dembele
Edycja #48
116 postów
|
Post by dembele on Jul 5, 2024 13:05:27 GMT 1
ja bede po 16-17 mamy powodz w africa i musze plyne do lampeduza
|
|
|
Post by Byron Moreno on Jul 5, 2024 13:10:57 GMT 1
Judasz szczery Judasz zgadzasz się z liniowym, że na Paczula trzeba uważać? Po co go o to pytasz? X mi zaplusował, pytam o opinie na temat Y. Czemu? Lepsze budowanie gierki niż kreacyjne głupoty, jakoś zapełniam sobie obrazek. To, że o to pytasz wydaje mi się przypadkowe.Gruby w mafii nie wyglądałby na aż tak dramatycznie spiętego Dlaczeog w mafii mialby byc mniej spiety? Bo ma możliwość ukrycia swoich nerwów, sprawdzenia swoich postów, edycji fragmentów które będą się rzucały w oczy w takich kontekstach. Z kolei nerwy grubego aż jebały po oczach, a w mafii gra się tak żeby podejrzane rzeczy po oczach nie waliły.Kto pasuje do tego klucza? dlaczego go o to pytasz? 200IQ Riczard na przykład wiedział. Bo on sam pasował do klucza po którym szukał.VAR, mam ochotę Cię wyrzucić ale mi cię szkoda mozesz to uzasadnic? dlaczego zawod to byl dopiero poczatek jego rozgrywki a juz kasacyjnie chcesz jechac?? Bo przyszło mi tłumaczyć doświadczonemu graczowi oczywistości. Trochę poczułem że podcinam dlatego potem już byłem dla niego milszy.Zaczynanie poszukiwania winnych od Wengera to jak zajebanie sobie na olimpiadzie w pierwszej próbie skoku wzwyż poprzeczki na 8 metrach wysokości podcinasz skrzydla mam małą aktywność i wcale nie pozoruje dobrej stara się być aktywny to najbardziej przestrzelona teza jaką puściłeś w tej grze
a to dopiero początek bo od 18 dzisiaj do niedzieli będę najebany przy czym nie sądzę żebym kogokolwiek z czymkolwiek gdzieś wkręcał, ze dwóch czy trzech widzę takich co w mafii nie będą, dwóm czy trzem się przyglądam i jakoś przez te 3 dni pociągnę odstając najmniej jak się da twoje podejrzenia to kolejna margaryna, możecie się z paczulem wzajemnie nią smarować pierdolnij coś konkretnego albo nie pierdol murzaj
a to mi sie tez nie podoba po co tera usprawiedliwiac z PRZYSZLEJ malej aktywnoss? Jadę na kawalerski i żyję tym od rana odliczając godziny do końca tyrki
Dziwne fragmenty sobie wybrałeś żeby się przypierdolić Bembele, ale będę socjalny.
|
|
|
Post by Edgar Davids on Jul 5, 2024 13:13:50 GMT 1
Chciał cię sprawdzić w boju, spoko odbite
|
|
Piłka
Edycja #48
Limit 115
|
Post by Piłka on Jul 5, 2024 13:14:41 GMT 1
Ej Piłka ty tego posta o rośnięciu i jedzeniu dużo serio tak na serio potraktowałas? XD nwm czy ja już mam poprzestawiane w głowie czy to jednak nie ja mam kija w dupie Na serio to nie, no ale zacząłeś od wulgaryzmu w moją stronę, więc uznałem, że mogę sobie pozwolić w Twoim kierunku na więcej. Poza tym czemu wziąłeś mój post, że jestem okrągła jak Twój brzuch za przypierdalanie się? Przecież nie napisałem nigdzie, że bycie okrągłym to coś złego. Poza tym miałem potem wrażenie, że Ty wziąłeś na serio "nie dość, że gruby, to jeszcze głupi". co do Wagnera, to mi zaplusował tą sekwencją, już pisałem, ale przypomnę, skoro Wagnera chcecie poruszyć: 1. uniewinnił se mnie Dla mnie w sumie fryzjer niewinny za doszukiwanie się niewinności u Pierluigiego. W sumie nie tyle za doszukiwanie się jej ile szukanie potwierdzenia u mnie. W sensie nie, że konkretnie u mnie, ale że w ogóle u kogoś. 2. tuż po nim wbija Judasz i też se mnie uniewinnia Generalnie atakowanie mnie na tym etapie rozgrywki byłoby dla mafiozy bardzo antyintuicyjne. Więc Forbrich może rzeczywiście być niewinny. (plus jest nieprzyjemny w odbiorze co też sugeruje bardziej niewinność niż winę) 3. Wagner zdziwiony, że Judasz mnie uniewinnia (powody dla Wagnera się nie podobały) Jak nieprzyjemny jak właśnie milusi jest. Nieprzyjemna to była interakcja Piłki z Grubym. Czemu akurat ciebie atakowanie byłoby dla mafiozy bardzo antyituicyjne? pomyślałem, że mafioza!Wagner się ucieszyłby, że napisał coś pierwszy i to się niesie, czyli wstrzelił się z towntellem, a nie się dziwił, że ktoś po nim powtarza, miał okazję do zebrania plusów u Judaszka, a w niego lekko wbija czy to słabe białko czy mocne na początek postaci, oceńcie Ciekawa rozkmina. Nie wiem, czy celna, ale dobrze świadczy o Tobie. Co do Wengera, to mi się wydaje taki wycofany, pasuje mi na gościa, który buduje pozycję. Pierwsza myśl o nim jest dokładnie taka: "buduje pozycję" a nie "fajnie rozwiązuje zagadkę". Nie wiem, z czego wynika takie moje podejście do niego, może z braku interakcji, on do gry wszedł jak mnie nie było i potem tylko na szybko nadrabiałem. Ale zdecydowanie Wengera bym nie wrzucił do listy zielonych. Takie ograniczone zaufanie mam w jego stronę.
