Gruambo
EdycjaGruba#
Limit Postów: 391
|
Ogólny
Oct 9, 2024 5:55:07 GMT 1
via mobile
Post by Gruambo on Oct 9, 2024 5:55:07 GMT 1
Właśnie widziałem nowy nick. Co tam się działo?
|
|
|
Ogólny
Oct 9, 2024 7:16:57 GMT 1
Post by Grubol-Papież on Oct 9, 2024 7:16:57 GMT 1
Właśnie widziałem nowy nick. Co tam się działo? Zdjął avatar i zmienił nick na "Pierdolę was pedały" albo "Pierdolcie się pedały".
|
|
|
Ogólny
Oct 9, 2024 7:26:58 GMT 1
via mobile
Post by Antura on Oct 9, 2024 7:26:58 GMT 1
Fake wkurw czy miastowy?
Njay to ogromny dżentelmen, i nie kojarzę go z takich aktów.
Z drugiej strony pamiętam beef z Redem.
Z trzeciej strony jak go pogrzebałem w Snajperskiej to miał wysoka kulturę.
Z czwartej strony to naprawdę mocno gra te edycję, dużo dni, ogromny wkład, brak glonowania - to robi Bleeding, który może tak się okazać.
Chyba wolałbym szukać 4 mafiozy z wyłączeniem Kaku mimo wszystko w tej meczowce hmm, ale teatralnosc w tym jest.
Ale odruchowo też myślę czy to nie jakieś miastowe szachy 5d, z graniem pod mord mafii, by dotrwać do końca. That would be amazing.
|
|
|
Ogólny
Oct 9, 2024 9:07:54 GMT 1
Post by Grubol-Papież on Oct 9, 2024 9:07:54 GMT 1
Niewinność Kaku czułem od drugiego/trzeciego dnia, choć jak mnie uparcie wymieniał do mafii, choć wcześniej uniewinniał, to mi wjeżdżała paranoja, ale generalnie jego niewinność powinna być już teraz jasna. Tak więc to nie granie jako mafia tak, żeby oszukać. Nie sądzę też, żeby grał pod mord czy jego brak. Raczej się wkurwił na Montiego, tylko nie wiem, co było kroplą, która przelała czarę goryczy.
|
|
|
Ogólny
Oct 9, 2024 9:51:27 GMT 1
Post by Grubol-Papież on Oct 9, 2024 9:51:27 GMT 1
Dramat. Czekam aż się potem ktoś przyjebie, że nie przyznałem się do roli, ale w swoim własnym sumieniu jestem z tym ok i uważam, że miasto linczujące mnie i egze, gdy widać naszą niewinność nie zasługuje na wygraną. Teraz najbardziej niewinny jest Kaku, aż dziwne, że go kurwa nie linczują. Ja bym to wszystko rozpatrywał oddzielnie. Twoje zagranie było obiektywnie niepoprawne, gra miasta słaba, wielu miastowych mogło zagrać lepiej lub znacznie lepiej. Po Tobie bym się jednak spodziewał obiektywnej analizy tego, nad czym miałeś kontrolę jako gracz, czyli swoje decyzje, dziwię się, że jesteś z tym okej na podstawie "A bo oni są zjebani" xD Ależ właśnie dokładnie z tego powodu jestem z tym ok. To znaczy wiem, że nieprzyznanie się do roli jest obiektywnie zagraniem błędnym i np. jak grałbym w mistrzostwach na MU i celem byłby mój awans, to bym się przyznał. Natomiast w takiej sytuacji, gdy gramy we własnym sosie i się wręcz uwsteczniamy, to patrzę na to trochę inaczej. Może to da do myślenia komuś, że fiksowanie się na jednym rozwiązaniu i odpowiadanie "pocałuj mnie w dupę" na merytoryczną próbę dyskusji jest debilne? Znaczy akurat tu refleksji się nie spodziewam, ale może inni przestaną za takim gównem podążać. Może jednak miastowi będą dążyć do eliminowania graczy, którzy nie dają materiału i nic nie wnoszą, a nie tych, którzy próbują grać? Może jak ktoś nie planuje być przy linczu, to się zastanowi 3 razy, zanim jebnie w gości, którzy niejednokrotnie robili w mieście przewagę, więc linczowanie ich lekką ręką jest zwyczajnie głupie? Tu akurat jakiś cień nadziei na refleksję mam. Może nawet pojawi się refleksja, że jak ktoś cały czas stara się grać a pisze, że nie ma czasu, to faktycznie go nie ma i faktycznie może być nieobecny. Przecież ja równie dobrze mogłem nie zdążyć wejść przed 21 i efekt byłby ten sam. Z egze to samo, był w pracy i dostał gonga, choć on przynajmniej w sporym procencie od mafii. Ja głównie od miastowych. I gdyby sytuacja powtórzyła się 1:1, to zrobiłbym to samo, tylko tym razem czysto w celach edukacyjnych a nie dlatego że nie wiedziałem, że mam kamizelkę i że uznałem, że po przyznaniu się rola stanie się bezużyteczna.
