|
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 13:58:29 GMT 1
Wejdę na kolanach na Jasną Górę, jeśli okaże się, że Piękny Marian nie jest w mafii. Wczoraj zarzuciłem mu, że wdaje się w przepychanki tylko z DJ Bobo - zaczął się wdawać w lekkie przepychanki z Durdą. Zarzuciłem mu dzisiaj, że nie nawołuje do linczu na Bobo, mimo że wcześniej nawoływał agresywnie do zlinczowania Kukuczki - zaczął nawoływać do linczowania Bobo. Spytacie - przecież nie minęła wówczas połowa dnia, może chciał to zrobić później? Otóż celowo z tego powodu zadałem mu pytanie: mafiacorner.boards.net/post/10803/threadNie odpowiedział, mimo że odpowiadał na pytania zadane w tym samym czasie - trochę wcześniej i trochę później. Przypominam, że wówczas miał 4 głosy na sobie, a DJ Bobo bodaj żadnego. Do tego nie ma w jego grze żadnego przekroju, nie ma analiz, które zawierałyby jakieś szersze odniesienia, tak jak robi to Sznudzian (słynny klucz Sznudziana) czy Durda (ostatnia analiza, której ciąg dalszy nastąpi). To znaczy jest to założenie, że kilku mafiozów odwlekało głos, i podał tych graczy, którzy zagłosowali późno przy G1. Dobra: tylko na jakiej podstawie ocenił, kiedy jest późno i w ogóle dlaczego według niego ma to większy sens niż rozpatrywanie mafii na podstawie tego, kto podejrzany głosował na Kandydata? To jest bardzo sztuczna analiza przekrojowa. Pisał też do mnie, że METODA MATEMATYCZNA nie ma sensu, posługując się przedziwną argumentacją. mafiacorner.boards.net/post/10821/threadI te dziwne, sztuczne konotacje z Kukuczką, który go wybielał, wspominając mimochodem, że może być w mafii. Zawsze w ostatnim akapicie, zawsze na końcu, zawsze w otoczeniu słów "ewentualnie", "albo". No po prostu nie wyobrażam sobie mafii bez Mariana. A linczowanie Kmicica w tym momencie nie ma najmniejszego sensu. Nie zauważyłem wówczas Twojego pytania. Gdy się przypomniałaś, to Ci odpowiedziałem. Ale mogę to zrobić jeszcze raz. Dzisiaj Bobo, jutro Kmicic (po tym, do czego się dziś przyznał) lub Leclerc lub Modric.
Dlaczego tak bronisz matematycznej metody? Masz jakieś dowody na jej skuteczność? Dla mnie jest to dobra metoda wyjściowa, ale nie do całościowego oparcia. Metoda ta nie uwzględnia kalkulujących mafiozów i jest bardzo sztywna.
Odpowiedziałeś już po analizie Durdy, która to przypieczętowała dzisiejszy lincz na Bobo. Metoda matematyczna zakłada kalkulację mafiozów. Kilku mafiozów wykalkulowało, że trzeba przenieść głosy na Kandydata. Jednym z nich był Kukuczka, ale nie ma szans, że tylko on przeniósł. Zostają Marian, Bobo, Kmicic, Durda i Shepard. Tu jest na 100% mafia i trzeba linczować kogoś z tego grona. Dzisiaj padnie na DJ Bobo. Na tym polega metoda matematyczna.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 13:59:17 GMT 1
W metodzie matematycznej chodzi o zmniejszanie ryzyka i zwiększanie prawdopodobieństwa.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 14:02:44 GMT 1
Możemy jeszcze mieć trzy błędne lincze, prawda? Ktoś tak chyba wyliczył i mu ufam. Jeśli w gronie Marian, Bobo, Kmicic, Durda i Shepard są tylko dwie mafie, w co wątpię, gramy dalej. Wtedy pojawia się det i wygrywamy.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 14:11:20 GMT 1
Przy czym ja na ten moment Durdę mam za niewinnego ofc, więc właściwie mamy czwórkę do zlinczowania.
|
|
|
Post by Shepard on May 15, 2020 14:22:54 GMT 1
Czekej czekej, chcesz mi powiedzieć, że uważasz że mafia w cztery osoby (3 + Kukuczka) postanowiła przejść na Kandydata? Ambitnie
Dziś oczywiście oczywisty mafiozo Kmicic.
|
|
|
Post by Piękny Marian on May 15, 2020 14:26:04 GMT 1
Nie zauważyłem wówczas Twojego pytania. Gdy się przypomniałaś, to Ci odpowiedziałem. Ale mogę to zrobić jeszcze raz. Dzisiaj Bobo, jutro Kmicic (po tym, do czego się dziś przyznał) lub Leclerc lub Modric.
