|
Rozgrywka
Jul 5, 2024 12:02:57 GMT 1
via mobile
Post by Pierluigi on Jul 5, 2024 12:02:57 GMT 1
Ja jestem przeciw.
|
|
VAR
Edycja #48
Limit 189
|
Post by VAR on Jul 5, 2024 12:03:37 GMT 1
Why Pierluigi, pytałem why
|
|
|
Post by Paweł Paczul on Jul 5, 2024 12:04:05 GMT 1
Pierluigi nie mów mu.
|
|
|
Rozgrywka
Jul 5, 2024 12:04:40 GMT 1
via mobile
Post by Pierluigi on Jul 5, 2024 12:04:40 GMT 1
Jesteś na środku łowiska właśnie, VAR. Rozsądnie dobierz ryby które łowisz.
|
|
|
Post by Byron Moreno on Jul 5, 2024 12:05:06 GMT 1
okej, ale imo tak i in pierluigis opinion też tak
czyli nie gadajmy o grubym a ty się nie przypierdalaj że jest moim topem niewinnych. mam swoją opinię i póki co od niego zamierzam zaczynać swoje listy niewinności
jak chcesz współpracować to możesz rzucić ksywkę o której chcesz porozmawiać, ja sobie w miarę możliwości sprawdzę taką osobistość i sobie pogadamy.
|
|
|
Post by Paweł Paczul on Jul 5, 2024 12:05:46 GMT 1
okej, ale imo tak i in pierluigis opinion też tak czyli nie gadajmy o grubym a ty się nie przypierdalaj że jest moim topem niewinnych. mam swoją opinię i póki co od niego zamierzam zaczynać swoje listy niewinności jak chcesz współpracować to możesz rzucić ksywkę o której chcesz porozmawiać, ja sobie w miarę możliwości sprawdzę taką osobistość i sobie pogadamy. kurwa jaki wygodny no nie podobasz mi się
|
|
VAR
Edycja #48
Limit 189
|
Post by VAR on Jul 5, 2024 12:05:53 GMT 1
Jesteś na środku łowiska właśnie, VAR. Rozsądnie dobierz ryby które łowisz. Pierluigi nie gadał tak na około, tylko bezpośrednio, w sedno.
|
|
|
Post by Edgar Davids on Jul 5, 2024 12:06:12 GMT 1
Witam, póki co sytuacja na boisku lekko zamieszana, ledwo zawodnicy wyszli na murawę, a już mamy tutaj sytuacje na żółtą (mafia), lecz żadnej na czerwoną (mafia jak chuj) kartkę. Póki co paru zawodników sprawnie się porusza po boisku, widzieliśmy ciekawe interakcje pomiędzy Grubym na bramce a Judaszem, Piłka oraz dembele również silny temperament. Głównym rozgrywającym jest Paweł Paczul, piłkę przy nodze często ma również wspomniany wyżej Gruby (na bramce). Forbrich, Moreno, Wenger coraz odważniejsi na boisku. VAR szwankuje, wciąż żadnych bramek. Boże. Kiedyś to był futbol. Dawaj nazwiska pismak, masz protekcję zawodową
|
|
VAR
Edycja #48
Limit 189
|
Post by VAR on Jul 5, 2024 12:06:30 GMT 1
okej, ale imo tak i in pierluigis opinion też tak czyli nie gadajmy o grubym a ty się nie przypierdalaj że jest moim topem niewinnych. mam swoją opinię i póki co od niego zamierzam zaczynać swoje listy niewinności jak chcesz współpracować to możesz rzucić ksywkę o której chcesz porozmawiać, ja sobie w miarę możliwości sprawdzę taką osobistość i sobie pogadamy. Rzucam Wengera.
