|
Post by Edgar Davids on Jul 5, 2024 15:57:26 GMT 1
Ja mam soft spot dla Dembele bo mi ułatwił wejście do rozgrywki, trochę chciałbym zobaczyć jak go wściekłość miasta uruchomi, tak jak Piłkę który szybko zapracował na obywatelstwo
|
|
|
Post by Polska Myśl Szkoleniowa on Jul 5, 2024 15:59:44 GMT 1
Dość przyjemne wajby czuję od VARu od kiedy wyszedł z kreacji na ten moment.
|
|
|
Post by Paweł Paczul on Jul 5, 2024 16:00:18 GMT 1
jak dojdziemy do wniosku, żeby na PMSz nie głosować to się niezły gnój tu zrobi
|
|
|
Rozgrywka
Jul 5, 2024 16:02:07 GMT 1
via mobile
Post by Ryszard Forbrich on Jul 5, 2024 16:02:07 GMT 1
jak dojdziemy do wniosku, żeby na PMSz nie głosować to się niezły gnój tu zrobi jest w backlogu pepe, jest klimek, nie ma gnoju
|
|
|
Rozgrywka
Jul 5, 2024 16:03:20 GMT 1
via mobile
Post by Ryszard Forbrich on Jul 5, 2024 16:03:20 GMT 1
ale ten PMS trochę wszedł jak karabin z tymi readami teraz, robi to, żeby spełnić oczekiwania?
|
|
|
Post by Polska Myśl Szkoleniowa on Jul 5, 2024 16:03:26 GMT 1
Jak jeszcze dojdzie do Klimka Pepe w mafii to ja nie wiem co mafia sobie myślała od początku tej edycji grając mocno na przeczekanie.
|
|
|
Post by Arsene Wenger on Jul 5, 2024 16:04:20 GMT 1
Tylko takiego mafiozy co by wprost pisał, że pisze żeby limit wypełnić to ja jeszcze nie widziałem. I mało empatyczne dla współmafiozów by to bylo.
To o Klimku.
|
|
|
Post by Polska Myśl Szkoleniowa on Jul 5, 2024 16:04:42 GMT 1
ale ten PMS trochę wszedł jak karabin z tymi readami teraz, robi to, żeby spełnić oczekiwania? Wchodzę z readami kiedy akurat znalazłem trochę czasu.
|
|
|
Post by Edgar Davids on Jul 5, 2024 16:05:14 GMT 1
Ja nie wiem, PMS dla mnie już wkracza w rejon bezpiecznego ambientu, a potem pisze taki post w stylu 'ja nie wiem co sobie mafia myslala' który brzmi jak restauracja ukrywająca coś przed sanepidem
|
|
|
Post by Paweł Paczul on Jul 5, 2024 16:06:58 GMT 1
ale ten PMS trochę wszedł jak karabin z tymi readami teraz, robi to, żeby spełnić oczekiwania? a nie wiem, mam to szczęście, że zaraz wypierdalam i będę se przed linczem, więc przyjdę na gotowe jak skończy no niby jest ten klimek (tu będzie gnój, za dużo na jego temat było postowane) i pepe (który nikogo nie zaboli), ale no
|
|
|
Post by Edgar Davids on Jul 5, 2024 16:07:58 GMT 1
Klimek za mało respektu do gry jak na mafiozę, PMS za to brzmi jakby się mógł ogrzewać w innym miejscu niż forum
Ale dopiero patrzę na niego
|
|
|
Post by Paweł Paczul on Jul 5, 2024 16:08:45 GMT 1
|
|
|
Post by Polska Myśl Szkoleniowa on Jul 5, 2024 16:09:36 GMT 1
dzięki za odpowiedź varencjusz
1) jak widzisz Judasza w tym wszystkim? bo kojarzę pewną teorię, że takie aroganckie/leniwe ready dają częściej miastowi; w temacie faktycznie Puyol lata, jakby rozumy pozjadał i wszystko wiedzioł, podejrzewasz go?
