|
Post by Edward Durda on May 15, 2020 15:13:02 GMT 1
Ej Akwa zacytowałeś znakomitego posta, zaraz napiszę dlaczego xD
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 15:13:15 GMT 1
Możemy jeszcze mieć trzy błędne lincze, prawda? Ktoś tak chyba wyliczył i mu ufam. Jeśli w gronie Marian, Bobo, Kmicic, Durda i Shepard są tylko dwie mafie, w co wątpię, gramy dalej. Wtedy pojawia się det i wygrywamy. Tak, pod warunkiem, że żaden miastowy nie odpadnie za nieaktywność. Zgrożenie odpadnięciem z powodu nieaktywności wyczuwam u Modricia, Kmicica i Leclerca.
|
|
|
Post by Shepard on May 15, 2020 15:16:16 GMT 1
No i dalej mi się wydaje, że mafiozo nie wchodziłby po linczu, rzucał sfochowanym tekstem, że "on nie powie, bo gra na hamulcu" i wychodził ¯\_(ツ)_/¯
|
|
|
Post by Shepard on May 15, 2020 15:17:29 GMT 1
Przecież Kmicic powiedzial, ze nie odpadnie za nieaktywność, odbębnił regulaminowe posty i polazł. A jeśli masz Leclerca za mafiozo, to też się nie powinieneś tego obawiać.
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2020 15:20:20 GMT 1
via mobile
Post by szostybekart on May 15, 2020 15:20:20 GMT 1
Leclerc jest półkę wyżej (mniej glonowaty) niż Kmicic i Modrić, ale mam wrażenie, że to jest kejs Redzika - weekend przychodzi, chciałbym mu dać chwilę na rozruch.
Może to błąd mojej percepcji, ale ta trójka (i do pewnego czasu Zielonka) jest dla mnie odłożona w głowie automatycznie na później, no bo tak:
Kukuczka - beznadziejny typ, wyszedł jako drugi Konsultant, ale później w ogóle się nie oczyścił, nawet tą dziką agresją;
Bobo? - zero meritum, zapamiętany przeze mnie głównie ze ślizgowatości i konfliktu z typem, którego z kolei na podstawie własnych obserwacji bardzo szybko wrzuciłem do kotła 'ufać, ale kontrolować';
I dalej: Modrić, Kmicić (glony bez wartości, które robią absolutne minimum)
I dalej: Leclerc - gra jak Redzik na początku, tylko nie tak agresywnie i nie robi sobie flejmu ze wszystkimi, widać że wbija do gry mniej więcej po pracy i zanim przebije się przez potok, to mamy już podjęte decyzje, więc próbuje jakoś wpłynąć, ale to ani trafne, ani wartościowe
Wykorzystując mój argument, że mafia jest solidna - jak oceniacie szanse, że w powyższym gronie jest więcej niż trzech mafiozów?
Według mnie to jest horrendalnie mało prawdopodobne, nie wykluczam pojedynczej winy Modricia, Leclerca i Kmicica, ale nie brałbym ich zbiorczo plus uważam że to nie jest priorytet - nie mącą, nie nadają tonu, nie wpływają realnie na przebieg rozgrywki (głosy Modricia nic nie robią, zupełnie bez patternu, Kmicic się mocno podczepia, Leclerc bił konsekwentnie w Kukuczkę).
Uważam, że to co jest dla nas priorytetem, to po dzisiejszym linczu niestety pójście va banque i celowanie w kogoś mądrego jutro.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 15:20:51 GMT 1
|
|
|
Post by Edward Durda on May 15, 2020 15:23:59 GMT 1
Mafia po kolei odjebała: - najlepszego gracza w grze - gracza, który uniewinnił się tym, że się wjebał na starym koncie na forum - gracza, który jako mafiozo nie potrafi pół miastowego zdania sklecić, więc wszyscy /czy też prawie wszyscy/ widzieli w nim niewinnego
Nie wiem gdzie Ty w tym widzisz jakąś mega solidność, może poza tym, że tego najważniejszego rozkminili po kilku postach, ale ma on dość charakterystyczny styl.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 15, 2020 15:25:42 GMT 1
Jutro przymuszone odsłanianie się po tożsamościach czy akceptacja jak ktoś nie będzie chciał? Jakie macie opinie? (mam nadzieje, ze teraz jest na tyle nieistotny moment, ze moge o takie plany zapytać?)
