|
Rozgrywka
May 23, 2020 10:38:18 GMT 1
via mobile
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 10:38:18 GMT 1
A jako że większość mądrych głów się zgadza, że grono podejrzanych jest mocno wąskie, to to, że próbujesz za wszelką cenę go tutaj wsadzać przed szereg tylko buduje znów większe podejrzenia wobec Ciebie. To samo można rzec o Trunksie, który próbował w nocy wjechać na mnie.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 10:39:17 GMT 1
via mobile
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 10:39:17 GMT 1
Uważam, że w gronie Paweł Kozioł/Lancelot /Babka są 2 mafie. Z czego Paweł wygląda najgorzej z gry, Lancelot ma najwięcej mafijnych postów. Możesz rozwinąć dlaczego wyglądam najgorzej z gry skoro Lancelot ma najwięcej mafijnych postów? Mniej interakcji, wpływu na grę.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 23, 2020 10:48:03 GMT 1
Ktoś chętny na masówkę na Lancelocie? Jest w grze, czyta posty, do których się odnosi. Zapomniał jednak o moim, w którym pięknie wypunktowałem jego manipulację faktami. sirlancelotDlaczego manipulowałeś? PS. Dzisiaj bym nie ruszał Babki.
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 10:49:19 GMT 1
Dlaczego byś nie ruszał?
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 23, 2020 10:55:28 GMT 1
Chcę dać jej szansę i z każdym takim jednolinijkowcem mam wrażenie, że zbliża się z wytoczeniem dział. Chcę najpierw zobaczyć te działa. Kąsanie jej w tym momencie jest jak najbardziej na miejscu, ale nie chcę jej dzisiaj linczować.
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 10:56:03 GMT 1
Do kiedy chcesz czekać? I dlaczego nie do dziś do 20:30 na przykład.
|
|
|
Post by sirlancelot on May 23, 2020 10:57:13 GMT 1
Ktoś chętny na masówkę na Lancelocie? Jest w grze, czyta posty, do których się odnosi. Zapomniał jednak o moim, w którym pięknie wypunktowałem jego manipulację faktami. sirlancelot Dlaczego manipulowałeś? PS. Dzisiaj bym nie ruszał Babki. Odezwę sie do tego póżniej
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 23, 2020 10:59:02 GMT 1
Do kiedy chcesz czekać? I dlaczego nie do dziś do 20:30 na przykład. A to jest zależne od tego, co Babka dziś będzie robić. Na ten moment, tj. 11:58, nie chcę jej linczować w dniu dzisiejszym.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 23, 2020 11:00:08 GMT 1
Ktoś chętny na masówkę na Lancelocie? Jest w grze, czyta posty, do których się odnosi. Zapomniał jednak o moim, w którym pięknie wypunktowałem jego manipulację faktami. sirlancelot Dlaczego manipulowałeś? PS. Dzisiaj bym nie ruszał Babki. Odezwę sie do tego póżniej Potrzebujesz aż tyle czasu? Ok. To ja na razie oddam głos na Ciebie.
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 11:02:36 GMT 1
Do kiedy chcesz czekać? I dlaczego nie do dziś do 20:30 na przykład. A to jest zależne od tego, co Babka dziś będzie robić. Na ten moment, tj. 11:58, nie chcę jej linczować w dniu dzisiejszym. Dziwi mnie ten tok rozumowania. Zamiast - dopóki babka nie poprawi gry jest kandydatką na dzisiejszy lincz, piszesz - babka nie jest kandydatką na dzisiejszy lincz, bo może coś napisze.
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 11:04:15 GMT 1
Pisał już o tym, ale nie w twoim kontekście mój brat Piotr. Ale ręki mu nie podam, za dużo nas dzieli.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 23, 2020 11:04:41 GMT 1
A to jest zależne od tego, co Babka dziś będzie robić. Na ten moment, tj. 11:58, nie chcę jej linczować w dniu dzisiejszym. Dziwi mnie ten tok rozumowania. Zamiast - dopóki babka nie poprawi gry jest kandydatką na dzisiejszy lincz, piszesz - babka nie jest kandydatką na dzisiejszy lincz, bo może coś napisze. A jeśli powiem, że mam swoje przemyślenia odnośnie jej gry, którymi na ten moment nie chcę się dzielić, to będzie ok?
