Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 3, 2024 20:58:11 GMT 1
Post by Grubol on Oct 3, 2024 20:58:11 GMT 1
Najlepsza edycja Egze w historii dwóch lat jak patrzę na jego granie - największy effort, postaranie, uniewinnianie i działanie. I dostaje linczem. Gary grający top effort miastowy - to samo. Ludzie grają dla trolla i powyzywania sie, bo Volv mi potwierdził, że mafia ani nie przepychała tych lincz, ani ich nie zaprojektowała.Tragedia Im dalej w las tym Mafia więcej miesza, to nie idzie jednostajnie. Ale generalnie w dużej mierze, szczególnie do linczu na Papieżu, miastowi się wybijają, a Mafia się odpowiednio ustawia. Nic nowego.
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 21:01:50 GMT 1
Post by Grubol-Papież on Oct 3, 2024 21:01:50 GMT 1
Najlepsza edycja Egze w historii dwóch lat jak patrzę na jego granie - największy effort, postaranie, uniewinnianie i działanie. I dostaje linczem. Gary grający top effort miastowy - to samo.
Ludzie grają dla trolla i powyzywania sie, bo Volv mi potwierdził, że mafia ani nie przepychała tych lincz, ani ich nie zaprojektowała. Tragedia Dziękuję, Antura! Nie wiem, czy zasłużone, ale miłe. Ja też czułem, że gram miastowo i że wkładam sporo od siebie, ale nie na tyle, żeby zostać pewnym niewinnym, bo przy roli nie chciałem. I może jestem zapatrzonym w siebie dupkiem, ale uważam, że kurewsko nie zasłużyłem na ten lincz. A jak Wy widzieliście moją grę? Mafijna? Średnia? Miastowa? A jak czytam Montiego, że jak wyznaczył dwójkę, to było darcie mordy, ale nikt nie dyskutował z merytoryką, to mi się nóż w kieszeni otwiera i wiem, że mam do czynienia z jeszcze bardziej zapatrzonym w siebie dupkiem, bo przecież ja poświęciłem wczoraj niemało czasu i energii na wykazanie, dlaczego ten plan jest do bani i w odpowiedzi dostałem "pocałuj mnie w dupę" oraz głos. A jak szukać grubola zła, to tylko dziś, gdy nie ma mordu i jak się grubol aktywuje, to to widać.
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 21:16:57 GMT 1
Post by Rick Gruboll on Oct 3, 2024 21:16:57 GMT 1
przydałoby im się nagranie słuchowiska z 40 minut wyzywania nawet jak to głównie pierdolenie to potem jednak ludzie chcą wyciągać wnioski
ja teraz też mogę zrobić coś głupiego, robiłem i będę to robić, no ale jednak kurwa jakoś tak
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 21:17:26 GMT 1
Post by Rick Gruboll on Oct 3, 2024 21:17:26 GMT 1
jakoś tak nie jestem przekonany czy granie na AEAEAEAEEE KURWA to najlepszy pomysł
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 21:17:57 GMT 1
Post by Rick Gruboll on Oct 3, 2024 21:17:57 GMT 1
i zabrać kurwa jawne bo się kurwa ludzie w rozwoju cofają do czasów zejścia z drzewa łącznie z niżej podpisanym
a może przede wszystkim
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 21:45:27 GMT 1
Post by Grubol-Papież on Oct 3, 2024 21:45:27 GMT 1
i zabrać kurwa jawne bo się kurwa ludzie w rozwoju cofają do czasów zejścia z drzewa łącznie z niżej podpisanym a może przede wszystkim Mnie te jawne męczą jeszcze ze względu na konieczność skakania po 2 tematach i odświeżania obu. Ale zgadzam się, przy jawnych ludzie wajchują i zmieniają głosy dla samej frajdy oglądania reakcji innych, co wyłącza rozsądek.
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 21:49:07 GMT 1
via mobile
Post by Don Vito Grubolone on Oct 3, 2024 21:49:07 GMT 1
Kiedyś jawne mi się podobały jako nowość i odskocznia od tajnych. Jednak to co się w tej edycji (i nie tylko w tej) nie raz się odpierdala na jawnych powoduje, że kluczowe godziny 19-21 są mocno nieczytelne zwłaszcza jak zdejmuje się kaganiec na godzinę przed linczem.
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 3, 2024 21:50:58 GMT 1
Post by Grubol on Oct 3, 2024 21:50:58 GMT 1
Tu jawne do setupu akurat potrzebne, ale generalnie można teraz pójść w wywalenie fazy wajchy, bardziej rozłożoną dyskusję w czasie dnia pod względem limitu postów i tajne.
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 3, 2024 21:53:53 GMT 1
Post by Grubol on Oct 3, 2024 21:53:53 GMT 1
A macie jakieś ciekawe pomysły na "uspokojenie" jawnych? Jakiś zakaz/nakaz, coś
bo w teorii no to po prostu gracze powinni mieć mózg i umieć dojść do jakiegoś porozumienia przed 20:59 xD Ale może da się im pomóc bez rezygnowania z całego konceptu też
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 21:57:27 GMT 1
via mobile
Post by Don Vito Grubolone on Oct 3, 2024 21:57:27 GMT 1
Wyjebać fazę wajchy, limit postów do 21 (może być nawet wyższy, brak liczenia głosu do limitu postów przy jawnych, zakaz komunikowania się przez podpisy na dole posta (coś co robił Egze ale też Kacper).
