04 GMT 1
Nie wiem czym jest egocentryzm atrybucyjny, ale marazm w temacie sugeruje, że mafii jest na rękę to co się dzieje, taki Smufi czy Bambik to wręcz podpisali listę obecności i se poszli (ale wiadomo, pewnie zaraz któryś się odezwie, że "hehe kto to mówi, przecież ty nic nie grasz"), Usyk zniknął razem z Dembskim, a jedyny plan na dzisiaj to linczowanie Gnoma, no chujowo to wygląda
Jeśli Gnom ma być w mafii to z kim? Z kim miałoby sens, żeby dziś kładł głowę pod topór?
|
|
Phoebe
Edycja#47
|
Rozgrywka
May 28, 2024 17:17:51 GMT 1
via mobile
Post by Phoebe on May 28, 2024 17:17:51 GMT 1
No super, a na kogo zagłosujesz? Coś uradzimy. Może na ciebie. Ty tak na poważnie? Godzina 18, temat kompletnie zdechły, a ty piszesz, że "uradzimy"? Kiedy chcesz uradzac, z kim? I co, odkąd napisałeś, że na Gnoma i Lukanskiego nie głosujesz nie miałeś żadnych przemyśleń, na nic nie wpadłeś?
|
|
|
Post by Gnom rogal full s2 on May 28, 2024 17:23:51 GMT 1
Czy gra idzie w kierunku jakim chce mafia? Z tego wynika siła mafii. Moim zdaniem mafia kontroluje sytuację, ostatnie 3 lincze zajebały najbardziej aktywnych i celnych miastowych. A to pokazuje, że trzeba zrobić sobie przewrót w głowie, odrzucić egocentryzm atrybucyjny i zrozumieć, że zostaliśmy w grze nie dlatego, że najlepiej ogarniamy rzeczywistość, lecz najsłabiej. A mafią ze względu na jej siłę jest ten, kto najbardziej wydaje się nią nie być. Ja też o tym myślałem, mam nawet jeden dość mocny tejk, ale jeszcze nie wiem czy się sprawdzi, zobaczymy przed linczem. Smufi-Łukasiński?
|
|
|
Post by Gnom rogal full s2 on May 28, 2024 17:24:04 GMT 1
Zastanawia mnie mord w D1 na Tekstowo.pl
|
|
|
Post by Gnom rogal full s2 on May 28, 2024 17:31:16 GMT 1
Gustlik a co sądzisz o teorii że jestem niewinny, bo jako pierwszy napisałem analize kiedy w temacie był marazm? Czy może mnie to uwinnia, bo zagrałem na zmiane miastowego kursu? Czyli ta analiza była dla picu? Moim zdaniem była ciekawa i "kupiłem" kilka fragmentów. Skąd tak nagły zwrot w kierunku marszu? Smufi niewinny. Gratulacje dla linczujących. Z głosujących na Reginę najbardziej niewinny jest głos Smufiego, potem Rutek a Gustlik jako trzeci. Ksiądz na Smufi albo Rutka. Tak to wygląda z mojej perspektywy. Dla mnie Gustlik tu się mocno uniewinnił a Tekstowo.pl mówi że z tej trójki najmniej winny
W sumie wcześniej podobała się mu moja teoria że Gustlik winny, więc chociaż jest konsekwentny
Mała edycja, spokojnie Gustlik mógł budować pozycję na słabo wchodzącym w grę Reginem Gustlik jest niewinny nie za to, że zlinczował Reginę, ale za to jak szukał mafii. Do zagrania jako mafia. Dlaczego nie uniewinniam Gustlika? Bo to co on zagrał, jest do odtworzenia w mafii. Dzisiaj i jutro ma immunitet i nie będę się nim zajmować. Zobaczymy jaką będzie mieć progresję w kolejnych dniach. Jak nie zleci w mordzie, to od poniedziałku trzeba na niego patrzeć jak na szarego. On niby wepchnął Reginę w mafijną agendę i w mniej kluczowych momentach o tym przypominał, ale jak najbardziej do zrobienia w mafii w celu wyrobienia sobie pozycji, jaką ma obecnie w oczach większości. Smufi dla mnie będzie czysty, choć nie czytałem