|
Post by Philip Marlowe on May 12, 2020 13:16:17 GMT 1
Co Wy odpierdalacie? Czy możecie napisać coś innego o grze Shiffrin niż "ona gra tak zawsze"? Przecież to jest typowy podręcznikowy kiepski mafiozo. No nie wyobrażam sobie doświadczonego miastowego, który gra w ten sposób. To jest po prostu niemożliwe. Nie, to jest specyficzny i niepodrabialny gracz. Mało przydatny w kontekście rozkmin, bo tylko powtarza po innych, za to 100% niewinny i nielinczowalny, więc mafia musi zmarnować na niego mord, bo nie ma szans, żeby ktoś poszedł na ten lincz.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 12, 2020 13:16:18 GMT 1
Akwarelita ma rację i mocno rigczuje On nie miał wymienić, którzy WEDŁUG NIEGO SĄ winni, ale którzy według niego sa przez miasto widoczni jako winni! A tutaj Mikaela jakieś manipulanckie posty, że hehe "Akwarelista wytypował typowo" Ale miał tak wytypować! Bo przecież odniósł się do oskarzonych przez miasto, a nie oskarżonych przez niego Nieładnie Narciarko AGNIESZKA MIAŁA RACJĘ
Pikaczu cieszy się
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 12, 2020 13:16:36 GMT 1
A Ty udajesz wioskowego głupka jakim jest Konsultant! Jeżeli są pofarbowani na czerwono i będziesz za nimi optował więdząc, że tam nie ma faktycznie czerwonych to ich uzielenianie po śmierci ciebie pogrąża! No no, to stwórz taką kandydaturę, to Cię nawet oczyści, a jako potencjalny mafiozo, równie dobrze możesz wybrać glona nie-mafijnego
Wygodnyś Akwarelisto, Wygodnyś
A skąd ja mam wiedzieć, że te nie ma żadnych czerwonych? Moim zdaniem są i dlatego nie chcę głosować na kogoś, kto ma 0 lub 1 post i nie wiadomo, co o nim sądzić. Shiffrin i Kukuczka to dla mnie pewniaki.
Nie będę z dupy stwarzał kandydatury ludzi, którzy są nieaktywni. Zresztą za dużo bredzisz, żeby Cię słuchać.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 12, 2020 13:17:17 GMT 1
A co niby świadczy o jej mafijności? Dla mnie jest idealnie nijaka. Odpowiedziałeś sobie w drugim zdaniu.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 12, 2020 13:19:13 GMT 1
1 post Akwarelisty, wskazanie by głosować na farbiących się na czerwono
2 post Akwarelisty, gdzie zmuszony by napisać pofarbowane typy, zmienia zdanie i NIE CHCE by głosować na farbiących
AGNIESZKO, wytłumacz proszę Pikaczu te nagłą zmianę Akwarelisty gdy zniknął by popisać na mafijnym i ustalić czy powinien to popierac czy nie popierać : (
Ale o co Ci chodzi? Przecież tu nie ma żadnej zmiany mojego nastawienia. Jestem za tym, by głosować na tych, którzy wydają się winni i tyle. A to że przez 15 stron nadrabiania tematu zmieniłem zdanie co do Konsultanta i Szostegobekarta to normalne.