|
|
|
Post by Shepard on May 15, 2020 15:27:37 GMT 1
Leclerc jest półkę wyżej (mniej glonowaty) niż Kmicic i Modrić, ale mam wrażenie, że to jest kejs Redzika - weekend przychodzi, chciałbym mu dać chwilę na rozruch. Może to błąd mojej percepcji, ale ta trójka (i do pewnego czasu Zielonka) jest dla mnie odłożona w głowie automatycznie na później, no bo tak: Kukuczka - beznadziejny typ, wyszedł jako drugi Konsultant, ale później w ogóle się nie oczyścił, nawet tą dziką agresją; Bobo? - zero meritum, zapamiętany przeze mnie głównie ze ślizgowatości i konfliktu z typem, którego z kolei na podstawie własnych obserwacji bardzo szybko wrzuciłem do kotła 'ufać, ale kontrolować'; I dalej: Modrić, Kmicić (glony bez wartości, które robią absolutne minimum) I dalej: Leclerc - gra jak Redzik na początku, tylko nie tak agresywnie i nie robi sobie flejmu ze wszystkimi, widać że wbija do gry mniej więcej po pracy i zanim przebije się przez potok, to mamy już podjęte decyzje, więc próbuje jakoś wpłynąć, ale to ani trafne, ani wartościowe Wykorzystując mój argument, że mafia jest solidna - jak oceniacie szanse, że w powyższym gronie jest więcej niż trzech mafiozów? Według mnie to jest horrendalnie mało prawdopodobne, nie wykluczam pojedynczej winy Modricia, Leclerca i Kmicica, ale nie brałbym ich zbiorczo plus uważam że to nie jest priorytet - nie mącą, nie nadają tonu, nie wpływają realnie na przebieg rozgrywki (głosy Modricia nic nie robią, zupełnie bez patternu, Kmicic się mocno podczepia, Leclerc bił konsekwentnie w Kukuczkę). Uważam, że to co jest dla nas priorytetem, to po dzisiejszym linczu niestety pójście va banque i celowanie w kogoś mądrego jutro. Dla mnie Kmicić po dzisiejszym wejściu zdecydowanie mafijny, przylazł, ponarzekał na posty, napisał że mafia może być w jednej dwójce (bodaj Sznudzian i Szyfrant), napisał, że dwóch innych jest niewinnych (Konsultant i ktoś tam), ponarzekał dalej i tak jak nagle przylazł, tak nagle spierdolił. Wolałbym odpierdolić i mieć spokój.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 15:27:40 GMT 1
Moim zdaniem Volv powinien zakazać pytań o ujawnienie tożsamosci. Reszta dozwolona.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 15:28:23 GMT 1
AK warelisto, jak to tylko Durda z Tobą? Ja też np. uważam Leclerca za bardzo podejrzanego. To prawda, ale sugerowałaś, żeby go nie linczować.
Świetny post, Agnieszka, otwierający oczy, zmieniam głos z Kmicica.
|
|
|
Post by Shepard on May 15, 2020 15:28:44 GMT 1
Jutro przymuszone odsłanianie się po tożsamościach czy akceptacja jak ktoś nie będzie chciał? Jakie macie opinie? (mam nadzieje, ze teraz jest na tyle nieistotny moment, ze moge o takie plany zapytać?) IMO jak ktoś nie chce, to nikt nie zmusza, ale nie ma co udawać, że nie będzie wielkiego odkrywania kart i że wszyscy nie będą ciekawi kto jest kim.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 15, 2020 15:29:30 GMT 1
AK warelisto, jak to tylko Durda z Tobą? Ja też np. uważam Leclerca za bardzo podejrzanego. To prawda, ale sugerowałaś, żeby go nie linczować.
Świetny post, Agnieszka, otwierający oczy, zmieniam głos z Kmicica.
Nie linczować go na razie.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 15:32:47 GMT 1
Uwaga, mam mafijną trójkę. Doktor Redzik, Mikaela i Shepard. Otwieramy szampany. Kazimierz Pawlak w poprzedniej edycji napisał, że jak Dutch winny to ktoś z trójki, którą wymienił z dupy też winny. Dodaje się?