zbytnio co pisał. Bardziej podświadome przeczucie i ten głos w Reginę mniej spektakularny. Rutek dołożył Reginie w bardzo ważnym momencie, gdy jej temat się zaczął rozmywać. Z samej gry mi się chyba najbardziej podobał, więc drugi czysty. Trzeci będzie Łukański, ale to tylko z powodu tego, jak rozłożyły się głosy w linczu. Usyka podobno uniewinnia interakcja z Reginą, ale to bym musiał poczytać na spokojnie. Z samej gry mi się nie podoba. Ja jestem trochę zły na siebie, bo po raz kolejny słabe wejście gracza odczytuję jako miastowe i brnę w to przez resztę gry, nie przyjmując innych argumentów do głowy. Gustlik to sam nie jest uniewinniony wbrew temu, co chce nam tu wszystkim wmówić. Więc jego zdanie nie jest wiążące. I w związku z tym Ty również uniewinniony nie jesteś. To nie jest cios wymierzony od mafiozy dla mafiozy. Po prostu nie. A frustracja Reginy Gustlikiem także była autentyczna. Ja tam bym tego aż tak mocno nie forsował w kontekście uniewinnienia się. I powtarzam, Gustlik nie jest uniewinniony. Przestańcie powtarzać te brednie. Najbliżej uniewinnienia jest Smufi i mechanicznie Łukański, potem Rutek. Gustlik generalnie rzecz biorąc troluje mafie, wkurwia ją, nieprzyjemnie się z nim rozmawia gdy się jest w mafii. Ja uważam siebie za względnie doświadczonego i zręcznego w tym temacie. Wiem jednak jak taka rozmowa mogła być trudna i nieprzyjemna dla Reginy i jej uczucia wydają mi się tam szczere nie udawane. No ja widziałem już nie raz takie uczucia mafii względem mafii. Ale ok, o ile reakcja Reginy z wkurwem na Gustlika wydaje się mocno szczera (pamiętajcie, że mafioza może być wkurwiony na mafiozę) to jej reakcja na Ciebie jest taka, no, meh. Tekstowo.pl podejrzewał Gustlika, Smufi miał najbardziej uniewinnioną. Może mafia liczyła na to, że ktoś przeczyta posting Tekstowo i pociągnie dalej temat Gustlika? Ja sam nadawałem w D1 i D2 na Gustlika, była jakaś tam szansa, że zostanie zlinczowany. Żeby być uczciwym, dodam też że Tekstowo.pl podejrzewał mnie. Zaskakujące jest to, że mafia nie zamordowała ani Smufi ani Gustlika ani Rutkowskiego tylko właśnie Tekstowo.pl
|
|
Smufi
MVP
|
Post by Smufi on May 28, 2024 17:35:19 GMT 1
Coś uradzimy. Może na ciebie. Ty tak na poważnie? Godzina 18, temat kompletnie zdechły, a ty piszesz, że "uradzimy"? Kiedy chcesz uradzac, z kim? I co, odkąd napisałeś, że na Gnoma i Lukanskiego nie głosujesz nie miałeś żadnych przemyśleń, na nic nie wpadłeś? Liczę, że przed linczem będzie nas więcej.
|
|
Smufi
MVP
|
Post by Smufi on May 28, 2024 17:35:33 GMT 1
Czy gra idzie w kierunku jakim chce mafia? Z tego wynika siła mafii. Moim zdaniem mafia kontroluje sytuację, ostatnie 3 lincze zajebały najbardziej aktywnych i celnych miastowych. A to pokazuje, że trzeba zrobić sobie przewrót w głowie, odrzucić egocentryzm atrybucyjny i zrozumieć, że zostaliśmy w grze nie dlatego, że najlepiej ogarniamy rzeczywistość, lecz najsłabiej. A mafią ze względu na jej siłę jest ten, kto najbardziej wydaje się nią nie być. Ja też o tym myślałem, mam nawet jeden dość mocny tejk, ale jeszcze nie wiem czy się sprawdzi, zobaczymy przed linczem. Smufi-Łukasiński? Sprawdź pierwszy lincz.
