|
Rozgrywka
May 22, 2020 11:35:07 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 11:35:07 GMT 1
Uważam, że rozgrywka nie jest przejrzysta, nic się nie da obecnie powiedzieć i interakcja jest wskazana. Także grając wąsko, drogi Rojasie. Okej, powiedz mi co sądzisz o Pawle Koźle, z góry przepraszam jeśli już ten temat poruszałeś.
Nic nie sądzę, typ napisał 15 postów. Proszę o odpowiedź w sprawie Karoliny.
|
|
|
Post by sirlancelot on May 22, 2020 11:35:29 GMT 1
Panie Duda (Future Trunks). Bardzo dziwna ta wypowiedź na mój temat. Dlaczego taka obrona? Przecież nie ma szans, żebym poleciał. Próbujesz puścić mi oczko? Księdzu? Toż to nie wypada! Ksiądz nie ma pojęcia, jak antyklerykalne nastroje panują w mieście. Ty się lepiej Trunks wytłumacz, po co wrzucasz wszysko w jednym poscie? Przeciez to jest mafijne. Tym sposobem nie wchodzisz w dysksusję z każda osobą z osobna i nie piszesz osobno post na kazdego gracza, a jedynie wrzucasz jeden post w którym zawierasz wszystkie swoje przemyślenia, z których właściwie co wynika? Paweł Kozioł bardzo ładnie zauważył, że Alpak czyta rozgrywkę na bieżąco, a do pewnego momentu się nie odzywał, aż coś napisał, co było nawiązaniem do bieżącego tematu. Samo to o Alpaku jeszcze nic nie mówi, ale ta dwójka razem w mafii być nie może. mafiacorner.boards.net/thread/91/rozgrywka?page=8&scrollTo=13637 Co to właściwie znaczy i jak wyszło Ci, że nie mogą byc w mafii? Sam sobie zaprzeczasz, pisząc, że przez długi post nie wchodzę w dyskusję, skoro Ty mi odpisałeś. Piszę jak mi wygodnie, zależnie od sytuacji. Natomiast skoro z Ciebie taki ekspert od mafijnych postów, to Ci ufam, bo zrobiłeś najbardziej mafijny wjazd w historii tej gry. xD Mamy 25. edycję, a Ty odjebujesz takie posty, że aż trzeba pytać, czy to prowokacja, więc w sumie nie dziwię się, że nie widzisz, że Paweł Kozioł nie może być w mafii z Alpakiem. Takich sytuacji w historii tej gry było mnóstwo i nigdy nie była to akcja dwóch mafiozów. Teraz też pewnie nie, zwłaszcza że poza krótką ripostą nie pociągneli tego tematu. Proponuję zrobić dzisiaj remis między Walkiewiczem i Sirlancelotem. Proszę o poparcie. Który mój post uważasz za mafijny? Proszę podaj przykład gry gdzie Kozioł i Alpaka się razem uniewinniają. Uważam, że Twój post, w którym wklejasz kilkanaście postów na powitanie jest zwyczajnie słaby, nie uznaję, że jesteś mafiozą, ale na pewno nie sądzę, że tamten post w jakikolwiek sposób jest miastowy.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 22, 2020 11:38:24 GMT 1
Ksiądz nie ma pojęcia, jak antyklerykalne nastroje panują w mieście. Sam sobie zaprzeczasz, pisząc, że przez długi post nie wchodzę w dyskusję, skoro Ty mi odpisałeś. Piszę jak mi wygodnie, zależnie od sytuacji. Natomiast skoro z Ciebie taki ekspert od mafijnych postów, to Ci ufam, bo zrobiłeś najbardziej mafijny wjazd w historii tej gry. xD Mamy 25. edycję, a Ty odjebujesz takie posty, że aż trzeba pytać, czy to prowokacja, więc w sumie nie dziwię się, że nie widzisz, że Paweł Kozioł nie może być w mafii z Alpakiem. Takich sytuacji w historii tej gry było mnóstwo i nigdy nie była to akcja dwóch mafiozów. Teraz też pewnie nie, zwłaszcza że poza krótką ripostą nie pociągneli tego tematu. Proponuję zrobić dzisiaj remis między Walkiewiczem i Sirlancelotem. Proszę o poparcie. Który mój post uważasz za mafijny? Proszę podaj przykład gry gdzie Kozioł i Alpaka się razem uniewinniają. Uważam, że Twój post, w którym wklejasz kilkanaście postów na powitanie jest zwyczajnie słaby, nie uznaję, że jesteś mafiozą, ale na pewno nie sądzę, że tamten post w jakikolwiek sposób jest miastowy. Dlaczego uważasz tamten post za słaby? Co Twoim zdaniem oznacza "słaby post"?