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 11:05:23 GMT 1
Nie
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 23, 2020 11:09:20 GMT 1
Ależ wy jesteście wszyscy debilami: Remis - na 100% ginie niewinny Nieremis - moźe się mylę i może jednak Rojas w mafii (dawałem no to jakieś kilka procent) - dodatkowe kilka procent dla miasta na celny lincz. W remisie zawsze umiera niewinny, przy braku remisu być może się mylę. Zatem chciałem rozjebać remis który na 100% jest niekorzystny dla miasta i spowodowałem lincz na rojasie, który był z mojej perspektywy na 95% niekorzystny. Zatem zachowanie miastowego, korzystne dla miasta, w celu pomocy miastu jest dziwne? Pierdolnijcie się w głowy każdy, kto uważa to zachowanie za dziwne. Remis to szatan, nasz swoiski mafijny, który kusi. Ale nie możecie dawać się zwieść. Razem przezwyciężymy pokusę No ja też nie widzę w tym nic podejrzanego w sumie. Tylko czemu zmieniłeś głos akurat na Testament Cozmo? Wg mnie to akurat kompletnie nieistotne. Sam pisałeś na początku edycji o nie szukaniu kwadratowych jaj, a teraz masz jakiś głosik z tyłu głowy, który Ci podpowiada, że jestem jednak geniuszem zła i moje miasto zachowania, reakcje, postawy, interakcje itp mogą być jednak DOBRZE ZAGRANE XD a nie oczywista odpowiedź na pytanie czyli, że po prostu jestem miastowym. Powtarzam, wszystko opiera się na tym, że rzuciła na mnie podejrzenia Gorczyca gdzieś w czwartek późnym wieczorem i od tego momentu próbuje przykleić mi się łatkę podejrzanego gracza, podczas gdy prawie cała moja gra sugeruje miastowość oprócz NEUTRALNYCH (bo nawet nie mafijnych!) kilku pierwszych godzin rozgrywki.
Głosik z tyłu głowy w moim przypadku dotyczy wyłącznie Twoich ostatnich postów przed linczem ("testament"), tylko ta jedna rzecz wydała mi się może nie w 100% naturalna, może też nie sztuczna, ale gdzieś pomiędzy - dobrze zagrana. Co do reszty oceny Twojej gry, w sumie się z Tobą zgadzam. Kot Jeleński – wzbudził moje podejrzenia wczoraj wieczorem, kiedy to poczynił ten post (https://mafiacorner.boards.net/post/14559/thread). Zawarł w nim dość śmiałą i moim zdaniem naciąganą teorię mającą skłaniać ku niewinności mojej i Trunksa. Również mocno zazielenia Trunksa. Jednak bardziej podejrzana wydaje mi się reakcja na ripostę Gorczycy. Potem (https://mafiacorner.boards.net/post/14591/thread) przyznaje się do głupich tez, jednocześnie tłumacząc się, że jest słaby i się nie wyspał (tłumaczenie w stylu Lancelota). I ja mam tutaj swoją wariację na temat tego posta. Chciał przebadać teren i zobaczyć czy ktoś z miastowych podłapie temat. Jeśli by ktoś podłapał, to mogłoby to zazielenić Trunksa w oczach wielu graczy. Jednak przez szybką ripostę Karoliny, poprzestał na swoich zamiarach, posypując głowę popiołem. Nie, naprawdę się nie wyspałem i jebnąłem głupotę. I już jak ją pisałem to coś mi nie grało, ale stwierdziłem, że chuj, wyślę, sam nie wiem po co. Nie idź tym tropem, Tenorku. Tzn. jak chcesz to idź, ale choć wiem, że to niewiele warte, masz moje zapewnienie, że była to głupota popełniona przez miastowego. I Ty, i ja jesteśmy niewinni, więc nie ciągnąłbym specjalnie tego tematu, żeby nie rozmywać kwestii rzeczywiście istotnych.
Możemy tego Trunksa zlinczować jako czwartego nawet. Albo piątego, a mnie czwartego. Albo mnie pierwszego, o ile obiecacie mi, że potem ciurkiem tę czwórkę, a Trunks nie zostanie uniewinniony i nie dożyje meczówki. Dzisiaj oczywistym linczem jest Paweł Kozioł, potem możemy się zastanowić ewentualnie czy Trunks, czy Sir Lancelot, czy ewentualnie Babka. Prawdopodobnie nie będę w stanie dzisiaj być cały czas w temacie, na pewno nie w okolicach linczu -> nie będę miał jak się bronić w razie ewentualnej ofensywy Trunksa, albo udaru mózgu jakiejś Gorczycy czy Piotra Kozła. Chwila, moment. Trunksa masz za jednego z dwóch głównych podejrzanych i jednocześnie piszesz, że można go zlinczować jako czwartego albo nawet piątego? I dlaczego dzisiaj oczywistym linczem jest Paweł Kozioł? Dlaczego nie Trunks, którego masz na tym samym poziomie, co Pawłą i na którego wczoraj wieczorem dość mocno smarowałeś? Tłumacz się, bo w tym momencie poleciałeś w mojej liście do grupy "Podejrzanych".
