|
Post by Shepard on May 16, 2020 0:50:47 GMT 1
Dobra, prawilnie się odmeldowywuję, przed 12 na pewno mnie nie będzie, peace out
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 16, 2020 7:26:18 GMT 1
Bardzo możlwie jest, że wiele teraz analiz bedzie błednych, bo szukamy trzech graczy, a nie dwóch, gdyż jest duża szansa, ze Modric to mafia. Odpadający za nieaktywność? Słaba robotę dziś robisz Szyfrant, poczynając od pomysłu, że remis w sumie spoko: W sumie remis Mariana z kimś podejrzanym to teraz zajebisty pomysł xD sekundę później jednak samemu zaburzając status quo i oddając głos na Mariana który robił 6-5 no nie wiem, nienajlepszy dzień Ad.0 Dlaczego Ty mnie tak nie szanujesz? Przychodzisz po całym dniu nieobecności i jedyne co masz do powiedzenia na początku powrotu to niepotrzebny przytyk w moją stronę. Zaraz wyjaśnię dlaczego. Ad. 1. Z mojej perspektywy jest to możliwe, że Modric to mafia (zdarzała się się mafia padająca za aktywność) I coś co powiedziałem o analizach nie ma dużego wpływu na grę, to tylko prosta uwaga. Ad. 2. W sumie nawet nie pamiętam, że takie coś napisałem xD Ale nawet jeżeli, to pisanie, że zaburzyłem status quo jest passe, bo i tak glosujac utrzymując remis robisz x równe y lub x badz y większe od siebie o 1.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 16, 2020 7:29:12 GMT 1
Mnie mocno zastanawia Kmicic dający w G2 w mariana gdy inni walą albo w Marlowe albo Kukuczke (Ja tam uważam, że Kmicic to najpewniejsza mafia) Czy teraz jest sens robic remis majac pewnego Bobo, czy to jeden chuj? Żadnych remisów, remisy to oddawanie władzy mafii, nie ma sensu tego robić. Jedyny plus jest taki, że jak remis pomiędzy dwoma mafiozami, to masz pewność, ale to za mało.
A Kmicic w G2 zagłosował na Kukuczkę.
Chodzi mi o glos przed zmianą.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 16, 2020 7:45:35 GMT 1
Analizowałem sobie wczoraj wieczorem lincz G1 i G2
3 rzeczy
1. Jeżeli wiemy, że Bobo i Kukuczka razem w mafii, to szukając mafii powinniśmy znaleźć wśród tych, ktorzy zmienili/oddali glos pomiędzy Nimi, ponieważ to ktoś z nich przyklepał śmierć kandydata nad kukuczką.
2.Bardzo ucieszył mnie wczorajszy atak Akwarelisty na Konsultanta. Nie wykluczam nigdy żadnych możliwości, a raczej staram się szukać mafii, po grupach/parach i w tym wypadku, chociaż bardzo mała to istniała szansa, ze Konsultant i Akwarelista są razem w mafii i obaj mają takie samo przejście w glosowaniach najpierw w G1 w Kukuczkę, a potem w G2 w Marlowa. Gdzie jest to zachowanie moim zdaniem podejrzane, bo najpierw walisz w mafię, a potem walisz w miastowego? Gdyby byli razem w mafii, to dociągnęliby wygraną bez zwracania się przeciwko sobie. Takze wykluczonko
3.Jeżeli mafia chciała remisu lub ratować Kukuczkę, to zmiana przed samym końcem Osieckiej z Phila na Kukuczkę stawia ją w bardzo dobrym świetle i w bardzo złym świetle Snudziana, który oddał głos na Marlowa. Można powiedzieć że były naciski ze strony miasta, aby doprowadzić do remisu i jakoś to mu wybaczyć, ale to jest albo zachowanie neutralne albo na minus. Także dla mnie Snudzian z zółtego przechodzi w pomarańczowego.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 16, 2020 7:50:53 GMT 1
Dzisiaj będzie mnie w grze mniej, a przynajmniej mam taki zamiar Ale pewnie się skończy tak jak ostatnio w środę xD
|
|
|
Rozgrywka
May 16, 2020 8:19:46 GMT 1
via mobile
Post by Kmicic on May 16, 2020 8:19:46 GMT 1
Bobo, shepard, Leclerc, zielonka - cała mafia.
|
|
Sznudzian
MVP
To ja tu zadaję pytania i przenoszę ciężary
|
Rozgrywka
May 16, 2020 8:34:49 GMT 1
via mobile
Post by Sznudzian on May 16, 2020 8:34:49 GMT 1
Szyfrant a tych swoich mapek już nie kontynuowales?
