|
Ogólny
Oct 1, 2024 20:12:45 GMT 1
via mobile
Post by jabba the hutt on Oct 1, 2024 20:12:45 GMT 1
Podejrzewam, że Gary-Papież poszedł all-in -> nie wiedząc, że ma kamizelkę liczył na prześlizgnięcie się do n4, jakby sclaimował to rola w pizdę, a tak to może jeszcze sporo namieszać. Natomiast jak już była ta 20:57 no to trzeba było odpuścić już to i minimalizować straty, sclaimować, pogodzić się z mordem w n4 bez info, ale chociaż miasto nie musi Cię linczować. No szkoda w chuj. No ale jak chcesz się przesliznac jak masz najwięcej głosów z całego miasta i z każdą minuta ciągle ci dokładają, a ty bronisz się tak że jeszcze więcej miastowych a nie mafiozow głosuje tylko na cb? Odkleja XD
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 1, 2024 20:13:49 GMT 1
Post by Grubol on Oct 1, 2024 20:13:49 GMT 1
Podejrzewam, że Gary-Papież poszedł all-in -> nie wiedząc, że ma kamizelkę liczył na prześlizgnięcie się do n4, jakby sclaimował to rola w pizdę, a tak to może jeszcze sporo namieszać. Natomiast jak już była ta 20:57 no to trzeba było odpuścić już to i minimalizować straty, sclaimować, pogodzić się z mordem w n4 bez info, ale chociaż miasto nie musi Cię linczować. No szkoda w chuj. No ale jak chcesz się przesliznac jak masz najwięcej głosów z całego miasta i z każdą minuta ciągle ci dokładają, a ty bronisz się tak że jeszcze więcej miastowych a nie mafiozow głosuje tylko na cb? Odkleja XD Był moment remisu i jednego głosu więcej na Grubollo. Ale no to jawne, wajcha w 15 sekund może polecieć xD Więc no myślenie życzeniowe się włączyło Gary'emu.
|
|
|
Ogólny
Oct 1, 2024 20:31:47 GMT 1
Post by Don Vito Grubolone on Oct 1, 2024 20:31:47 GMT 1
Ta edycja ma jakieś 1% szans na uratowanie? Niestety kurwi jako Grubbol dominuje w przekrzykiwaniu wszystkich i pomaga mu w tym mafijny Grubdemort.
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 1, 2024 20:49:49 GMT 1
Post by Grubol on Oct 1, 2024 20:49:49 GMT 1
Ta edycja ma jakieś 1% szans na uratowanie? Niestety kurwi jako Grubbol dominuje w przekrzykiwaniu wszystkich i pomaga mu w tym mafijny Grubdemort. Bazując na doświadczeniu, to nie widziałem edycji, która z takiego etapu wyszła na zwycięstwo miasta, więc 0% xD A w teorii to jakieś 5% pewnie bym dał, musi być ten pierwszy raz i wielki comeback kiedyś!
|
|
|
Ogólny
Oct 1, 2024 20:53:15 GMT 1
Post by Don Vito Grubolone on Oct 1, 2024 20:53:15 GMT 1
Ta edycja ma jakieś 1% szans na uratowanie? Niestety kurwi jako Grubbol dominuje w przekrzykiwaniu wszystkich i pomaga mu w tym mafijny Grubdemort. Bazując na doświadczeniu, to nie widziałem edycji, która z takiego etapu wyszła na zwycięstwo miasta, więc 0% xD A w teorii to jakieś 5% pewnie bym dał, musi być ten pierwszy raz i wielki comeback kiedyś! Ten procent dałem szans by zachować margines błędu Nie widziałem też edycji gdzie przy braku jakiegoś core'u miasto by wygrało.
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 1, 2024 21:41:51 GMT 1
Post by Grubol on Oct 1, 2024 21:41:51 GMT 1
Kusi dać spoilery...
