|
Post by Judasz on Jul 5, 2024 14:01:00 GMT 1
Przeżyć?
|
|
VAR
Edycja #48
Limit 189
|
Rozgrywka
Jul 5, 2024 14:01:26 GMT 1
via mobile
Post by VAR on Jul 5, 2024 14:01:26 GMT 1
W zasadzie to dzisiaj już niewiele.
|
|
VAR
Edycja #48
Limit 189
|
Rozgrywka
Jul 5, 2024 14:01:39 GMT 1
via mobile
Post by VAR on Jul 5, 2024 14:01:39 GMT 1
Uuuu ale armaty
|
|
|
Post by Arsene Wenger on Jul 5, 2024 14:09:42 GMT 1
Tak sobie myślę, że faza wajchy w trakcie ostatnich minut meczu Portugalia Francja może ciekawa być.
|
|
|
Rozgrywka
Jul 5, 2024 14:10:31 GMT 1
via mobile
Post by Pierluigi on Jul 5, 2024 14:10:31 GMT 1
Dlaczego?
|
|
|
Post by Judasz on Jul 5, 2024 14:11:36 GMT 1
przecież faza wajchy jest między meczami
|
|
|
Post by Byron Moreno on Jul 5, 2024 14:13:04 GMT 1
nie no Judasz wszedł jak szef
dumny jestem nie pijany, że takich sobie wybrałem niewinnych
|
|
|
Post by Arsene Wenger on Jul 5, 2024 14:14:07 GMT 1
Kurwa faktycznie XD Wstałem przed chwilą i ubzdurałem sobie, że ten mecz się kończy o 21 a nie zaczyna. Edit: To w sumie euro idealnie dostosowane do grania w mafię jest.
|
|
|
Post by Paweł Paczul on Jul 5, 2024 14:17:04 GMT 1
|
|
|
Post by Gruby na bramce on Jul 5, 2024 14:19:03 GMT 1
A więc tak:
Siedzę sobie w temacie od początku, pierwsze co mi się narzuca to w moim odczuciu niezdarne wejście Grubego. No to myślę sobie, napiszę że żółta kartka dla Grubego coś tam coś i zobaczymy co dalej, jak się to poniesie (tutaj Pepe Pan Dziobak wyprowadzam Cię z błędu, otóż VAR sprawdzał faul Grubego pod kątem czerwonej kartki, ale sędzia VAR uznał, że byłaby to zbyt surowa kara na tym etapie :> )
No i potem byłem umówiony na wieczorne granie w piłeczkę, chyba jeszcze przed wyjściem Judasz napisał pierwszego posta, że Gruby głupio pisze to pewnie niewinny, no okej. Wracam około północy, nadrabiam grę, patrzę kolejne posty w tym stylu od Judasza i sobie myślę "za co?". Gruby dalej był spięty, dalej grał generalnie rzecz ujmując reaktywnie i chociaż kilka wpisów dał okej, że miałem przy tym pauzę, to takie śmiałe uniewinnianie go jest dla mnie niezrozumiałe.
No i widzę, że to co ja pomyślałem w temacie głośno napisała Piłka, że Gruby wszedł źle, że Judasz go bronił i jest tam potencjał na jakąś akcję. I zgadzam się, że szansa na taki scenariusz istnieje. Bo jak ktoś mi powie, że to co zagrał dotychczas Gruby go uniewinnia, to chyba gramy w dwie różne gry. A z jakiegoś powodu próbowała zakiełkować w temacie narracja, że chłop będzie niewinny, bo mafioza by dupy nie spiął, albo by głupot nie pisał. Kurde, no może jest w mieście, ale niech sobie to najpierw wypracuje. I to samo z Judaszem, ja nie wiem czy to mafia-mafia, niewinny-mafia czy dwóch niewinnych, ale podejście Judasza do kwestii Grubego nazwać można naiwnym, może aroganckim? Jeśli jest w mieście, bo zdecydowanie za łatwo zaczął ten read pchać. Albo wyrachowanym jeśli w Mafii. Jeśli w Mafii z Grubym to zagranie z jajem, jasne. Ale możliwe, z tego prostego względu, że Mafiozi tak nie robią, więc łatwo intuicyjnie iść w kierunku Twojego myślenia "czemu mafioza na pełnej kurwie miałby bronić mafiozy w d0 i się wjebać". No jak widać masz opory przed myśleniem, że to realistyczne. I na "pełnej kurwie" bronieniem to bym tego nie określił, kilka razy napisał, a Gruby to generalnie przemilczał. Czy tak jest nie wiem, ale mieć to na uwadze warto.
A, no i na deser tego wszystkiego rano przed pracą zerkam do tematu, a Moreno pisze, że Gruby i Judasz to jego dwóch najbardziej niewinnych. Może na koniec okaże się, że ma rację i to będzie dwóch niewinnych, może akurat trafił jakąś swoją magiczną czutką, ewentualnie nadwiedzą, ale żeby mieć wniosek po tym co każdy napisał, że tych dwóch ma największą szansę być niewinnymi? No najebany chłop, a miał dopiero w weekend pić.
Gruby na bramce Ja bym na Twoim miejscu jak jesteś niewinny więcej uwagi poświęcił Judaszowi i temu jak łatwo otrzymałeś od niego uniewinnienie. A z tego co kojarzę to skwitowałeś to jednym zdaniem w stylu "no może to nadwiedza, nie wykluczam, ale generalnie Judasz spoko". Wyprowadź mnie z błędu, jeśli się mylę.
