Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 2, 2024 6:25:46 GMT 1
via mobile
Post by Grubol on Oct 2, 2024 6:25:46 GMT 1
:/ no i chuj mi w dupę
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 6:44:27 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 2, 2024 6:44:27 GMT 1
chciałes aktywny cmentarz to poddymiam, wszystko na prosbe, hihihi
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 6:46:25 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 2, 2024 6:46:25 GMT 1
13 graczy (od momentu startu dnia), w tym 4 mafiozow
No wesolo, wesolo, 9v4, not bad, not bad, 3 lincze dla miasta, przy podwojnym killu mafi to hmm
8v4
dwa lincze miasta do remisu, no gorzej, gorzej
w te dwa pewnie jeden mafiozo spadnie
ale w sumie w ostatnim linczu meczowkowym mafiozi moga leciec all-in a wystarczy 1 blad miasta
a przy ustawieiu 6v4
hmmmmmmmm
no ciezko by 6 miastowych sie nie pomylilo xd
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 6:48:48 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 2, 2024 6:48:48 GMT 1
wiec najlepiej by miasto trafilo mafie teraz, bo potem ten margines bledu staje sie absurdalny
gorzej ze nawet jak miasto trafi raz, a potem nie trafi
to chyba ciagle ma meczowki z ogromna iloscia mafiozów
gdzie ciagle musi trafiac mafie xd
no w chuj ciezko ciezko
zwlaszcza ze mafiozi pewnie zostawia glony albo graczy typu mnie xd czyli pol-glony bez obczajki na to co sie dzieje
Urzednicza, do wygrania na luzie idac najprostsza kolejka xd rozjebala sie o zostawienie Kacperka ktory tam polecial z ulanska fantazja
to nie wyobrazam sobie
ze miasto walace 3 meczowki przeciwko 3 mafiozow (zakladjac ze 1 mafizo spadnie jeszcze w normalnych warunkach)
nie trafilo na taki delulu efekt
gdzie w Urzedniczej skala probelmu byla 50/50, bo albo kacperek wejdzie albo nie
ale przy 3 meczowkach i glosowaniach w skali 2 miastowych 4 miastowych 6 miastowych
to daje mus 10 decyzji
wiec problem Urzedniczy jest do 10 potegi xd w trudnosci, pewnie przy jakims odjeciu ze takich zadymiarzy az tyle nie ma
sam to przezylem na MafiaUniverse
ciezko oczekiwac bezblednego miasowego grania 3 meczowki z rzedu, przez graczy ktorzy nie zarzynaja swojego zycia dla wydumanej gierki
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 6:49:10 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 2, 2024 6:49:10 GMT 1
so i dont even believe in town tbh
z ta dynamika i poziomem wspolpracy
ale moze ktos tam wejdzie i zacznie grac nie-indywdualnei nie-egoistycznie
watpliwe ;d
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 2, 2024 7:34:51 GMT 1
via mobile
Post by Grubol on Oct 2, 2024 7:34:51 GMT 1
"Balans" jest o tyle niewdzięczny, że musi zakładać poprawną grę obu stron. Inaczej mogą zacząć wychodzić kwiatki typu zabiorę tu mafii na przykład mord więcej żeby wspomóc miasto zanim gra się zaczęła "bo pewnie będą grali słabo tym setupem" czy coś w tym stylu, miasto ma sprawdzenie więcej - potem przychodzi gra, okazuje się, że miasto jednak gra dobrze i wychodzi, że mają wbudowaną przewagę przez moje błędne założenie.
Uważam, że jeśli miasto pograłoby poprawnie to: 1. Grubol miejski przeżyłby spokojnie przynajmniej do n3, trzy kamizelki rozdane, potężna siła 2. Sąd zdążyłby wykorzystać rolę, dać info, zostać zamordowanym przez Mafię.
