bambi
Edycja#47
Limit Postów: 522
|
Post by bambi on May 25, 2024 2:23:16 GMT 1
ciężki to był dzień irl, dobranoc wam bambiczęta, miasto ma kontrole nad Rozgrywką, fajnie, powodzenia jutro
|
|
Smufi
MVP
Limit Postów: 209
|
Post by Smufi on May 25, 2024 6:37:41 GMT 1
Erik Satie 2 - Marcin Łukański, MatiKieliszkowski jaki kurs że tutaj jedna mafia siedzi? Ja myśle że najlepiej dla miasta byłoby po prostu pressować Erik Satie 2 - Marcin Łukański, MatiKieliszkowskii ich po kolei zlinczować, ale nuda troche Regina głosowała na Łukańskiego, nie bałaby się remisu mafiozów? Chyba, że myślała, że remis będzie bez jej głosu, ale nie lepiej by dla niej było iść w niewinnego kontrkandydata?
|
|
Smufi
MVP
|
Post by Smufi on May 25, 2024 6:50:44 GMT 1
No a Mafia powinna była szukać łatwych celów żeby ratować Reginę. Widocznie nim nie mogli no mnie to się tam jakoś z tym winnym Satie składa w jakąs sensowną calość. Satie minimalizuje szybki padnięcie Reginy, wiedzą, że głos na niej mam ja i pewnie Smufi (nie wiem czy Rutek deklarował), idą w dwójkę w niewinnego licząc że ktoś się podczepi, a w najgorszym razie będzie jakiś remis z niewinnym z którego wyjdą obronną ręką, Kieliszkowski niemający za bardzo pomysłu na grę wali w kolegę z mafii, który ma mniejsze szanse na to by paść. No wszystko jakoś tam się układa. Akurat Satie wydaje mi się graczem, który absolutnie alergicznie zareagowałby na pomysł zagłosowania na niego przez kolegę z mafii. Więc z Kieliszkowskim raczej mi się wyklucza.
|
|
Smufi
MVP
|
Post by Smufi on May 25, 2024 6:56:50 GMT 1
5, 3, 4, 2, 8, 6, 9, 7, 1 czyli Bambi Łukański RutkowskiGnom GinkoHeurystyka Tekstowo KieliszkowskiSatie ale mi się nierówne grupy wylosowały xD W tej pierwszej grupie zadecydował szacowany mafijny skill(nie domyślam się, kto gra Łukańskim).
|
|
Smufi
MVP
|
Post by Smufi on May 25, 2024 7:01:45 GMT 1
myślę, że to wygramy panowie i panie, byleby się ksiądz wśród nieparzystych wylosował, bo jak wśród parzystych to trochę moja teoria listy będzie wadliwa. Parzystych i nieparzystych? W jakim sensie?
|
|
|
Post by matikieliszkowski on May 25, 2024 7:02:16 GMT 1
Lista Graczy: 1. Smufi2. Erik Satie3. Phoebe4. Gustlik5. Gnom rogal full s26. Marcin Łukański7. Oleksandr Usyk8. Regina Jones - Mafiozo9. RUTKOWSKI10. bambi11. Heurystyka dostępności12. matikieliszkowski13. Ginko14. Tekstowo.pltak mi wychodzi z teorii listy graczy zanim zabiorę się za czytanie tego co spłodziliście jak byłem w pracy. nadrabiam, bo spalem w nocy, tak jak przystalo na wysportowana i zdrowa osoby, ale chopie, ja z satie w mafii, to tak samo bezsensowne jak ja z Łukańskim ( chyba ze wierzycie w to ze mam taka taktyke, ze ustalilem z nim na mafijnym ze bede przepisywal jego posty i bedziemy kolegami od poczatku az po kres)
|
|
RUTKOWSKI
Edycja#47
Limit Postów: 308
|
Rozgrywka
May 25, 2024 7:15:57 GMT 1
via mobile
Post by RUTKOWSKI on May 25, 2024 7:15:57 GMT 1
Erik Satie 2 - Marcin Łukański, MatiKieliszkowski jaki kurs że tutaj jedna mafia siedzi? Ja myśle że najlepiej dla miasta byłoby po prostu pressować Erik Satie 2 - Marcin Łukański, MatiKieliszkowskii ich po kolei zlinczować, ale nuda troche Regina głosowała na Łukańskiego, nie bałaby się remisu mafiozów? Chyba, że myślała, że remis będzie bez jej głosu, ale nie lepiej by dla niej było iść w niewinnego kontrkandydata? OCZYWIŚCIE ŻE BY SIĘ BAŁA I TO CLEARUJE ŁUKASIŃSKIEGO
|
|
|
Post by Heurystyka dostępności on May 25, 2024 7:18:05 GMT 1
Gustlik włączył swoje prime w nocy. Tyle pozytywnych emocji, że aż to nienaturalne. Ale jeśli dojedzie niezamordowany do meczówki to trzeba go zlinczować, bo to by było nienaturalne.