Dlaczego tak bronisz matematycznej metody? Masz jakieś dowody na jej skuteczność? Dla mnie jest to dobra metoda wyjściowa, ale nie do całościowego oparcia. Metoda ta nie uwzględnia kalkulujących mafiozów i jest bardzo sztywna.
Odpowiedziałeś już po analizie Durdy, która to przypieczętowała dzisiejszy lincz na Bobo. Metoda matematyczna zakłada kalkulację mafiozów. Kilku mafiozów wykalkulowało, że trzeba przenieść głosy na Kandydata. Jednym z nich był Kukuczka, ale nie ma szans, że tylko on przeniósł. Zostają Marian, Bobo, Kmicic, Durda i Shepard. Tu jest na 100% mafia i trzeba linczować kogoś z tego grona. Dzisiaj padnie na DJ Bobo. Na tym polega metoda matematyczna. Metoda matematyczna, na której chcesz się oprzeć nie zakłada sytuacji, jaka była w mieście w okolicy głosowania. Bo np. taki głos Kmicica z Redzika na Kandydata był wrzucony na 2 minuty przed końcem, gdy stan głosów wynosił 9-6 dla Kandydata, nie może być tak samo traktowany jak mój głos, który był głosem nr 3 ani głosem Twoim, Shiffrin i Sheparda, które były oddawane wtedy, gdy wynik był na styku. Co Ty na to?
Co sądzisz o mojej uwadze odnośnie czasowym rozkładu głosów? Czy mafia trzymała więcej niż 3 głosy na sam koniec?
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2020 14:26:46 GMT 1
via mobile
Post by szostybekart on May 15, 2020 14:26:46 GMT 1
Na łeb upadliście z tym Kmicicem, Durda for the win, jest imponujący, DJ Bobo jest nieimponujący. Każdy głos na Mariana będzie przeze mnie z kolei traktowany jak zdrada stanu.
Jestem cast away jeszcze, przepraszam najmocniej, naprawdę próbuje się włączyć, ale praca mnie dojeżdża bardzo.
|
|
|
Post by Shepard on May 15, 2020 14:29:05 GMT 1
Na łeb upadliście z tym Kmicicem, Durda for the win, jest imponujący, DJ Bobo jest nieimponujący. Każdy głos na Mariana będzie przeze mnie z kolei traktowany jak zdrada stanu. Jestem cast away jeszcze, przepraszam najmocniej, naprawdę próbuje się włączyć, ale praca mnie dojeżdża bardzo. Co ci nie pasuje w Kmicicu?
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2020 14:41:10 GMT 1
via mobile
Post by szostybekart on May 15, 2020 14:41:10 GMT 1
Margines błędu, konotacja Marian-Bobo jest dla mnie oczywista, mam nadzieję, że dla Was też, nie wykluczam możliwości, ze obaj są winni, ale prawdopodobieństwo takiej sytuacji i zagrywki ze strony mafii oceniam na niskie, to musiałaby być Potężna Mafia.
Lincz Kmicica w tym momencie ma tyle sensu, co lincz Modricia, może być złotym strzałem na przemykający plankton, ale nie wyjaśni tyle co wahania Bobo-Marian.
Nie wiem, może są punkty zbieżne - Bobo też do momentu rozpoczęcia flejmu z żelaznym dla mnie Marianem był kimś kogo zupełnie nie zauważyłem w nadawaniu tonu (tak jak Kmicica na ten moment), ale ja przywołuje tutaj argument który już został przez kogoś przytoczony - mafia nie jest słaba w tej rozgrywce, tok ordynaryjny to według mnie szukanie detektywa lub odstrzeliwanie postaci wiodących, a oni biją w ludzi, którzy nie budzą na dany moment wątpliwości, a ich śmierć nie dostarcza miastu żadnych danych, to bardzo mądre, bo kłótnie istniejące od początku dalej się ciągną (zobaczcie proszę poszczególne listy Osieckiej, Pikachu, Konsultanta, tu są naprawdę stałe animozje i stale obozy, z niewielkim adjustmentami do przebiegu rozgrywki).