To jest różnica na poziomie jakichś dwóch sprawdzeń (może nawet trzech, bo jeszcze lista od Sądu mogłaby się okazać bardzo cenna) więcej dla miasta, gdzie ja balansując myślę o tym czy dać jedno sprawdzenie na korzyść mafii/miasta i jak to zrównoważyć. No to ciężko tu mówić imo o "promafijnym" setupie, tylko o setupie zagranym bardzo źle w d1 przez miasto + rolny nie sclaimował. Te dwie rzeczy zostają przeprowadzone poprawnie (mniej głosów na Vito + claim Sądu) i miasto z sytuacji beznadziejnej byłoby w sytuacji realistycznie do wyciągnięcia.
No i na deser sama gra miasta w temacie wyraźnie poniżej przeciętnej.
A snajperska druga była trochę pro miastowa, prawda. Jak kiedyś zagramy znowu to wprowadzę korekty na korzyść mafii.
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
Limit Postów: 119
|
Ogólny
Oct 2, 2024 8:36:58 GMT 1
Post by M. Otyłek on Oct 2, 2024 8:36:58 GMT 1
"Balans" jest o tyle niewdzięczny, że musi zakładać poprawną grę obu stron. Inaczej mogą zacząć wychodzić kwiatki typu zabiorę tu mafii na przykład mord więcej żeby wspomóc miasto zanim gra się zaczęła "bo pewnie będą grali słabo tym setupem" czy coś w tym stylu, miasto ma sprawdzenie więcej - potem przychodzi gra, okazuje się, że miasto jednak gra dobrze i wychodzi, że mają wbudowaną przewagę przez moje błędne założenie. Uważam, że jeśli miasto pograłoby poprawnie to: 1. Grubol miejski przeżyłby spokojnie przynajmniej do n3, trzy kamizelki rozdane, potężna siła 2. Sąd zdążyłby wykorzystać rolę, dać info, zostać zamordowanym przez Mafię. To jest różnica na poziomie jakichś dwóch sprawdzeń (może nawet trzech, bo jeszcze lista od Sądu mogłaby się okazać bardzo cenna) więcej dla miasta, gdzie ja balansując myślę o tym czy dać jedno sprawdzenie na korzyść mafii/miasta i jak to zrównoważyć. No to ciężko tu mówić imo o "promafijnym" setupie, tylko o setupie zagranym bardzo źle w d1 przez miasto + rolny nie sclaimował. Te dwie rzeczy zostają przeprowadzone poprawnie (mniej głosów na Vito + claim Sądu) i miasto z sytuacji beznadziejnej byłoby w sytuacji realistycznie do wyciągnięcia. No i na deser sama gra miasta w temacie wyraźnie poniżej przeciętnej. A snajperska druga była trochę pro miastowa, prawda. Jak kiedyś zagramy znowu to wprowadzę korekty na korzyść mafii. Niestety trudno się nie zgodzić z tym, że od D1 już sobie jako miasto robiliśmy pod górkę Akurat to jest jedna z nielicznych edycji gdzie dobre zrozumienie setupu powinno być kluczowe dla tego jakie miasto powinno podejmować kroki. A mam ogromne wrażenie, że zostało to wyjebane do piachu kiedy było potrzebne miastu i wznoszone na okrzykach gdy było potrzebne mafii. W sumie jestem ciekaw czy moja szkoła szukania maifozów poprzez sprawdzanie jakie nurty po pierwszym głosowaniu były podnoszone by się sprawdziła. Sprytniej i łatwiej jest utworzyć sobie pulę podejrzanych poprzez splot niefortunnych zdarzeń (np. szukanie Grubola) i za otoczką prawdopodobieństwa pozorować szukanie mafiazów, a tak naprawdę zrobić grupowe kolejkowanie
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 8:42:00 GMT 1
via mobile
Post by Don Vito Grubolone on Oct 2, 2024 8:42:00 GMT 1
Samo to że w D1 było trudno był fakt ile osób mi podpadło czymś i o kimś napisałem oraz ile nie zdążyłem uporządkować spoza tych osób. Na D2 bym miał solidny materiał do przeglądu kogo na teraz a kogo na później. Ricka zdążyłem szybko odrzucić. DZG szybko mi poszedł w odstawkę. Wróżbita czy Szef akurat niczym jako jedyni niewinni mi nie podpali z gry. Do reszty nie dotarłem albo po łebkach uniewinniałem co niektórych.
