|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 22, 2020 23:44:14 GMT 1
Mam kilka pytań. Pierwsze z nich zadam od razu, a kolejne zaraz sformułuję, tylko muszę coś sprawdzić i może mi to chwilę zająć. Pytanie: kogo byś jutro zlinczował, zakładając, że to Ty wybierasz i reszta idzie za Tobą? Zdecydowanie Trunksa. Jego lincz jak będzie winny moim zdaniem oczyszcza mnie i Walkiewicza, na którego ataki idą albo jak go nie ma, albo przed końcem głosowania. Nie mam powodów będąc w mafii oczyszczać słownie Walkiewicza, bo grałem juz z Nim kilka edycji i kilka razy pisałem o Nim, że jest niewinny, to on uznawał,że to jest mafijne i miał mnie za mafiozę, także moim zdaniem lepiej to zrobic linczujac Trunksa przed Walkiewicziem. Oprócz tego lincz na Nim też pociągnie w dół notowania Proboszcza i Tenorka, którzy zachowywali się w głosowaniu przeciwnie do tego co pisali w miescie. Trunks też jest oczyszczany nadmiarowo, ale możlwie, że i nie tylko on. A jakby uważam, że to właśnie oczyszczanie doprowadziło, że poprzednia edycja byla przegrana przez miasto.
??????? XDD
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 22, 2020 23:45:23 GMT 1
- jesteś w mieście (teoretycznie) - masz kogoś za niewinnego - nie piszesz o tym reszcie miasta, bo w innych edycjach tego samego gracza oczyszczałeś i wtedy on Cię brał za mafię
który miastowy tak robi?
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 23:46:44 GMT 1
Future Trunks to bardzo dobry miastowy, proszę się od niego odstosunkować jutro. No właśnie napisałem, że wygląda jak niewinny, więc nie mam zamiaru go jutro ruszać, ale niektóre jego posty są naprawdę absurdalne. Wiem, jaki ma w tym cel i przynajmniej częściowo go osiągnął (dostrzegłem jego niewinność), ale niektórych tylko wkurwi i może zebrać parę głosów/oskarżeń.
|
|
|
Post by Future Trunks on May 22, 2020 23:46:49 GMT 1
Mnie też fragment zaintrygował, kompletnie go nie zrozumiałem. Pisanie dla samego pisania, jak ktoś pisze na siłę, to później takie głupoty wymyśla. Co autor miał na myśli? Rozmawianie o tożsamościach jest zabronione na dodatek...
E: A, teraz Kot wyjaśnił. Faktycznie. Ale ja olewam temat Sirlancelota. Nie muszę o nim nic pisać, ponieważ za mafię mają go Gorczyca, Walkiewicz, Inspektor Kot, Testament Cozmo, Piotr Kozioł, śp. Komunikaty, Babka oraz moja skromna osoba.
Jutro znajdę trzeciego mafioza.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 23:48:32 GMT 1
- jesteś w mieście (teoretycznie) - masz kogoś za niewinnego - nie piszesz o tym reszcie miasta, bo w innych edycjach tego samego gracza oczyszczałeś i wtedy on Cię brał za mafię który miastowy tak robi? Lancelot by mógł coś takiego zrobić. Gość zasugerował swoją tożsamość i uważam, że jest do tego zdolny, żeby mieć taki tok rozumowania.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 23:49:20 GMT 1
Trunks, Kot - co sądzicie o uwadze Lancelota na temat przebiegu linczu i postawie Piotra Kozła?
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 22, 2020 23:50:05 GMT 1
Testament, kogo widzisz w mafii na ten moment? Kogo jutro linczujemy?
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 22, 2020 23:51:40 GMT 1
Ja nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym Kozłem. Dopóki nie poznamy koloru Walkiewicza to nic nam to zachowanie nie mówi według mnie. A samej zmiany głosu w ostatniej chwili nie uznałem za mafijną raczej.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 23:55:37 GMT 1
Lancelot ma rację, jeszcze 3 minuty przed linczem był remis Rojasa i Walkiewicza, Piotr Kozioł miał głos na Walkiewiczu, mniej więcej wtedy padło info o remisie. O 20.57 Walkiewicz zmienił głos z Pawła Kozła na Rojasa, więc było 6-5, ale tego Piotr nie musiał widzieć. O 20.59 Karolina zmieniła z Walkiewicza, ale tego tym bardziej Piotr mógł nie widzieć, bo o tej samej porze pisał swojego posta zmieniając głos na mnie. I teraz tak, Piotr twierdzi, że nie chciał remisu, bo remisy służą mafii. Okej, racja, ale Piotr cały czas pisał, że Rojas niewinny i namawiał na Walkiewicza. Tymczasem zmienił głos z remisu (załóżmy, że nie widział innych zmian) na lincz na niewinnym Rojasie. Nie dodaje się to za chuj. Tylko z drugiej strony - jaki interes miałby w tym, żeby zmieniać głos jako mafiozo? Jeśli Walkiewicz niewinny, to remis 2 niewinnych jest dla Piotra korzystny. Jeśli Walkiewicz winny, to mafia wybiera w remisie Rojasa i też nie jest to problem. Ryje mi mózg ta zagrywka Piotra - jest tak bez sensu, że nie wiem, czy bardziej go oczyszcza, czy pogrąża.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 22, 2020 23:56:49 GMT 1
Ja nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym Kozłem. Dopóki nie poznamy koloru Walkiewicza to nic nam to zachowanie nie mówi według mnie. A samej zmiany głosu w ostatniej chwili nie uznałem za mafijną raczej. Nie zmiana a tłumaczenie - ma Walkiewicza za winnego, Rojasa za niewinnego. Jest remis, ale on nie chce remisu, bo służy on mafii, więc zmienia z Walkiewicza na mnie, przez co leci jego zdaniem (i faktycznie też) niewinny Rojas.