Ale trzeba przyznać, że Gustlik i Bambi połączyli się w pewnym momencie emocjami i czuciem ich flow po udanym linczu. To zazielenia ich obu. Na Bambi trzeba by jeszcze poszukać czegoś negatywnego dla równowagi, ale na to przyjdzie czas.
Sam sposób szukania mafii trójkami ciekawy, wygląda na bardzo miastowy, ale logicznie jest inwalidą. "Jak z jednej grupy padnie zielony to ją odpuszczamy i idziemy do innej" - to by było logiczne tylko zakładając, że grupy mają rozkład równomierny, a nie losowy.
|
|
|
Post by Heurystyka dostępności on May 25, 2024 7:22:10 GMT 1
no zajebiście się cieszę, że go zajebałem d1, ale dzisiaj był solidny jebaniec i patrząc na to jak sie gra toczyła, to bym na niego nie zagłosował dziś ni huja no ale uwaga proszę zanotować kolego reginka ROZJEBANY W PIĘĆ MINUT TO JEST OSZUKIWANIE SIEBIE (NAJPEWNIEJ TAK JEST I OBY) ALBO OSZUKIWANIE TOWARZYSTWA. REGINA BYŁA SPALONYM MAFIOZĄ I GRAŁA JAK SPALONY MAFIOZO. NIE DAŁA OD SIEBIE DZISIAJ NIC ŻEBY MOŻNA BYŁO JĄ ROZPATRYWAĆ JAKO NIEWINNĄ. JEŻELI CHCESZ SIĘ PUCOWAĆ I UNIEWINNIAĆ MOŻESZ DAĆ CYTATY TYCH JEJ SOLIDNYCH POSTÓW KTÓRE CIĘ PRZEKONAŁY ALE NIE MUSISZ, JA MAM TO W ZASADZIE W DUPIE. JESTEŚ W KTÓRYMŚTAM TIERZE, WYJDZIESZ NIE WYJDZIESZ MAMY WIELU BARDZO WARTOŚCIOWYCH NIEWINNYCH I MA TO NIEWIELKIE ZNACZENIE. ZNACZENIE MA ZA TO, ŻE POSZŁA TA NARRACJA, ŻE REGINA GRA JAK NIEWINNA I BĘDZIE DO SPRAWDZENIA CZY TĄ NARRACJE WYPUŚCIŁA MAFIA, CZY MISSCLEARUJĄCY MIASTOWI. A DLA MAFII TAKI LINCZ W D1 TO JEST TAK ZWANE K.O PANOWIE I ZAKŁADANIE, ŻE RYZYKOWALI UPRAWIALI HAZARD I ZAKŁADALI ŻE MOŻE PADNIE MOŻE NIE PADNIE MOŻE NIE TRZEBA OD NIEJ ODGANIAĆ JEST, NIE OBRAŻAJĄC TU NIKOGO - PO PROSTU BŁĘDNE Czy te dwa posty sobie nie przeczą? To w końcu grała jak spalony mafioza (czyli mąciła, nic od siebie nie dawała, pogodziła się ze śmiercią) czy może jednak walczyła do końca, bo dla mafii jej śmierć to KO? Wytłumacz tą dziurę logiczną w moim zrozumieniu twojego rozumowania.