|
|
|
Post by Byron Moreno on Jul 5, 2024 13:15:29 GMT 1
wiecie co też się złapałem na tym że Edgar fajny bo mnie uniewinnił
|
|
|
Post by Gruby na bramce on Jul 5, 2024 13:16:42 GMT 1
O PATRZ PIŁKA, jednak umiemy się w czymś zgodzić
|
|
|
Post by Gruby na bramce on Jul 5, 2024 13:17:48 GMT 1
wiecie co też się złapałem na tym że Edgar fajny bo mnie uniewinnił ciekawe że kurwa dwóch sędziów się na tym łapie a jak teraz zauważyłeś flaw tej logiki, to Edgar wygląda lepiej? gorzej? tak samo?
|
|
|
Post by Byron Moreno on Jul 5, 2024 13:26:49 GMT 1
nie ma prawa wyglądać lepiej, ale nie wygląda też gorzej. Po prostu jedna zmienna dodana do tego równania, wyostrzam zmysły i staje się ostrożniejszy
bez wracania, z takiej grupy ~20 postowców wyglądał mi najlepiej nie wiem czy bym to teraz zmieniał
ale ale
|
|
|
Post by Paweł Paczul on Jul 5, 2024 13:31:45 GMT 1
|
|
|
Post by Judasz on Jul 5, 2024 13:31:51 GMT 1
jestem
|
|
|
Post by Gruby na bramce on Jul 5, 2024 13:36:49 GMT 1
nie powiedział nic, co pozwoliłoby mi powiedzieć, że jakoś specjalnie się zazielenił, no ale na plus że zaczął grać i dzielić się swoim punktem widzenia
|
|
Piłka
Edycja #48
Limit 115
|
Post by Piłka on Jul 5, 2024 13:42:23 GMT 1
Czy zorganizowanie pojedynku czarnoskóruch podpada pod rasizm? Pod rozsądek. No piłeczka, piłeczka. Nie chcę potem o 20:00 mieć 10 stron do nadrobienia, a w czasie meczu czytać nie zamierzam. Głos rozsądku! Też miałem pisać, że jak chcecie, żebym decyzję podejmował świadomie a nie na podstawie danych z 17.55, to proszę nie napierdalać w czasie meczu, albo napiszcie od razu, to w ogóle nie będę nadrabiał, wyślę głos teraz i zajmę się innymi sprawami. Czy to rozsądne? On ma limit 3 postów, z czego 1 rozsądnie jest zostawić na fazę linczu na wypadek potrzeby claima. Bardzo nierozsądne wyciąganie rolnego do dyskusji. I moim zdaniem lekko śmierdzące.
|
|
|
Post by Gruby na bramce on Jul 5, 2024 13:43:39 GMT 1
¯\_(ツ)_/¯
|
|
Piłka
Edycja #48
Limit 115
|
Post by Piłka on Jul 5, 2024 13:47:02 GMT 1
Paczul, tak trochę kręcisz nosem na te Klimki i Pepe widzę, a pierdolnąłbyś dziś odważnie w Barona? W jakiego Barona? Czego nie czaję? Edit: dobra, debil jestem, chodzi o Byrona Moreno.
|
|
|
Rozgrywka
Jul 5, 2024 13:51:27 GMT 1
via mobile
Post by Byron Moreno on Jul 5, 2024 13:51:27 GMT 1
Tomson i Baron
|
|
|
Post by Judasz on Jul 5, 2024 13:54:19 GMT 1
widzę, że chyba VAR jeszcze tę teorię Judasz - Gruby podbił, VAR tłumacz mi czemu mafioza na pełnej kurwie miałby bronić mafiozy w d0 i się wjebać tzn. wiem, że coś tam wymyślisz, że oho wyciągnie w ten sposób ich obu, ale i tak naiwne max to myślenie mi się to wydaje A więc tak:
Siedzę sobie w temacie od początku, pierwsze co mi się narzuca to w moim odczuciu niezdarne wejście Grubego. No to myślę sobie, napiszę że żółta kartka dla Grubego coś tam coś i zobaczymy co dalej, jak się to poniesie (tutaj Pepe Pan Dziobak wyprowadzam Cię z błędu, otóż VAR sprawdzał faul Grubego pod kątem czerwonej kartki, ale sędzia VAR uznał, że byłaby to zbyt surowa kara na tym etapie :> )
No i potem byłem umówiony na wieczorne granie w piłeczkę, chyba jeszcze przed wyjściem Judasz napisał pierwszego posta, że Gruby głupio pisze to pewnie niewinny, no okej. Wracam około północy, nadrabiam grę, patrzę kolejne posty w tym stylu od Judasza i sobie myślę "za co?". Gruby dalej był spięty, dalej grał generalnie rzecz ujmując reaktywnie i chociaż kilka wpisów dał okej, że miałem przy tym pauzę, to takie śmiałe uniewinnianie go jest dla mnie niezrozumiałe.
