Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 2, 2024 18:52:10 GMT 1
Post by Grubol on Oct 2, 2024 18:52:10 GMT 1
"Balans" jest o tyle niewdzięczny, że musi zakładać poprawną grę obu stron. Inaczej mogą zacząć wychodzić kwiatki typu zabiorę tu mafii na przykład mord więcej żeby wspomóc miasto zanim gra się zaczęła "bo pewnie będą grali słabo tym setupem" czy coś w tym stylu, miasto ma sprawdzenie więcej - potem przychodzi gra, okazuje się, że miasto jednak gra dobrze i wychodzi, że mają wbudowaną przewagę przez moje błędne założenie. Uważam, że jeśli miasto pograłoby poprawnie to: 1. Grubol miejski przeżyłby spokojnie przynajmniej do n3, trzy kamizelki rozdane, potężna siła 2. Sąd zdążyłby wykorzystać rolę, dać info, zostać zamordowanym przez Mafię. To jest różnica na poziomie jakichś dwóch sprawdzeń (może nawet trzech, bo jeszcze lista od Sądu mogłaby się okazać bardzo cenna) więcej dla miasta, gdzie ja balansując myślę o tym czy dać jedno sprawdzenie na korzyść mafii/miasta i jak to zrównoważyć. No to ciężko tu mówić imo o "promafijnym" setupie, tylko o setupie zagranym bardzo źle w d1 przez miasto + rolny nie sclaimował. Te dwie rzeczy zostają przeprowadzone poprawnie (mniej głosów na Vito + claim Sądu) i miasto z sytuacji beznadziejnej byłoby w sytuacji realistycznie do wyciągnięcia. No i na deser sama gra miasta w temacie wyraźnie poniżej przeciętnej. A snajperska druga była trochę pro miastowa, prawda. Jak kiedyś zagramy znowu to wprowadzę korekty na korzyść mafii. Niestety trudno się nie zgodzić z tym, że od D1 już sobie jako miasto robiliśmy pod górkę Akurat to jest jedna z nielicznych edycji gdzie dobre zrozumienie setupu powinno być kluczowe dla tego jakie miasto powinno podejmować kroki. A mam ogromne wrażenie, że zostało to wyjebane do piachu kiedy było potrzebne miastu i wznoszone na okrzykach gdy było potrzebne mafii. W sumie jestem ciekaw czy moja szkoła szukania maifozów poprzez sprawdzanie jakie nurty po pierwszym głosowaniu były podnoszone by się sprawdziła. Sprytniej i łatwiej jest utworzyć sobie pulę podejrzanych poprzez splot niefortunnych zdarzeń (np. szukanie Grubola) i za otoczką prawdopodobieństwa pozorować szukanie mafiazów, a tak naprawdę zrobić grupowe kolejkowanie Dokładnie tak było. W d1 zabrakło stanowczych opinii żeby porządnie rozbić głosy, za bardzo chyba ludzie chcieli złapać część "zwycięskiego" tortu jakim byłoby zlinczowanie oczywistego mafiozy Vito Grubolone i wkopali trochę własnego rolnego.
Z kolei gdy już mleko się rozlało, to nagle setup okazał się ważny -> szukanie Grubola mafijnego, gdy uwaga, Grubol mafijny wciąż jest daleko od spełnienia warunków Mafia postanowiła rozegrać to na spokojnie, nie spieszyć się ze wskakiwaniem do linczów. Co prawda może im to jeszcze odbić się czkawką potencjalnie i prawdopodobnie nie rozegrali tego optymalnie, ale miasto założyło, że warto się na tym skupić, a jak widać rozumowanie błędne, bo zbudowane na hipotezie, że Grubol mafijny kombinuje jak tu szybko zdobyć dodatkowy mord.