|
|
|
Rozgrywka
May 12, 2020 13:19:35 GMT 1
via mobile
Post by szostybekart on May 12, 2020 13:19:35 GMT 1
To Akwarelista, ale ja już pisałem, intelektualnie to nie są wysokie szczeble. Natomiast wydaje mi się, że wprost z mojej gry można wyczytać, że Was, piękni panowie, nie znam dobrze. Ja chciałbym tylko się zapytać jeszcze what kind of man robi takie selfsacrifice jak Pan, trochę jądro ciemności, trochę - według mnie bait - na mafię, ale jak próbuję sobie racjonalnie to uzasadnić, to mam przed oczyma obrazek z dwoma spidermenami. Ale jeśli mogę na tym etapie rzucać jakieś twarde twierdzenia, to uważam, że mocno się tym wybieliłeś, żaden mafioza by nie wystawił się w ten sposób, abstrahując od kwestii czy rzeczywiście masz czym za kogo ręczyć, bo potem się tej ręki nie ma, i co. Napisz to jeszcze raz, tylko po polsku. Znaczy tę drugą cześć. Bo to o Akwareliście zrozumiałem. I biorąc pod uwagę akcje, które się odjebywały np. w zeszłej edycji, wierzenie tak szybko w czyjeś debiutowanie jest dla mnie podejrzane. Nie czuję się zobowiązany, napisałem to w sposób jaki uznałem w danych okolicznościach za stosowne, jeżeli uważasz to za niezrozumiałe, to ja uważam, że mogłem się pomylić w ocenie co do Ciebie - więc tym bardziej nie będę wykonywał usług translacyjnych dla kogoś o nielotnym umyśle.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 12, 2020 13:21:03 GMT 1
Jak to jaki sens, sensem jest zlinczowanie mafiozy, jak ktoś wali mafijne bąki raz za razem, to wolę zlinczować taką kandydaturę, niż kogoś kto ma jednego posta.
Ale co nam da zostawienie osoby,która ma jednego posta? Lepiej taką osobę wywalić zamiast kogoś aktywnego, inaczej taka osoba będzie się tylko prześlizgiwać się i koncertowo może zjebać miastu stykową sytuację. No taka osoba będzie problemem, ale wolę zagłosować na kogoś, na kogo mam mocne przesłanki, że jest w mafii niż na 1-postowca, o którym nic nie wiem. Bo jednak na Ciebie i Kukuczkę mogę spokojnie zagłosować. W poprzedniej edycji takich pewniaków nie było, więc wtedy głosowanie na Ljokelseya miało sens.
Ale jak taka mądra jesteś, to podaj tych glonówmafijnych, na kogo warto dziś głosować. Bo tak pisać to sobie można.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 12, 2020 13:22:51 GMT 1
Głos oddany na Kukuczkę. Jeśli jest w mafii, to jest lepszym zawodnikiem niż Shiffrin i tak łatwo nie wkopie mafii. Shiffrin natomiast można ile dusza zapragnie ciągnąć za język, bo widać, że to fatalny gracz i zaraz wkopie całą mafię. Jej próby atakowania mnie, po tym jak ja ją atakowałem, są karkołomne.
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 12, 2020 13:23:53 GMT 1
Ile razy z nami grałaś? Shiffrin jest krystalicznie niewinna, chyba że posty pisze jej Doktor Redzik. Kładę tu na szali swoją licencję prywatnego detektywa.
PS. Bodajże Bękart pisał, że gra pierwszy raz po przerwie i na to ktoś się do tego odniósł na takiej zasadzie, że mu wierzy. Ktoś, kto ma czas mógłby znaleźć gdzie to było i kto to tak szybko uwierzył w deklarację Bękarta?
Był tylko post Akwarelisty tego dotyczący: mafiacorner.boards.net/post/7203/threadTak nic więcej odnoszenia sie do Bekarta i jego powrotu do 30 strony włącznie Albo kręcisz, albo źle pamiętasz hmm Źle to sformułowałem. Pamiętałem, że ktoś napisał posta na zasadzie "Szósty Bękart pisał, że dawno tutaj nie grał.", ale nie pamiętałem kto (dzięki za odkopanie) i nie pamiętam też żadnego posta, gdzie Bękart by pisał, że dawno tu nie grał, parę razy sugerował, że jest nie do końca stąd (pisał coś "wy na forum piłka nożna", czy coś w tym stylu). Zastanawia mnie to po prostu, czy to bronienie Bękarta przez Akwarelistę w takim momencie i w taki sposób było potrzebne i miastowe.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 12, 2020 13:24:03 GMT 1
Redzik, co sądzisz o Kukuczce i Shiffrin?
