|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 22, 2020 9:04:04 GMT 1
Komunikaty Radiowe pewnie są w mafii i stanie się to jasne gdy tylko przestaną wklejać kreacyjne posty. Paweł Kozioł też może mieć się z czego wyspowiadać.Dlaczego? Szkoda, że połowę wczorajszego wieczoru zajęła dyskusja nad tym, czy mafia woli uniewinniać, czy wprost przeciwnie, podczas gdy z całego postu sirlancelota to akurat jest wg mnie najmniej istotne. Czy znowu będziemy płacić za zbyt szybkie oczyszczanie? Mam nadzieję, że nie, ale niech pan Jacek Walkiewicz nie będzie taki łaskawy dla każdego, bo później w połowie gry będziemy pytać. A właściwie za co gracz x jest uniewinniany? Sam go uniewinniałem, chociaż nie wiem dlaczego. # psychologia tłumu. Do pani Karoliny nic nie mam, mój post to tylko dygresja do pana Jacka. Rodzina psuje mi wejście w grę i muszę się odmeldować na nie wiem ile czasu ;/ 1. "Do pani Karoliny nic nie mam" - to jest tak POTULNE, że aż ewidentnie mafijne, podręcznikowe unikanie konfrontacji jak już ktoś zwrócił uwagę. 2. "Rodzina psuje mi wejście w grę" - typowe mafijne i przerysowane narzekanie na czynniki zewnętrzne/jakieś inne okoliczności z życia prywatnego, którego nikogo z nas nie obchodzą i nie rozumiem po co w ogóle niewinny miałby je przywoływać. xD Takie spieszenie z tłumaczeniem własnej osoby, podczas gdy jeszcze nikt mu niczego nie wytknął. 3. Mafijne odmeldowanie. To są wg mnie 3 główne problemy z postem sirlancelota. Piszę to tak trochę z tego względu, że nie podobała mi się cała ta dyskusja na str. 7-11, odniesienia do poprzedniej edycji i ogólnie jakieś takie jałowe teoretyzowanie - dlatego się w nią nie zagłębiam póki co. Szczególnie, że najpewniej dwóch niewinnych (Gorczyca i F1) dyskutowało z być może jednym winnym (sirlancelot), więc i tak jedyne, czego można się tam spodziewać w takiej sytuacji to kurwienia logiki.
Z nadmiaru dostępności trawa obrzydła, alpaka zaczyna konsumować regulamin gry. Kontastuje, że wówczas będzie mogła zrobić to, co pozostali trawobiegacze. Wysrać go. Konstatuje*. Sir Lancelot owszem, trochę podreperował wizerunek po powtórnym wejściu do tematu. Ale dlaczego takie zdanie o Panu Tenorku? Według mnie zachowuje się bardzo miastowo. Możliwe, że się mylę, bo mam nienastrojoną harfę dzisiaj. Wg mnie ten drugi post jest podejrzany, wiadomo, że miastowy może się mylić. Takie asekuranctwo i to jeszcze ubrane (dalej) w lekki płaszczyk kreacji (nienastrojona harfa). Co sądzicie o Testamencie Cozmo? Według mnie gra bardzo mafijnie. Co jest wg Ciebie mafijnego w jego grze? Oczyszczanie mnie i Tenorka na tym etapie i przy tym jakie są opinie innych graczy o mnie. Zrobił to chwilę po rozmowie o tym, że mafiozi boją się uniewinnień, biorąc pod uwagę, że wcześniej napisał ponad 20 pierdów o niczym, to dla mnie jest to na pokaz. Dobry post, +1. Miałem nie bawić się w tej edycji w takie "podbijanie", żeby nie dokładać się do shitpostingu, nie powtarzać tego, co już ktoś napisał, ułatwić wyłuskiwanie istotnych treści, ale naprawdę, to jest warte zwrócenia uwagi (szczególnie, że sam tego nie zauważyłem ). W ogóle z całej gry Rojasa bije taka sztuczność. Każdy post jest pisany tak, jakby nie stała za