|
|
|
Post by Heurystyka dostępności on May 25, 2024 7:29:06 GMT 1
Plan na dziś dla wszystkich, żeby zrozumieć, jak mogła wczoraj głosować mafia. Na ten moment mi to nie pasuje w żadnych puzzlach, że kontrkandydata właściwie nie było. Widzę dwa wyjścia - albo uważali, że Regina nie padnie (bo nie było to w temacie w ogóle oczywiste) albo mafia jest słaba i nie potrafiła/nie umiała wykreować tego kontrkandydata. Moim egocentrycznym zdaniem ja byłem dobrym celem do wepchnięcia, Regina z resztą do tego dążyła. Gnom chciał wajchy na mnie, a tekstowo na mnie zagłosował (Gnom nie). Zdaje mi się, że to wyklucza wzajemność mafijną Gnoma i Tekstowa.
|
|
Smufi
MVP
|
Post by Smufi on May 25, 2024 7:32:21 GMT 1
Plan na dziś dla wszystkich, żeby zrozumieć, jak mogła wczoraj głosować mafia. Na ten moment mi to nie pasuje w żadnych puzzlach, że kontrkandydata właściwie nie było. Widzę dwa wyjścia - albo uważali, że Regina nie padnie (bo nie było to w temacie w ogóle oczywiste) albo mafia jest słaba i nie potrafiła/nie umiała wykreować tego kontrkandydata. Moim egocentrycznym zdaniem ja byłem dobrym celem do wepchnięcia, Regina z resztą do tego dążyła. Gnom chciał wajchy na mnie, a tekstowo na mnie zagłosował (Gnom nie). Zdaje mi się, że to wyklucza wzajemność mafijną Gnoma i Tekstowa. To dość mocno uniewinnia Gnoma, bo zamiast skrystalizować kontrkandydata, to on mieszał w kotle rozmywając lincz i zwiększając szanse Reginy na odpadnięcie.
|
|
RUTKOWSKI
Edycja#47
|
Rozgrywka
May 25, 2024 7:35:17 GMT 1
via mobile
Post by RUTKOWSKI on May 25, 2024 7:35:17 GMT 1
ALE CZYM TY SIĘ W OGÓLE TERAZ ZAJMUJESZ? SZUKANIEM DZIURY W CAŁYM W MOJEJ TEORII? TAK CHCESZ ZNALEŹĆ MAFIE?!REGINA GRAŁA JAK SPALONY MAFIOZO CZYLI BYŁA POZBAWIONA JAKIEGOKOLWIEK ROZWIĄZYWANIA, TEZ STAĆ JĄ BYŁO TYLKO NA REAKTYWNE ZAGRYWKI BEZ JAKICHKOLWIEK PROCESÓW TWÓRCZYCH. CO NIE ZMIENIA FAKTU ŻE TEMAT SIĘ UŁOŻYŁ TAK ŻE BYŁO CIASNO Z DUŻYMI SZANSAMI NA URATOWANIE SWOJEGO I ROBI SIĘ TAK PRAKTYCZNIE ZAWSZE. PROPONUJĘ ZAJĄĆ SIĘ CZYMŚ POŻYTECZNYM
|
|
|
Post by Heurystyka dostępności on May 25, 2024 7:39:41 GMT 1
ALE CZYM TY SIĘ W OGÓLE TERAZ ZAJMUJESZ? SZUKANIEM DZIURY W CAŁYM W MOJEJ TEORII? TAK CHCESZ ZNALEŹĆ MAFIE?!REGINA GRAŁA JAK SPALONY MAFIOZO CZYLI BYŁA POZBAWIONA JAKIEGOKOLWIEK ROZWIĄZYWANIA, TEZ STAĆ JĄ BYŁO TYLKO NA REAKTYWNE ZAGRYWKI BEZ JAKICHKOLWIEK PROCESÓW TWÓRCZYCH. CO NIE ZMIENIA FAKTU ŻE TEMAT SIĘ UŁOŻYŁ TAK ŻE BYŁO CIASNO Z DUŻYMI SZANSAMI NA URATOWANIE SWOJEGO I ROBI SIĘ TAK PRAKTYCZNIE ZAWSZE. PROPONUJĘ ZAJĄĆ SIĘ CZYMŚ POŻYTECZNYM Czemu nie ma u ciebie chęci współpracy? Przecież wyraźnie napisałem, że chcę zasypywać dziury, a nie je szukać. Zrozumienie planu mafii z wczoraj jest kluczowe do zrozumienia, jak mogli głosować. Sytuacja wczorajsza jest na tyle dobra dla miasta, że zrozumienie planu mafii daje praktycznie wygraną miasta, ze względu na ułożenie głosów i mnóstwo materiału.