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 12, 2020 13:24:50 GMT 1
Głos oddany na Kukuczkę. Jeśli jest w mafii, to jest lepszym zawodnikiem niż Shiffrin i tak łatwo nie wkopie mafii. Shiffrin natomiast można ile dusza zapragnie ciągnąć za język, bo widać, że to fatalny gracz i zaraz wkopie całą mafię. Jej próby atakowania mnie, po tym jak ja ją atakowałem, są karkołomne. To ty co chwila próbujesz podkopywać grunt pod moimi zawodnikami. Widać,że zależy tobie tylko na jak najszybszym zlinczowaniu mnie i Kukuczkę.
Mylisz się w mafii nie jestem, ale w niej jesteś za to ty do spółki z Osiecką.
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 12, 2020 13:26:34 GMT 1
Źle to sformułowałem. Pamiętałem, że ktoś napisał posta na zasadzie "Szósty Bękart pisał, że dawno tutaj nie grał.", ale nie pamiętałem kto (dzięki za odkopanie) i nie pamiętam też żadnego posta, gdzie Bękart by pisał, że dawno tu nie grał, parę razy sugerował, że jest nie do końca stąd (pisał coś "wy na forum piłka nożna", czy coś w tym stylu). Zastanawia mnie to po prostu, czy to bronienie Bękarta przez Akwarelistę w takim momencie i w taki sposób było potrzebne i miastowe. Proszę, link do boomerowego posta: mafiacorner.boards.net/post/6984/thread
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 12, 2020 13:29:31 GMT 1
Napisz to jeszcze raz, tylko po polsku. Znaczy tę drugą cześć. Bo to o Akwareliście zrozumiałem. I biorąc pod uwagę akcje, które się odjebywały np. w zeszłej edycji, wierzenie tak szybko w czyjeś debiutowanie jest dla mnie podejrzane. Nie czuję się zobowiązany, napisałem to w sposób jaki uznałem w danych okolicznościach za stosowne, jeżeli uważasz to za niezrozumiałe, to ja uważam, że mogłem się pomylić w ocenie co do Ciebie - więc tym bardziej nie będę wykonywał usług translacyjnych dla kogoś o nielotnym umyśle. Za przekaz odpowiada przekazujący, więc jeśli chciałeś w danych okolicznościach być niezrozumianym, to osiągnąłeś cel. Napisałeś jakiś bełkot o 2 spidermenach, piszesz w jakimś ponglishu, wyłapałem (chyba) główny przekaz (że jestem niewinny, bo co za mafiozo by tak wprost uniewinniał kogoś), ale jeśli tam był jakiś szerszy przekaz, to przez formę go nie wyłapałem.
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 12, 2020 13:30:59 GMT 1
Austriacki Akwarelista całą swoją energię poświęca tylko na to by jakoś mi dopiec i spróbować mnie wywalić w linczu. On i jego koledzy doskonale wiedzą jak w tej edycji każdy lincz jest cenny. Wszystkie moje wpisy wydają mu się mafijne. Klasyczny mafijny przypadek- znajdź sobie cel a potem dobieraj wygodne sobie argumenty.
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 12, 2020 13:31:20 GMT 1
Źle to sformułowałem. Pamiętałem, że ktoś napisał posta na zasadzie "Szósty Bękart pisał, że dawno tutaj nie grał.", ale nie pamiętałem kto (dzięki za odkopanie) i nie pamiętam też żadnego posta, gdzie Bękart by pisał, że dawno tu nie grał, parę razy sugerował, że jest nie do końca stąd (pisał coś "wy na forum piłka nożna", czy coś w tym stylu). Zastanawia mnie to po prostu, czy to bronienie Bękarta przez Akwarelistę w takim momencie i w taki sposób było potrzebne i miastowe. Proszę, link do boomerowego posta: mafiacorner.boards.net/post/6984/threadDanke schoen, faktycznie było coś takiego wśród tych nocnych wysrywów.