Divide et impera w najlepszej okazałości, przypominam że na ten moment stan to bodajże 11-4, uważam, że jesteśmy na etapie kiedy powinniśmy robić to czego nie robi za nas mafia - oddzielać ziarna od plew, próbować konfrontować największe konflikty w linczach, żeby móc zero-jedynkowo dokonać późniejszego podziału na podstawie dotychczasowych danych.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 15, 2020 14:42:18 GMT 1
bo jeśli Marian niewinny, tyś niewinny to Osiecka 100% winna, czaisz? czy lepiej poczekać aż pani matematyk ci to opisze wzorem? xD Nie rozumiem Konsultant tego komentarza: przecież Ty od wczoraj smarujesz że Osiecka winna. Czy to było twoje legendarne sprawdzanie reakcji? Czy w tym poście cieszysz się z pól-wniosku Durdy, że on i dojdzie do Osieckiej-winnej i wyjdzie na twoje?
[W ogóle tknęla mi głupia mysl w głowie: bo z love traingle Durba-Marian-Bobo zaraz się (po linczu i mordzie) zrobi konflikt personalny Osiecka vs Marian, i wszystko na to zapowiada. Dobrze, że tuatj już hehe detektyw hehe będzie mógł weryfikować.]
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 14:51:37 GMT 1
Odpowiedziałeś już po analizie Durdy, która to przypieczętowała dzisiejszy lincz na Bobo. Metoda matematyczna zakłada kalkulację mafiozów. Kilku mafiozów wykalkulowało, że trzeba przenieść głosy na Kandydata. Jednym z nich był Kukuczka, ale nie ma szans, że tylko on przeniósł. Zostają Marian, Bobo, Kmicic, Durda i Shepard. Tu jest na 100% mafia i trzeba linczować kogoś z tego grona. Dzisiaj padnie na DJ Bobo. Na tym polega metoda matematyczna. Metoda matematyczna, na której chcesz się oprzeć nie zakłada sytuacji, jaka była w mieście w okolicy głosowania. Bo np. taki głos Kmicica z Redzika na Kandydata był wrzucony na 2 minuty przed końcem, gdy stan głosów wynosił 9-6 dla Kandydata, nie może być tak samo traktowany jak mój głos, który był głosem nr 3 ani głosem Twoim, Shiffrin i Sheparda, które były oddawane wtedy, gdy wynik był na styku. Co Ty na to?
Co sądzisz o mojej uwadze odnośnie czasowym rozkładu głosów? Czy mafia trzymała więcej niż 3 głosy na sam koniec?
Ale tu chodzi tylko o zawężenie grona podejrzanych. Należy zawęzić je do pięciu osób, a w zasadzie czterech. Następnie należy wziąć pod uwagę inne czyniki i zdecydować, kogo z tej czwórki zlinczować najpierw. Durda wziął pod uwagę inne czynniki i zdecydował, że leci Bobo. Potem może polecisz Ty, może Shepard. A przy okazji kolejnych głosowań zaczną pojawiać się kolejne dane i to pomoże opracować nam bardziej zaawansowaną metodę matematyczną. Metoda czasowa jest znacznie bardziej ryzykowna niż metoda matematyczna.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 15, 2020 14:55:07 GMT 1
Btw. patrze w swoje notatki i mam to: Będzie sie trzeba dokopać w jakich warunkach Bobo usprawiedliwił (jak juz wiemy) niewinną Michaele. Konsultant, A Ty czemu ja tak 100% usprawiedliwiles? Tozsamosc czy cos wiecej?