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 20:10:45 GMT 1
Post by Grubol-Papież on Oct 2, 2024 20:10:45 GMT 1
W ogóle zabawne jest, że jak zaczynałem grać w tym gronie, to darłem koty z egze, a teraz on, obok Piernika i Kacpra, najlepiej rozumie mój system wartości i czyta moją grę.
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 20:13:36 GMT 1
Post by Rick Gruboll on Oct 2, 2024 20:13:36 GMT 1
kolego po akcji z claimem straciłeś moralne prawo wyzywania mnie więc mógłbyś mnie tam wrzucić na ostatnim miejscu chociaż
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 20:20:59 GMT 1
Post by Grubol-Papież on Oct 2, 2024 20:20:59 GMT 1
kolego po akcji z claimem straciłeś moralne prawo wyzywania mnie więc mógłbyś mnie tam wrzucić na ostatnim miejscu chociaż No w zasadzie to masz rację, oprócz tej żenady jako bliźniak raczej czytasz mnie dobrze. Zresztą w podziękowaniu za kamizelkę i tak nie planowałem Cię już wyzywać .
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 20:24:42 GMT 1
Post by Rick Gruboll on Oct 2, 2024 20:24:42 GMT 1
elegancko
jebać biuro podróży tui
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 20:34:58 GMT 1
Post by Don Vito Grubolone on Oct 2, 2024 20:34:58 GMT 1
Nie korzystałem usług z TUI i po wpisach na FB Garego nie mam zamiaru korzystać
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 20:39:54 GMT 1
Post by Grubol-Papież on Oct 2, 2024 20:39:54 GMT 1
elegancko jebać biuro podróży tui Jebać. Coś czuję, że skończy się w sądzie. Odrzucenie reklamacji zajęło im 15 godzin, z czego jakieś 10-11 z nich to takie, w których normalnie się nie pracuje.
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 21:09:46 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 2, 2024 21:09:46 GMT 1
Notatki z podziemia, aktywizujemy cmentarz
Antura — Dziś o 22:06 ok Jest silna mafia, wylosowalo bydlakow do mafii Zabili Lowridera i Pshema (top) Jeden top zlinczowany (gary) Z nizu zamorodwany ja (z potencjalen na spam) + Gruba Ryba Wiec mafia musi mordowac wsrod nizin Ale Monti zyje, i nie umarl = to bardzo mafijne o nim swiadczy to samo Egze zakladajac silna mafie i ze silna mafia sie musi kryc posród Piernika i Kshaqa to mafia ma bardzo ciezko moment z drugiej strony 2 lincze i wygrywa ale nie ma gdzie sie juz chowac Ale pewnie teraz bym szukal mafii w srod topki juz nie ma czasu na Lewkonia Ale miedzy Montim a Egze - kurwa, musi tam byc 1 mafia z tymi zalozeniami mordowymi jak nie ma to lipa ;d to bym przegral Ale nie wiem czy chcialbym linczowac Egze nie mialbym na to jaj Ale ciagle zyje hmmm Ale moze zyje bo mafia sie musi chowac miedzy innymi wokolo niego ale Egze ma cos z teatrzyku, to samo Monti wiec dobrze ich tam presssuja Ale zakladam ze rwonie dobrze Egze i Monti moga byc niewinni i cien na Kshaqa i Pniernika ale to wychodziloby ze mafia jest w 2 szeregu cala to przejebane wiec to pozycjonowanie w chu jciezkie a Kacperek mi obrzydza gre duzo bardziej niz Monti wchodzi, robi rozpierdol a potem WSPOLPRACA i chuj, cykl sie powtarza xd i nic nie dodaje do tego miasta tylko a to wejdzie zrobi rozpierdol a to potem wejdzie pochillowac i ze fajnie ale malo daje tejkow ktore wplywaja jakkolwiek na dynamike gry wiec mafia sobie moze go zostawic na koniec i urobic xd albo zlinczowac niedobrze
|
|
Grubol
Administrator
|
Ogólny
Oct 2, 2024 21:34:37 GMT 1
Post by Grubol on Oct 2, 2024 21:34:37 GMT 1
Witamy Grubą Rybę na cmentarzu. Jak wrażenia? xD
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 21:36:15 GMT 1
Post by Grubol-Papież on Oct 2, 2024 21:36:15 GMT 1
Kim jesteś, Rybko?