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 3, 2024 22:02:35 GMT 1
Post by Grubol on Oct 3, 2024 22:02:35 GMT 1
Podpisy albo zakażemy, albo w ogóle wyłączymy w przyszłości, bo to głupie jest i niepotrzebne.
Też myślałem o tym limicie postów do 21, a jak się go przekroczy samymi głosami to git. Może mieć sporo sensu, wtedy ta dyskusja w ostatniej godzinie nie jest tak żywa i nie ma contentu zachęcającego do wajchowania.
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 22:21:58 GMT 1
Post by Dobry, zły i gruby on Oct 3, 2024 22:21:58 GMT 1
jbc to ja opisu nie usuwam, żeby niczego nie sugerować, zaraz sie rozpiszę bardziej
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 22:22:03 GMT 1
Post by Rick Gruboll on Oct 3, 2024 22:22:03 GMT 1
nie no, nie przeskoczymy tego technicznie jakbyśmy mieli funkcjonalność jak na mu z tym, że w temacie widać aktualny stan głosowania automatycznie, to jeszcze można robić
bo nagle 2 osoby zmienią głos i panika wjeżdża
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 3, 2024 22:29:55 GMT 1
Post by Grubol on Oct 3, 2024 22:29:55 GMT 1
jbc to ja opisu nie usuwam, żeby niczego nie sugerować, zaraz sie rozpiszę bardziej Tak tak, teraz już zostaw.
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 22:33:11 GMT 1
Post by Dobry, zły i gruby on Oct 3, 2024 22:33:11 GMT 1
po pierwsze to taka edycja, po której sie człowiekowi odechciewa grać, można krzyczeć, wołać "HALO HALO JEST 4 MAFIOZÓW, PŁYNIEMY NA KRĘ LODOWĄ, ZARAZ BĘDZIE WIELKI BUUUM" a miastowi i tak się nie opamiętają. Najbardziej mnie wkurwili Kurwi i Kshaq, chyba że Kshaq jest w mafii. Łuczyk pewnie w tej mafii będzie, bo jego tłumaczenia, że w sumie nie wie na kogo głosuje i dlaczego (tak tłumaczyl Warmianina, tak teraz mnie) są idiotyczne. Jak Mietek będzie w mafii z Warmianinem to będzie zabawnie. Jak Kacper niewinny to też nie ułatwia.
Statua aka Szarlej to dla mnie 100 procent mafia. Nie wierzę, że można zagrać tak antymiejsko w mieście. I pewnie to jest grubol mafijny. Piernik nie wiem, ale też może tą mafią być. Lewkoń jesli niewinny to znowu gra grę na wyjebaniu gdzie można go wziąć za mafię. Tomuś to mistrz marudzenia, wiec niewinnosc mnie nie zdziwi. Nie wiem co z tym Njayem bo troche mi w dupe wlazil.
Monti moim zdaniem niewinny, to samo Farciarz, raczej ten nieszczęsny Kurwi.
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 22:36:00 GMT 1
Post by Dobry, zły i gruby on Oct 3, 2024 22:36:00 GMT 1
No i wiedziałem, że będzie źle jak poleciał Gary, a w mordach polecieli niewinni mniej piszący. Ewidentnie trzeba było ruszyc grono Statua, Mietek, Grubollo o co apelowałem od dawna. No ale kto miał to zrobić, skoro ja dostaję od Andrzeja pytanie dlaczego go nie atakuję xD
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
Limit Postów: 119
|
Ogólny
Oct 3, 2024 22:36:37 GMT 1
Post by M. Otyłek on Oct 3, 2024 22:36:37 GMT 1
Ja jestem Farciarzem
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 22:37:32 GMT 1
Post by Dobry, zły i gruby on Oct 3, 2024 22:37:32 GMT 1
to kto gra Gruboku?
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
Limit Postów: 119
|
Ogólny
Oct 3, 2024 22:39:56 GMT 1
Post by M. Otyłek on Oct 3, 2024 22:39:56 GMT 1
Statua raczej winna, ale doczytałem jej posty tylko to dzień później niż padłem. On tam rozmawiał jedynie na wygodne tematy za co powinien dostać burę od piernika, bo on lubi jebać za to mafiozów. Nie wiem czy Piernik jest w mafii czy nie, ale jak jest w mieście to mógłby większe postaranko
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 22:44:01 GMT 1
Post by Dobry, zły i gruby on Oct 3, 2024 22:44:01 GMT 1
Z metą jest ten problem, że jesteśmy w niej znacznie chujowsi niż byśmy chcieli myśleć. Dlatego nagminnie powtarza się sytuacja, że jakiś niewinny pisze coś w stylu: "nie zagrałbym tak w mafii", on wie, że tak jest i wydaje mu się, że powinno być to oczywiste dla innych. A jednak prawie nikt mu w takie stwierdzenie nie wierzy. Bazujemy na jakichś tam uproszczonych schematach i wyobrażeniu tego co jest mafijne, a co miastowe u danego gracza, a pryncypia gry w mafię wyrzucamy do kosza. A nierzadko ktoś spojrzy z boku i powie "no kurwa oczywisty niewinny, co to miasto robi". Tutaj jest duże pole do poprawy imo, żeby jednak metę traktować jako dodatek do analizy, bo naprawdę jak czasem czytam argumenty metowe to się za głowę łapię, również swoje post factum. Za duża wiara w tego typu ready jest pokładana. ile razy widziałeś panikującego egze w mafii? nie rozumiem jak można mnie było brać za mafię po takiej grze. w dodatku w tyle osób, głównie zapewne niewinnych
|
|