|
|
|
Rozgrywka
Jul 5, 2024 12:06:36 GMT 1
via mobile
Post by Gruby na bramce on Jul 5, 2024 12:06:36 GMT 1
A wywalić proponuję Arkadiusza Klimka dzisiaj. Według mnie największa szansa na mafię spośród mało aktywnych. Ktoś jest przeciw? Dlaczego? Nwm, jak na razie chuja zagrał ale takich osobników jest więcej niż mafiozów Do szerokiej kadry typów się łapie, ale jeżeli jest w mieście to powinno być zacząć to widać przed linczem
|
|
|
Rozgrywka
Jul 5, 2024 12:06:46 GMT 1
via mobile
Post by Gruby na bramce on Jul 5, 2024 12:06:46 GMT 1
A wywalić proponuję Arkadiusza Klimka dzisiaj. Według mnie największa szansa na mafię spośród mało aktywnych. Ktoś jest przeciw? Dlaczego? Nwm, jak na razie chuja zagrał ale takich osobników jest więcej niż mafiozów Do szerokiej kadry typów się łapie, ale jeżeli jest w mieście to powinno być zacząć to widać przed linczem
|
|
|
Post by Byron Moreno on Jul 5, 2024 12:07:30 GMT 1
okej, ale imo tak i in pierluigis opinion też tak czyli nie gadajmy o grubym a ty się nie przypierdalaj że jest moim topem niewinnych. mam swoją opinię i póki co od niego zamierzam zaczynać swoje listy niewinności jak chcesz współpracować to możesz rzucić ksywkę o której chcesz porozmawiać, ja sobie w miarę możliwości sprawdzę taką osobistość i sobie pogadamy. Rzucam Wengera. Zaczynanie poszukiwania winnych od Wengera to jak zajebanie sobie na olimpiadzie w pierwszej próbie skoku wzwyż poprzeczki na 8 metrach wysokości
|
|
|
Post by Byron Moreno on Jul 5, 2024 12:08:11 GMT 1
okej, ale imo tak i in pierluigis opinion też tak czyli nie gadajmy o grubym a ty się nie przypierdalaj że jest moim topem niewinnych. mam swoją opinię i póki co od niego zamierzam zaczynać swoje listy niewinności jak chcesz współpracować to możesz rzucić ksywkę o której chcesz porozmawiać, ja sobie w miarę możliwości sprawdzę taką osobistość i sobie pogadamy. kurwa jaki wygodny no nie podobasz mi się dorośli rozmawiają
|
|
|
Rozgrywka
Jul 5, 2024 12:08:15 GMT 1
via mobile
Post by Pierluigi on Jul 5, 2024 12:08:15 GMT 1
Jesteś na środku łowiska właśnie, VAR. Rozsądnie dobierz ryby które łowisz. Pierluigi nie gadał tak na około, tylko bezpośrednio, w sedno. Ja uważam że za samą bezczelność nie powinien być odjebany w pierwszej kolejności. A widzę też działania niektórych zmierzające do skierowania reflektorów na Klimka i oceniam je jako prowokacyjne, więc sobie siedzę i patrzę. Inna sprawa, że moim zdaniem Ty grasz na tyle głupio i w jakiś taki niezrzeszony sposób, że nie podejrzewam Cię o sztuczną agendę.
|
|
VAR
Edycja #48
Limit 189
|
Post by VAR on Jul 5, 2024 12:08:37 GMT 1
Zaczynanie poszukiwania winnych od Wengera to jak zajebanie sobie na olimpiadzie w pierwszej próbie skoku wzwyż poprzeczki na 8 metrach wysokości No chciałeś żebym rzucił ksywkę, o której sobie porozmawiamy. To rzucam. Czemu to ma być poszukiwanie winnych? Jestem ciekaw co sądzisz o Wengerze. Przestań cwaniakować, tylko się wypowiedz.