Dobra mam wreszcie czas na spokojnie odnieść się do tego co tutaj zostało napisane 1. Nie uważam, by Gruby wszedł źle w grę. Uważam, że Gruby wszedł źle w konwencję okołopiłkarską i stąd się wzięło większość jego problemów 2. Uważam, że spiętość tego gracza, prezentowana w taki sposób wynika z jego charakteru a nie reprezentowanej frakcji 3. Co więcej, uważam, że będąc w mafii starałby się tak prezentowaną spiętość ograniczać/ugładzać 4. Spór na linii Piłka-Gruby wygląda mi na spór dwóch miastowych, obu w pewien sposób naburmuszonych, których osią sporu stała się - może czysto przypadkowo - znajomość piłki nożnej 5. Uważam, że jest gracz, który pokazuje dobitnie czym jest bycie mafijnym spiętym graczem i jest to PMSZ (Polska Myśl Szkoleniowa), który to spięcie próbował rozładować pisaniem w konwencji piłkarskiej, a kiedy dostał oskarżenie i nie wiedział jak zareagować zniknął. 6. Jestem zdania, że obowiązkiem miastowych jest z jednej strony rozładowywać takie gównoburze w szklance wody jak na linii Piłka-Gruby, a z drugiej strony dociskać PMSZ-a jak tylko się pojawi nie no kurde to jest dobra analiza i ciężko tu zarzucić nadwiedzę, bo to wynika z obserwacji tematu, nie z jakiejś niedostępnej wiedzy co prawda z 2 punktem nie do końca się zgadzam, bo w mafii też potrafię być nieprzyjemny, ale imo różnica w merytoryce, aktywności i swobodzie poruszania się w temacie jest widoczna gołym okiem, dlatego mnie ten VAR wkurwił zarzutami xd no można by się dojebać że to jest w całości aż za poprawne Judasz a ty mówiłeś o jakichś innych swoich typach poza PMS? Co sądzisz o Paczulu, Wengerze, VARze? czy w którychś z lowposterów typu pepe/klimek/henry byś szukał mafii?
|
|
|
Post by Judasz on Jul 5, 2024 14:23:01 GMT 1
Nie za bardzo mówiłem o innych typach, bo nie chcę rozwadniać tematu pisząc o graczach co do których winy/niewinności nie mam przekonania. W Henrym bym nie szukał mafii
|
|
|
Rozgrywka
Jul 5, 2024 14:23:14 GMT 1
via mobile
Post by Pierluigi on Jul 5, 2024 14:23:14 GMT 1
Ja mogę głosować dziś na Henry'ego..
|
|
|
Post by Arsene Wenger on Jul 5, 2024 14:23:24 GMT 1
Jestem fanem talentu Edgara Davidsa.
|
|
|
Post by Judasz on Jul 5, 2024 14:23:34 GMT 1
Ale w sumie to, że nie załapałeś, że Henry to dziennikarz, tylko dodaje Ci kolejne plus 10 do niewinności
|
|
|
Rozgrywka
Jul 5, 2024 14:25:12 GMT 1
via mobile
Post by Pierluigi on Jul 5, 2024 14:25:12 GMT 1
Ale w sumie to, że nie załapałeś, że Henry to dziennikarz, tylko dodaje Ci kolejne plus 10 do niewinności Dembouz z tym zaczął i tam to wyglądało jak powiew natury, tutaj tylko szmerek. No i też to kminiłem i dla mnie to NAI. Ale do Bestii nie mam zastrzeżeń.
|
|
|
Post by Arsene Wenger on Jul 5, 2024 14:25:20 GMT 1
Kurwa nawet nie wiedziałem, że Thierry Henry jest tutaj z nami.
|
|
|
Post by Paweł Paczul on Jul 5, 2024 14:26:06 GMT 1
przecież tym henrym to już running joke, dajcie se spokój
|
|
|
Rozgrywka
Jul 5, 2024 14:31:28 GMT 1
via mobile
Post by Ryszard Forbrich on Jul 5, 2024 14:31:28 GMT 1
nie, nie trzeba dziś robić herolinczu, sprawdzałem cię i spodziewałem się bardziej jednoznacznej odpowiedzi, ta taka w rozkroku lekkim, bo "mianie dziś robienia herolinczu" jest stanem nieokreślonym i niedefiniowalnym No bo skoro chcę zlinczować kogoś innego, to po co mam się zastanawiać czy bym mógł zlinczować Byrona. No jak nagle się okaże, że mój typ odpada z jakichś względów, no to sprawa będzie otwarta, na teraz to takie pisanie patykiem po wodzie. Ale to ja też mam do ciebie pytanie, oceń mi w jakiejś skali chęć bycia solvy u Grubego, Byrona i Piłki. ciężko powiedzieć, jakoś megasolvy nie są, ale może jeszcze nie pora, dużo ludzi gra z doskoku na plecach poczułem, że kolega Piłka mnie dużo cytuje i chwali i nie wiem, co to znaczy, zbyt rzuca się w oczy chyba na pocket, może ma dobre wajby do mnie i się dotrzemy, nie powiem, że na razie to odwzajemniam, bo Piłka zdaje się być w trybie z doskoku piątkowym, w wekend chętnie z nią popykam i zdam relację o przynależności!
|
|
|
Post by Gruby na bramce on Jul 5, 2024 14:32:26 GMT 1
Ale w sumie to, że nie załapałeś, że Henry to dziennikarz, tylko dodaje Ci kolejne plus 10 do niewinności a nie no to standard, nie przeczytałem setupu
|
|
|
Rozgrywka
Jul 5, 2024 14:32:54 GMT 1
via mobile
Post by Ryszard Forbrich on Jul 5, 2024 14:32:54 GMT 1
Judaszu, co jest złego w forsowaniu klimka, rozmywanie tematu PMS?
|
|