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
Limit Postów: 119
|
Ogólny
Oct 1, 2024 21:58:15 GMT 1
Post by M. Otyłek on Oct 1, 2024 21:58:15 GMT 1
Ja nie potrzebuję
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 1, 2024 22:03:45 GMT 1
Post by Grubol on Oct 1, 2024 22:03:45 GMT 1
Gdyby zastosować do czytania tej edycji następujące wyznaczniki: 1. Jak grają zazwyczaj Mafiozi 2. Olać całkowicie metę 3. Spojrzeć z lotu ptaka To jakie mafie wam wychodzą. Zróbcie sobie taki eksperyment myślowy. Nie mówię, że to spowoduje, że rozwiążecie gierkę, ale imo znacznie przybliży do dobrych typów. Jestem ciekaw co wam wyjdzie.
Więcej spoilerów nie będzie!
|
|
|
Ogólny
Oct 1, 2024 22:13:26 GMT 1
Post by Grubol-Papież on Oct 1, 2024 22:13:26 GMT 1
mafiacorner.boards.net/post/141634Ten post sprawił, że postanowiłem nieclaimować. Jak pisał to miastowy, to bardzo szkodliwy. A to z kolei albo pisał mafiozo, albo najbardziej toksyczny typ w całej społeczności, z ego rozjebanym do niebotycznych poziomów, który sobie upierdoli coś we łbie i zniechęca innych do gry.
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 1, 2024 22:15:33 GMT 1
Post by Grubol on Oct 1, 2024 22:15:33 GMT 1
Jeden post Dużysza sprawił, że nie claimowałeś? A co on kurwa, robocop? Gary, masz własny tęgi łeb, no albo claim albo śmierć, o 20:55 to już było oczywiste imo. Szkoda w chuj, tak liczyłem na potężnego zonka, jak przeżywasz n4 po claimie i konsternacja i na mafijnym, i w temacie. I lista sprawdzeń.
Miałeś jakiś plan na sprawdzenia już?
|
|
|
Ogólny
Oct 1, 2024 22:21:05 GMT 1
Post by Rick Gruboll on Oct 1, 2024 22:21:05 GMT 1
mafiacorner.boards.net/post/141634Ten post sprawił, że postanowiłem nieclaimować. Jak pisał to miastowy, to bardzo szkodliwy. A to z kolei albo pisał mafiozo, albo najbardziej toksyczny typ w całej społeczności, z ego rozjebanym do niebotycznych poziomów, który sobie upierdoli coś we łbie i zniechęca innych do gry. jakby nie ostatnia linijka to bym pomyślał, że autorem jest piłka badumtss
|
|
|
Ogólny
Oct 1, 2024 22:24:34 GMT 1
Post by Grubol-Papież on Oct 1, 2024 22:24:34 GMT 1
Miałem kilka planów różnych, w zależności od tego, co się zadzieje.
No nic, wyszła chujnia, czuję niesmak, mam nadzieję, że odjebią Montiego, bo ten plan z szukaniem Grubola Zła był idiotyczny. Albo debil, albo mafia, tak czy owak do zlinczowania.
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
|
Ogólny
Oct 1, 2024 22:26:45 GMT 1
Post by M. Otyłek on Oct 1, 2024 22:26:45 GMT 1
Gdyby zastosować do czytania tej edycji następujące wyznaczniki: 1. Jak grają zazwyczaj Mafiozi 2. Olać całkowicie metę 3. Spojrzeć z lotu ptaka To jakie mafie wam wychodzą. Zróbcie sobie taki eksperyment myślowy. Nie mówię, że to spowoduje, że rozwiążecie gierkę, ale imo znacznie przybliży do dobrych typów. Jestem ciekaw co wam wyjdzie.
Więcej spoilerów nie będzie!
Aż tak to mi się nie chce, ale według mnie mafiozi grają dalej jak mafiozi, a miasto gra dalej jak miasto, ale problem jest tutaj już rozpędzona machina wkurwu
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
|
Ogólny
Oct 1, 2024 22:27:24 GMT 1
Post by M. Otyłek on Oct 1, 2024 22:27:24 GMT 1
Ja nie wiem który to Monti, ale wiedziałem, że jest w mafii
|
|
|
Ogólny
Oct 1, 2024 22:29:29 GMT 1
Post by Grubol-Papież on Oct 1, 2024 22:29:29 GMT 1
Voldemort.