Biorę w obronę Walkiewicza, Tenorku, ogarnij się. Przecież to logiczne, a Walkiewicz na 90% jest w mieście. Nie chce namawiać do zabicia Trunksa dziś, bo sam nie ma mocnej pozycji w mieście, a na Trunksa wcale wiele szabli się nie zebrało. W mafii jest 3 graczy, tak tylko przypomnę.
Dla mnie niewinni na chwilę obecną to Tenorek, Walkiewicz, Testamenty, Alpaka, Gorczyca i pewnie Piotr Kozioł, przy czym dwaj ostatni, mimo że najpewniej w mieście, to bezpieczniej ich nie słuchać. Mafia jest w czwórce sirlancelot, Paweł Kozioł, Trunks i babka. Cieszę się, że zgadza się z tym większość graczy, których mam za niewinnych. Dziś będę średnio aktywny, więc możliwe, że już teraz wyślę głos na kogoś z pierwszej dwójki. A Paweł Kozioł imo teraz tą szarżą na babkę kompletnie z dupy wjebał się już doszczętnie.
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 11:10:59 GMT 1
Dlaczego kompletnie z dupy?
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 23, 2020 11:15:21 GMT 1
Ale przecież jego gra będąc w mafii byłaby zupełnie nielogiczna. Chłop dostawał ostrzeżenie po ostrzeżeniu a walił nickami aż miło. (już kompletnie pomijam to, że mafii nigdy nie jest na rękę ujawniać innym swoje typy na tożsamość, chyba, że chcą kogoś wybadać, ale przy tych zasadach raczej nikt się na to nie złapie). Linczowanie go teraz byłoby irracjonalne. A jako że większość mądrych głów się zgadza, że grono podejrzanych jest mocno wąskie, to to, że próbujesz za wszelką cenę go tutaj wsadzać przed szereg tylko buduje znów większe podejrzenia wobec Ciebie.
I to jest jeden z powodów, dla których Gorczycy, mimo że na 95% niewinna i w sumie dość rozsądna, słuchać nie należy.
Tak, Walkiewicz ma Trunksa za prawdopodobną mafię. NIE, WALKIEWICZ NIE CHCE GO WSADZAĆ PRZED SZEREG, A JUŻ NA PEWNO NIE ZA WSZELKĄ CENĘ.
Napisał coś wprost przeciwnego.
Odstosunkujcie się od Walkiewicza, bo z dużym prawdopodobieństwem jest miastowym. I to grającym całkiem dobrą edycję wg mnie.
Również, podobnie jak Tenorek, nie linczowałbym babki przed Kozłem i sirlancelotem. Dla mnie babka to chyba opcja nr 4 z tej grupki.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 11:16:18 GMT 1
Kot niewinny. Mała edycja, trzeba uniewinniać.
|
|
|
Post by Future Trunks on May 23, 2020 11:16:48 GMT 1
Sam pisałeś na początku edycji o nie szukaniu kwadratowych jaj, a teraz masz jakiś głosik z tyłu głowy, który Ci podpowiada, że jestem jednak geniuszem zła i moje miasto zachowania, reakcje, postawy, interakcje itp mogą być jednak DOBRZE ZAGRANE XD a nie oczywista odpowiedź na pytanie czyli, że po prostu jestem miastowym.
Powtarzam, wszystko opiera się na tym, że rzuciła na mnie podejrzenia Gorczyca gdzieś w czwartek późnym wieczorem i od tego momentu próbuje przykleić mi się łatkę podejrzanego gracza, podczas gdy prawie cała moja gra sugeruje miastowość oprócz NEUTRALNYCH (bo nawet nie mafijnych!) kilku pierwszych godzin rozgrywki.
Strachliwy Walkewicz teraz w każdym poście będzie pisać o tym jak niewinnie gra i jak bardzo miastowe są jego zachowania? Z niecierpliwością czekam, co odkryję na kolejnych stronach. Zaznaczony fragment jest kłamstwem Strachliwego Walkiewicza, bo Gorczyca do czwartku jedynie powątpiewała w czystość Strachliwego Walkiewicza, a dopiero ja napisałem kilka mocnych tez, które demaskują strachliwego Walkiewicza jako mafiozę. Gorczyca zrobiła to dopiero o godzinie 11:00 następnego dnia!
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 23, 2020 11:17:17 GMT 1
Dlaczego kompletnie z dupy?
Dlatego, że do tej pory nie przejawiałeś jakiegoś specjalnego zainteresowania szukaniem mafii. A tutaj, w momencie, kiedy zbierają się nad Twoją głową ciemne chmury - wjeżdżasz ni z gruchy, ni z pietruchy z kolorowankiem na czerwono.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 11:21:16 GMT 1
BOJĘ SIĘ LINCZU, BOJĘ SIĘ TRUNKSA, TO TAKI SUPER MIASTOWY, ROZGRYZŁ MNIE, NIC MNIE NIE BRONI XD
|
|