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 23, 2020 0:00:10 GMT 1
Dzięki za wyjaśnienie. W takim razie przyjrzę się jeszcze temu i wczytam w posty Kozła. Ale tak na szybko to on faktycznie od samego początku pisał, że Rojas niewinny. Wymieniłem dość szybko trójkę Lancelot, Rojas, Tenorek, a Kozioł napisał, że Lancelot i Tenorek tak, ale Rojas niewinny.
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 23, 2020 0:02:29 GMT 1
Jeśli jest w mafii z Walkiewiczem, mogli nie chcieć remisu bo dobrze wiedzą co taki remis, w którym ginie niewinny oznacza. Niemal automatycznie następnego dnia linczuje się tego drugiego, który zremisował. A tak - szczególnie, że Walkiewicz dzisiejszy dzień miał lepszy, niż wczorajszy - jest szansa, że miasto o nim zapomni na jakiś czas, tak jak o wielu innych graczach, którzy w pierwszym linczu omal nie polecieli, a potem dogrywali nieraz i do końca edycji. Przy czym w przypadku tej edycji ten "jakiś czas" to wcale nie tak dużo, mafia będzie się starała wyszarpywać każdy dzień i musimy mieć tego świadomość.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 0:03:46 GMT 1
Testament, kogo widzisz w mafii na ten moment? Kogo jutro linczujemy? Nie podoba mi się jeden i drugi Kozioł, Lancelot zauważył coś, co go trochę zazieleniło w moich oczach, ale miał tyle mafijnych postów, że nijak nie jest dla mnie niewinny, po prostu niekoniecznie jest już dla mnie pewną mafią. Ale nie sądzę, żeby cała trójka była w mafii, choćby dlatego że Paweł Kozioł ewidentnie myli tożsamość Lancelota. Tak więc w mafii będzie też ktoś, kogo mam za niewiadomego - np. Babka lub Alpak, albo jakiś doświadczony gracz, którego uznałem za wstępnie czystego, bo się niczym nie wkopał, ale to gracz, który jest za dobry, żeby się tak po prostu wkopać (np. Gorczyca, choć ta akcja z okolic linczu raczej miastowa). Tak jak podejrzewałem Trunksa, tak teraz mam go za niewinnego. Dalej uważam, że przed linczem Walkiewicz grał niewinnie. Najwyżej jak się mylę, to mnie zlinczujecie, trudno. Ja bym chyba jutro uderzył w Pawła Kozioła.
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 23, 2020 0:12:30 GMT 1
Mnie się też podobała gra Walkiewicza, ale przeczytam ją sobie jeszcze jutro na chłodno. Szczególnie to zachowanie przed linczem, bo jakiś głosik z tyłu głowy podpowiada mi, że jednak nie było to takie w 100% naturalne - ale dobrze zagrane. I zgadzam się z opinią o Walkiewiczu, którą ktoś dziś w ciągu dnia wygłosił - że jak poczuł grunt pod stopami po porannych atakach, które odparł, to poczuł się ewidentnie zbyt pewnie. Z własnego doświadczenia wiem, że miastowi z kolei mają raczej tendencję do przesadzania właśnie w drugą stronę - srają w porty, że polecą, podczas gdy głos na nich oddała 1 albo 2 osoby albo do linczu jest jeszcze kupa czasu. Stąd niektórzy rolni często nie wytrzymują presji i w absurdalnych momentach się ujawniają. A taka nadmierna pewność siebie kojarzy mi się raczej z mafią.