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 9:12:43 GMT 1
Post by Grubol-Papież on Oct 2, 2024 9:12:43 GMT 1
Wydaje mi się, że abstrahując od claima czy jego braku, ja nie powinienem paść wczoraj, czy być kandydatem do linczu w d2. Wydaje się, że niektórzy mają wobec mnie jakieś dziwne oczekiwania i jak ich nie spełniam, to chcą mnie od razu wyjebać. A jest to męczące i w takich warunkach grać się odechciewa. W sobotę na grę poświęciłem z 10h, w niedzielę z 5h, nie wiem, czego ludzie oczekiwali.
Zaś szukanie wczoraj grubola zła to jakiś sabotaż lub mafijna krecia robota. W ogóle samo założenie, że ten Grubol to ja albo Kacper było zjebane, ale szukanie go "mechanicznie" przy d4 to jakiś skandal. Jeśli już to robić, to w d5, bo potem mafia nie ma mordu, więc jak jednak będzie miała, to znaczy, że Grubol Zła się aktywował.
Strzelam, że mafia wczoraj się ustawiła po 2 stronach. Giuseppe będzie niewinny, więc mogli się porozdzielać. Po jednej stronie będzie np. Monti i Lewkoń, a po drugiej np. Dużysz i Misio.
Uważam, że w mafii może być Warmianin, egze za szybko go uniewinnił. Typ nie gra, ale nie odpada. Całe to grono przemykaczy Gruambo, Dużysz, Warmianin, Gruba Ryba powinno zostać przeczesane, z czego Gruba Ryba wygląda z nich najbardziej niewinnie.
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 9:41:00 GMT 1
via mobile
Post by Don Vito Grubolone on Oct 2, 2024 9:41:00 GMT 1
A i nie życzę sobie następnym razem argumentów w moją stronę typu znikanie na pół dnia itp. Kacper ma szczęście że miałem większy luz w robocie a nie zapierdol inaczej byłbym tutaj dużo mniej pobłażliwy(zresztą sam jest szmaciarzem w tej edycji i uważam że zasłużone bury dostaje) . Więc wywalcie już tą argumentację że swoich mózgów niezależnie czy znajdę się w mafii czy w mieście. Następnym razem będę dużo mniej przyjemny.
Co do Montiego jemu przydałby się odpoczynek na dwie edycje by uspokoić jego destrukcyjne zapędy niezależnie po jakiej stronie jest, bo to co robi to już przekracza mocno czerwoną linię.
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
|
Ogólny
Oct 2, 2024 9:57:30 GMT 1
Post by M. Otyłek on Oct 2, 2024 9:57:30 GMT 1
Wydaje mi się, że abstrahując od claima czy jego braku, ja nie powinienem paść wczoraj, czy być kandydatem do linczu w d2. Wydaje się, że niektórzy mają wobec mnie jakieś dziwne oczekiwania i jak ich nie spełniam, to chcą mnie od razu wyjebać. A jest to męczące i w takich warunkach grać się odechciewa. W sobotę na grę poświęciłem z 10h, w niedzielę z 5h, nie wiem, czego ludzie oczekiwali. Zaś szukanie wczoraj grubola zła to jakiś sabotaż lub mafijna krecia robota. W ogóle samo założenie, że ten Grubol to ja albo Kacper było zjebane, ale szukanie go "mechanicznie" przy d4 to jakiś skandal. Jeśli już to robić, to w d5, bo potem mafia nie ma mordu, więc jak jednak będzie miała, to znaczy, że Grubol Zła się aktywował. Strzelam, że mafia wczoraj się ustawiła po 2 stronach. Giuseppe będzie niewinny, więc mogli się porozdzielać. Po jednej stronie będzie np. Monti i Lewkoń, a po drugiej np. Dużysz i Misio. Uważam, że w mafii może być Warmianin, egze za szybko go uniewinnił. Typ nie gra, ale nie odpada. Całe to grono przemykaczy Gruambo, Dużysz, Warmianin, Gruba Ryba powinno zostać przeczesane, z czego Gruba Ryba wygląda z nich najbardziej niewinnie. Troszkę sam sobie ten styl nałożyłeś, ale to też dobrze pokazuje, że łatwiej skupić się na tym co widać nić czego nie widać. Mnie już od kilku edycji nachodzi taka refleksja, aby zamknąć mordę i nie pisać nawet, jeżeli bronię swoich racji czy szukam mafiozów, bo daję jedynie więcej powiązań niż jakiś mafijny przemykacz. Powinienem wyczekać na zlinczowanie Starego czy dowolnego mafiozy, którego podejrzewałem i dopiero z tego pułapu zacząć. A moim zdaniem w tej edycji jest dużo rzeczy, których nie ma, a powinny być
