|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 9:43:38 GMT 1
Tenorek - tłumaczyłem Ci wczoraj. Zagrałem początek rozgrywki na spokojnie, zacząłem być atakowany, więc się skupiłem na grze, wrzuciłem wyższy bieg, żeby pomóc miastu zobaczyć moją miastowość. A o śmieszkowanie nie rozumiem zarzutu, lubię się cieszyć grą, lubię pożartować. A gdy uznałem (widocznie błędnie, bo ze swojej perspektywy, bo wiem, że sam bym innego gracza uniewinnił za taki skok jakościowy) że już pokazałem niewinność, to nie miałem powodu, żeby "być zesranym" czy cokolwiek.
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 23, 2020 9:43:45 GMT 1
O, a jednak nie ucichł, wspaniale!
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 9:45:15 GMT 1
Możemy tego Trunksa zlinczować jako czwartego nawet. Albo piątego, a mnie czwartego. Albo mnie pierwszego, o ile obiecacie mi, że potem ciurkiem tę czwórkę, a Trunks nie zostanie uniewinniony i nie dożyje meczówki. Dzisiaj oczywistym linczem jest Paweł Kozioł, potem możemy się zastanowić ewentualnie czy Trunks, czy Sir Lancelot, czy ewentualnie Babka. Prawdopodobnie nie będę w stanie dzisiaj być cały czas w temacie, na pewno nie w okolicach linczu -> nie będę miał jak się bronić w razie ewentualnej ofensywy Trunksa, albo udaru mózgu jakiejś Gorczycy czy Piotra Kozła. Chwila, moment. Trunksa masz za jednego z dwóch głównych podejrzanych i jednocześnie piszesz, że można go zlinczować jako czwartego albo nawet piątego? I dlaczego dzisiaj oczywistym linczem jest Paweł Kozioł? Dlaczego nie Trunks, którego masz na tym samym poziomie, co Pawłą i na którego wczoraj wieczorem dość mocno smarowałeś? Tłumacz się, bo w tym momencie poleciałeś w mojej liście do grupy "Podejrzanych". Proste, mogę go zlinczować czwartego, bo widzę, że jest opór z zauważaniem jego bardzo prawdopodobnej winy.
Masz czasem dziwne kryteria do wstawiania ludzi do listy podejrzanych. Na mnie masz śmieszkowanie i czucie się zbyt pewnie oraz to co teraz xD
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 9:46:52 GMT 1
Nie będę się przepychał z połową miasta o to, że Trunks gra podejrzanie, bo to pochłonie strasznie dużo mojej energii, a nie mam aż takiej determinacji w tej kwestii. Najważniejsze jest, żeby miasto wiedziało, że ten gracz nie gra niewinnie, a póki co możemy zlinczować bardziej oczywiste dla miasta cele jak Paweł Kozioł.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 9:47:04 GMT 1
via mobile
Post by babka on May 23, 2020 9:47:04 GMT 1
Pchasz się w gips probi
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 9:48:32 GMT 1
Paweł Kozioł to najgorzej prezentujący się gracz w temacie pod względem naturalności. Jego gra jest płaska, praktycznie nic nie wnosi, jest oczywistym kandydatem do linczu.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 23, 2020 9:49:23 GMT 1
Chwila, moment. Trunksa masz za jednego z dwóch głównych podejrzanych i jednocześnie piszesz, że można go zlinczować jako czwartego albo nawet piątego? I dlaczego dzisiaj oczywistym linczem jest Paweł Kozioł? Dlaczego nie Trunks, którego masz na tym samym poziomie, co Pawłą i na którego wczoraj wieczorem dość mocno smarowałeś? Tłumacz się, bo w tym momencie poleciałeś w mojej liście do grupy "Podejrzanych". Proste, mogę go zlinczować czwartego, bo widzę, że jest opór z zauważaniem jego bardzo prawdopodobnej winy.