|
|
Smufi
MVP
|
Post by Smufi on May 28, 2024 17:36:57 GMT 1
Czy gra idzie w kierunku jakim chce mafia? Z tego wynika siła mafii. Moim zdaniem mafia kontroluje sytuację, ostatnie 3 lincze zajebały najbardziej aktywnych i celnych miastowych. A to pokazuje, że trzeba zrobić sobie przewrót w głowie, odrzucić egocentryzm atrybucyjny i zrozumieć, że zostaliśmy w grze nie dlatego, że najlepiej ogarniamy rzeczywistość, lecz najsłabiej. A mafią ze względu na jej siłę jest ten, kto najbardziej wydaje się nią nie być. Wczoraj zwajchowałeś Satiego, a dziś ustaliłeś lincz. Na razie to ty kontrolujesz sytuację.
|
|
|
Post by Heurystyka dostępności on May 28, 2024 17:38:24 GMT 1
Zastanawia mnie mord w D1 na Tekstowo.pl Szukali rolnego i bali się oczywistych celów. Masz inne, mniej oczywiste wytłumaczenie?
|
|
|
Post by Gnom rogal full s2 on May 28, 2024 17:41:00 GMT 1
Ajajaj zapomniałem o księdzu
|
|
|
Post by Heurystyka dostępności on May 28, 2024 17:41:47 GMT 1
Czy gra idzie w kierunku jakim chce mafia? Z tego wynika siła mafii. Moim zdaniem mafia kontroluje sytuację, ostatnie 3 lincze zajebały najbardziej aktywnych i celnych miastowych. A to pokazuje, że trzeba zrobić sobie przewrót w głowie, odrzucić egocentryzm atrybucyjny i zrozumieć, że zostaliśmy w grze nie dlatego, że najlepiej ogarniamy rzeczywistość, lecz najsłabiej. A mafią ze względu na jej siłę jest ten, kto najbardziej wydaje się nią nie być. Wczoraj zwajchowałeś Satiego, a dziś ustaliłeś lincz. Na razie to ty kontrolujesz sytuację. Ale brudna manipulacja. Nic teraz nie kontroluję, a jedynie forsuję jedną opcję. A wczoraj zdaje się że 4 innych ludzi zagłosowało tak jak ja, w tym sic! ty
|
|
Smufi
MVP
|
Post by Smufi on May 28, 2024 17:44:09 GMT 1
Ale ja zagłosowałem broniąc kogoś, kogo miałem za niewinnego. A ty sobie znalazłeś w ostatniej chwili lingwistyczny pretekst do linczu na Satiem, żeby zaraz po mordzie twardo nawoływać do zlinczowania Gnoma. Wiadomo, że mafia potrzebuje wepchnąć w kolejkę jak najwięcej niewinnych. Ja bronię moich niewinnych i linczuję podejrzanych, co ty robisz?
|
|
Smufi
MVP
|
Post by Smufi on May 28, 2024 17:46:15 GMT 1
No ja po tym poście, urosło mi Mati - Heuryk. Eryk miasto. Ale przeprosiłem zanim to napisałeś.
|
|
Smufi
MVP
|
Post by Smufi on May 28, 2024 17:48:44 GMT 1
sic!
|
|
|
Post by Gnom rogal full s2 on May 28, 2024 17:50:40 GMT 1
To było wczoraj tak dla obrony Heurystyki, w jeden dzień sporo się potrafi zmienić. Jak lincz rozgrywa się między dwoma moimi niewinnymi, to ładuje w tego którego mniej uniewinniam Ehh chciałem pisać analize na Smufi, ale w połowie doszedłem do wniosku że to nie ma sensu. Jeśli jesteś niewinny Smufi to trochę zawiedziony jestem, że immunitet miałeś od 3/4 miasta i tak mało z ciebie wyszło przez całą rozgywkę
|
|