nim jakaś konkretna intencja, tylko... tak, o, rzucony, żeby coś napisać: Relacja Babka-Alpak śmierdzi gorzej niż zupa z małpy. No co to w ogóle są za pierdy, proszę was. xD Niby czemu śmierdzi? Co śmierdzi? Gówno, nic tam nie śmierdzi w tej wymianie postów. A wejście babki bardzo spoko, tak samo gra Alpaki (potem może rozpiszę, co mi się podobało). Albo to sztuczne "Co sądzicie o Testamencie...? Wg mnie...", "x i x niewinni, nie linczowałbym ich pierwszego dnia". To się wpisuje w cały obraz gry Rojasa, jak to czytam to nie mam przekonania, że on rzeczywiście uważa grę Testamentu za mafijną, a tamtych dwóch za niewinną, tylko chce, żebyśmy my sądzili, że tak uważa. Na siłę stara się pokazać, że ma jakieś zdanie, podczas gdy jeszcze nikt nikogo od tego nie oczekuje na tym etapie gry.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 22, 2020 9:05:33 GMT 1
Chyba, że jest się nowym mieszkańcem wilkowyj, bądź ma się mało grzechów na sumieniu w przeszłości i ze względu na nowe grzechy nie czuję się pewnym w pisaniu. Nie podoba mi się to jak ewoluują Twoje podejrzenia. Bardzo dużo rzeczy zakładasz żeby nadać im sensu W tej grze chyba o to chodzi, że coś sobie założyć. Masz jakieś spostrzeżenia, z nich tworzysz zastrzeżenie i następnie przechodzisz dalej.
Dlaczego nie podoba Ci się ewoluowanie przemyśleń Piotra Kozioła na tym etapie rozgrywki?
|
|
|
Post by Karolina Gorczyca on May 22, 2020 9:05:37 GMT 1
Karolina Gorczyca docenia sposób w jaki Pan Tenorek próbuje umówić się z nią na kolację. Podlizywanie jednak na niewiele się zda. Niemniej miło z rana poczytać combo kolorowej analizy ze streszczaniem półdziennej edycji. Uprasza jedynie by nie kolorować Komunikatorów F1 w tej chwili na kolor przybliżony do czerwonego.
|
|
|
Post by babka on May 22, 2020 9:09:46 GMT 1
Nie podoba mi się to jak ewoluują Twoje podejrzenia. Bardzo dużo rzeczy zakładasz żeby nadać im sensu W tej grze chyba o to chodzi, że coś sobie założyć. Masz jakieś spostrzeżenia, z nich tworzysz zastrzeżenie i następnie przechodzisz dalej.
Dlaczego nie podoba Ci się ewoluowanie przemyśleń Piotra Kozioła na tym etapie rozgrywki?
bo fakt jest taki, że zachowanie wójta jest w 9 na 10 przypadków miastowe więc dorabianie do tego dodatkowych teorii żeby nadać swoim krecyjnym najazdom jeszcze więcej mocy świadczy o dużej motywacji
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 22, 2020 9:11:00 GMT 1
No co to w ogóle są za pierdy, proszę was. xD Niby czemu śmierdzi? Co śmierdzi? Gówno, nic tam nie śmierdzi w tej wymianie postów. A wejście babki bardzo spoko, tak samo gra Alpaki (potem może rozpiszę, co mi się podobało). Albo to sztuczne "Co sądzicie o Testamencie...? Wg mnie...", "x i x niewinni, nie linczowałbym ich pierwszego dnia". To się wpisuje w cały obraz gry Rojasa, jak to czytam to nie mam przekonania, że on rzeczywiście uważa grę Testamentu za mafijną, a tamtych dwóch za niewinną, tylko chce, żebyśmy my sądzili, że tak uważa. Na siłę stara się pokazać, że ma jakieś zdanie, podczas gdy jeszcze nikt nikogo od tego nie oczekuje na tym etapie gry. Proszę teraz napisać, co fajnego jest w grze Babki i Alpaka. To chyba nie powinno być trudne i wymagać bardzo dużo czasu.