|
|
|
Post by sirlancelot on May 22, 2020 11:38:45 GMT 1
Strzelę sobie skład mafii -> Leo Rojas, Paweł Kozioł i chyba Sir Lancelot. Dlaczego Paweł Kozioł? Powody są dwa - pierwszy jest taki, że rozgrywka wydaje mi się bardzo przejrzysta i to jest praktycznie jedyny gracz, o którym nie mogę powiedzieć, że zrobił coś miastowego. Cała reszta miała jakieś miastowe reakcje, zachowania, ataki itp. Drugi powód jest taki, że Paweł Kozioł napisał kilka postów unikając interakcji i konfliktów, Piotr Kozioł też dał dość ciekawe spostrzeżenie o braku wchodzenia w interakcję z jego kreacją, aczkolwiek nie wiem czy ma to wartość merytoryczną, to bardziej stawia w dobrym świetle Piotra Kozła za perspektywę i miastowe myślenie. Dlaczego Sir Lancelot? Metoda eliminacji i najmniej przekonania w chwili obecnej - wczorajsze ponowne wejście na plus, ale jak się temu przyjrzeć to w sumie była to dyskusja odłączona od bezpośredniego szukania mafii, a o tematach pobocznych. Mafiozie łatwiej będzie znaleźć się w takich neutralnych klimatach. Ale też jestem przeciwny opinii ludzi o winie Rojasa, jak dla mnie jest on raczej niewinny. A przynajmniej dlatego, że gra jakies swoje dziwne gierki, ani to miastowe, ani to mafijne, to bardziej wygląda jak samotny strzelec, zresztą już wcześniej to można było zauważyć, że w jego grze jest coś sztucznego, ale robionego z własnej woli.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 11:39:24 GMT 1
Bez sensu. Po chuj miałbym udowadniać, że coś robiłem, skoro można to znaleźć, a zamiast tego mogę poszukać mafiozów lub niewinnych? Albo po prostu poczytać książkę/obejrzeć film.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 11:40:42 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 11:40:42 GMT 1
Bez sensu. Po chuj miałbym udowadniać, że coś robiłem, skoro można to znaleźć, a zamiast tego mogę poszukać mafiozów lub niewinnych? Albo po prostu poczytać książkę/obejrzeć film. Może jakbyś był mafii to byś miał wyjebane, a może jakbyś był w mieście to byś miał wyjebane tak jak teraz. Nie wiem po co, spytałem się, nie odpowiedziałeś, żuje Twoja trawę.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 11:44:34 GMT 1
Strzelę sobie skład mafii -> Leo Rojas, Paweł Kozioł i chyba Sir Lancelot. Dlaczego Paweł Kozioł? Powody są dwa - pierwszy jest taki, że rozgrywka wydaje mi się bardzo przejrzysta i to jest praktycznie jedyny gracz, o którym nie mogę powiedzieć, że zrobił coś miastowego. Cała reszta miała jakieś miastowe reakcje, zachowania, ataki itp. Drugi powód jest taki, że Paweł Kozioł napisał kilka postów unikając interakcji i konfliktów, Piotr Kozioł też dał dość ciekawe spostrzeżenie o braku wchodzenia w interakcję z jego kreacją, aczkolwiek nie wiem czy ma to wartość merytoryczną, to bardziej stawia w dobrym świetle Piotra Kozła za perspektywę i miastowe myślenie. Dlaczego Sir Lancelot? Metoda eliminacji i najmniej przekonania w chwili obecnej - wczorajsze ponowne wejście na plus, ale jak się temu przyjrzeć to w sumie była to dyskusja odłączona od bezpośredniego szukania mafii, a o tematach pobocznych. Mafiozie łatwiej będzie znaleźć się w takich neutralnych klimatach. 1. Dlaczego Babka bardziej miastowa od Pawła Kozioła? 2. Fajne spostrzeżenie o Sir Lancelocie.
3. Jakieś alternatywy, jeśli ktoś z trójki okazałby się niewinny? 4. Kogo uważasz za najbardziej zielonego w bieżącej rozgrywce?
1. Głównie przez interakcje z Alpakiem i podejrzanym przeze mnie Rojasem. Podobały mi się jej bezpardonowe odpowiedzi i wypunktowanie odnośnie słabych zaczepek w jej kierunku. Dała od siebie agresywnego, nie dającego sobie wchodzić w paradę miastowego. 3. O ile cenię swoje umiejętności w tej grze, to oczywiście mogę się mylić i w miarę upływu dnia podam grupę graczy, na których bym się skupił oprócz tej trójki. 4. Komunikaty Radiowe są niewinne, ale trudno to wyjaśnić, zresztą temat był już wałkowany.