2) Byron dający ready odmienne od Ciebie -> czy to powód, żeby budził wątpliwości? myślę, że jak za taki nick się brać, to trzeba od innej strony, mimo wszystko zaprosił do debaty na temat typów
*** ogólnie mam takie powiązania Piłka i Gruby nie będą razem w mafii -> to poddymienie w d0 byłoby w chuj niepotrzebne jeśli Byron w mafii, to Gruby 100% niewinny: to byłoby typowe nadwiedzowe uniewinnienie trudnego przypadku przez mafiozę 1. Judasza mam na radarze, gra trochę bezpieczniej niż bym oczekiwał po potencjalnej jakości tego zawodnika. Na pewno ta teoria ma generalnie sens wynikający z mindsetu, ale to nic z czym nie poradziłby sobie mocny zawodnik. 2. Ogólna postawa trochę zbyt mądralińska plus odmienność readów to go zaczepiłem i sprawdzam co dalej. Odmienność readów w tym sensie, że nigdy bym nie powiedział, że moją topką niewinnych jest ta dwójka, niekoniecznie że są w mafii. Póki co Moreno u mnie w trakcie oceny. Judasz to dla mnie tego typu zawodnik co się lepiej ocenia od d2 niż po samym d1. Na ile go czytałem to miał momenty utrzymujące wysoką jakość postowania.
|
|
|
Post by Polska Myśl Szkoleniowa on Jul 5, 2024 16:16:35 GMT 1
Na ile widzę posty Pierluigiego to jego gra mi się do tej pory podoba. Przy czym kogoś takiego jak Pierluigiego aż tak łatwo nie powinno się uniewinniać.
|
|
|
Post by Polska Myśl Szkoleniowa on Jul 5, 2024 16:24:14 GMT 1
A więc tak:
Siedzę sobie w temacie od początku, pierwsze co mi się narzuca to w moim odczuciu niezdarne wejście Grubego. No to myślę sobie, napiszę że żółta kartka dla Grubego coś tam coś i zobaczymy co dalej, jak się to poniesie (tutaj Pepe Pan Dziobak wyprowadzam Cię z błędu, otóż VAR sprawdzał faul Grubego pod kątem czerwonej kartki, ale sędzia VAR uznał, że byłaby to zbyt surowa kara na tym etapie :> )
No i potem byłem umówiony na wieczorne granie w piłeczkę, chyba jeszcze przed wyjściem Judasz napisał pierwszego posta, że Gruby głupio pisze to pewnie niewinny, no okej. Wracam około północy, nadrabiam grę, patrzę kolejne posty w tym stylu od Judasza i sobie myślę "za co?". Gruby dalej był spięty, dalej grał generalnie rzecz ujmując reaktywnie i chociaż kilka wpisów dał okej, że miałem przy tym pauzę, to takie śmiałe uniewinnianie go jest dla mnie niezrozumiałe.
No i widzę, że to co ja pomyślałem w temacie głośno napisała Piłka, że Gruby wszedł źle, że Judasz go bronił i jest tam potencjał na jakąś akcję. I zgadzam się, że szansa na taki scenariusz istnieje. Bo jak ktoś mi powie, że to co zagrał dotychczas Gruby go uniewinnia, to chyba gramy w dwie różne gry. A z jakiegoś powodu próbowała zakiełkować w temacie narracja, że chłop będzie niewinny, bo mafioza by dupy nie spiął, albo by głupot nie pisał. Kurde, no może jest w mieście, ale niech sobie to najpierw wypracuje. I to samo z Judaszem, ja nie wiem czy to mafia-mafia, niewinny-mafia czy dwóch niewinnych, ale podejście Judasza do kwestii Grubego nazwać można naiwnym, może aroganckim? Jeśli jest w mieście, bo zdecydowanie za łatwo zaczął ten read pchać. Albo wyrachowanym jeśli w Mafii. Jeśli w Mafii z Grubym to zagranie z jajem, jasne. Ale możliwe, z tego prostego względu, że Mafiozi tak nie robią, więc łatwo intuicyjnie iść w kierunku Twojego myślenia "czemu mafioza na pełnej kurwie miałby bronić mafiozy w d0 i się wjebać". No jak widać masz opory przed myśleniem, że to realistyczne. I na "pełnej kurwie" bronieniem to bym tego nie określił, kilka razy napisał, a Gruby to generalnie przemilczał. Czy tak jest nie wiem, ale mieć to na uwadze warto.