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 9, 2024 10:28:39 GMT 1
Post by Grubol on Oct 9, 2024 10:28:39 GMT 1
W imię "edukowania" grasz również przeciwko tym, którzy na Ciebie głosować nie chcieli i marnujesz także ich czas i wysiłki. No nie powiesz mi chyba, że z radością zaakceptowałbyś brak claima rolnego, gdybyś był jednym z bezrolnych, którzy na niego nie głosowali. Ba, myślę że nawet jakbyś był jednym z głosujących to miałbyś podobne oczekiwania co do rolnego.
Podejrzewam, że w takiej sytuacji dominowało by u Ciebie wkurwienie i padłyby jakieś słowa o sabotażu, bo przecież chciałeś wygrać, a rolny zagrał przeciwko własnej frakcji.
O wiele więcej pożytku by było z tego, gdybyś dał claima, miasto by zwajchowało, a potem im pocisnął od najgorszych i dał wykład na temat wybierania kandydatów do linczu. A jakby cię zlinczowali po claimie to by się skompromitowali i pożywka dla Garyego do wspominania na kolejne 5 lat ;p
A tak to nie wiem, wydaje mi się że wiele nie osiągnąłeś. Chyba, że następnym razem przy linczu na aktywnym pomyślą sobie: "kurde, a może ma rolę, której nie zamierza sclaimować? Odpuszczę na wszelki wypadek!" To wtedy tak ;D
|
|
|
Ogólny
Oct 9, 2024 10:45:29 GMT 1
Post by Rick Gruboll on Oct 9, 2024 10:45:29 GMT 1
Ja bym to wszystko rozpatrywał oddzielnie. Twoje zagranie było obiektywnie niepoprawne, gra miasta słaba, wielu miastowych mogło zagrać lepiej lub znacznie lepiej. Po Tobie bym się jednak spodziewał obiektywnej analizy tego, nad czym miałeś kontrolę jako gracz, czyli swoje decyzje, dziwię się, że jesteś z tym okej na podstawie "A bo oni są zjebani" xD Ależ właśnie dokładnie z tego powodu jestem z tym ok. To znaczy wiem, że nieprzyznanie się do roli jest obiektywnie zagraniem błędnym i np. jak grałbym w mistrzostwach na MU i celem byłby mój awans, to bym się przyznał. Natomiast w takiej sytuacji, gdy gramy we własnym sosie i się wręcz uwsteczniamy, to patrzę na to trochę inaczej. Może to da do myślenia komuś, że fiksowanie się na jednym rozwiązaniu i odpowiadanie "pocałuj mnie w dupę" na merytoryczną próbę dyskusji jest debilne? Znaczy akurat tu refleksji się nie spodziewam, ale może inni przestaną za takim gównem podążać. Może jednak miastowi będą dążyć do eliminowania graczy, którzy nie dają materiału i nic nie wnoszą, a nie tych, którzy próbują grać? Może jak ktoś nie planuje być przy linczu, to się zastanowi 3 razy, zanim jebnie w gości, którzy niejednokrotnie robili w mieście przewagę, więc linczowanie ich lekką ręką jest zwyczajnie głupie? Tu akurat jakiś cień nadziei na refleksję mam. Może nawet pojawi się refleksja, że jak ktoś cały czas stara się grać a pisze, że nie ma czasu, to faktycznie go nie ma i faktycznie może być nieobecny. Przecież ja równie dobrze mogłem nie zdążyć wejść przed 21 i efekt byłby ten sam. Z egze to samo, był w pracy i dostał gonga, choć on przynajmniej w sporym procencie od mafii. Ja głównie od miastowych. I gdyby sytuacja powtórzyła się 1:1, to zrobiłbym to samo, tylko tym razem czysto w celach edukacyjnych a nie dlatego że nie wiedziałem, że mam kamizelkę i że uznałem, że po przyznaniu się rola stanie się bezużyteczna. claim w najgorszym razie prowadził do takiego samego rezultatu jak teraz a odebrałeś sobie szansę na jego polepszenie prawdopodobnie poszłaby wajcha nawet jakbyś spadł w mordzie (a niespadłbyś), to miasto miałoby jeden odczyt, jeszcze by się okazało, że teraz jakiś statua jest hard clearem albo by zleciał zamiast rambo i on by tam żył teraz więc claim nie oznaczał, że rola będzie całkowicie bezużyteczna za to padnięcie w linczu już to oznaczało
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 9, 2024 10:46:42 GMT 1
Post by Grubol on Oct 9, 2024 10:46:42 GMT 1
Może inaczej, temat który poruszasz jest omawiany i może da to efekty, więc zamierzony cel może będzie osiągnięty, ale mógłbyś ugrać to samo jednocześnie robiąc poprawną zagrywkę i dając dobry przykład.