Masz czasem dziwne kryteria do wstawiania ludzi do listy podejrzanych. Na mnie masz śmieszkowanie i czucie się zbyt pewnie oraz to co teraz xD
1. Kryteria do podejrzewania ludzi są subiektywne i oparte na indywidualnych doświadczeniach. Chyba, że ktoś gra z poradnikiem i tylko na tym bazuje. 2. Dla mnie to nie jest proste. Dlaczego napisałeś, że możesz go zlinczować jako czwartego, a nie napisałeś, że chcesz go zlinczować dzisiaj? Odbieram Twojego posta jako dość mocno utwierdzonego w winie Pawła Kozioła i Trunksa (trzeci między Babką i Lancelotem), jednocześnie nie chcąc naciskać na zlinczowanie Trunksa. Dla mnie to podejrzane.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 23, 2020 9:51:19 GMT 1
Potem. Obiecałem Rojasowi kazanie i tenorkowi, że napiszę coś więcej. Muszę najpierw zająć się tym. Jak idzie?
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 9:52:45 GMT 1
1. Owszem są, ale gdyby nie dało się oceniać efektywnie czyjejś winy/niewinności po postach i zachowaniach według jakiegoś kryterium, to ta gra byłaby zwykłą ruletką, a tak nie jest.
2. Przecież tłumaczę -> "Nie będę się przepychał z połową miasta o to, że Trunks gra podejrzanie, bo to pochłonie strasznie dużo mojej energii, a nie mam aż takiej determinacji w tej kwestii. Najważniejsze jest, żeby miasto wiedziało, że ten gracz nie gra niewinnie, a póki co możemy zlinczować bardziej oczywiste dla miasta cele jak Paweł Kozioł." Widzę, że kilka osób ma go za niewinnego, moim zdaniem błędnie, ja uczulam miasto, że to jest bardzo złe uniewinnienie z ich strony. Gość nie może znaleźć się w grupie uniewinnionych i musi polecieć zanim gra się skończy. To najważniejsze. Ja nie będę siedział cały dzień w temacie i napierdalał w niego jak w bęben, bo to strata mojego czasu.
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 23, 2020 9:53:33 GMT 1
Mr. Tenorio. Zgadzam się z Tobą poza tym, że zamieniłbym Jeleńskiego z Alpakiem i zrzucił Walkiewicza na sam dół Twojej listy. A, no i Trunks dla mnie totalnie niewinny.
Dlaczego Trunks totalnie niewinny - to moja delikatnie mówiąc nie-pierwsza edycja i nigdy nie widziałem mafiozy tak jadącego po bandzie jak Trunks. Raz, że Antura to dość nieprzewidywalny MG, znany z tego, że daje punkty karne niezgodnie z duchem gry, często z dupy. Dwa, wkurwianie swoich współgraczy, takie bardzo mocne wkurwianie jest zbyt ryzykowne jak na mafię. Daje oczywiście jakieś 0.5% szans, że ten Trunks jednak będzie w mafii ze względu na dwie kwestie: 1. MG go jeszcze nie wypierdolił. Spokojnie już mu się nazbierało i mógłby to zrobić. Troszkę większe prawdopodobieństwo jest jednak, że ręka się wstrzymuje przy mafiozie. Przy niewinnych rzadko, zwłaszcza, że pewnie Walkiewicz by skamlał na podforum. 2. Istnieje pewne prawdopodobieństwo, że w mafii z nim są na przykład lancelot i babka, a więc graczę, którzy zaraz polecą. To by tłumaczyło pójście po bandzie, szukanie outsów na win mafii, nawet tych mniej prawdopodobnych.
Ale tak jak wspomniałem wyżej, w trunksa w mafii zdecydowanie nie wierzę.
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 9:54:55 GMT 1
Dziś powinna polecieć BABKA. Spytacie - dlaczego Wójcie? Odpowiadam.