|
|
|
Post by Byron Moreno on Jul 5, 2024 12:09:10 GMT 1
Zaczynanie poszukiwania winnych od Wengera to jak zajebanie sobie na olimpiadzie w pierwszej próbie skoku wzwyż poprzeczki na 8 metrach wysokości pomyliłem ze skokiem o tyczce
|
|
|
Rozgrywka
Jul 5, 2024 12:09:37 GMT 1
via mobile
Post by Gruby na bramce on Jul 5, 2024 12:09:37 GMT 1
Nk mi pokaże co takiego zagrał Wenger że ludzie boją się o nim gadać
|
|
|
Post by Paweł Paczul on Jul 5, 2024 12:09:39 GMT 1
kurwa jaki wygodny no nie podobasz mi się dorośli rozmawiają od mojego poprzedniego posta zdążyłeś mi się jeszcze dwa razy nie spodobać oj kolego nie wiem jak to będzie w tej edycji
|
|
Piłka
Edycja #48
Limit 115
|
Post by Piłka on Jul 5, 2024 12:10:31 GMT 1
Edgar Davis też będzie niewinny bo najlepiej wszedł. no to na nieaktywnego mafijnego slota zostaje grono klimek, pepe, var i dziennikarzchyba że pmsa liczyć jeszcze xD Nie udawaj aż takiego nieogara. Ta interakcja nie była ciekawa? Tobie dało to podstawy do uniewinniania mnie, ja z kolei dzięki tej interakcji wrzuciłem Cię do koszyka "debil albo mafia", więc chyba było warto? Dlaczego debil albo mafia? Nie zrozumiał listy, myślał, że była na serio, więc zapytał o to, dlaczego taka lista. Co jest nie tak? Jak czytałem, to moja odruchową reakcją też było dlaczego. Chciałem go trochę sprowokować, bo nie chodzi o samą listę, tu masz rację, że nie trzeba było koniecznie tej listy rozumieć, natomiast mimo wszystko takie pytanie o metodologię (takiego słowa użył) na tak wczesnym etapie wydało mi się dziwne, jakby strasznie wcześnie chciał zacząć merytoryczną grę. No to zamiast ładnie rozpisać to, co i tak miałem w głowie rozpisane jak podawałem listę, zadałem pytanie, czy to na serio. Nie było to chyba nie wiadomo jak nieuprzejme, a dostałem taką odpowiedź: A co ty się tak nadęłaś, świński flaku, na zwykłe pytanie? To już był drugi raz, gdy Gruby reagował agresywnie na mojego posta, za pierwszym razem, gdy napisałem w pierwszym poście, że jestem okrągła jak jego brzuch padło coś takiego: Co się przypierdalasz Piłka, mama mówi że rosnę więc muszę dużo jeść Tak więc uznałem, że mogę być niezbyt miły w tej rozmowie. I mi się nie spodobało to, jak reagował. Takie przeplatanie agresji ze spłakaniem się i merytoryki ze śmieszkowaniem, jakby nie umiał się zdecydować, co ma robić. Ale interesuje mnie też, czemu stwierdziłeś, że w mafii będzie Gruby a nie ja, a jednocześnie uważasz moje nazwanie go "debilem albo mafią" za nieusprawiedliwione? Ty no kurwa, a jestem mafijny czy nie jestem? Chyba od tego to powinno być zależne a nie od twojego dobrego samopoczucia Jakbym wiedział, to bym kurwa nie pytał gościu xD Nie no w tej dwójce Gruby będzie w mafii a nie piłka. Dobra, idę nadrabiać dalej.
|
|
|
Post by Ryszard Forbrich on Jul 5, 2024 12:11:15 GMT 1
widzę, że chyba VAR jeszcze tę teorię Judasz - Gruby podbił, VAR tłumacz mi czemu mafioza na pełnej kurwie miałby bronić mafiozy w d0 i się wjebać tzn. wiem, że coś tam wymyślisz, że oho wyciągnie w ten sposób ich obu, ale i tak naiwne max to myślenie mi się to wydaje A więc tak:
Siedzę sobie w temacie od początku, pierwsze co mi się narzuca to w moim odczuciu niezdarne wejście Grubego. No to myślę sobie, napiszę że żółta kartka dla Grubego coś tam coś i zobaczymy co dalej, jak się to poniesie (tutaj Pepe Pan Dziobak wyprowadzam Cię z błędu, otóż VAR sprawdzał faul Grubego pod kątem czerwonej kartki, ale sędzia VAR uznał, że byłaby to zbyt surowa kara na tym etapie :> )
No i potem byłem umówiony na wieczorne granie w piłeczkę, chyba jeszcze przed wyjściem Judasz napisał pierwszego posta, że Gruby głupio pisze to pewnie niewinny, no okej. Wracam około północy, nadrabiam grę, patrzę kolejne posty w tym stylu od Judasza i sobie myślę "za co?". Gruby dalej był spięty, dalej grał generalnie rzecz ujmując reaktywnie i chociaż kilka wpisów dał okej, że miałem przy tym pauzę, to takie śmiałe uniewinnianie go jest dla mnie niezrozumiałe.