|
|
|
Rozgrywka
May 25, 2024 7:39:47 GMT 1
via mobile
Post by Tekstowo.pl on May 25, 2024 7:39:47 GMT 1
Dlaczego nie uniewinniam Gustlika? Bo to co on zagrał, jest do odtworzenia w mafii. Dzisiaj i jutro ma immunitet i nie będę się nim zajmować. Zobaczymy jaką będzie mieć progresję w kolejnych dniach. Jak nie zleci w mordzie, to od poniedziałku trzeba na niego patrzeć jak na szarego. On niby wepchnął Reginę w mafijną agendę i w mniej kluczowych momentach o tym przypominał, ale jak najbardziej do zrobienia w mafii w celu wyrobienia sobie pozycji, jaką ma obecnie w oczach większości.
Smufi dla mnie będzie czysty, choć nie czytałem zbytnio co pisał. Bardziej podświadome przeczucie i ten głos w Reginę mniej spektakularny. Rutek dołożył Reginie w bardzo ważnym momencie, gdy jej temat się zaczął rozmywać. Z samej gry mi się chyba najbardziej podobał, więc drugi czysty.
Trzeci będzie Łukański, ale to tylko z powodu tego, jak rozłożyły się głosy w linczu.
Usyka podobno uniewinnia interakcja z Reginą, ale to bym musiał poczytać na spokojnie. Z samej gry mi się nie podoba.
Ja jestem trochę zły na siebie, bo po raz kolejny słabe wejście gracza odczytuję jako miastowe i brnę w to przez resztę gry, nie przyjmując innych argumentów do głowy.
|
|
RUTKOWSKI
Edycja#47
|
Rozgrywka
May 25, 2024 7:39:51 GMT 1
via mobile
Post by RUTKOWSKI on May 25, 2024 7:39:51 GMT 1
Plan na dziś dla wszystkich, żeby zrozumieć, jak mogła wczoraj głosować mafia. Na ten moment mi to nie pasuje w żadnych puzzlach, że kontrkandydata właściwie nie było. Widzę dwa wyjścia - albo uważali, że Regina nie padnie (bo nie było to w temacie w ogóle oczywiste) albo mafia jest słaba i nie potrafiła/nie umiała wykreować tego kontrkandydata. Moim egocentrycznym zdaniem ja byłem dobrym celem do wepchnięcia, Regina z resztą do tego dążyła. Gnom chciał wajchy na mnie, a tekstowo na mnie zagłosował (Gnom nie). Zdaje mi się, że to wyklucza wzajemność mafijną Gnoma i Tekstowa. ZACHĘCAM ŻEBYŚ W TYM PRZODOWAŁ I STWORZYŁ SWOJĄ TEORIE
|
|
|
Post by matikieliszkowski on May 25, 2024 7:40:48 GMT 1
Wracam na chatę. Na czuja w mafii jest ktoś kto unikał tematu Reginy dzisiaj i w ogóle do jej winy/niewinności się nie odnosił. Paker!!! Sam był gdzieś tam w teorii kandydatem bo na niego napierałem. Ostatnią godzinę przed linczem zamilkł. O reginie z tego co pamiętam nie wspominał. A jak można było atakować Heurystykę za dziwność to był pierwszy do tego. co ty pierdolisz było dokładnie odwrotnie
|
|
RUTKOWSKI
Edycja#47
|
Rozgrywka
May 25, 2024 7:42:20 GMT 1
via mobile
Post by RUTKOWSKI on May 25, 2024 7:42:20 GMT 1