W jej grze nie ma za krzty konkretu. Jednym z głównych nurtów jej postów jest to, że przebrzydła kreatura wysnuła wniosek na podstawie tego, że unikam kreacyjnej naparzanki. Taki temat jest idealny dla mafiozy by wykazać zaangażowanie w grę, a nie wychylić się za bardzo, a dodatkowo poszczypać trochę niewinnego (tak mi się wydaje na ten moment) księżulka. Oprócz tego babka serwuje nam kreacyjne (?) posty jednozdaniowe i wymienia w nich randomowe nicki bez podania żadnej argumentacji w stylu: "zlinczowałabym też kota w butach czy tam w worku". I koniec tematu, potem kot nie istnieje w babcinych postach.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 9:55:19 GMT 1
Tak, w mafii moim zdaniem są Paweł Kozioł, Future Trunks i ktoś z dwójki Sir Lancelot/Babka, zaczynam skłaniać się ku Babce.
Tak jak napisałem, w wolnej chwili poczytam jeszcze uniewinnionych przeze mnie, aby nabrać pewności, ewentualnie wątpliwości co do nich.
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 23, 2020 9:56:21 GMT 1
Potem. Obiecałem Rojasowi kazanie i tenorkowi, że napiszę coś więcej. Muszę najpierw zająć się tym. Jak idzie? Mam straszliwą migrenę od rana. Siedzę z kompem od 8:30 i gówno z tego wychodzi. Nadal będę próbował, będziesz musiał mi wybaczyć formę (będzie to kilka postów z przemyśleniami na temat sytuacji bądź graczy), ale spróbuję coś ze swojej strony nakreślić.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 9:58:27 GMT 1
via mobile
Post by babka on May 23, 2020 9:58:27 GMT 1
Wszystkich was rozpierdole
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 9:58:32 GMT 1
Mr. Tenorio. Zgadzam się z Tobą poza tym, że zamieniłbym Jeleńskiego z Alpakiem i zrzucił Walkiewicza na sam dół Twojej listy. A, no i Trunks dla mnie totalnie niewinny. Dlaczego Trunks totalnie niewinny - to moja delikatnie mówiąc nie-pierwsza edycja i nigdy nie widziałem mafiozy tak jadącego po bandzie jak Trunks. Raz, że Antura to dość nieprzewidywalny MG, znany z tego, że daje punkty karne niezgodnie z duchem gry, często z dupy. Dwa, wkurwianie swoich współgraczy, takie bardzo mocne wkurwianie jest zbyt ryzykowne jak na mafię. Daje oczywiście jakieś 0.5% szans, że ten Trunks jednak będzie w mafii ze względu na dwie kwestie: 1. MG go jeszcze nie wypierdolił. Spokojnie już mu się nazbierało i mógłby to zrobić. Troszkę większe prawdopodobieństwo jest jednak, że ręka się wstrzymuje przy mafiozie. Przy niewinnych rzadko, zwłaszcza, że pewnie Walkiewicz by skamlał na podforum. 2. Istnieje pewne prawdopodobieństwo, że w mafii z nim są na przykład lancelot i babka, a więc graczę, którzy zaraz polecą. To by tłumaczyło pójście po bandzie, szukanie outsów na win mafii, nawet tych mniej prawdopodobnych. Ale tak jak wspomniałem wyżej, w trunksa w mafii zdecydowanie nie wierzę. WIDZISZ TENOREK?
Właśnie przez takie podejście graczy nie zamierzam tracić czasu na tłumaczenie ludziom czemu uniewinnianie Trunksa to błąd. MOŻE NAWET TEN TRUNKS JEST NIEWINNY, NIGDY NIE WIADOMO ale uniewinnianie go za to, że zachowuje się jak kretyn, gdy tym kretynem na 100% nie jest, jest naiwne i głupie.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 9:58:45 GMT 1
via mobile
Post by babka on May 23, 2020 9:58:45 GMT 1
Babka:Redemption
Today
|
|
|