Piotr Kozioł też dla mnie niewinny, kilka razy miał dokładnie te same myśli co ja, chyba nigdy mi się jeszcze nie zdarzyło, że była taka sytuacja, a potem gracz okazywał się być mafiozą. Gra naturalnie, pisze co myśli, przy tym jest sympatyczny, wyluzowany, same plusy Karolina Gorczyca, choć biorę pod uwagę potencjał gracza. Myślę, że sprawa rozwiąże się szybko, pewnie poleci w którymś z pierwszych mordów, tak jak wspomniałem wcześniej. Powiedziałbym również, że niewinny będzie Testament Cozmo.
W mniejszym stopniu, ale raczej niewinni będą też Alpak, Kot (miastowe posty, ale mało go w edycji póki co), Babka, Future Trunks.
No i chyba wymieniłem wszystkich. Jak coś się zmieni, to dam znać, ale widzę póki co mafijną trójkę w postaci Rojas, Paweł Kozioł, Sir Lancelot i PÓKI CO szukałbym w grupie "raczej niewinnych" EDIT gdyby okazało się, że są niewinni w pierwszej trójce. Na pewno jakieś rzeczy mogą się jeszcze zmienić.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 11:44:58 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 11:44:58 GMT 1
UWAGA POST ZGODNY Z REGULAMINEM
Rojas gra jak typ, który jednocześnie nie pozostawia impactu i brakuje mu kategorycznych twierdzeń, trochę bąkając tego, trochę tamtego, aż w końcu wszyscy stwierdzą - nie no ten Rojas to śmierdzi, ale trochę śmierdzi, zobaczymy później, a z drugiej strony jak sympatyczny nestor, który unika odpowiedzialności za cokolwiek i najlepiej to pytałby się miasta przed każdym linczem na kogo to ma głosować bo olaboga, remis, muszę decydować, niewinny? Wy mi kazaliście.
Retoryka 'jestem za, a nawet przeciw' nie powinna być sednem tej rozgrywki, wszystkie mimozy zostają uznane za wrogów alpak, stanu i skończą w żołądku.
|
|
|
Post by sirlancelot on May 22, 2020 11:45:33 GMT 1
Który mój post uważasz za mafijny? Proszę podaj przykład gry gdzie Kozioł i Alpaka się razem uniewinniają. Uważam, że Twój post, w którym wklejasz kilkanaście postów na powitanie jest zwyczajnie słaby, nie uznaję, że jesteś mafiozą, ale na pewno nie sądzę, że tamten post w jakikolwiek sposób jest miastowy. Dlaczego uważasz tamten post za słaby? Co Twoim zdaniem oznacza "słaby post"? Po pierwsze przeczucie, wiele razy widziałem mafiozów albo średnich miastowych zaczynających pisać duże posty na poczaku gry, z których tak naprawdę płynie dwojaka puenta. Zaatakował to niby Walkiewicza, ale ja tego zupełnie nie rozumiem. Walkiewicz zagrał dobry początek, a w między czasie pojawiło się kilka osób (Babka, Alpaka), które zagrały bardziej mafijnie i nie ma do niech zadnego odniesienia. Owszem można by się pokusić o stwierdzenie, ze Trunks i Walkiewicz razem w mafii nie będą, ale sam atak na Walkiewicza moim zdaniem słaby, bo nie punktuje gracza jako całość, a tylko pojedyncze posty.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 11:45:55 GMT 1
Okej, powiedz mi co sądzisz o Pawle Koźle, z góry przepraszam jeśli już ten temat poruszałeś.
Nic nie sądzę, typ napisał 15 postów. Proszę o odpowiedź w sprawie Karoliny. Nie będę grał według Twoich reguł pisania o Karolinie iluś tam rzeczy fajnych i niefajnych, bo uważam to za mijające się z celem.
Mogę jedynie powiedzieć, że Karolina gra aktywnie, agresywnie i chyba celuje w zostanie odjebaną jak najszybciej w mordzie mafii. Jest najprawdopodobniej niewinna, tyle.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 11:46:38 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 11:46:38 GMT 1
Walkiewicz, Rojas. Jakbyście mieli title decider w G1 - nie giniecie jeśli zagłosujecie na: a) kogoś obecnie spoza podejrzeń, kto będzie KANDYDATEM blisko godziny zero; b) Rojasa (dla Walkiewicza), Walkiewicza (dla Rojasa). To która opcje byście wybrali?