A, no i na deser tego wszystkiego rano przed pracą zerkam do tematu, a Moreno pisze, że Gruby i Judasz to jego dwóch najbardziej niewinnych. Może na koniec okaże się, że ma rację i to będzie dwóch niewinnych, może akurat trafił jakąś swoją magiczną czutką, ewentualnie nadwiedzą, ale żeby mieć wniosek po tym co każdy napisał, że tych dwóch ma największą szansę być niewinnymi? No najebany chłop, a miał dopiero w weekend pić.
Gruby na bramce Ja bym na Twoim miejscu jak jesteś niewinny więcej uwagi poświęcił Judaszowi i temu jak łatwo otrzymałeś od niego uniewinnienie. A z tego co kojarzę to skwitowałeś to jednym zdaniem w stylu "no może to nadwiedza, nie wykluczam, ale generalnie Judasz spoko". Wyprowadź mnie z błędu, jeśli się mylę.
Dobra mam wreszcie czas na spokojnie odnieść się do tego co tutaj zostało napisane 1. Nie uważam, by Gruby wszedł źle w grę. Uważam, że Gruby wszedł źle w konwencję okołopiłkarską i stąd się wzięło większość jego problemów 2. Uważam, że spiętość tego gracza, prezentowana w taki sposób wynika z jego charakteru a nie reprezentowanej frakcji 3. Co więcej, uważam, że będąc w mafii starałby się tak prezentowaną spiętość ograniczać/ugładzać 4. Spór na linii Piłka-Gruby wygląda mi na spór dwóch miastowych, obu w pewien sposób naburmuszonych, których osią sporu stała się - może czysto przypadkowo - znajomość piłki nożnej 5. Uważam, że jest gracz, który pokazuje dobitnie czym jest bycie mafijnym spiętym graczem i jest to PMSZ (Polska Myśl Szkoleniowa), który to spięcie próbował rozładować pisaniem w konwencji piłkarskiej, a kiedy dostał oskarżenie i nie wiedział jak zareagować zniknął. 6. Jestem zdania, że obowiązkiem miastowych jest z jednej strony rozładowywać takie gównoburze w szklance wody jak na linii Piłka-Gruby, a z drugiej strony dociskać PMSZ-a jak tylko się pojawiPytanie do pogrugionego, a co zrobisz z kimś kto omija mój temat?
|
|
|
Post by Edgar Davids on Jul 5, 2024 16:25:16 GMT 1
Takie bezpieczne i nijakie opinie, imo myślami jesteś gdzie indziej. Moja teoria to że gadasz sobie z kolegami z Mafii a do nas mówisz jak ich spokesman. Nie przyjmę uzasadnienia że to przez brak czasu, bo to wychodzi w postach w inny sposób, imo można wyczuć korelację między ilością czasu a stylem gry.
Wybacz PMS, chyba winny jesteś dla mnie.
|
|
|
Post by Pepe Pan Dziobak on Jul 5, 2024 16:29:07 GMT 1
panowie euro jest
|
|
|
Post by Edgar Davids on Jul 5, 2024 16:29:47 GMT 1
Przez ostatnie osiem godzin nie było!!!
|
|
|
Post by Gruby na bramce on Jul 5, 2024 16:31:00 GMT 1
Czemu ty chcesz nam rolnego wypostować? no bo jestem w mafii i sabotuję kurwa no nie przeczytałem setupu znowu, można się rozejść
|
|
|
Post by Pepe Pan Dziobak on Jul 5, 2024 16:31:01 GMT 1
ale ja na nim gram!!
|
|