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 9:59:34 GMT 1
Post by Grubol-Papież on Oct 2, 2024 9:59:34 GMT 1
A i nie życzę sobie następnym razem argumentów w moją stronę typu znikanie na pół dnia itp. Kacper ma szczęście że miałem większy luz w robocie a nie zapierdol inaczej byłbym tutaj dużo mniej pobłażliwy(zresztą sam jest szmaciarzem w tej edycji i uważam że zasłużone bury dostaje) . Więc wywalcie już tą argumentację że swoich mózgów niezależnie czy znajdę się w mafii czy w mieście. Następnym razem będę dużo mniej przyjemny. To w ogóle nie powinna być argumentacja. Znaczy inaczej, jak ktoś usilnie nie gra przez kilka dni, to trzeba po tym jechać. Nawet jak ktoś był ciśnięty i zniknął raz, to można go zahaczyć, że "O, chuja nie ma, bo schował się do nory.", bo jak się pojawi, to może faktycznie tylko udaje. Tylko to nie powinien być główny argument, bo wszyscy tu pracują. Niech kurwa zlinczują Wróżbitę, bo go nie ma. Naprawdę nie czuję się jakoś szczególnie źle z tym brakiem claima, gdy czytam argumenty, że 5h się nie odzywałem. Tak naprawdę niecałe 3, a to, że mnie nie będzie zapowiadałem, autentycznie stałem słabo z czasem, trochę zerknąłem na telefonie jak jadłem obiadokolację, ale ogólnie to jechałem autem i zajmowałem się sprawami w domu. Włażę i idzie na mnie lincz. Zjebane.
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 10:14:45 GMT 1
Post by Grubol-Papież on Oct 2, 2024 10:14:45 GMT 1
Wydaje mi się, że abstrahując od claima czy jego braku, ja nie powinienem paść wczoraj, czy być kandydatem do linczu w d2. Wydaje się, że niektórzy mają wobec mnie jakieś dziwne oczekiwania i jak ich nie spełniam, to chcą mnie od razu wyjebać. A jest to męczące i w takich warunkach grać się odechciewa. W sobotę na grę poświęciłem z 10h, w niedzielę z 5h, nie wiem, czego ludzie oczekiwali. Zaś szukanie wczoraj grubola zła to jakiś sabotaż lub mafijna krecia robota. W ogóle samo założenie, że ten Grubol to ja albo Kacper było zjebane, ale szukanie go "mechanicznie" przy d4 to jakiś skandal. Jeśli już to robić, to w d5, bo potem mafia nie ma mordu, więc jak jednak będzie miała, to znaczy, że Grubol Zła się aktywował. Strzelam, że mafia wczoraj się ustawiła po 2 stronach. Giuseppe będzie niewinny, więc mogli się porozdzielać. Po jednej stronie będzie np. Monti i Lewkoń, a po drugiej np. Dużysz i Misio. Uważam, że w mafii może być Warmianin, egze za szybko go uniewinnił. Typ nie gra, ale nie odpada. Całe to grono przemykaczy Gruambo, Dużysz, Warmianin, Gruba Ryba powinno zostać przeczesane, z czego Gruba Ryba wygląda z nich najbardziej niewinnie. Troszkę sam sobie ten styl nałożyłeś, ale to też dobrze pokazuje, że łatwiej skupić się na tym co widać nić czego nie widać. Mnie już od kilku edycji nachodzi taka refleksja, aby zamknąć mordę i nie pisać nawet, jeżeli bronię swoich racji czy szukam mafiozów, bo daję jedynie więcej powiązań niż jakiś mafijny przemykacz. Powinienem wyczekać na zlinczowanie Starego czy dowolnego mafiozy, którego podejrzewałem i dopiero z tego pułapu zacząć. A moim zdaniem w tej edycji jest dużo rzeczy, których nie ma, a powinny być Tylko styl nałożyłem sobie, gdy miałem więcej czasu i energii, oraz nie było chorych napierdalanek przed linczem. Jestem fanem limitów z uwzględnieniem również fazy wajchy. Jak ktoś pisze w nocy sam do siebie, to jego wina, że potem nie ma postów. Wtedy wiem, że temat nie urośnie o 20 stron w czasie mojego powrotu z pracy i obiadu, bo limit ogranicza bezsensowne napierdalanie. A kim jesteś tak w ogóle? Bo faktycznie ten lincz w d2 był kiepski, ja nie chciałem na Ciebie głosować, bo choć coś mi nie grało, to nie pasowałeś mi do końca do tej mafii.