ALE CZYM TY SIĘ W OGÓLE TERAZ ZAJMUJESZ? SZUKANIEM DZIURY W CAŁYM W MOJEJ TEORII? TAK CHCESZ ZNALEŹĆ MAFIE?!REGINA GRAŁA JAK SPALONY MAFIOZO CZYLI BYŁA POZBAWIONA JAKIEGOKOLWIEK ROZWIĄZYWANIA, TEZ STAĆ JĄ BYŁO TYLKO NA REAKTYWNE ZAGRYWKI BEZ JAKICHKOLWIEK PROCESÓW TWÓRCZYCH. CO NIE ZMIENIA FAKTU ŻE TEMAT SIĘ UŁOŻYŁ TAK ŻE BYŁO CIASNO Z DUŻYMI SZANSAMI NA URATOWANIE SWOJEGO I ROBI SIĘ TAK PRAKTYCZNIE ZAWSZE. PROPONUJĘ ZAJĄĆ SIĘ CZYMŚ POŻYTECZNYM Czemu nie ma u ciebie chęci współpracy? Przecież wyraźnie napisałem, że chcę zasypywać dziury, a nie je szukać. Zrozumienie planu mafii z wczoraj jest kluczowe do zrozumienia, jak mogli głosować. Sytuacja wczorajsza jest na tyle dobra dla miasta, że zrozumienie planu mafii daje praktycznie wygraną miasta, ze względu na ułożenie głosów i mnóstwo materiału. BO DROGI SA DWIE ALBO CHCIEĆ ZROZUMIEĆ ALBO CHCIEĆ ZNALEŹĆ NIELOGICZNOŚĆ WYBRAŁEŚ OPCJĘ DRUGĄ ŁAPIĄC SIĘ ZWROTU SPALONY MAFIOZO KTÓRY ZNACZY ŻE BYŁ SPALONY TEŻ DLA KOLEGÓW I Z TEGO PUNKTU WYSZEDŁEŚ. NIE WIDZĘ W TEJ ROZMOWIE PUNKTU WYJŚCIA NA KOLEJNYCH MAFIOZÓW
|
|
|
Post by Heurystyka dostępności on May 25, 2024 7:55:47 GMT 1
Czemu nie ma u ciebie chęci współpracy? Przecież wyraźnie napisałem, że chcę zasypywać dziury, a nie je szukać. Zrozumienie planu mafii z wczoraj jest kluczowe do zrozumienia, jak mogli głosować. Sytuacja wczorajsza jest na tyle dobra dla miasta, że zrozumienie planu mafii daje praktycznie wygraną miasta, ze względu na ułożenie głosów i mnóstwo materiału. BO DROGI SA DWIE ALBO CHCIEĆ ZROZUMIEĆ ALBO CHCIEĆ ZNALEŹĆ NIELOGICZNOŚĆ WYBRAŁEŚ OPCJĘ DRUGĄ ŁAPIĄC SIĘ ZWROTU SPALONY MAFIOZO KTÓRY ZNACZY ŻE BYŁ SPALONY TEŻ DLA KOLEGÓW I Z TEGO PUNKTU WYSZEDŁEŚ. NIE WIDZĘ W TEJ ROZMOWIE PUNKTU WYJŚCIA NA KOLEJNYCH MAFIOZÓW Coś nerwowy i przeczulony jesteś ziom.
|
|
Ginko
Edycja#47
Limit Postów: 80
|
Rozgrywka
May 25, 2024 7:59:18 GMT 1
via mobile
Post by Ginko on May 25, 2024 7:59:18 GMT 1
Ja dzisiaj jestem w podróży, ale przed linczem wpadnę. Moim zdaniem miasto dobrze kombinuje i nie potrzebuje mojej pomocy, więc z tego skorzystam i nie będę się dzisiaj bez potrzeby angażował. Wskakuję na plecki Gustlika i jazda! Sorki Usyk za to, że Cię podejrzewałem :/ Może, aby nie być pasożytem przeglądne sobię pierwsze stronę i teorię Heurystyka, bo jakoś tak wzbudza we mnie zaufanie ten gracz, a i o sama teoria ma pewne ciekawe okoliczności:)
|
|
|
Rozgrywka
May 25, 2024 8:01:46 GMT 1
via mobile
Post by Tekstowo.pl on May 25, 2024 8:01:46 GMT 1
Przy założeniu, że Gustlik niewinny czuję, że jedna mafia wskoczyła do jego pociągu
|
|