Ty chyba drogi Alpaku myślisz, że masz dwie mafie na talerzu i próbujesz wyciągnąć jakieś info XD
Pewnie Rojasa, trudno oceniać, oddałbym głos tak, żeby nie poszedł w powietrze i zlinczował mojego podejrzanego.
Ciekawostki, które (jeszcze) nic nie mówią #5 Prawdopodobieństwo że tutaj są dwie mafie, grające jako pat i kot, kot i pat jest takie samo jak prawdopodobieństwo, że nie ma tutaj żadnej mafii.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 11:48:14 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 11:48:14 GMT 1
UWAGA POST ŚREDNIO ZGODNY Z REGULAMINEM
Rozumiem, że teza, że Komunikaty Radiowe są niewinne opiera się na tych samych przesłankach, co teza, że w innym życiu zjeżdżalyby na nartach i pojawia się dlatego, że wszyscy, włącznie z Alpaką, zjedli regulamin.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 11:49:48 GMT 1
W sumie te Komunikaty to jeszcze przeczytam dla pewności, bo w sumie jakoś dużo nie piszą.
Komunikaty, poproszę o Twoje podejrzenia i uniewinnienia. Jakie jest Twoje spojrzenie na rozgrywkę w tym momencie?
|
|
|
Post by sirlancelot on May 22, 2020 11:50:02 GMT 1
Ty się lepiej Trunks wytłumacz, po co wrzucasz wszysko w jednym poscie? Przeciez to jest mafijne. Tym sposobem nie wchodzisz w dysksusję z każda osobą z osobna i nie piszesz osobno post na kazdego gracza, a jedynie wrzucasz jeden post w którym zawierasz wszystkie swoje przemyślenia, z których właściwie co wynika? Co to w ogóle jest, jak można się czepiać o takie pierdoły? Już abstrahuję od tego podejścia: "jak możesz tak robić, przecież to jest mafijne". Miastowi tak nie myślą; miastowi po prostu grają, robią to co chcą, żeby znaleźć mafię i nie zastanawiają się czy to, co zrobią jest mafijne czy nie. To mafiozi - słabi mafiozi szczególnie - przyjmują taki sposób myślenia: "czy to, co chcę zrobić nie jest przypadkiem mafijne?". Ta ja sobie myślę, że widzę post Trunksa i sądzę, że jest mafijny. Zresztą wolałem wejsc z nim w dyskusje, aby drazyc temat.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 11:50:26 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 11:50:26 GMT 1
Co bym robił jakbym był mafiozą w tej edycji #2
Mówiłbym, że ktoś jest ultra niewinny i na pewno będzie odjebany, mówię Wam, patrzcie jak on agresywnie gra, nic nie powiem poza tym, ale jest niewinny, mafia go zaraz odjebie, już tuż tuż, za winklem stoi ta mafia.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 22, 2020 11:54:05 GMT 1
Dlaczego uważasz tamten post za słaby? Co Twoim zdaniem oznacza "słaby post"? Po pierwsze przeczucie, wiele razy widziałem mafiozów albo średnich miastowych zaczynających pisać duże posty na poczaku gry, z których tak naprawdę płynie dwojaka puenta. Zaatakował to niby Walkiewicza, ale ja tego zupełnie nie rozumiem. Walkiewicz zagrał dobry początek, a w między czasie pojawiło się kilka osób (Babka, Alpaka), które zagrały bardziej mafijnie i nie ma do niech zadnego odniesienia. Owszem można by się pokusić o stwierdzenie, ze Trunks i Walkiewicz razem w mafii nie będą, ale sam atak na Walkiewicza moim zdaniem słaby, bo nie punktuje gracza jako całość, a tylko pojedyncze posty. 1. Przeczucie? To jakie masz przeczucia odnośnie mojej analizy? 2. Trochę ściemniasz, bo Trunks podsumował w tym poście Walkiewicza jako lizusa i gościa, któremu brakuje odwagi. Więc jednak odniósł się do Walkiewicza jako całość. 3. Moim zdaniem Walkiewicz zagrał na pół gwizdka, tak żeby było mu wygodnie. Nie napracować się przesadnie, ale dać parę "klapsów", żeby nie było. Jeśli uważasz to za dobry początek, to nie mogę się z Tobą zgodzić.
4. Dlaczego Babka i Alpaka zagrały bardziej mafijnie od Walkiewicza?
Jacek Walkiewicz, idziesz na razie w odstawkę, ale musisz napisać więcej konkretów odnośnie Twoich podejrzanych. Pasuje?