|
|
|
Ogólny
Oct 9, 2024 10:49:18 GMT 1
Post by Rick Gruboll on Oct 9, 2024 10:49:18 GMT 1
Może inaczej, temat który poruszasz jest omawiany i może da to efekty, więc zamierzony cel może będzie osiągnięty, ale mógłbyś ugrać to samo jednocześnie robiąc poprawną zagrywkę i dając dobry przykład. jeszcze studiów nie skończył a już planuje wszystkich nas wjebać w terapię no jest potrzebne zbiorowe ogarnięcie bani i podejścia do gry, ja się zgadzam
|
|
|
Ogólny
Oct 9, 2024 10:52:03 GMT 1
Post by Grubol-Papież on Oct 9, 2024 10:52:03 GMT 1
W imię "edukowania" grasz również przeciwko tym, którzy na Ciebie głosować nie chcieli i marnujesz także ich czas i wysiłki. No nie powiesz mi chyba, że z radością zaakceptowałbyś brak claima rolnego, gdybyś był jednym z bezrolnych, którzy na niego nie głosowali. Ba, myślę że nawet jakbyś był jednym z głosujących to miałbyś podobne oczekiwania co do rolnego. Podejrzewam, że w takiej sytuacji dominowało by u Ciebie wkurwienie i padłyby jakieś słowa o sabotażu, bo przecież chciałeś wygrać, a rolny zagrał przeciwko własnej frakcji. O wiele więcej pożytku by było z tego, gdybyś dał claima, miasto by zwajchowało, a potem im pocisnął od najgorszych i dał wykład na temat wybierania kandydatów do linczu. A jakby cię zlinczowali po claimie to by się skompromitowali i pożywka dla Garyego do wspominania na kolejne 5 lat ;p A tak to nie wiem, wydaje mi się że wiele nie osiągnąłeś. Chyba, że następnym razem przy linczu na aktywnym pomyślą sobie: "kurde, a może ma rolę, której nie zamierza sclaimować? Odpuszczę na wszelki wypadek!" To wtedy tak ;DJest to pierwsza sytuacja odkąd gram, a gram 11 lat z hakiem, gdy nie kibicuję swojej frakcji i mimo mojego chorego wręcz pragnienia wygrywania wszystkiego i zawsze liczę, że mafia to dociągnie. Niech to będzie podsumowaniem odczuć na temat tej edycji. Szkoda mi będzie wysiłków Ricka (aż nie wierzę, że to piszę ) oraz oczywiście DZG i trochę njaya, ale to niech nie przesłania tego, że padłem głosami 6 miastowych a moim kontrkandydatem był niewinny Grubollo, który zagłosował na siebie, a grać zaczął dzień wcześniej. Ja uważam, że zrobiłem to, co powinienem, czyli soft claima zaraz po otwarciu tematu w poniedziałek, zapowiedziałem uniewinnienie się po kolejnym dniu i brak czasu utrudniający grę w dniu 4. Nie wyobrażam sobie, że w analogicznej sytuacji bym tego nie dostrzegł i nie robiłbym wszystkiego, żeby do tak zjebanego linczu nie dopuścić i winiłbym raczej tego, który do takiego gówna doprowadził a nie rolnego, który się do roli nie przyznał. Czy mogłem przyznać się do roli o 20.50 albo 20:55? Tak, mogłem. Tylko wtedy pewnie padłby niewinny Kacper, bo wątpię, czy byśmy zdążyli zwajchować. A gdyby nawet, to ja bym chciał wajchować na Grubdemorta lub Gruambo. A co do pogrubionego, to dokładnie na to liczę.