Dla równowagi, z tego co sobie wczoraj wieczorem na bieżąco notowałem na temat rozgrywki, wynikło mi w sumie raczej sporo plusów dla Walkiewicza, nie jakichś dużych, ale mimo wszystko plusów. I ta dzisiejsza gra jego też mnie przekonywała.
|
|
|
Post by Antura on May 23, 2020 0:19:11 GMT 1
Nie mam powodów będąc w mafii oczyszczać słownie Walkiewicza, bo grałem juz z Nim kilka edycji i kilka razy pisałem o Nim, że jest niewinny, to on uznawał,że to jest mafijne i miał mnie za mafiozę, także moim zdaniem lepiej to zrobic linczujac Trunksa przed Walkiewicziem. 1 punkt karny dla SirLanceLota za: odnoszenie się dosłownie do tożsamości konkretnego gracza, jawne przenoszenie relacji z poprzednich gier na obecną grę i wskazywanie, że wie kim ta osoba jest.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 6:37:30 GMT 1
via mobile
Post by Piotr Kozioł on May 23, 2020 6:37:30 GMT 1
Ależ wy jesteście wszyscy debilami:
Remis - na 100% ginie niewinny Nieremis - moźe się mylę i może jednak Rojas w mafii (dawałem no to jakieś kilka procent) - dodatkowe kilka procent dla miasta na celny lincz.
W remisie zawsze umiera niewinny, przy braku remisu być może się mylę. Zatem chciałem rozjebać remis który na 100% jest niekorzystny dla miasta i spowodowałem lincz na rojasie, który był z mojej perspektywy na 95% niekorzystny.
Zatem zachowanie miastowego, korzystne dla miasta, w celu pomocy miastu jest dziwne? Pierdolnijcie się w głowy każdy, kto uważa to zachowanie za dziwne.
Remis to szatan, nasz swoiski mafijny, który kusi. Ale nie możecie dawać się zwieść. Razem przezwyciężymy pokusę
|
|
|
Post by Karolina Gorczyca on May 23, 2020 7:09:57 GMT 1
Tylko czemu zmieniłeś głos akurat na Testament Cozmo?
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 23, 2020 7:34:32 GMT 1
Tak jak napisałem, to był pierwszy nick, który przyszedł mi do głowy. Ogarnąłem sytuację na minutę przed terminem linczu, a liczyło się tylko to, żeby nie było remisu
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 7:47:02 GMT 1
Skąd ta łatwość do linczowania mnie Piotrze, od tego zacznijmy. Cały dzień siedzę w temacie, rozkminiam, wchodzę w interakcje, dwoję się i troję żeby pomóc miastu, zastanawiam się nad winą/niewinnością graczy, przedstawiam naprawdę dziesiątki miastowych procesów, a jedyne co miałeś na ten temat do powiedzenia to chyba coś w stylu "dobry mafioza, to dobry miastowy" i głos we mnie.. Cały dzień złego słowa o mnie nie powiedziałeś i nagle jesteś gotowy mnie posłać do piachu.
Wszystko zaczęło się od tego, że początek zagrałem sobie na spokojnie i teraz już chyba do końca edycji będę miał jakiś cień podejrzeń na sobie, który w tym momencie jest już nieuzasadniony. I dostrzeże to każdy, kto ma odrobinę dobrej woli, odrobinę umiejętności i chce to dostrzec.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 7:50:29 GMT 1
Mnie się też podobała gra Walkiewicza, ale przeczytam ją sobie jeszcze jutro na chłodno. Szczególnie to zachowanie przed linczem, bo jakiś głosik z tyłu głowy podpowiada mi, że jednak nie było to takie w 100% naturalne - ale dobrze zagrane. I zgadzam się z opinią o Walkiewiczu, którą ktoś dziś w ciągu dnia wygłosił - że jak poczuł grunt pod stopami po porannych atakach, które odparł, to poczuł się ewidentnie zbyt pewnie. Z własnego doświadczenia wiem, że miastowi z kolei mają raczej tendencję do przesadzania właśnie w drugą stronę - srają w porty, że polecą, podczas gdy głos na nich oddała 1 albo 2 osoby albo do linczu jest jeszcze kupa czasu. Stąd niektórzy rolni często nie wytrzymują presji i w absurdalnych momentach się ujawniają. A taka nadmierna pewność siebie kojarzy mi się raczej z mafią. Dla równowagi, z tego co sobie wczoraj wieczorem na bieżąco notowałem na temat rozgrywki, wynikło mi w sumie raczej sporo plusów dla Walkiewicza, nie jakichś dużych, ale mimo wszystko plusów. I ta dzisiejsza gra jego też mnie przekonywała. Sam pisałeś na początku edycji o nie szukaniu kwadratowych jaj, a teraz masz jakiś głosik z tyłu głowy, który Ci podpowiada, że jestem jednak geniuszem zła i moje miasto zachowania, reakcje, postawy, interakcje itp mogą być jednak DOBRZE ZAGRANE XD a nie oczywista odpowiedź na pytanie czyli, że po prostu jestem miastowym.
Powtarzam, wszystko opiera się na tym, że rzuciła na mnie podejrzenia Gorczyca gdzieś w czwartek późnym wieczorem i od tego momentu próbuje przykleić mi się łatkę podejrzanego gracza, podczas gdy prawie cała moja gra sugeruje miastowość oprócz NEUTRALNYCH (bo nawet nie mafijnych!) kilku pierwszych godzin rozgrywki.
|
|