Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 3, 2024 22:44:02 GMT 1
Post by Grubol on Oct 3, 2024 22:44:02 GMT 1
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 22:46:36 GMT 1
Post by Dobry, zły i gruby on Oct 3, 2024 22:46:36 GMT 1
no jak Jag to hmm dziwne, że się do mnie nie dojebał, że ja się do niego nie dojebałem, mimo wszystko ten atak w Papieża byłby zbyt proaktywny jak na mafiozę plus gdyby był w mafii to nie wiem czy by jego tożsamość mimochodem nie wyszła
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
Limit Postów: 119
|
Ogólny
Oct 3, 2024 22:48:21 GMT 1
Post by M. Otyłek on Oct 3, 2024 22:48:21 GMT 1
Ja dalej myślę, że Gruboku jest raczej niewinny. Ten atak na papieża miał prawo zaistnieć
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 3, 2024 22:49:59 GMT 1
Post by Grubol on Oct 3, 2024 22:49:59 GMT 1
Z metą jest ten problem, że jesteśmy w niej znacznie chujowsi niż byśmy chcieli myśleć. Dlatego nagminnie powtarza się sytuacja, że jakiś niewinny pisze coś w stylu: "nie zagrałbym tak w mafii", on wie, że tak jest i wydaje mu się, że powinno być to oczywiste dla innych. A jednak prawie nikt mu w takie stwierdzenie nie wierzy. Bazujemy na jakichś tam uproszczonych schematach i wyobrażeniu tego co jest mafijne, a co miastowe u danego gracza, a pryncypia gry w mafię wyrzucamy do kosza. A nierzadko ktoś spojrzy z boku i powie "no kurwa oczywisty niewinny, co to miasto robi". Tutaj jest duże pole do poprawy imo, żeby jednak metę traktować jako dodatek do analizy, bo naprawdę jak czasem czytam argumenty metowe to się za głowę łapię, również swoje post factum. Za duża wiara w tego typu ready jest pokładana. ile razy widziałeś panikującego egze w mafii? nie rozumiem jak można mnie było brać za mafię po takiej grze. w dodatku w tyle osób, głównie zapewne niewinnych No tak, musiałbyś zagrać naprawdę fantastyczną gierkę w mafii. Kilka twoich zachowań wydawało mi się ultra-miastowych. Ta pijacka lista podejrzanych, którą wkleiłeś piękna (DZG - ja, kurwa ja xD). Chociaż generalnie już staram się unikać mocnej krytyki za złe ready będąc MG. Dla mnie wiele rzeczy wydaje się oczywistych, część z nich pewnie obiektywnie taka jest i powinna być wyłapana przez wytrawnego gracza, ale jednak pełna wiedza sprowadza to do ekstremum.
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
|
Ogólny
Oct 3, 2024 22:51:10 GMT 1
Post by M. Otyłek on Oct 3, 2024 22:51:10 GMT 1
W tej edycji można głosować na siebie?
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 3, 2024 22:52:16 GMT 1
Post by Grubol on Oct 3, 2024 22:52:16 GMT 1
Nie znalazłem punktu w regulaminie, że nie można, to już zostawiłem, że tak. Też można to doprecyzować. Albo wskazać mi punkt w regulaminie, że jednak nie można, to wtedy kajam się xD
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
|
Ogólny
Oct 3, 2024 22:54:00 GMT 1
Post by M. Otyłek on Oct 3, 2024 22:54:00 GMT 1
Kiedyś nie można było, bo chciałem i był zakaz
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
|
Ogólny
Oct 3, 2024 22:54:34 GMT 1
Post by M. Otyłek on Oct 3, 2024 22:54:34 GMT 1
Ale ten reg szybko się zmienia, tak samo jak losowane rolę mafijne
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 22:56:55 GMT 1
Post by Grubol-Papież on Oct 3, 2024 22:56:55 GMT 1
no jak Jag to hmm dziwne, że się do mnie nie dojebał, że ja się do niego nie dojebałem, mimo wszystko ten atak w Papieża byłby zbyt proaktywny jak na mafiozę plus gdyby był w mafii to nie wiem czy by jego tożsamość mimochodem nie wyszła On się niemal przyznał do tożsamości. I moim zdaniem niewinny, po rozpoznaniu, że to Jag wszystko mi się pospinało, ten atak na mnie w stylu niewinnego Jaga.