No i widzę, że to co ja pomyślałem w temacie głośno napisała Piłka, że Gruby wszedł źle, że Judasz go bronił i jest tam potencjał na jakąś akcję. I zgadzam się, że szansa na taki scenariusz istnieje. Bo jak ktoś mi powie, że to co zagrał dotychczas Gruby go uniewinnia, to chyba gramy w dwie różne gry. A z jakiegoś powodu próbowała zakiełkować w temacie narracja, że chłop będzie niewinny, bo mafioza by dupy nie spiął, albo by głupot nie pisał. Kurde, no może jest w mieście, ale niech sobie to najpierw wypracuje. I to samo z Judaszem, ja nie wiem czy to mafia-mafia, niewinny-mafia czy dwóch niewinnych, ale podejście Judasza do kwestii Grubego nazwać można naiwnym, może aroganckim? Jeśli jest w mieście, bo zdecydowanie za łatwo zaczął ten read pchać. Albo wyrachowanym jeśli w Mafii. Jeśli w Mafii z Grubym to zagranie z jajem, jasne. Ale możliwe, z tego prostego względu, że Mafiozi tak nie robią, więc łatwo intuicyjnie iść w kierunku Twojego myślenia "czemu mafioza na pełnej kurwie miałby bronić mafiozy w d0 i się wjebać". No jak widać masz opory przed myśleniem, że to realistyczne. I na "pełnej kurwie" bronieniem to bym tego nie określił, kilka razy napisał, a Gruby to generalnie przemilczał. Czy tak jest nie wiem, ale mieć to na uwadze warto.
A, no i na deser tego wszystkiego rano przed pracą zerkam do tematu, a Moreno pisze, że Gruby i Judasz to jego dwóch najbardziej niewinnych. Może na koniec okaże się, że ma rację i to będzie dwóch niewinnych, może akurat trafił jakąś swoją magiczną czutką, ewentualnie nadwiedzą, ale żeby mieć wniosek po tym co każdy napisał, że tych dwóch ma największą szansę być niewinnymi? No najebany chłop, a miał dopiero w weekend pić.
Gruby na bramce Ja bym na Twoim miejscu jak jesteś niewinny więcej uwagi poświęcił Judaszowi i temu jak łatwo otrzymałeś od niego uniewinnienie. A z tego co kojarzę to skwitowałeś to jednym zdaniem w stylu "no może to nadwiedza, nie wykluczam, ale generalnie Judasz spoko". Wyprowadź mnie z błędu, jeśli się mylę.
dzięki za odpowiedź varencjusz
1) jak widzisz Judasza w tym wszystkim? bo kojarzę pewną teorię, że takie aroganckie/leniwe ready dają częściej miastowi; w temacie faktycznie Puyol lata, jakby rozumy pozjadał i wszystko wiedzioł, podejrzewasz go?
2) Byron dający ready odmienne od Ciebie -> czy to powód, żeby budził wątpliwości? myślę, że jak za taki nick się brać, to trzeba od innej strony, mimo wszystko zaprosił do debaty na temat typów
*** ogólnie mam takie powiązania Piłka i Gruby nie będą razem w mafii -> to poddymienie w d0 byłoby w chuj niepotrzebne jeśli Byron w mafii, to Gruby 100% niewinny: Dla mnie Gruby po tym co gra może mieć wydziarane na czole NIEWINNY Mafia tak nie gra, nie w takim stężeniu, to się nie da to byłoby typowe nadwiedzowe uniewinnienie trudnego przypadku przez mafiozę
|
|