|
|
|
Ogólny
Oct 9, 2024 11:08:47 GMT 1
via mobile
Post by Don Vito Grubolone on Oct 9, 2024 11:08:47 GMT 1
O ile lincz na mnie powinien być dla reszty kubłem zimnej wody dla reszty i jako terapia szokowa. Tak ewidentnym błędem są lincze na Otyłku i Papieżu oraz dobijający lincz na DZG. To już pierwszy lincz powinien być czerwonym alarmem dla reszty że nie tędy droga. Temu miastu życzę przegranej, a ta wygrana będzie mocno nie zasłużona. Miasto nie zagrało nic specjalnego i popełniło zbyt dużo rażących błędów. Sam wolałem paść niż mieć powtórkę z Stalingradzkiego Snajpera gdzie mimo moich działań najlepsze co mogłem liczyć to bycie żółto-pomarańczowym. Tylko samo to skazanie mnie na wyrok bez rozmowy o typach (oceniania gry swojej w trakcie edycji nienawidzę wręcz i zastrzegam sobie że takie pytania w kolejnych edycjach też będę pomijał) też powinien dać do myślenia czy to nie jest błędny kierunek rozumowania.
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
Limit Postów: 119
|
Ogólny
Oct 9, 2024 11:27:47 GMT 1
Post by M. Otyłek on Oct 9, 2024 11:27:47 GMT 1
Zabawne jest to jak granie z cmentarza oczyszcza umysł i pozwala lepiej trafić winnych czy niewinnych, a w mieście mając te same informacje podjąłbyś zupełnie inne decyzje przez zakłócenia emocjonalne
|
|
|
Ogólny
Oct 9, 2024 11:30:27 GMT 1
via mobile
Post by Wróżbita Grubciej on Oct 9, 2024 11:30:27 GMT 1
Zabawne jest to jak granie z cmentarza oczyszcza umysł i pozwala lepiej trafić winnych czy niewinnych, a w mieście mając te same informacje podjąłbyś zupełnie inne decyzje przez zakłócenia emocjonalne Grając w temacie jesteś sam poddany manipulacjom, tutaj się patrzy z boku Ehh No kaszana została zagrana w wielu momentach, ciekawe czy Monti z njayem ogarną banię
|
|
|
Ogólny
Oct 9, 2024 11:30:49 GMT 1
via mobile
Post by Wróżbita Grubciej on Oct 9, 2024 11:30:49 GMT 1
Festiwal głupich linczy ogólnie
|
|
|
Ogólny
Oct 9, 2024 11:46:09 GMT 1
Post by Grubol-Papież on Oct 9, 2024 11:46:09 GMT 1
Może inaczej, temat który poruszasz jest omawiany i może da to efekty, więc zamierzony cel może będzie osiągnięty, ale mógłbyś ugrać to samo jednocześnie robiąc poprawną zagrywkę i dając dobry przykład. Gdzie? Przez kogo? Nie wiem, czy chcę dawać dobry przykład. Serio, zawsze grałem z maksymalnym zaangażowaniem i chęcią wygranej, ale te 2 zjebane lincze na mnie na przestrzeni 3 edycji, gdzie generalnie osoby linczujące mnie nie chciały nawet ze mną gadać zabrały mi dużo dobrej woli i chęci bycia w porządku. A już teraz ten pokaz przerośniętego ego oraz megalomanii i przekonania o swojej zajebistości to coś absolutnie toksycznego i szkodliwego. I mam wrażenie, że ludzie to akceptują/popierają, więc nie pozostaje nic innego jak się dostosować i też grać egoistycznie albo nie grać wcale. Szkoda będzie tych dosłownie kilku w porządku osób, ale trudno.