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
|
Ogólny
Oct 3, 2024 23:00:28 GMT 1
Post by M. Otyłek on Oct 3, 2024 23:00:28 GMT 1
Wróć, jednak nie jestem pewny czy statua jest w mafii, bo z pary Gruambo/Statua raczej tylko 1 jest
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 23:01:52 GMT 1
Post by Dobry, zły i gruby on Oct 3, 2024 23:01:52 GMT 1
najbardziej to chyba nie kumam Kshaqa, zareagował na moje zachowanie totalnie odwrotnie niż się spodziewałem, tzn ja chciałem zimny prysznic wylać na miasto plus je lekko skonsolidować, a on z całej mojej gry wyciągnął jedynie to, że go miałem z tyłu głowy jako mafiozę. Plus zapowiedział, że zagłosuje jak Andrzej, gdzie Andrzej było widać, że się zwyczajnie na mnie uwzial i w dupie mial co gram. Jesli Kshaq jest w miescie, no to chujowka straszna. Bo ihmo on jako miastowy powinien tego Andrzeja przekonac, ze ja tez jestem niewinny (wczesniej widzial moja niewinnosc) a nie mnie dobijac.
myślicie, że ten Monti jest w mafii? niby znowu robi te swoje dziwne sztuczki, niby troche w nocy nade mna tanczyl, ale kurde mialem nadzieje, ze jest niewinny
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 23:03:06 GMT 1
Post by Dobry, zły i gruby on Oct 3, 2024 23:03:06 GMT 1
Wróć, jednak nie jestem pewny czy statua jest w mafii, bo z pary Gruambo/Statua raczej tylko 1 jest no to jak jeden to ihmo Statua, predzej uwierze, ze Lewkon gra chujnie w miescie niz ze Szarlej tak duzo czyta rozgrywke i tak nie ogarnia co sie dzieje w okol. plus Szarlej ewidentnie gra pod to, by nie brac udzialu w linczu xD
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 23:03:25 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 3, 2024 23:03:25 GMT 1
Najlepsza edycja Egze w historii dwóch lat jak patrzę na jego granie - największy effort, postaranie, uniewinnianie i działanie. I dostaje linczem. Gary grający top effort miastowy - to samo.
Ludzie grają dla trolla i powyzywania sie, bo Volv mi potwierdził, że mafia ani nie przepychała tych lincz, ani ich nie zaprojektowała. Tragedia Dziękuję, Antura! Nie wiem, czy zasłużone, ale miłe. Ja też czułem, że gram miastowo i że wkładam sporo od siebie, ale nie na tyle, żeby zostać pewnym niewinnym, bo przy roli nie chciałem. I może jestem zapatrzonym w siebie dupkiem, ale uważam, że kurewsko nie zasłużyłem na ten lincz. A jak Wy widzieliście moją grę? Mafijna? Średnia? Miastowa? A jak czytam Montiego, że jak wyznaczył dwójkę, to było darcie mordy, ale nikt nie dyskutował z merytoryką, to mi się nóż w kieszeni otwiera i wiem, że mam do czynienia z jeszcze bardziej zapatrzonym w siebie dupkiem, bo przecież ja poświęciłem wczoraj niemało czasu i energii na wykazanie, dlaczego ten plan jest do bani i w odpowiedzi dostałem "pocałuj mnie w dupę" oraz głos. A jak szukać grubola zła, to tylko dziś, gdy nie ma mordu i jak się grubol aktywuje, to to widać. U Cb, po tych ostatnich edycjach zwłaszczach, jak jesteś z miasta, widać te frustrację miejską, te zirytowanie, to... poruszenie stanem miasta. Jako Karaś tego Ci najbardziej brakowało. Potrafiłeś odwzorować swoje staranie, swoje wall-posty, swoj angaż, ale teraz widzę, jak dużo tam brakowalo tej frustracji. Umiałeś odwzorować wkurwienie i zdenerowanie, może nawet ciut irytację, ale nie frustrację.