No i widzę, że to co ja pomyślałem w temacie głośno napisała Piłka, że Gruby wszedł źle, że Judasz go bronił i jest tam potencjał na jakąś akcję. I zgadzam się, że szansa na taki scenariusz istnieje. Bo jak ktoś mi powie, że to co zagrał dotychczas Gruby go uniewinnia, to chyba gramy w dwie różne gry. A z jakiegoś powodu próbowała zakiełkować w temacie narracja, że chłop będzie niewinny, bo mafioza by dupy nie spiął, albo by głupot nie pisał. Kurde, no może jest w mieście, ale niech sobie to najpierw wypracuje. I to samo z Judaszem, ja nie wiem czy to mafia-mafia, niewinny-mafia czy dwóch niewinnych, ale podejście Judasza do kwestii Grubego nazwać można naiwnym, może aroganckim? Jeśli jest w mieście, bo zdecydowanie za łatwo zaczął ten read pchać. Albo wyrachowanym jeśli w Mafii. Jeśli w Mafii z Grubym to zagranie z jajem, jasne. Ale możliwe, z tego prostego względu, że Mafiozi tak nie robią, więc łatwo intuicyjnie iść w kierunku Twojego myślenia "czemu mafioza na pełnej kurwie miałby bronić mafiozy w d0 i się wjebać". No jak widać masz opory przed myśleniem, że to realistyczne. I na "pełnej kurwie" bronieniem to bym tego nie określił, kilka razy napisał, a Gruby to generalnie przemilczał. Czy tak jest nie wiem, ale mieć to na uwadze warto.
A, no i na deser tego wszystkiego rano przed pracą zerkam do tematu, a Moreno pisze, że Gruby i Judasz to jego dwóch najbardziej niewinnych. Może na koniec okaże się, że ma rację i to będzie dwóch niewinnych, może akurat trafił jakąś swoją magiczną czutką, ewentualnie nadwiedzą, ale żeby mieć wniosek po tym co każdy napisał, że tych dwóch ma największą szansę być niewinnymi? No najebany chłop, a miał dopiero w weekend pić.
Gruby na bramce Ja bym na Twoim miejscu jak jesteś niewinny więcej uwagi poświęcił Judaszowi i temu jak łatwo otrzymałeś od niego uniewinnienie. A z tego co kojarzę to skwitowałeś to jednym zdaniem w stylu "no może to nadwiedza, nie wykluczam, ale generalnie Judasz spoko". Wyprowadź mnie z błędu, jeśli się mylę.
Dobra mam wreszcie czas na spokojnie odnieść się do tego co tutaj zostało napisane 1. Nie uważam, by Gruby wszedł źle w grę. Uważam, że Gruby wszedł źle w konwencję okołopiłkarską i stąd się wzięło większość jego problemów 2. Uważam, że spiętość tego gracza, prezentowana w taki sposób wynika z jego charakteru a nie reprezentowanej frakcji 3. Co więcej, uważam, że będąc w mafii starałby się tak prezentowaną spiętość ograniczać/ugładzać 4. Spór na linii Piłka-Gruby wygląda mi na spór dwóch miastowych, obu w pewien sposób naburmuszonych, których osią sporu stała się - może czysto przypadkowo - znajomość piłki nożnej 5. Uważam, że jest gracz, który pokazuje dobitnie czym jest bycie mafijnym spiętym graczem i jest to PMSZ (Polska Myśl Szkoleniowa), który to spięcie próbował rozładować pisaniem w konwencji piłkarskiej, a kiedy dostał oskarżenie i nie wiedział jak zareagować zniknął. 6. Jestem zdania, że obowiązkiem miastowych jest z jednej strony rozładowywać takie gównoburze w szklance wody jak na linii Piłka-Gruby, a z drugiej strony dociskać PMSZ-a jak tylko się pojawi
|
|
VAR
Edycja #48
Limit 189
|
Rozgrywka
Jul 5, 2024 13:57:58 GMT 1
via mobile
Post by VAR on Jul 5, 2024 13:57:58 GMT 1
Okej, na ten moment akceptuję wytłumaczenie.
|
|
|
Post by Judasz on Jul 5, 2024 13:58:34 GMT 1
W zasadzie w dupie mam czy je rozumiesz, skoro Ty dzisiaj chcesz forsować Klimka xD
|
|
VAR
Edycja #48
Limit 189
|
Rozgrywka
Jul 5, 2024 13:59:48 GMT 1
via mobile
Post by VAR on Jul 5, 2024 13:59:48 GMT 1
Nie chcę nikogo "forsować".
|