|
Post by Konsultant Play on May 17, 2020 9:52:06 GMT 1
w sumie coraz bardziej skłaniam się ku myśli, że Shepard i Kmicic niewinni xd
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 17, 2020 9:52:46 GMT 1
dawać mi tego Sznudziana dzisiaj
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 17, 2020 9:56:51 GMT 1
nie no, dobra, unieważnia, już sam sobie mącę w głowie xd
|
|
Sznudzian
MVP
To ja tu zadaję pytania i przenoszę ciężary
|
Post by Sznudzian on May 17, 2020 9:57:06 GMT 1
no chodź kurwa no chodź
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 17, 2020 9:57:40 GMT 1
Wydaje mi się to bardziej prawdopodobne niż to że sprawdził Durdę. Ale prawdą też jest, że mógł być zdilowany i sprawdzeń jest mniej. sprawdzanie Durdy, skoro był dość oczywistym ogarem na jakimkolwiek etapie rozgrywki byłoby debilne. takich jak Durda albo się uniewinnia grą i typami albo sprawdza na koniec linczem z braku lepszych podejrzanych. chyba że się wcześniej go na czymś złapie
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 17, 2020 9:58:41 GMT 1
no jestem misiaku. Modric mafia, czy nie? kto bardziej mafia, Shepard czy Kmicic? Zielonka może być OC? czy dawanie OC Modriciowi jest szalone, ale czy w tym szaleństwie nie ma metody? edit te wszystkie pytania są skierowane do ciebie, żeby nie było, ale fajnie jakby inni też się do nich ustosunkowali.
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 17, 2020 10:00:12 GMT 1
May 16, 2020 16:07:39 GMT 2 Sznudzian said: Shepard
Kmicic niedawno i Pikachu wcześniej wytłumaczyli totalną mafijność jego głosowań i mimo, że byliśmy w tej kwestii do siebie przyrównywani, to uważam że robi totalne przeciwieństwo moich głosów - oddawał je w takich miejsach i momentach żeby pozostać niezauważony. Jakaś połowa postów napisana jest tak, żeby nikt na nią nie odpowiedział i ja byłem w ciężkim szoku widząc jak dużo tych postów naklepał - przeze mnie był traktowany cały czas jako jeden z glonów, a był na moim poziomie aktywności jak nie większym. Nie chce powtarzać po innych argumentów, ale przytoczę jeden post Pikachu, który w obecnej sytuacji wyjątkowo mocno wskazuje na jego mafijność
Pikachu Avatar May 15, 2020 17:05:14 GMT 2 Pikachu said: Shepard nazywał mnie <masa wyzwisk> za chęć zabijania Spider-Mana i lecenia z glonami Shepard odwodził od zabijania Leclerca (a nawet czyni go dość pewnym niewinnym) [Dziekuje koledzy, ze to znalezlicie] Wydaje mi sie że też nie chciał leciec z Modricem A mimo to I nie ma żadnego problemu by walnąć glona Kmicica by "go po prostu odjebać i mieć z głowy" (ALE JA TAK SAMO TŁUMACZYLEM GŁOS NA SPIDER-MANA)? Co za wybiórczość glonowata : / Sytuacja do której odnosił się Pikachu z glonami i leclerkiem miała miejsce w środę. Eklerek był wtedy dla mnie i pewnie was wszystkich mniej więcej tak samo anonimowy jak Modrić, Kmicic czy ten spiderman. Shepard,który na temat gry i winy graczy wniosków miał bardzo niewiele [głównie uniewinnienia, co znamienne] potrafił wtedy posegregować tych glonów. Zwróćmy uwagę jak je posegregował - chciał linczować Kmicica, wiedział że linczowanie spidermana jest debilne, a uniewinniał Modricia i EKLERKA.
Druga sprawa która mi się w nim nie podoba to jakaś elementarna progresja myślenia. Wcześniej już chyba o tym pisałem, ale mam wrażenie że gość atakuje ludzi których sobie na początku wyznaczył nie zwazając absolutnie na to w jaki sposób tamci grają i czy się uniewinnili. Przykładem był właśnie Pikachu, którego atakował od początku mimo, że był zieloną latarnią miasta, a potem Pikachu zaczął mu się dobierać do dupy więc leciała zwrotka. Ja nie widzę sensu tak głębokich starć z oczywistymi niewinnymi i myślę że większość z was tak samo.
Trzecia sprawa - mord na pikachu wczoraj. Wiadomo, że oczywisty niewinny, ale znalazłbym jeszcze w tym mieście takich paru, a Pikachu akurat był mega zafiksowany na temacie Sheparda.
Shepard jest najprawdopodobniej mafiozą-pomostem prowadzącym do ostatniego.
Dodatkowo znamy wszyscy tożsamość i Szarlej jest osobą, która raczej potrafi ładnie niewinnie grać i pomagać miastu czego tutaj gra antyteze. Ale to już bardziej podsumowanie niż argument.