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 23:04:56 GMT 1
Post by Dobry, zły i gruby on Oct 3, 2024 23:04:56 GMT 1
A i jesli Łuczyk jest miastem, a moim zdaniem dzisiejszy dzien udowodnil, ze raczej nie jest, to tez chujnia straszliwa. wyrobil sobie fajna pozycje, mogl liderowac miastu to zaczal uniewinniac bez opamietania wszystkich ktorzy sie ruszali, procz mnie xD
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 23:05:58 GMT 1
Post by Dobry, zły i gruby on Oct 3, 2024 23:05:58 GMT 1
No ja specjalnie w sobotę głosowałem na Garego by u niego wywołać ten miejski wkurw i go oczyscic, tylko oczywiscie wiekszosc miasta nie skumala, ze jak Gary to zrobil, to trzeba mu odpuscic.
a jeszcze rykoszetem Farciarz dostal wtedy.
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 23:07:57 GMT 1
Post by Dobry, zły i gruby on Oct 3, 2024 23:07:57 GMT 1
a najbardziej mnie rozjebał argument, że sie Gary wysypal z tożsamościa, tak jakby nie mozna go bylo zawsze po 3-4 postach poznac xD
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 23:12:12 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 3, 2024 23:12:12 GMT 1
I w ogole to od czasu Politycznej nie było sytuacji, że zlinczowali zostali najbardziej niewinni, najbardziej działający, najbardziej stojący na przodzie miasta niewinni - tutaj mowie oczywiscie o DZB. Tragedia.
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 23:16:42 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 3, 2024 23:16:42 GMT 1
Swoja droga, jak oceniacie to zamykanie tematu? Dla mnie to porażka. Nic to nie daje dla dynamiki gry, mafia moze sie przegrupowac, przemyslec, odstresować, a miasto ma tylko wpierdol od tych przerw niemilosierny. Słabo to dziala dla jakosci gry (widowisko), i jeszcze gorzej to działa dla wewnętrznej dynamiki gry (mafia ma z tego tyle plusow, ze moglbym duzo wiecej porozpisywac, miasto ni chuja, bo nawet jak miasto zbierze energie, to potem te energie moze marnowac na in-fighting, zamiast po prostu chillowac bombe i isc konsekwencja poprzednich linczy/dzialan etc). No duzo chcialbym od razu pisac, ale ta przerwa totalnie chujowa , to juz 24/24 byłoby lepsze niz to 24/24 z 12/12 weekendowym.
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
|
Ogólny
Oct 3, 2024 23:23:55 GMT 1
Post by M. Otyłek on Oct 3, 2024 23:23:55 GMT 1
Dla mnie już w ogóle jakiekolwiek danie mafii czasu przed grą czy podforum to żart:( na żywo nie ma czegoś takiego
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 3, 2024 23:25:29 GMT 1
via mobile
Post by Grubol on Oct 3, 2024 23:25:29 GMT 1
Weekendowe 12/12 myślę warto było spróbować, RACZEJ z negatywną weryfikacją, ale kto wie, może komuś podpasowało.
Natomiast przerwy w grze jako takie z mojej perspektywy to fajna sprawa, nie wyobrażam sobie obecnie zagrania w edycji 24/0, to raczej tryb dla wjebańców z pracą biurową xD
|
|