Btw, jak padnie Bobo, to da chyba więcej powiązań niż Kmicic, bo był bardziej aktywny.
|
|
|
Post by Edward Durda on May 15, 2020 15:35:12 GMT 1
Ja nie wykluczam, że obaj są w mafii, tyle, że Bobo ma - przy tym składzie osobowym mafii - rolę dilera np. Poza tym Bobo JEST PEWNY. Przy Kmicicu jest margines na to, że możemy się mylić.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 15, 2020 15:35:21 GMT 1
Przecież masówka na Kmicicu to sprawdzanei reakcji :/ Pikaczu nie jest zadowolony żeście tak szybko temat zamknęli i odsłonili Osiecka dała jasne wnioseczki, ale można było ich mieć wiecej zwłaszcza jakby przyszedł Leclerc z głosem i taki Modric z głosem Ach Pika Pika Trzeba było potrzymać dłużej! No ale jeden wniosek z tego taki dobry żę nawet Shepard (po odsłonieciu Osieckiej tej marnej masówki) nadal chciał głosowac na Kmicicica Pikachu szcześliwy chociaz troszeczke!
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2020 15:38:55 GMT 1
via mobile
Post by szostybekart on May 15, 2020 15:38:55 GMT 1
Mafia po kolei odjebała: - najlepszego gracza w grze - gracza, który uniewinnił się tym, że się wjebał na starym koncie na forum - gracza, który jako mafiozo nie potrafi pół miastowego zdania sklecić, więc wszyscy /czy też prawie wszyscy/ widzieli w nim niewinnego Nie wiem gdzie Ty w tym widzisz jakąś mega solidność, może poza tym, że tego najważniejszego rozkminili po kilku postach, ale ma on dość charakterystyczny styl. Nawiązujesz za każdym razem do danych, których ja nie mogę posiadać, brandzlując się nad doświadczeniem z poprzednich edycji i oczekujesz czego? Z mojej perspektywy punktem wspólnym Shiffrin i Redzika jest ich mocna niewinność w danym momencie i najmniejsza sieć powiązań.
|
|
|
Rozgrywka
May 15, 2020 15:39:06 GMT 1
via mobile
Post by Austriacki Akwarelista on May 15, 2020 15:39:06 GMT 1
Ja nie wykluczam, że obaj są w mafii, tyle, że Bobo ma - przy tym składzie osobowym mafii - rolę dilera np. Poza tym Bobo JEST PEWNY. Przy Kmicicu jest margines na to, że możemy się mylić. To prawda. Bobo miał fajny wjazd i mógł otrzymać rolę. Podejrzewam, że Kmicic naprawdę nie ma czasu, więc nawet jeśli jest mafiozą, to z powodu zapowiadanej mniejszej aktywności roli nie podejmował.
|
|
|
Post by Edward Durda on May 15, 2020 15:41:08 GMT 1
Mafia po kolei odjebała: - najlepszego gracza w grze - gracza, który uniewinnił się tym, że się wjebał na starym koncie na forum - gracza, który jako mafiozo nie potrafi pół miastowego zdania sklecić, więc wszyscy /czy też prawie wszyscy/ widzieli w nim niewinnego Nie wiem gdzie Ty w tym widzisz jakąś mega solidność, może poza tym, że tego najważniejszego rozkminili po kilku postach, ale ma on dość charakterystyczny styl. Nawiązujesz za każdym razem do danych, których ja nie mogę posiadać, brandzlując się nad doświadczeniem z poprzednich edycji i oczekujesz czego? Z mojej perspektywy punktem wspólnym Shiffrin i Redzika jest ich mocna niewinność w danym momencie i najmniejsza sieć powiązań. No i ok, ja to rozumiem, po prostu zauważam, że w mafii wcale nie muszą siedzieć nie wiadomo jakie ogary, odpalają graczy najoczywistszych i tyle.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 15, 2020 15:44:35 GMT 1
a ty Durda jakbys mordował w konkretnie jakbyś był mafiozem? Z wiedzą jaką danego dnia miała mafia/miasto.
I kogo bys dzisiaj mordował, odpowiedz 1 nickiem ale nie twoim? (Wiem ze nie należy pomagać mafii, dlatego pozwalam Ci tutaj mnie okłamać.)
|
|