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 11:57:35 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 22, 2020 11:57:35 GMT 1
Walkiewicz, o wszystkich powiedziałeś parę słów tylko nie o Cozmo, dlaczego?
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 11:57:58 GMT 1
Wyjaśnię to zaraz (albo później, na pewno przed linczem), najpierw mam jednak do Ciebie pytanie, pozornie niezwiązane z tematem: widziałeś "Good Morning, Vietnam" z Robinem Williamsem? Dziwne pytanie, jeśli chodzi o mafijną rozgrywkę. Podaj najpierw powody dlaczego zadajesz takie pytanie. Ponieważ chciałem zrobić nawiązanie do jednej ze scen tego filmu w celu wyjaśnienia niewinności Komunikatów, ale Alpak zrobił to w jeszcze lepszy sposób, więc już nieważne.
|
|
|
Rozgrywka
May 22, 2020 12:00:45 GMT 1
via mobile
Post by Jacek Walkiewicz on May 22, 2020 12:00:45 GMT 1
Co bym robił jakbym był mafiozą w tej edycji #2 Mówiłbym, że ktoś jest ultra niewinny i na pewno będzie odjebany, mówię Wam, patrzcie jak on agresywnie gra, nic nie powiem poza tym, ale jest niewinny, mafia go zaraz odjebie, już tuż tuż, za winklem stoi ta mafia. Czego ode mnie oczekujesz? Nie będę silił się na analizę gracza, którego uważam obecnie za niewinnego za styl gry i podejście do tematu. Po prostu mafiozi bardzo rzadko grają w ten sposób, a jeśli grają to robią to o wiele mniej naturalnie.
|
|
|
Post by sirlancelot on May 22, 2020 12:02:28 GMT 1
Po pierwsze przeczucie, wiele razy widziałem mafiozów albo średnich miastowych zaczynających pisać duże posty na poczaku gry, z których tak naprawdę płynie dwojaka puenta. Zaatakował to niby Walkiewicza, ale ja tego zupełnie nie rozumiem. Walkiewicz zagrał dobry początek, a w między czasie pojawiło się kilka osób (Babka, Alpaka), które zagrały bardziej mafijnie i nie ma do niech zadnego odniesienia. Owszem można by się pokusić o stwierdzenie, ze Trunks i Walkiewicz razem w mafii nie będą, ale sam atak na Walkiewicza moim zdaniem słaby, bo nie punktuje gracza jako całość, a tylko pojedyncze posty. 1. Przeczucie? To jakie masz przeczucia odnośnie mojej analizy? 2. Trochę ściemniasz, bo Trunks podsumował w tym poście Walkiewicza jako lizusa i gościa, któremu brakuje odwagi. Więc jednak odniósł się do Walkiewicza jako całość. 3. Moim zdaniem Walkiewicz zagrał na pół gwizdka, tak żeby było mu wygodnie. Nie napracować się przesadnie, ale dać parę "klapsów", żeby nie było. Jeśli uważasz to za dobry początek, to nie mogę się z Tobą zgodzić.
4. Dlaczego Babka i Alpaka zagrały bardziej mafijnie od Walkiewicza?
Jacek Walkiewicz , idziesz na razie w odstawkę, ale musisz napisać więcej konkretów odnośnie Twoich podejrzanych. Pasuje? Ale co Walkiewicz miałby zagrać na pełny gwizdek, aby zostać zabity w mordzie pierwszego dnia? To też nie jest tak, że gracz ma grać na 100% od pierwszego dnia, bo tylko się naraża na mord. Ad 1. 2 Rzeczy Zostawiasz mnie sobie jak Ci wygodnie, więc jak jestes w mafii, to jest to bardzo wygodne, za mna smrod tego, ze sie odmelowalem bedzie ciagnal i zawsze mozna do tego wrocic oraz nie podoba mi sie zazielenienie Trunksa, jakby zupełnie moim zdaniem nie ma za co. A co istotniejsze dalej Walkiewicza rowniez jako zielonego, chociaz Trunks w pewien sposob go zaczepił, a nie widzialem u Ciebie jakies deklaracji, ze podejrzewasz, ze to dwóch miastowych przeciwko sobie. Ad 2. Serio? Walkiewiczowi brakuje odwagi? Ad 3. Odpowiedziałem powyżej Ad 4. Babke opisałem w swoich postach, a Alpaka jest po prostu jakaś dziwna. Zresztą dobrze to skwitował Leo, piszać, że gra wąsko.
|
|