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 21:55:21 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 2, 2024 21:55:21 GMT 1
|
|
|
Ogólny
Oct 2, 2024 21:57:07 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 2, 2024 21:57:07 GMT 1
Zrobił kolorowanki Madrystowe
|
|
Gruba Ryba
EdycjaGruba#
Limit Postów: 104
|
Ogólny
Oct 2, 2024 22:14:27 GMT 1
Post by Gruba Ryba on Oct 2, 2024 22:14:27 GMT 1
W sumie spodziewałem się, że polecę i nawet dobrze, się stało bo jakbym został to bym musiał coś myśleć Ogólnie udało mi się pograć w sumie z podobnymi efektami co zwykle (w sensie ilość postów i rozkmin), a jednocześnie gra mi nie posypała aż tak dnia codziennego. Wcześniej miewałem z tym problem, więc tutaj spory plus. W pierwsze dni średnio mi się chciało, potem było dobrze, przed linczem na Papieżu byłem już mocno nastawiony na szukanie mafii, no ale po linczu mi przeszło i dobrze, że poleciałem. Tym razem nie próbowałem balansować, żeby ktoś jednak mnie podejrzewał i mnie zamordowali, bo w poprzednich edycjach starałem się jednak, żeby ktoś na mnie głosował, wtedy mafia daje dłużej żyć. Teraz mi się nie chciało, więc szybko zrobiłem się zieloniutki. Może jutro sobie zrobię kolorowankę i Wam powiem, kogo uważam za mafię, ale nie obiecuje Ja jestem kleyo vel Janosik vel Anka Gotuje vel Olisadebe i nie wiem czy o kimś zapomniałem? A i kurde te Grubole to trudny temat, bo ludzie się zlewają w jedno, bo każdy jest grubasem
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 2:17:58 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 3, 2024 2:17:58 GMT 1
Jak Kacperek (Giuseppe) nie jest mafią, to gra totalnie antymiejska gre. Jak Statua (kto to, Rokoko? Kcurek?) nie jest mafią, to gra totalnie antymiejska gre.
Paskudne jebanie po grze i wlasnej frakcji.
Jak Egze jest w mafii (ale juz watpie by byl, bo widac ze CHCE), to pokazuje jak z mafii grac najbardizej miejsko>
Przy tych chujowych graczach grajacych na totalna destrukcje i rozpierdol (no matter czy sa z miasta czy z mafii, chociaz z mafii tak moga grac, ale dziwne ze ich nikt za to nie linczuje, a linczowali Garego)....
to ciezko cokolwiek by miasto to wygralo.
Wrózbita i Braun, czyli Kshaq i Piernik OK. Ni wybitnie, ni zle, ale nie wchodza do gry tylko zwyzywac innych graczy i rozpierdalac miasto.
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 2:20:43 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 3, 2024 2:20:43 GMT 1
Generalnie to ta edycja pokazuje wszystko co najgorsze z naszego community.
Jeżeli te najgorsze akty robi mafia, to oczywiscie cofne moje słowa, bo mafia takie rzeczy nawet powinna robić.
Ale jeżeli są tam miastowi, to nie wiem po co zapisuja sie do gry, z zalozeniem ze jak wylosuje im miasto to beda pluc miastu na morde.
Zmarzlikowanie z 1 snajperskiej, ale nawet nie bedac z mafii. Eh.
Nie wiem po co w ogole czytam te rozgrywke bo tylko smutno sie człowiekowi robi, bo po swojej smierci gdzie sie uniewinnilem, walnalem w mafioze i cos tam zaczalem dobrze dzialac... tylko z perspektywy tego widza jeszcze bardziej sie utozsamiam z miastem.