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 2:59:33 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 2, 2024 2:59:33 GMT 1
Miałem kilka planów różnych, w zależności od tego, co się zadzieje. No nic, wyszła chujnia, czuję niesmak, mam nadzieję, że odjebią Montiego, bo ten plan z szukaniem Grubola Zła był idiotyczny. Albo debil, albo mafia, tak czy owak do zlinczowania. Chce tak czy siak pochwalic za: Swiecenie zielenością. Staranie się i bardzo aktywne granie. DUŻO wspołpracy, dużo dobrego nastawienia, minimalizacja mięcha i obrażenia. Ciągle podnoszenie sobie poprzeczki. Jak wszedlem to w Cb zwatpilem (i nawet zrobilem lekki press atakujacy na Cb), ale z kazda godzina i aktywnoscia tylko coraz bardziej potwierdziales, ze jestes tym miastowym, chcacym Garym. Props!
Bo az Ci zazdroszcze tego potężnego nastawienia i effortu.
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 5:16:13 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 2, 2024 5:16:13 GMT 1
Fakt mordu na Pshemie, Lowie i mnie - wskazuje ze Monciarz to mafiozo. Idk. Równie dobrze moze to byc też Egzowe.
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 6:15:48 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 2, 2024 6:15:48 GMT 1
Ogolem to mocno pechowo wyszło. Lowrider z rola odjebany bo gral za niewinnie. Gary z rola odjebany z powodu kontekstu całego. Mafiozi dostali 25% mafii (no 24%), co po 2 linczach (lacnzie 4 smierciach graczy), daje im mozliwosc przepchania kazdego linczu straight-at-face (ponoc tego nie robia). Nikt z miasta nie zrobil listy z otwartymi tozsamoscami, kto kim gra, by budowac otwarta wpolprace, otwarcei sprawdzac kto jak gra i w jakim kierunku, nie ma woli jak najwikejszej klaryfikacji, jest za to wola indywidualnego szukania sukcesu (jako miastowi), co jest ciezkie przy ogromnej nad-metowej i nad-wspolpracowej grze mafii. Otwarte głosowania, to zawsze pro-mafijne. Dwie role miastowe nic nie dały miastu, a przy najgorszym zalozeniu ze role (Nawet bezuzyteczne), sprawiaja ze mozna sclaimowac i nie zostanie zmarnowany lncz na kims z miasta.... tez nie zadzialalo. Ktos pisal w temacie ze Gary nie wychodzil z rola bo rola bylaby do dupy. No bylaby do dupa. ALe miasto by mialo 1 lincz do przodu bo by moglo zabic kogos innego niz Garego, a mafia musialaby zamordowac Garego, to mord do tylu, jako ze Gary mial kamizelke to dodatkowy mord do tylu. Czyli przez sam brak claimu Garego... miasto jest AŻ 3 LINCZE DO TYLU! 3 sprawdzenia więcej. Przeciez to OGROMNE LICZBY. Dla miasta to jak 3 dni gry xd I dobrze to licze, bo jednak mafia muszaca kogos mordowac i miasto mogace kogos linczowac i majace kogos 100% niewinnego (w najgorszym wypadku sam gary moglby decydowac przez 2 dni kto leci, i dwa dni lincze bylyby bezp otencjalnej szansy mafii na reakcje). Dodajmy do tego ze kazdy tutaj gra Grubolem i kreacje sie mieszaja. Ze miastowi graja z roznym nastawieniem - niektorzy partycypacja, niektorzy zawody po MVP, niektorzy for fun, a mafiozi z tym minimum pro-mafijnie grjaą. Przerwy są totalnie pro-mafijne, bo pozwalaja mafii wypoczac xd i lepiej znosic pressing, lepiej reagowac na przyszle sytuacje, tworzyc plany, organiowac sie, a miastowi siedza sami i sie mecza brakiem dynamiki. Ogolem uwazam ze Volverin stworzył KONTEKSTOWO w chuj mafijny setup inie było tutaj