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 9, 2024 11:51:00 GMT 1
via mobile
Post by Grubol on Oct 9, 2024 11:51:00 GMT 1
No tutaj jest omawiany, teraz xD
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 9, 2024 11:57:38 GMT 1
via mobile
Post by Grubol on Oct 9, 2024 11:57:38 GMT 1
A prawdą jest, że pewien sposób grania zaczyna być szufladkowany jako podejrzany, jak nie NAPIERDALASZ w mieście swoich podejrzanych tylko próbujesz na spokojnie grać i dyskutować to jesteś podejrzany. Wahadło poszło w drugą stronę, teraz Mafiozi są coraz częściej "pewni" swoich typów, Duzysza się nie dotyka przez długi czas, tylko dlatego, że grał można to określić arogancko. Bycie "dobrym, szczerym miastowym" spotyka się coraz częściej z atakami. Egze wbija w rozgrywkę merytorycznym postem i na dzień dobry wpierdol. No dzicz trochę imo xD
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
Limit Postów: 119
|
Ogólny
Oct 9, 2024 12:19:54 GMT 1
Post by M. Otyłek on Oct 9, 2024 12:19:54 GMT 1
A prawdą jest, że pewien sposób grania zaczyna być szufladkowany jako podejrzany, jak nie NAPIERDALASZ w mieście swoich podejrzanych tylko próbujesz na spokojnie grać i dyskutować to jesteś podejrzany. Wahadło poszło w drugą stronę, teraz Mafiozi są coraz częściej "pewni" swoich typów, Duzysza się nie dotyka przez długi czas, tylko dlatego, że grał można to określić arogancko. Bycie "dobrym, szczerym miastowym" spotyka się coraz częściej z atakami. Egze wbija w rozgrywkę merytorycznym postem i na dzień dobry wpierdol. No dzicz trochę imo xD To zależy kto patrzy. Mi np zdecydowanie łatwiej wyłapać dobrego szczerego prostego nieagresywnego miastowego niż dobrego złożonego agresywnego miastowego, bo jakby w tym drugim gąszczu zbyt szybko i zbyt często pojawia się ułaskawienie dla tych osób, a w tym pierwszym zdecydowanie za mało, ale to pewnie wynika z pewnego rodzaju wniosków historyczno-statystycznych Problem jest też taki, że ten pierwszy nie istnieje bez tego drugiego. Agresja tworzy akcje i reakcje, a to daje pole do własnej interpretacji lub co niektórzy szumnie nazywają analizy. Aby spokojny miastowy mógł zaistnieć musi wyjść z czymś co wykaże jego przydatność, a bez możliwości wyciągnięcia wniosków z sytuacji stworzonych przez agresywnych graczy nie będzie on w stanie wyłożyć swoich przemyśleń, więc obie grupy są potrzebne. Trudnością jest to, ze gramy w mafię co powinno pozwalać na wszelkie słowne sztuczki, o ile gracze w trakcie gry i po grze będę świadomi tego, że używane to było jedynie jako środek do celu w pomocy wygrania swojej frakcji lub (niestety lub stety, ale i na to trzeba pozwolić) jako ujście nagromadzonych emocji
|
|
|
Ogólny
Oct 9, 2024 12:50:13 GMT 1
Post by Rick Gruboll on Oct 9, 2024 12:50:13 GMT 1
ja myślę, że potrzeba wyjęcia głowy z własnej dupy, bo wszyscy napierdalający się tam są przekonani o własnej zajebistości i że na pewno złapali mafiozę, z którym się 4 dzień napierdalają i on nie pęka i wciąż nie pęka i wciąż nie pęka
|
|
Gruboku
EdycjaGruba#
Limit Postów: 349
|
Ogólny
Oct 9, 2024 13:27:17 GMT 1
Post by Gruboku on Oct 9, 2024 13:27:17 GMT 1
Nie uważam że miasto popełniło błąd w linczu na papiezu, to był błąd garego że nie claimowal.
Błędem może było zrobienie linczu albo albo ale to już matactwa montiego. Na które też przestaliście więc proszę bez gadania teraz xd trzeba było mówić to w temacie.
Lincz na motylku jednak absurdalny i niewytłumaczalny. Z DZG podobnie ale myślę że tutaj już mafia miała więcej do powiedzenia.
|
|