|
|
|
Post by Edward Durda on May 15, 2020 14:58:56 GMT 1
Panowie i Panie dzisiaj DJ Bobo. Całkiem możliwe, że Kmicic jest w mafii, ale nie jest to tak pewne jak wina Boba.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 15:01:25 GMT 1
Margines błędu, konotacja Marian-Bobo jest dla mnie oczywista, mam nadzieję, że dla Was też, nie wykluczam możliwości, ze obaj są winni, ale prawdopodobieństwo takiej sytuacji i zagrywki ze strony mafii oceniam na niskie, to musiałaby być Potężna Mafia. Lincz Kmicica w tym momencie ma tyle sensu, co lincz Modricia, może być złotym strzałem na przemykający plankton, ale nie wyjaśni tyle co wahania Bobo-Marian. Nie wiem, może są punkty zbieżne - Bobo też do momentu rozpoczęcia flejmu z żelaznym dla mnie Marianem był kimś kogo zupełnie nie zauważyłem w nadawaniu tonu (tak jak Kmicica na ten moment), ale ja przywołuje tutaj argument który już został przez kogoś przytoczony - mafia nie jest słaba w tej rozgrywce, tok ordynaryjny to według mnie szukanie detektywa lub odstrzeliwanie postaci wiodących, a oni biją w ludzi, którzy nie budzą na dany moment wątpliwości, a ich śmierć nie dostarcza miastu żadnych danych, to bardzo mądre, bo kłótnie istniejące od początku dalej się ciągną (zobaczcie proszę poszczególne listy Osieckiej, Pikachu, Konsultanta, tu są naprawdę stałe animozje i stale obozy, z niewielkim adjustmentami do przebiegu rozgrywki). Divide et impera w najlepszej okazałości, przypominam że na ten moment stan to bodajże 11-4, uważam, że jesteśmy na etapie kiedy powinniśmy robić to czego nie robi za nas mafia - oddzielać ziarna od plew, próbować konfrontować największe konflikty w linczach, żeby móc zero-jedynkowo dokonać późniejszego podziału na podstawie dotychczasowych danych. Tak, to samo robiłem w mafii. Jeśli szpieg nie trafił, zależało mi na tym, by w mieście były konflikty miastowych, więc chciałem mordować tych, którzy nie dadzą żadnych powiązań. W pewnym momencie nawet posądzałem Kandydata o celowe prowokowanie takich konfliktów oraz celowe ich nakreślanie, dlatego wydawał mi się mafią.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 15, 2020 15:02:40 GMT 1
Dzisiajsza (przed chwla) lista Akwarelisty: versus Lista Osieckiej z post-linczu na Prezydencie Bobo - podwójnie, kazus Durdy = mafia? Marian - podwojnie, kazus Osieckiej (I Konsultanta) = mafia? - Według Pikaczu (I tez Konsultanta) Marian wyklucza się tylko z Osiecka.
Kmicic - podwójnie, mafia glonowata, raczej małe wątpliwości Według Pikaczu Kmicic niejako się wyklucza (albo dodaje) z LeclerciemShepard - podejrzany Szmudzian - na obecna chwile niewinny Kukuczka - pojedynczo ale wiadomie Mikraela - pojedynczo ale wiadmie Wnioski:Mafiozów mamy pięciu 1. Kukuczka 2. Bobo 3. Marian / Osiecka 4. Kmicic / Leclerc 5. Shepard (albo drugi glon powyzszy) lub joker
Konsultant, co powiesz? To jest moja lista na obecna chwile Popierdolilem coś?