|
|
|
Post by babka on May 22, 2020 9:11:07 GMT 1
babka niejedno już widziała i z niejednego pieca jadła chleb, ale proboszcz powinien nieco się zastanowić
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 9:12:05 GMT 1
Co do zasady masz rację o sztuczności gry Jeleński, ale to nie wynika z tego, że jestem w mafii. Nienastrojona harfa + oddanie czci grze Pięknego Mariana Krzaklewskiego.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 22, 2020 9:13:01 GMT 1
W tej grze chyba o to chodzi, że coś sobie założyć. Masz jakieś spostrzeżenia, z nich tworzysz zastrzeżenie i następnie przechodzisz dalej.
bo fakt jest taki, że zachowanie wójta jest w 9 na 10 przypadków miastowe więc dorabianie do tego dodatkowych teorii żeby nadać swoim krecyjnym najazdom jeszcze więcej mocy świadczy o dużej motywacji
A mogłabyś przytoczyć, które 9 przypadków jest miastowych, a który nie?
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 22, 2020 9:13:58 GMT 1
Stary Japycz już i tak umarł, więc może chwilę poczekać na pogrzeb, postanowiłem się odnieść teraz:
Panie Myćko (Tenorku). Z Twoim postem się generalnie zgadzam, poza tym, że uważam, że komunikaty w życiu nie dopuściłyby się żadnego grzechu. Z tej piątki, którą Ty masz na dole, czwórka to moim zdaniem najwięksi grzesznicy obecnie w wilkowyjach i to ich kandydatury będę sugerował, na najbliższej sesji rady gminy. Oczywiście kościół do polityki się nie miesza, ale przedstawiać grzechy, jakich dopuszczają się inni to jest nasz obowiązek.
Nie zgadzam się też z oceną Konstantego Jeleńskiego, ale dla dobra wilkowyjskich owieczek nie będę tego tematu rozwijał
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 9:16:10 GMT 1
Argumenty proboszcza Piotra Kozioła o tym, że Paweł Kozioł wybrał taką kreację, żeby się poprzepychać z Piotrem, a teraz w ogóle tego nie robi są raczej słuszne. Tenorek bardzo dobrze opisał jego grę, dodałbym do tego te dwa wpisy, napisane przez Pawla Kozioła jeden pod drugim: Problemem nie było za dużo uniewinnień tylko za mało uniewinnień! Chyba mam już topkę niewinnych.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 22, 2020 9:16:41 GMT 1
Stary Japycz już i tak umarł, więc może chwilę poczekać na pogrzeb, postanowiłem się odnieść teraz: Panie Myćko (Tenorku). Z Twoim postem się generalnie zgadzam, poza tym, że uważam, że komunikaty w życiu nie dopuściłyby się żadnego grzechu. Z tej piątki, którą Ty masz na dole, czwórka to moim zdaniem najwięksi grzesznicy obecnie w wilkowyjach i to ich kandydatury będę sugerował, na najbliższej sesji rady gminy. Oczywiście kościół do polityki się nie miesza, ale przedstawiać grzechy, jakich dopuszczają się inni to jest nasz obowiązek. Nie zgadzam się też z oceną Konstantego Jeleńskiego, ale dla dobra wilkowyjskich owieczek nie będę tego tematu rozwijał Dlaczego uważasz Komunikaty za miastowego?