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 16, 2020 8:50:35 GMT 1
Szyfrant a tych swoich mapek już nie kontynuowales? Kontynuuję cały czas, ale wątpię czy doczytacie się, bo jest tego za duzo
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 16, 2020 8:52:45 GMT 1
Najlepiej by bylo jakbym Was po krótce nauczyl i wyjasnil z korzystania z tego programu, bo to jest chuj intuicyjne i latwe, a moze byc bardzo przydatne
|
|
|
Rozgrywka
May 16, 2020 8:54:18 GMT 1
via mobile
Post by Kmicic on May 16, 2020 8:54:18 GMT 1
Bobo, shepard, Leclerc, zielonka - cała mafia. Następnym razem pokoloruje na czerwono bo inaczej zodyn nie zwróci uwagi. Teraz linczujemy bobo a do wieczora sheparda, który jest 123% mafią. Jak do wieczora przetrzezwieje to wrzucę dokładny powód czemu właśnie on. Podejrzewam że zaraz wleci wyzywając mnie od glonów ale to powoli zaczyna przypominać jego MO.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 16, 2020 8:55:54 GMT 1
Bobo, shepard, Leclerc, zielonka - cała mafia. Następnym razem pokoloruje na czerwono bo inaczej zodyn nie zwróci uwagi. Teraz linczujemy bobo a do wieczora sheparda, który jest 123% mafią. Jak do wieczora przetrzezwieje to wrzucę dokładny powód czemu właśnie on. Podejrzewam że zaraz wleci wyzywając mnie od glonów ale to powoli zaczyna przypominać jego MO. MO?
|
|
|
Rozgrywka
May 16, 2020 8:59:14 GMT 1
via mobile
Post by Kmicic on May 16, 2020 8:59:14 GMT 1
Następnym razem pokoloruje na czerwono bo inaczej zodyn nie zwróci uwagi. Teraz linczujemy bobo a do wieczora sheparda, który jest 123% mafią. Jak do wieczora przetrzezwieje to wrzucę dokładny powód czemu właśnie on. Podejrzewam że zaraz wleci wyzywając mnie od glonów ale to powoli zaczyna przypominać jego MO. MO? Modus operandi. Ale czekaj na swoją kolej, ja najpierw chce zobaczyć co napisze shepard. Ale nawet bez analizy za wczorajsze głosowanie powinien lecieć. Mamy remis między pseudo detem a niewinnym a on nie potrafi wysłać porządnego głosu tylko leci bez sensu we mnie. Zresztą to nie pierwszy raz kiedy zjebał jako mafia głosowanie.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 16, 2020 9:04:40 GMT 1
Bobo, shepard, Leclerc, zielonka - cała mafia. Dopuszczasz możliwosć że Snudzian jest w mafii zamiast mnie? Czy już zaklepałeś, że to ja, a nie on?
|
|
|
Rozgrywka
May 16, 2020 9:08:37 GMT 1
via mobile
Post by Kmicic on May 16, 2020 9:08:37 GMT 1
Bobo, shepard, Leclerc, zielonka - cała mafia. Dopuszczasz możliwosć że Snudzian jest w mafii zamiast mnie? Czy już zaklepałeś, że to ja, a nie on? czemu pytasz?
|
|
|
Rozgrywka
May 16, 2020 9:26:13 GMT 1
via mobile
Post by Agnieszka Osiecka on May 16, 2020 9:26:13 GMT 1
Coraz bardziej prawdopodobne wydaje mi się, że w gronie tych, którzy przypieczętowali swoim wpisem lincz na Kandydacie nie ma ani jednego winnego. Statystyczny niewinny, Marian niewinny, Durda raczej niewinny, ja niewinny. Pamięta ktoś, kto tak mimochodem wspominał poza mną i Durdą, że tu na pewno jest mafia?
|
|
|
Post by Edward Durda on May 16, 2020 9:28:01 GMT 1
Osiecka, ale chyba nie jest wielką tajemnicą, że z tego grona Shepard jest winny
|
|
|
Rozgrywka
May 16, 2020 9:31:39 GMT 1
via mobile
Post by Kmicic on May 16, 2020 9:31:39 GMT 1
Coraz bardziej prawdopodobne wydaje mi się, że w gronie tych, którzy przypieczętowali swoim wpisem lincz na Kandydacie nie ma ani jednego winnego. Statystyczny niewinny, Marian niewinny, Durda raczej niewinny, ja niewinny. Pamięta ktoś, kto tak mimochodem wspominał poza mną i Durdą, że tu na pewno jest mafia? kukuczka i shepard. Mało?