podumane ;d Grubole (zamieszanie), starzy gracze i stały rooster (zamieszanie), jawne (zamieszanie), przerwy (odpoczynek od pressu), no generalnie w chuj GRUBO MAFIJNY SETUP, na takim grać to łatwizna. A teraz porównajmy ten setup do snajperskiej 2 xdd Miastowi majacy snajperów ktorzy moga odglanawiac albo walic w susy xd i jeszcze incognito [no generalnie widac po tej edycji i kazdej innej ze marnowanie linczow na glony to ogromna strata miasta, a trzeba jebac w te glony xd, wiec snajperzy mimo niby wprowadanego chaosu w chuj na +++ przy najprostzych zalozeniach)
Mafia majaca jeden jedyny raz w 5 letniej historii mozliwosc grania anty-mafijnie co sie wydarzylo i jedyny strzal mafijnego snajpera walnal w najlepszego mafijnego gracza (łuczyka) iks de, gdzie isntrukcja z kamizelka moja nie została wysłuchana bo nie dalem tego na oficjalnym pod-kanale do instrukcji i sytuacja nie zostala potraktowana w takim kontekscie pro-mafijnie, tylko maskymalnie bezemoconalnie i nieludzko xd jeszcze bardziej propsujac miasto przeciwko mafii (ktora miala 2-afkerów w Postaci Njaya i koxefera, czyli prawie polowe skladu mafi xd)
Miasto majace backupa xd ktoy zgarnia nawet jak miasto cos zjebie wiec miasto nie ponosi cney zjebania (xd) Oczywiscie ja mam tego jebanego farta, ze jak Volv stworzy setup BARDZO w chuj pro-miasto to mnie trafilo do mafii, a jak poszedl setup w chuj gruby pro-mafia... to mnie trafilo do miasta. Elo xd Nawet nie jestem butthurted na sytuacje z Garym, bo to niuanse, ale calosc kontekstu jest chuj nam w dupe (miastowym)
Wolałbym lepsze balansowanie, xd, chociaz sam w edycji Pilkarskiej zjebalem w chuj balans bo nie dalem mafii zadnej kontry na rolnych, chociaz tam rolni sami sie balansowali, bo rolni bardziej przeszkodzili miastu niz pomogli, wiec sie na szczescie samo zblanasowalo
Tak czy siak wniosek z tej edycji, na razie poki co bez samych informacji czysto growych (bo nie wiem kto mafioza)
LEPIEJ BALANSOWAC! I to całym kontekstem.
I jak mafia dostaje dodatkowy boost w wyniku jawnosci glosowania/przerw/limitów postow -> to nalezy jakos to propsowac miastu, zwłaszcza jak dodamy jeszcze fakt, ze edycja wchodzi tłusta i gruba, wiec sa zapraszani gracze w mocnej liczbie, a to sie przeklada na wiekszy wskaznik glonów.... wiec tez na niekorzysc miasta ;d
Nie tylko role i ilosc mordow/linczów powinna sie wliczyc do balanse, ale caly kontekst. A wydaje mi sie ze póki co jak Volv balansuje to w ogóle nie parzy kontekstem ;d
Moze czas zaczac patrzec!
Lepiej wczesniej niz pozniej
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 6:22:45 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 2, 2024 6:22:45 GMT 1
Swoja droga czysto statystycznie:
na jawnych 5 razy wygralo mafia, 7 razy miasto
na tajnych 13 razy wygrala mafia, 5 razy miasto
Cokolwiek tam napisalem, wychodzi jednak ze jawne sa bardziej pro-miastowe, pytanie teraz czemu hmmmmmmmmm
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 6:25:25 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 2, 2024 6:25:25 GMT 1
Brak mety w sezonie 2023 wplywal negatywnie (mafia wygrywala dzieki temu czesciej) ale po przeruchaniu edycjami i na loop-holes metowych w 2024 brak-ety wplywal juz pozytywnie (brak natloku i szumu informacyjnego?) i dzieki zakazowi mety albo late-meta miastow wygywalo czesciej
hmmmmmm
|
|