Z czym się nie zgadzasz odnośnie oceny Kota Jeleńskiego?
|
|
|
Post by babka on May 22, 2020 9:17:07 GMT 1
A mogłabyś przytoczyć, które 9 przypadków jest miastowych, a który nie? nie, wytłumaczyłam funkcjonowanie samego mechanizmu, więc jak nie rozumiesz to przeczytaj te tłumaczenia jeszcze raz, a jak nie wyjdzie to jeszcze raz i tak w kółko aż zrozumiesz
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 22, 2020 9:18:31 GMT 1
Stary Japycz już i tak umarł, więc może chwilę poczekać na pogrzeb, postanowiłem się odnieść teraz: Panie Myćko (Tenorku). Z Twoim postem się generalnie zgadzam, poza tym, że uważam, że komunikaty w życiu nie dopuściłyby się żadnego grzechu. Z tej piątki, którą Ty masz na dole, czwórka to moim zdaniem najwięksi grzesznicy obecnie w wilkowyjach i to ich kandydatury będę sugerował, na najbliższej sesji rady gminy. Oczywiście kościół do polityki się nie miesza, ale przedstawiać grzechy, jakich dopuszczają się inni to jest nasz obowiązek. Nie zgadzam się też z oceną Konstantego Jeleńskiego, ale dla dobra wilkowyjskich owieczek nie będę tego tematu rozwijał Dlaczego uważasz Komunikaty za miastowego?
Obawiam się, że w tej sytuacji obowiązuje mnie tajemnica spowiedzi. Pierwsza odpowiedź odnosi się do tożsamości, druga nie powinna pojawić się w wątku z grą.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 9:18:32 GMT 1
Tenorku, Komunikaty po prostu są niewinne i kropka, zostało to napisane wczoraj i szkoda czasu na zajmowanie się tym tematem.
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 9:18:47 GMT 1
Alpak ma bardzo dobrą ripostę i puentę, inteligentne zwierzę, ale w ogóle nie używa tej cechy, aby pomagać miastu. Zrobić koło fortuny to każden jeden potrafi.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 9:20:22 GMT 1
Co do zasady masz rację o sztuczności gry Jeleński, ale to nie wynika z tego, że jestem w mafii. Nienastrojona harfa + oddanie czci grze Pięknego Mariana Krzaklewskiego. To jak masz nienastrojoną harfę, to po co Cię trzymać w tej edycji?
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Post by Leo Rojas on May 22, 2020 9:20:44 GMT 1
Dlaczego uważasz Komunikaty za miastowego?
Obawiam się, że w tej sytuacji obowiązuje mnie tajemnica spowiedzi. Pierwsza odpowiedź odnosi się do tożsamości, druga nie powinna pojawić się w wątku z grą. A może zrobiłem to celowo? Nie uniewinniaj mnie na tej podstawie, bo to nie fair.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 9:22:02 GMT 1
Swoją drogą ten post Pawła Kozioła o topce niewinnych faktycznie śmierdzi. Tak jak i tłumaczenie Lancelota, że rodzina mu przeszkadza oraz ogólne zachowanie Rojasa.
|
|
|
Post by Karolina Gorczyca on May 22, 2020 9:23:15 GMT 1
Kto mi pierwszy powie co jest mafijnego w postach Walkiewicza ma szansę umówić się ze mną na kolację.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 9:24:18 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 9:24:18 GMT 1
Pan Tenorek Dekalog mafii, str. 4210
Podwójna zagrywka mahoniowa
Jeśliś nie jest rolnym li durda z Ciebie li piękny jesteś jak marian, w rozgrywkę wejdziesz dużą rozpiską graczy wszelkich. Nietrafną na tyle, wszakże sam początek rozgrywki to jest, że mafia w siedliszczu zgnilizny zaległym knować przeciw Tobie nie będzie, boś złych asumpcji im nie uczynił. Jednakowóż i miasto na Ciebie okiem przychylniejszym rzuci, wszak mocy angażu dałeś i każdego ze współtowarzyszy zaczepiłeś, wielu z nich dając imunitet, że mecyje ze strony Twej żadne ich nie dotkną. Bezpieczny będziesz do czasu, aż pierwszą niespójność w grze Twojej pokażesz, podówczas strzeż się.
Poniżej dopisek ledwo czytelnym, ręcznym pismem:
uwaga bo te kurwie syny z mafii też mogą zrobić taką analizę i pół gry przejechać na jednym poście psia ich mać
|
|