|
|
|
Rozgrywka
May 12, 2020 13:33:37 GMT 1
via mobile
Post by szostybekart on May 12, 2020 13:33:37 GMT 1
Nie czuję się zobowiązany, napisałem to w sposób jaki uznałem w danych okolicznościach za stosowne, jeżeli uważasz to za niezrozumiałe, to ja uważam, że mogłem się pomylić w ocenie co do Ciebie - więc tym bardziej nie będę wykonywał usług translacyjnych dla kogoś o nielotnym umyśle. Za przekaz odpowiada przekazujący, więc jeśli chciałeś w danych okolicznościach być niezrozumianym, to osiągnąłeś cel. Napisałeś jakiś bełkot o 2 spidermenach, piszesz w jakimś ponglishu, wyłapałem (chyba) główny przekaz (że jestem niewinny, bo co za mafiozo by tak wprost uniewinniał kogoś), ale jeśli tam był jakiś szerszy przekaz, to przez formę go nie wyłapałem. Może nie dla wszystkich po prostu, ale uważam, że pisanie tego wprost wystawia mnie trochę na strzał przy mordzie, nie wiem czy jesteś szczery, czy takiego efektu oczekiwałeś, ale proszę, odpowiadam spod tablicy.
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 12, 2020 13:33:53 GMT 1
Austriacki Akwarelista całą swoją energię poświęca tylko na to by jakoś mi dopiec i spróbować mnie wywalić w linczu. On i jego koledzy doskonale wiedzą jak w tej edycji każdy lincz jest cenny. Wszystkie moje wpisy wydają mu się mafijne. Klasyczny mafijny przypadek- znajdź sobie cel a potem dobieraj wygodne sobie argumenty. A kto Twoim zdaniem jest w mafii oprócz Akwarelisty i Osieckiej? Co sądzisz o mnie - mafia, jak twierdzi Konsultant, czy jednak niewinny? Co sądzisz o twórczości Bękarta? Jest świeżakiem, czy mu nie wierzysz?
|
|
Pikachu
Edycja#24
Detektyw Pikachu
|
Post by Pikachu on May 12, 2020 13:35:34 GMT 1
Szyfrant zaczął mnie follować na forum, ale posta napisać nie napisał do teraz bardzo bardzo nieładnie Ale może nadrabia? Kto wie
|
|
|
Rozgrywka
May 12, 2020 13:36:01 GMT 1
via mobile
Post by szostybekart on May 12, 2020 13:36:01 GMT 1
Danke schoen, faktycznie było coś takiego wśród tych nocnych wysrywów. Ja z kolei miałem na myśli poniższy post, to według mnie dziwny przykład łatwowierności, bo niepoparty argumentami: Jeżeli zlinczujemy 2 z 3 "czerwieniacych sie" a okaża się dobrzy
To warto sobie zapisać ten post Akwarelisty
jako taki, który zachęca do głosowania logicznie na podejrzanych
a nie na mafiozów glonujących!
AKWARELISTA: podaj tych 3 czerwieinących sie dla Pikaczu by dopełnić obrazka!
W momencie pisania tamtego posta i etapu rozgrywki, który doczytałem, warto było oddać głos na: Kukuczke, Konsultanta - choć tutaj bardziej się skłaniam, że jednak niewinny, ale był na niego ostry atak, Mikaela Shifrin - jak Konsultant niewinny, to Mikaela mocno mi się czerwieni, broniąc go w dziwny sposób, a na dodatek zadaje różne pytania w stylu Puyola z poprzedniej edycji, Szóstybekart - doczepił się mafijnie Shepparda. Ale jego podobnie jak Konsultanta odpuszczam, jest nowy i do obserwacji. W każdym razie były wtedy cztery ciekawe typy. W poprzedniej edycji na starcie tak nie było, więc można było odstrzelic gościa z jednym postem. Ale teraz po co? Poza tym teraz jesteś zwykłym manipulantem, bo na teraz nie ma żadnej kandydatury, która jest mafiozą glonującym.
|
|
Sznudzian
MVP
To ja tu zadaję pytania i przenoszę ciężary
|
Post by Sznudzian on May 12, 2020 13:37:17 GMT 1
Jak uszeregowalibyście w mafijności trójkę Marlow/Kukuczka/Redzik?
Najmilejwidziane byłyby odpowiedzi Edwarda Durdy i Szczerego Miastowego
|
|