|
Post by Kmicic on May 16, 2020 11:20:55 GMT 1
leclerc sprawdzony, ja dzisiaj ogarnę sheparda Tak jak napisałem, kluczowe było głosowanie numer 2 w którym odpaść miał Kukuczka albo Marlowe: Pytanie do was - jako mafia przy głosowaniu na styku zostawilibyście sobie możliwość zaważenia na głosowaniu czy olalibyście sprawę? Biorąc pod uwagę, że nagłe zmiany głosu zostaną zauważone pewnie trzymalibyście głos do końca (ja bym tak zrobił). Tutaj mamy dwie osoby, które tak robią - Shepard i Sznudzian. Na tą godzinę zapowiada się, że poleci niewinny Marlowe, zajebiście dla mafii - nic nie trzeba zmieniać, aż dwa głosy przewagi. Co robię jako mafia? Wyjebongo, sprawa jest prosta, miasto dąży do remisu (chuj wie czemu) mogę zagłosować na kolegę, będę miał portfolio. 4 MINUTY po ogłoszeniu stanu rzeczy, Shepard na luziku głosuje w Kukuczkę. Odbębnione, nawet jak Sznudzian zagłosuje to i tak będzie remis. Tutaj zaczynają się komplikacje bo Osiecka, wiadomo kobieta, zmienną jest i nagle nie chce remisu, oddaje głos w Kukuczkę. Mafia ma problem, nagła zmiana głosu i Kukuczka leci - z eleganckiego remisu robi się lincz na mafiozie przyklepany przez kolegę. Przecież żodyn mafiosa nie zmieni teraz głosu bo się wkopie. Godzina 20:51 - głos Sznudziana i błąd Kukuczki. Mafia wiedząc, że pewnie poleci Kukuczka - Jurek stwierdza, że jebać to, można jeszcze wprowadzić element chaosu głosując w Konsultanta. Pamiętajmy, że Kukuczka trzymał się życia jak mógł, podpinał się pod lincze, wpierdalał się w konkurentów, byleby przeżyć. Gdyby miał wiedzę, że Sznudzian jako kolega z mafii zagłosuje na jego oponenta to zmieniałby głos tracąc remis? Wątpię. tym bardziej, że głosy posłali w tej samej minucie. Nie wierzę w taką koordynację mafii. Efekt wiadomy, kukuczka widzi szansę na remis i wraca do planu oryginalnego. Głos na oponenta, remis do którego dążyło miasto/mafia i wygrany dzień.
Ładnie to pokrywa się z linczem na Marianie wjebanym przez pseudodeta: Piękny Marian - niewinny, bezrolny
Piękny Marian [6] – DJ Bobo, Charles Leclerc, Konsultant Play, Austriacki Akwarelista, Pikachu, Szyfrant Stefan Zielonka DJ Bobo [6] – szostybekart, Agnieszka Osiecka, Kmicic, Edward Durda, Piękny Marian, Sznudzian Kmicic [1] – Shepard Pokemon dobrze mówił, że w normalnej grze trzeba zostawić pseudodetektywa na potem - problem polega na tym, że aktualne zasady zmieniają ten sposób gry. Nie ma testamentów, więc det przyznając się do roli i tak leci w tym samym dniu zamordowany przez mafię. Najzabawniejsze w tej roli jest to, że jeśli zawodnik nie wyrobił sobie pozycji w mieście przyznając się do roli jednocześnie musi liczyć się z tym, że miasto powie - sprawdzam. Chaotyczne przyznanie się do tej roli przed linczem na sobie przy tych zasadach śmierdzi. Detektyw powinien czytać grę i wyjść z rolą w odpowiednim momencie widząc, że jego sprawdzenia zmienią matematykę miasta.
Kto zagłosował na Mariana? Stawiam diamenty przeciw orzechom, że prawie cała mafia. Margines błędu, jeden ukryty w Dj Bobo. I dlatego ten głos na mnie Sheparda, gracza z JAJAMI jak ktoś go tu określił - cuchnie. Bezpieczny głos od takiego gracza? Nie wierzę w to. Nie bez powodu.
|
|
Sznudzian
MVP
To ja tu zadaję pytania i przenoszę ciężary
|
Post by Sznudzian on May 16, 2020 11:21:27 GMT 1
jeszcze trzeba spróbować wyłuskać dokłdane sprawdzenia akwarelisty
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 16, 2020 11:22:01 GMT 1
Przyjąłem Kmicic i dlatego sam decyduje się na sprawdzenie go już poza linczami
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 16, 2020 11:22:13 GMT 1
No i Bękart też raczej sprawdzenie niewinny. W gronie Zielonka, Bękart, Modric może być OC. Modric raczej na pewno nim nie jest.