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 10:53:52 GMT 1
Post by Rick Gruboll on Oct 2, 2024 10:53:52 GMT 1
u mnie się bardzo mocno uniewinniłeś w serii postów po linczu d2 przed zamknięciem tematu kacper też się mocno uniewinnnił tą serią, z której jeden post wkleiłem wyżej
obu bym was bronił wczoraj
uważam, że gracze muszą nauczyć się robić więcej readów na ludziach, a nie że lecimy siłą bezwładności oczywiście, czasem się przestrzeli, jak przestrzeliłem ostatnio z judaszem, no ale to jest wliczone ryzyko, tam w sumie widziałem właściwe rzeczy i je źle zinterpretowałem, no ale wg mnie inaczej się nie da
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 10:54:14 GMT 1
Post by Rick Gruboll on Oct 2, 2024 10:54:14 GMT 1
to farciarz
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
|
Ogólny
Oct 2, 2024 11:41:37 GMT 1
Post by M. Otyłek on Oct 2, 2024 11:41:37 GMT 1
u mnie się bardzo mocno uniewinniłeś w serii postów po linczu d2 przed zamknięciem tematu kacper też się mocno uniewinnnił tą serią, z której jeden post wkleiłem wyżej obu bym was bronił wczoraj uważam, że gracze muszą nauczyć się robić więcej readów na ludziach, a nie że lecimy siłą bezwładności oczywiście, czasem się przestrzeli, jak przestrzeliłem ostatnio z judaszem, no ale to jest wliczone ryzyko, tam w sumie widziałem właściwe rzeczy i je źle zinterpretowałem, no ale wg mnie inaczej się nie da Dokładnie tak jak piszesz Rick Wcześniej popełniałem ogromy błąd szukając mafii na podstawie głosowania, a to powinno być tylko uzupełnienie wcześniejszych readów personalnych Pierwszy i najważniejszy poziom readu to read na ogólny typ gracza. Nie wchodzimy tutaj na poziom tożsamości czy głosowania tylko treść postów i ich intensywność, czyli sprawdzamy poziom mieszanki logiki i emocji u danego gracza i jeżeli potrafisz na podstawie poprzednich edycji zauważyć, że taki typ gracza często okazywał się zielony to znaczy, że teraz pewnie też jest zielony Dalej moim zdaniem jest read tożsamościowy, ale tutaj już potrzebujesz mieć wiedzę na temat tożsamości i sprawdzać odchylenia od normy. Np. Papież-Gary wyleciał z tożsamością gdzie zrobił tak samo jak miastowy Casablanka
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 11:55:29 GMT 1
Post by Grubol-Papież on Oct 2, 2024 11:55:29 GMT 1
u mnie się bardzo mocno uniewinniłeś w serii postów po linczu d2 przed zamknięciem tematu kacper też się mocno uniewinnnił tą serią, z której jeden post wkleiłem wyżej obu bym was bronił wczoraj uważam, że gracze muszą nauczyć się robić więcej readów na ludziach, a nie że lecimy siłą bezwładności oczywiście, czasem się przestrzeli, jak przestrzeliłem ostatnio z judaszem, no ale to jest wliczone ryzyko, tam w sumie widziałem właściwe rzeczy i je źle zinterpretowałem, no ale wg mnie inaczej się nie da Dokładnie tak jak piszesz Rick Wcześniej popełniałem ogromy błąd szukając mafii na podstawie głosowania, a to powinno być tylko uzupełnienie wcześniejszych readów