|
|
|
Post by Edward Durda on May 16, 2020 9:33:27 GMT 1
Tu mamy do czynienia z bardzo ciekawym wpisem Leclerca przed G1 No według mnie się bronisz - tak jak piszesz. Ale nie bronisz się szukając mafiozów tylko chcąc wepchnąć kogokolwiek przed siebie byle tylko przeżyć dzisiejszy lincz. Odkąd wróciłeś pisałeś o głosowaniu na Osiecką, Marlowa, Redziku i Akwareliście (w niecałą godzinę xD). Na Redzika chciałeś głosować mimo że nie miałeś go za mafię co z punktu widzenia miastowego powinno być bez sensu. Ciekawym z dwóch powodów - po pierwsze zasadniczo Leclerc ma rację, ale zobaczcie on nie chce do tej racji przekonywać innych graczy, on po prostu to wypomina Kukuczce, tak jakby chciał mieć dobry pretekst do tego, by na niego głosować. Po drugie dlatego, że podświadomie przyznaje, że Osiecka, Marlowe, Redzik i Akwarelista są niewinni, a jego mafijny kolega szukał po prostu odpowiedniego punktu zaczepienia. Ten post nie podoba mi się, ponieważ ja będąc w mafii z Kukuczką przed G1 napisałbym pewnie coś bardzo podobnego.
|
|
|
Post by Edward Durda on May 16, 2020 9:42:18 GMT 1
Poza tym Leclerc o rozgrywce wie BARDZO DUŻO - potrafił sobie doskonale wyobrazić perspektywę mafii No tylko po co miałbym ryzykować nawoływaniem w niewinnego Jaruzela, kiedy spokojnie mógł polecieć niewinny Redzik... W tamtym momencie Jaruzel był na szybko wciśniętą kandydaturą, na którą zbierali się chętni, w dodatku nie bronił się, bo go pewnie nie było w tym czasie. Redzik miał wątpliwą pozycję, mafia pewnie liczyła, że i tak padnie w linczu w kolejnych dniach. Mając pod uwagę to, że potencjalnie piszący Jaruzel w drugim dniu mógł się zazielenić wcale nie dziwiłoby mnie naciskanie mafii na zlinczowanie w pierwszej kolejności Jaruzela. Z perspektywy czasu oczywiście wygląda to inaczej, bo to Redzik zaczął się bronić, ale piszę jak to mogło wyglądać z perspektywy mafii w dzień pierwszego głosowania. Samym celem mogło być nie tylko ratowanie Kukuczki, ale też wciśniecie nieaktywnego Kandydata na szczyt kolejki. choć moim zdaniem celowo tutaj namieszał, bo zachowanie DJ Bobo pokazywało, że mafii wcale jakoś przesadnie nie zależało na wciśnięciu Kandydata, dopiero po czasie - gdy okazało się, że głosy rozłożyły się niekorzystnie dla mafii, tenże Bobo zmienił na Kandydata. Z drugiej strony ten sam pytany o podejrzanych LeClerc potrafi wysmażyć tylko coś takiego: Durda, Kmicic - mafia do odjebania Akwarelista, Sznudzian, konsultant - niewinni Osiecka, Pikaczu - sam nie wiem, jestem za cienki na ocenę DJ Bobo, Piękny Marian - jeden mafia, obaj zapatrzeni we wroga jak w obrazek jakby nie widzieli innych celów (warto pamiętać o podobnej parze z poprzedniej edycji, gdzie okazało się, że obaj gracze są niewinni, para Bobo-Marian wygląda inaczej), zwłaszcza Bobo, którego powinniśmy odjebać w pierwszej kolejności z tej pary szostybekart - wydaje mi się, że jest to ktoś nowy, z innej ekipy grającej, przyzwyczajony do innych standardów argumentacji czy zachowań jako miasto/mafia, ale jestem kiepski w tożsamościach, więc może się mylę. Trudno mi oceniać. Charles Leclerc - przyszły mistrz świata Przyznajcie, że te dwa posty nie są ze sobą zbyt kompatybilne. Poza tym nie wiem czy celowo czy nie kompletnie w swojej "analizie" omija Sheparda.
|
|
|
Post by Edward Durda on May 16, 2020 9:45:14 GMT 1
Ważna jest też jedna rzecz, poza niewinnym Pikachu i mną w dużo wcześniej fazie, nikt w końcówce nie porzucił głosu z Kukuczki. Dlaczego? Przecież koniec końców jeśli tam stali tylko miastowi, to powinno być więcej takich, którzy zaryzykują zmianę głosu, bo przecież nie mogą mieć pełnego przekonania do winy Kukuczki.
Nie wiem, czy siedziało ich tam dwóch, raczej jeden. Ale wiem, że ta osoba nie mogła zmienić głosu. Stąd popłoch w poczynaniach Bobo, który namawiał do jednego kandydata opcji niekukuczkowej.
|
|