|
|
|
Post by Edward Durda on May 16, 2020 11:22:36 GMT 1
Uważam, że jutro pora zamknąć już ten cyrk z uż. Charles Leclerc. Momentami było zabawnie, ale chyba już wystarczy ;o i słowo ciałem się stanie
|
|
|
Post by Kmicic on May 16, 2020 11:28:39 GMT 1
No i Bękart też raczej sprawdzenie niewinny. W gronie Zielonka, Bękart, Modric może być OC. Modric raczej na pewno nim nie jest. OC sam się znajdzie, to nie czas na takie szukanie. Dziś i jutro lecą w linczach mafiozi, w mordach dwaj niewinni. Nie ma szans aby przy -4 zawodnikach nie znaleźć OCka.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 16, 2020 11:30:19 GMT 1
Kandydat na Prezydenta RP [10] - Edward Durda, Statystyczny Miastowy, DJ Bobo, Piękny Marian, Kmicic, Jerzy Kukuczka, Shepard, Agnieszka Osiecka, Mikaela Shiffrin, PikachuJerzy Kukuczka [6] – Doktor Redzik, Konsultant Play, Austriacki Akwarelista, Charles Leclerc, spoderman, szostybekart Philip Marlowe [2] – Sznudzian, Szyfrant Stefan Zielonka Doktor Redzik [1] – Kandydat na Prezydenta RPAustriacki Akwarelista [1] – Luka Modric Luka Modric [1] – Philip MarlowePhilip Marlowe [9] – Edward Durda, DJ Bobo, Mikaela Shiffrin, Pikachu, Austriacki Akwarelista, Konsultant Play, Szyfrant Stefan Zielonka, Jerzy Kukuczka, Sznudzian Jerzy Kukuczka [9] – Charles Leclerc, Doktor Redzik, spoderman, Philip Marlowe, Piękny Marian, szostybekart, Kmicic, Shepard, Agnieszka Osiecka Piękny Marian [6] – DJ Bobo, Charles Leclerc, Konsultant Play, Austriacki Akwarelista, Pikachu, Szyfrant Stefan Zielonka DJ Bobo [6] – szostybekart, Agnieszka Osiecka, Kmicic, Edward Durda, Piękny Marian, Sznudzian Kmicic [1] – Shepard chyba nikt się nie obrazi, że pokolorowałem Leclerca już na czerwono. jego wina dość ładnie wybiela mnie i bekarta z g1, juz minimum jeden z nas jest niewinny. przy Kandydacie zostali Durda, Kmicic, Shepard, Osiecka. trzy mafie tam raczej są, c'nie (edit: trzy mafie pośród 10 głosujących, żeby nie było)? wybór zostawiam wam xd przy Marlowie nadal są znaki zapytania przy Durdzie, mnie, Szyfrancie i Sznudzianie. ktoś z nas powinien być w tej mafii, c'nie? xd Szyfrant najpewniej sprawdzony jako niewinny, więc zostaję ja, Durda i Sznudzian. hmhm, nie mam pytań
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 16, 2020 11:31:11 GMT 1
Leclerc
Shepard = Kmicic
Bękart = Sznudzian = Zielonka = Konsultant - tu jest na pewno jedna mafia
Durda
Modric, Osiecka
|
|
|
Post by Kmicic on May 16, 2020 11:31:51 GMT 1
To przyznajesz się Konsultancie, czy trzeba na Ciebie marnować lincz?