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 15, 2020 15:03:42 GMT 1
Aha, i nie napisałem najważniejszego. Konflikty Marian/osiecka Leclerc/Kmicic + Shepard = DETEKTYW ŁATWE SPRAWDZANKO. Tym łatwiejsze, że miasto już wie, że Shepard został sprawdzony.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 15:04:08 GMT 1
Uważam, że w dalszej przyszłości będzie trzeba wziąć się za grillowanie Konsultanta. Na razie koniecznie trzeba trzymać go na drugim planie - w kolejce do linczu.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 15:06:49 GMT 1
Czerwony Marlow zazieleni Konsultanta i Sznudziana, ale co w wy na to, by doprowadzić do remisu między nim i Kukuczka? Bo jakoś nie wyobrażam sobie, by mieli oni uniknąć linczu w bardzo bliskiej przyszłości. Zgadzam się, Kukuczka to super wygodny typ dla mafiozy. Jakbym był w mafii, to na pewno bym na niego głosował i niczym się nie martwił. Jeśli Kukuczka jest w mafii, to nie obrazi się na ataki od swoich, bo zasłużył. Jeśli nie jest w mafii, to tym bardziej mafioza musi na niego głosować. Jerzy Kukuczka [6] – Doktor Redzik, Konsultant Play, Austriacki Akwarelista, Charles Leclerc, spoderman, szostybekart Czyli Lecrelc lub spoderman. Ale poza tym głosem nic o ich ewentualnej mafijnosci nie mozna teraz powiedzieć, ale to głównie dlatego, że prawie się nie odzywają. Chociaz Leclerc ma potężny rigcz. Łooo, tak sobie analizuję posty z rozgrywki i już 13 maja o godzinie 10:19 i 30 sekund napisałem, że wśród głosujących na Kukuczkę musi być mafioza i wskazałem na Leclerca lub Spodermana. Spoderman wyleciał. Czyli został Leclerc, którego kandydaturę promuje jedynie Durda obok mnie. CZEMU TAK MAŁO OSÓB? Czyżby dlatego, że mafiozi go bronią, bo ma ROLĘ!? Leclerc się nie wkopał na starcie. W ogóle się nie wkopał niczym dotąd, bardziej go te głosowanie wkopuje niż jakaś całościowa gra. Kukuczka się wkopał. W mafii są dwie role, więc możliwe, że Leclerc dostał jedną, ponieważ ma POTĘŻNY RIGCZ, jest bardzo mądry, więc jest olbrzymia szansa, że dostał rolę. A skoro dostał rolę, to trzeba go bronić! Jak? Otóż tak:
PIKACZU w bardzo naturalnym i szczerym tonie mówi, że należy zlinczować Spodermana, którego brak winy mocno nakręci winę Leclerca według głosowania, bo przy szóstce na Kukuczce będzie pięciu niewinnych i jeden Leclerc. Ogółem pomysł Pikaczu uważam za słaby, ale kluczem jest to, w jaki sposób różni zawodnicy tę słabość tłumaczą No to cyk: SHEPPARD IDZIE NA RATUNEK - mafiacorner.boards.net/post/9890/thread - i wmawia wszystkim, że Pikaczu odwodzi od linczu na Kukuczce, a każdy wie, że nie o to chodzi, bo żaden mafioza nie miałby interesu w ratowaniu Kukuczki, który był spalony i bez roli! Szyfrant tylko się odniósł, że to słaby pomysł, ale generalnie zajmował się innymi tematami, co na duży plus dla niego. Shiffrin też skrytykowała ten pomysł, naturalnie. Później ja i Szóstybękart wbiliśmy się w pełnym rigczu postami.
Później Bobo dalej toczy temat linczu Spodermana, że to bez sensu, mimo że już całe miasto się wypowiedziało, że to bez sensu.
Właśnie sporo takich małych detali przemawia za winą Bobo. Podobnie śmierdzi Sheppard wmawiający miastu, że Pikaczu chce odciągnąć miasto od linczu na Kukuczce. To jest łamanie logiki. Nie sądzę, by naprawdę Sheppard mógł pomyśleć, że Pikaczu chce odciągać miasto od linczu na Kukuczce.
Wczoraj w okolicach mordu razem z Durdą chcieliśmy wdrożyć plan rozwiązania kwestii Leclercowskiej. Już odpalaliśmy piecyki w chwilowo nieczynnym obozie na południu kraju, a tu wpierdala się Sheppard z obroną Leclerca - mafiacorner.boards.net/post/10529/thread - że średnio widzi mafijność Leclerca ze względu na jeden post zaraz po linczu. Przez całą rozgrywkę o Leclercu napisał tylko raz, że nie jest liderem w sklepie i wymieniając winnych napisał "jakiś Leclerc" - mafiacorner.boards.net/post/10039/thread
DJ Bobo o kwestii winy/czystości Leclerca wspomniał tylko raz, wczoraj po 20: Modrić + ktoś z dwójki Kmicic, Leclerc.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 15:08:57 GMT 1
AK warelisto, jak to tylko Durda z Tobą? Ja też np. uważam Leclerca za bardzo podejrzanego.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 15:12:19 GMT 1
Ale bardzo dobry post AK warelisto. Wszystko powoli układa się w jedną całość.
|
|