personalnych Pierwszy i najważniejszy poziom readu to read na ogólny typ gracza. Nie wchodzimy tutaj na poziom tożsamości czy głosowania tylko treść postów i ich intensywność, czyli sprawdzamy poziom mieszanki logiki i emocji u danego gracza i jeżeli potrafisz na podstawie poprzednich edycji zauważyć, że taki typ gracza często okazywał się zielony to znaczy, że teraz pewnie też jest zielony Dalej moim zdaniem jest read tożsamościowy, ale tutaj już potrzebujesz mieć wiedzę na temat tożsamości i sprawdzać odchylenia od normy. Np. Papież-Gary wyleciał z tożsamością gdzie zrobił tak samo jak miastowy Casablanka Casablanka? Takim nie grałem. Ale tożsamość w d0 zdradzałem jako Gadu-Gadu, Gollum, jako Piłka chyba też. Bardzo często to robię.
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 2, 2024 12:08:35 GMT 1
via mobile
Post by Grubol on Oct 2, 2024 12:08:35 GMT 1
Z metą jest ten problem, że jesteśmy w niej znacznie chujowsi niż byśmy chcieli myśleć. Dlatego nagminnie powtarza się sytuacja, że jakiś niewinny pisze coś w stylu: "nie zagrałbym tak w mafii", on wie, że tak jest i wydaje mu się, że powinno być to oczywiste dla innych. A jednak prawie nikt mu w takie stwierdzenie nie wierzy.
Bazujemy na jakichś tam uproszczonych schematach i wyobrażeniu tego co jest mafijne, a co miastowe u danego gracza, a pryncypia gry w mafię wyrzucamy do kosza. A nierzadko ktoś spojrzy z boku i powie "no kurwa oczywisty niewinny, co to miasto robi". Tutaj jest duże pole do poprawy imo, żeby jednak metę traktować jako dodatek do analizy, bo naprawdę jak czasem czytam argumenty metowe to się za głowę łapię, również swoje post factum. Za duża wiara w tego typu ready jest pokładana.
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 12:20:37 GMT 1
Post by Grubol-Papież on Oct 2, 2024 12:20:37 GMT 1
Słusznie prawisz. A jeszcze trzeba dodać prawidłowe rozpoznanie tożsamości, co też nie zawsze gra.
|
|
M. Otyłek
EdycjaGruba#
|
Ogólny
Oct 2, 2024 12:28:44 GMT 1
Post by M. Otyłek on Oct 2, 2024 12:28:44 GMT 1
Dokładnie tak jak piszesz Rick Wcześniej popełniałem ogromy błąd szukając mafii na podstawie głosowania, a to powinno być tylko uzupełnienie wcześniejszych readów personalnych Pierwszy i najważniejszy poziom readu to read na ogólny typ gracza. Nie wchodzimy tutaj na poziom tożsamości czy głosowania tylko treść postów i ich intensywność, czyli sprawdzamy poziom mieszanki logiki i emocji u danego gracza i jeżeli potrafisz na podstawie poprzednich edycji zauważyć, że taki typ gracza często okazywał się zielony to znaczy, że teraz pewnie też jest zielony Dalej moim zdaniem jest read tożsamościowy, ale tutaj już potrzebujesz mieć wiedzę na temat tożsamości i sprawdzać odchylenia od normy. Np. Papież-Gary wyleciał z tożsamością gdzie zrobił tak samo jak miastowy Casablanka Casablanka? Takim nie grałem. Ale tożsamość w d0 zdradzałem jako Gadu-Gadu, Gollum, jako Piłka chyba też. Bardzo często to robię. Masz rację, chodziło o Gadu-Gadu
|
|