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 16, 2020 11:33:16 GMT 1
no przyznaję, że teraz mam pewność, że w trójce Sznudzian, Kmicic, Shepard są dwie mafie i to najpewniej te, które dzisiaj cały czas wskazuję xd
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 16, 2020 11:42:57 GMT 1
Nie no ale z braku laku można pocisnąć trójkę Shepard/Sznudzian/Zielonka bo tam musi być mafia. A ja tak ładnie naciągałem tę niewinność Sznudziana do analizy xD Durda, weź mnie w końcu poprzyj z tym Sznudzianem, a nie się czaisz jak czajnik xd
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 16, 2020 11:44:04 GMT 1
Sznudzian jako jedyny z grona Bękart, Zielonka, Sznudzian, Konsultant zmienił styl gry, gdy mafii zaczął palić się grunt pod nogami.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 16, 2020 11:45:15 GMT 1
ty też nie zmieniłaś stylu gry
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 16, 2020 11:46:03 GMT 1
Przestał przenośić ciężary oraz zadawać pytania i zaczął shitpostować.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 16, 2020 11:47:05 GMT 1
Szkoda, że jeśli Leclerc ma sprawdzenie winny, to Liczi nie napisał go przed Bobo, ale i tak dobrze zagrany det w mojej ocenie.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 16, 2020 11:54:34 GMT 1
PRZYSPIESZONY PIĄTY MORD: Słońce chowało się już za horyzontem tego wczesnego majowego wieczoru, gdy dwóch mężczyzn, odzianych w płaszcze i w melonikach na głowach, wspinało się po schodach na piętro szarego i ponurego, położonego na przedmieściach domu typu "kostka" z lat 60. Po przekroczeniu progu drzwi, znajdujących się u szczytu schodów, trafili do mrocznej, choć przestronnej poczekalni. Jeden z nich odwiesił czekan na kołku przy drzwiach, drugi tymczasem zsunął duże nauszne słuchawki na szyję i, wciąż jeszcze podrygując w rytmach muzyki disco, rzucił: - Do Ojca Chrzestnego. - Zaraz,was,zaanonsuję,panowie - odpowiedziała Mikaela Shiffrin, siedząca za biurkiem w rogu i pełniąca rolę sekretarki Organizacji. Po krótkiej chwili oczekiwania, DJ Bobo i Jerzy Kukuczka weszli do gabinetu. - Ojcze Chrzestny - zaczął natychmiast himalaista - musimy koniecznie rozprawić się z RiGCzem w mieście. To RiGCz stanowi dla nas obecnie największe zagrożenie! Ojciec Chrzestny zgromił go wzrokiem, sugerując tym samym jak mało istotna jest dla niego opinia kogoś, kto wpadł jak śliwka w kompot, zanim ktokolwiek choćby choć raz zdążył krzyknąć: "mafia!". - On ma rację, RiGCz jest szalenie niebezpieczny dla interesów naszej Organizacji - DJ Bobo wziął w obronę kolegę. Ojciec Chrzestny powoli przeniósł wzrok na legendarnego muzyka. - Co wobec tego proponujecie, drodzy panowie? - Musimy koniecznie zlikwidować najbardziej RiGCzowego gracza w mieście - pospieszył z odpowiedzią Bobo - Austriacki Akwarelista musi pójść do piachu choćby zaraz! - Zgoda. Zaraz przekażę Mikaeli, żeby przefaksowała zlecenie.
Tym samym audiencja u Ojca Chrzestnego została zakończona, a wyrok na Austriackiego Akwarelistę - podpisany.
Austriacki Akwarelista - niewinny, DETEKTYW
Wiedziałem, że Licz to det Dobrze zagrane mordko Ok Kmicic daję Cię jednak wyżej nad Eklerkiem i to on jest w tej mafii. Wybacz, ale wczesniej uważałem, że to raczej Ty a nie on jest w mafii. A jak ktoś dokładnie przestudiuje posty Akwarelity będzie wiedział, że nie przypadkiem miał mnie jako zielonego, a przynajmniej ja tak uważam.
|
|
|
Post by Kmicic on May 16, 2020 11:55:31 GMT 1
jeszcze trzeba spróbować wyłuskać dokłdane sprawdzenia akwarelisty Nie ma co łuskać, nasz dobry kolega napisał nam dokładnie co i jak: Bobo, Leclerc, Shepard, Kmicic, Konsultant, Sznudzian, Osiecka, Durda, Modric, Szostybekart, Szyfrant.
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 16, 2020 11:56:03 GMT 1
sugerujesz, że jesteś sprawdzony ale mafijnie jest pisac o tym wprost?
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 16, 2020 11:56:20 GMT 1
jeszcze trzeba spróbować wyłuskać dokłdane sprawdzenia akwarelisty Nie ma co łuskać, nasz dobry kolega napisał nam dokładnie co i jak: Bobo, Leclerc, Shepard, Kmicic, Konsultant, Sznudzian, Osiecka, Durda, Modric, Szostybekart, Szyfrant. czyli zgodnie z tą listą lecisz najpóźniej pojutrze xd
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 16, 2020 11:56:39 GMT 1
pewnie jesteś sprawdzony - napiszę za Ciebie
|
|