Ale jak tutaj sie utozsamiac, gdy tutaj zabawa na szczyty chamstwa i plucia miastu na ryj?
A byloby zabawnie, jakby to jeszcze był teatrzyk na rozparowanie, jebnac taka statue czy giuseppe, 2 trolli, po jednej stronie, i dwoch try-hardów po drugiej stronie (monti czy Egze), i mamy perfekcyjne rozparowanie. No to byłby zajebisty plejs.
tak czy siak, BEDE ROZLICZAŁ MIASTOWYCH (a pewnie nie), po grze
bo nie dosc ze setup jest totalnie mafijny
to jeszcze ludzie odpalili jakies prywatne inicjatywy by to miasto ruchać mocniej.
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 2:21:33 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 3, 2024 2:21:33 GMT 1
i zeby nie bylo, tez mam duzo grzechów na sumieniu xd ale zawsze ale to zawsze MIASTO NA PIERWSZYM MIEJSCU!!!!!!!!!
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 2:22:18 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 3, 2024 2:22:18 GMT 1
A to ile dobrej woli wykazuje Egze i Gary w tej grze to jest niepojete. Otchlanie cierpliwosci, dobroci i wspolpracy.
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 5:14:30 GMT 1
via mobile
Post by Don Vito Grubolone on Oct 3, 2024 5:14:30 GMT 1
Imo w takim momencie gry szukałbym mafii w (Mietek, Grubdemort, Gruambu, Grubollo,Statua, Grubraun). Piernik koncertowo coraz bardziej pasuje na mafiakach, co otacza parasolem ochronnym i uniewinnienia ludzi zamiast szukać mafii. U Grubollo szantaże jego mnie zupełnie nie przekonują do jego niewinności. Mietek/Grubdemort to jest nastawienie na szukanie ciężkiego skurwiela co pcha mafijny pociąg mimo że te mordy są dziwne. Statua nie gra nic szczególnego ostatecznie co by dało się uniewinnić kogoś takiego. Gruambu pachnie mafią mającą parasol ochronny.
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 6:50:13 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 3, 2024 6:50:13 GMT 1
Imo w takim momencie gry szukałbym mafii w (Mietek, Grubdemort, Gruambu, Grubollo,Statua, Grubraun). Piernik koncertowo coraz bardziej pasuje na mafiakach, co otacza parasolem ochronnym i uniewinnienia ludzi zamiast szukać mafii. U Grubollo szantaże jego mnie zupełnie nie przekonują do jego niewinności. Mietek/Grubdemort to jest nastawienie na szukanie ciężkiego skurwiela co pcha mafijny pociąg mimo że te mordy są dziwne. Statua nie gra nic szczególnego ostatecznie co by dało się uniewinnić kogoś takiego. Gruambu pachnie mafią mającą parasol ochronny. No jezeli tam jest 4 mafiozow, to oni maja 100% władzy nad tematem bez jakiejkolwiek opozycji, nie liczac Egze, który mimo grania super sympatycznej i wspolpracowej edycji, jest wyjatkowo ingorowany przez masto, mimo iz nie zostal zaden gracz madrzejszy od niego. Chyba ze gdzies tam Red gra z przyczajki.
|
|
|
Ogólny
Oct 3, 2024 6:52:09 GMT 1
Post by jabba the hutt on Oct 3, 2024 6:52:09 GMT 1
2 ostatnie posty kacperka.
Czysty narracjonizm. Nie wiem czemu opisal to co sie przed chwila wydarzylo w postach.
Z jakims jeszcze pompowaniem ze "fajnie".
Pusta partycypacja w threadzie, a 500 postów sie nabiło.
Kurcze, niedobrze.
To wejscie Duzysza tez ;d nie widze w tym celu i sensu.
napierdalanie sie z Montim to najbardziej pusta rezcz do robienia, idk why he called it
|
|