Leclerc->Shepard-> final boss
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 17, 2020 10:01:06 GMT 1
w momencie kiedy pisałem tego posta nie było tematu modricia bo myślałem że odpada
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 17, 2020 10:02:08 GMT 1
blablabla, od tego czasu Shepard się zdążył zdrowo ponapierdalać z Durdą, powkurwiać z Osiecką i Kmicicem. dla mnie wyglądało to dość naturalnie, do tego mordowanie niewinnego jak się okazuje Durdy w takim momencie jest trochę nazbyt oczywistem wskazaniem go jako winnego, c'nie?
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 17, 2020 10:02:49 GMT 1
jak Modrić jest final bossem to zawód w chuj. Czy może być? Oczywiście. Spróbuję sprawdzić jeszcze te posty akwarelisty żeby rozkminić czy zmienił mu się stosunek do Modricia na którymś etapie
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 17, 2020 10:03:11 GMT 1
a mnie od tego czasu nie było w gierce i nadrabiam od końca a nie od początku
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 17, 2020 10:03:36 GMT 1
czy też typy Durdy były jednak zbyt dobre i forsowanie Sheparda praktycznie zerowało szanse na wygraną mafii? kto wie, kto wie.
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 17, 2020 10:03:53 GMT 1
blablabla, od tego czasu Shepard się zdążył zdrowo ponapierdalać z Durdą, powkurwiać z Osiecką i Kmicicem. dla mnie wyglądało to dość naturalnie, do tego mordowanie niewinnego jak się okazuje Durdy w takim momencie jest trochę nazbyt oczywistem wskazaniem go jako winnego, c'nie?
jeżeli coś w tej gierce jest zbyt oczywiste, to znaczy że jest nieoczywiste
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 17, 2020 10:05:17 GMT 1
no kurwa, patrząc na to że Durda wyciągnął Bobo Leclerca i Sheparda + uniewinnił drugą połowę mord na nim faktycznie dziwi
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 17, 2020 10:05:58 GMT 1
no to ja nie mówię, że to nagle powoduje pełne oczyszczenie Sheparda. za to twój czerwony kolor powoduje oczyszczenie Osieckiej, mnie i już niemal na pewno Szyfranta, co do którego wciąż mam pewne wątpliwości xd ale skoro celowo tak gra to jego wina
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 17, 2020 10:08:14 GMT 1
Shepard nie potrafi wcale zdrowo napierdalać, tylko odpowiadać imputując mafijność niewinnym którzy go sensownie oskrażają
Pikachu, Durda czy Sznudzian - same shit different day
|
|
Sznudzian
MVP
|
Post by Sznudzian on May 17, 2020 10:09:28 GMT 1
Osiecka po podaniu tożsamości to już akurat bardziej oczyszczona nie będzie, a patrząc na pozostałych w stawce długo nie pożyje
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 17, 2020 10:09:32 GMT 1
Mamy trzy sprawdzenia niewinny: Zielonka, Bękart i Modric. Trzeba zatem wykluczyć kogoś z grona podejrzanych, próbując ustalić, kogo sprawdzenie AK warelista dostał pierwszego dnia w prezencie od Volva. To sprawdzenie według Harmonogramu dostał o 20. Nie jest to raczej Modric. A świadczą o tym te wpisy AK warelisty: Marlowe, skoro już łamiesz regulamin, broniąc Shiffrin tożsamością, podaj kto to jest. Ja nie wiem. Jestem ciekaw, kto to jest. Kto w 2020 pisze tą dwójkę zamiast tę dwójkę. Jak dla mnie ona się zgrywa i nie zamierzam z nią pisać, bo to strata energii i czasu, to gorzej niż rozmowa z Piotrem Szumilewiczem. Na dodatek Shiffrin atakowała mnie, że ja chcę aktywnych linczować, a sama pisze o aktywnym Marianie i Statystycznym. Bękart, pytasz mnie, co sądzę o narciarce Shiffrin? Poważnie? Spytaj się jej, czemu mi wczoraj na pytanie nie odpowiedziała. Co do Marlowe, nie mam zdania. Czasem śmierdzi, czasem plusuje, gość jako pierwszy wyłapał śmierdzący post Luki Modricia. Smród polegał na tym, że w ogóle konkretnie nie odnosi się do rozgrywki, a pisze ogólnie jak zasady wpływają na grę mafii itp. W moim mniemaniu takie posty to głównie domena mafiozy. A czemu temat Luki, mimo śmierdzących postów jest pomijany w kontekście dzisiejszego linczu? I dlaczego sam Luka zniknął jak zebrał kilka kopniaków? Dobre pytanie. A jeszcze dzisiaj rano wszyscy chcieli uderzać w cichych, nieaktywnych zawodników, a ja dostałem zjebki, bo się postawiłem. Tymczasem w końcu taki idealny kandydat się pojawił w postaci Luki Modricia - cichy, a do tego mafijny - i prawie niezauważony został. Mikaela Shiffrin - co sądzisz o Luce Modriciu? Dopuszczam do siebie myśl, że mógł to być ten słynny scumhunting, ale jednak AK warelista w swojej grze go nie stosował. Wykładał kawę na ławę, i tak powinien moim zdaniem robić detektyw. Niestety brakuje jasnych sygnałów co do tego, który z dwójki Zielonka-Bękart został sprawdzony jako pierwszy. Mam jednak wrażenie, że z postów AK warelisty wynika, że zamierza sprawdzić Bękarta w najbliższym czasie: Był tylko post Akwarelisty tego dotyczący: mafiacorner.boards.net/post/7203/threadTak nic więcej odnoszenia sie do Bekarta i jego powrotu do 30 strony włącznie Albo kręcisz, albo źle pamiętasz hmm Ja wierzę, że Bękart jest kimś z IFQ i gra z nami pierwszy raz. Tylko co z tego? Przecież nie napisałem, że jest z tego powodu winny lub nie. Po prostu małego mafijnego pierda puszczam mimo uszu, bo spokojnie mógł go napisać miastowy. Ech, tutaj chciałbym się zapytać, czy macie na tym piłkanoznaforum jakiś archetyp mafijności i niemafijności wyciągnięty prosto z Sevres? Nie robię z Ciebie mafiozy, ale to jest przesłanka, że możesz w niej być. Oczywiście to jest słaba przesłanka, ale nikt Ci rozprawki na temat mafijnosci pisać nie będzie w pierwszym dniu. I to nie znaczy, że się Ciebie uczepiam i będę szukać powodów, dla których jesteś w mafii. Zresztą już wiem, czemu tak napisałeś, na dodatek są mocni kandydaci do linczu, więc puszczam w niepamięć ten post, bo on jako argument ma jakąś wartość tylko na starcie. I nie zgrywaj i intelektualisty, bo jestem od Ciebie dużo mądrzejszy. Po drugim sprawdzeniu AK warelista napisał coś takiego: Proponuję wrzucić Konsultanta Play na czarną listę, żeby nie zawracał głowy. Zacznijmy może od punktów karnych za nieukrycie obecności. Jeśli Marlowe winny, to Konsultant Play raczej niewinny, bo czy mafioza pisałby drugiemu mafiozie o ukryciu obecności i dawał screeny na forum miasta zamiast mafii? Sznudzian też czysty, jako pierwszy wziął się porządnie za Marlowa i był bardzo przekonujący. A tutaj też widzimy, że Marlowe miał Kukuczkę i Konsultanta za mafię, a mimo to oddał głos na Modricia, który chwilę zaśmierdział, ale później każdy go olał.
Wg Marlowe: Niewinni: Shiffrin, Shepard i Pikachu, raczej także Bękart. Podejrzani: Kukuczka, Modric, Redzik, Konsultant, Sznudzian.
Więc ja bym oddawał głos na Kukuczkę lub Redzika w tamtym momencie, bo oni byli dużo bardziej zagrożeni linczem niż Modrić. Jak Marlowe napisał ostatniego posta, to obaj byli faworytami.
W ogóle Modrić podśmiarduje: Jak Modrić w mafii, to kolejny powód na brak winy Konsultanta.
Niewinni są ja, Konsultant (uzasadnienie powyżej), Sznudzian (uzasadnienie powyżej), Shiffrin (na bank, potężnie oczyszczona przez mafiozę Marlowe), Szyfrant (takiego pierwszego posta jak on nie mógł napisać mafioza), Szóstybękart (mafioza nie uniewinniałby Marlowe o 21:18 na takich przesłankach) i chyba też Redzik.
W mafii Marlowe, Kukuczka. Może Modrić, może Piękny Marian, który też gra mocno mafijnie, choć czekam jak się rozkręci. Może Kmcic. Ale może też ktoś z liderów miasta. ZATEM NAJBARDZIEJ PRAWDOPODOBNA KOLEJNOŚĆ SPRAWDZEŃ TRZECH NIEWINNYCH 1. ZIELONKA - NIEWINNY 2. BĘKART - NIEWINNY 3. MODRIC - NIEWINNY WIĘC Z TEGO GRONA JAKO OC NALEŻY BRAĆ POD UWAGĘ CHYBA TYLKO BĘKARTA.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 17, 2020 10:10:44 GMT 1
w ogóle chyba po raz pierwszy w dziejach Marlowe cię nie atakował od samego początku xd
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 17, 2020 10:12:53 GMT 1
nie no, Zielonka jako OC też nie jest nieprawdopodobne. jest dość mało prawdopodobne, ale nie nieprawdopodobne.
|
|