|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 11:22:50 GMT 1
Dlaczego kompletnie z dupy?
Dlatego, że do tej pory nie przejawiałeś jakiegoś specjalnego zainteresowania szukaniem mafii. A tutaj, w momencie, kiedy zbierają się nad Twoją głową ciemne chmury - wjeżdżasz ni z gruchy, ni z pietruchy z kolorowankiem na czerwono.
Dobrze, od teraz gdy będę chciał kogoś zaatakować to będę się zapowiadał przynajmniej z dwugodzinnym wyprzedzeniem xD
|
|
|
Post by Future Trunks on May 23, 2020 11:24:36 GMT 1
Teraz wyjaśnijmy sobie BARDZO WAŻNĄ kwestię odnośnie gracza FUTURE TRUNKS:
To co robi Future Trunks od wczorajszego wieczoru to TOTALNY KRETYNIZM
Gość gra tak, jakby co najmniej był detektywem i dostał na mnie sprawdzenie winny w edycji bez opryszka i napierdala BĘDĄC CAŁKOWICIE PEWNYM, BEZ CIENIA WĄTPLIWOŚCI że jestem w mafii. Cokolwiek nie zrobię, gość uzna to za mafijne.
Typ pisze KOMPLETNE ABSURDY I PRZEKOLORYZOWANIA żeby tylko móc mnie po raz setny nazwać mafiozą za to czy za tamto.
Taką postawę mogą prezentować tylko dwa rodzaje zawodników:
1. Bardzo słaby zawodnik, który postradał zmysły i będzie napierdalał w swojego podejrzanego kosztem absolutnie wszystkiego, nie zreflektuje się czy rzeczywiście może się mylić
2. Bardzo dobry mafioza, który jazdą po bandzie próbuje zaskarbić sobie względne zaufania miasta.
A ja już jestem pewny, że podpunkt pierwszy odpada, bo to nie jest słaby zawodnik. To bardzo dobry gracz, z dużym potencjałem.
I NIE GRAŁBY TAK BEZMYŚLNIE BĘDĄC W MIEŚCIE. Odpada również to, że może mieć miastową rolę, bo dobry miastowy wciąż próbuje grać pro-miastowo i ROZSĄDNIE nawet jak ma rolę.
Dlatego ŻADNEGO UNIEWINNIANIA TEGO GRACZA. ON NIE MA PRAWA DOŻYĆ MECZÓWKI, ROZUMIECIE?
Uniewinnianie go za zachowywanie się jak hiper-agresywny kretyn jest naiwne i głupie, nie dajcie się na to nabrać.
Dopóki Future Trunks nie pójdzie po rozum do głowy i nie zacznie przynajmniej udawać, że zależy mu na prawdziwym szukaniu mafii, a nie tylko na tym, żeby mnie odjebać w linczu, to nie będę z nim wchodził w dyskusje.
Rozumiem, że jedynymi argumentami Strachliwego Walkiewicza jest pogrubiona czcionka? Słabo! Nie jest też prawdą, że upieram się tylko na mafiozach Strachliwym Walkiewiczu i Sirlancelocie, mam wiele interakcji z innymi uczestnikami, ale zgadzam się z tym, że najbardziej skupiam się na Strachliwym Walkiewiczu oraz Sirlancelocie, bo to najbardziej oczywiste typy. Zresztą na Sirlancelocie się mocno nie skupiam, bo za mafię go uważają Gorczyca, Walkiewicz, Kot, Cozmo, Piotr Kozioł, śp. Komunikaty, Babka i ja, więc moja aktywność względem niego jest tak naprawdę bezcelowa. A trzeci mafioza i tak wpadnie dzięki mojej Wielkiej Sieci Powiązań. A może nawet ten wynalazek nie będzie potrzebny. W każdym razie ja aktywnie szukam trzeciego mafiozy, gongi ode mnie otrzymali Gorczyca, Tenorek, Cozmo, zazieleniałem też niektóre osoby, w przeciwieństwie do Strachliwego Walkiewicza chciałem uratować Leo Rojasa, który jest zawodnikiem, który wraz z przebiegiem gry może się błyskawicznie zazielenić, będąc niewinnym, co jest bardzo niekorzystne dla mafii. Gram jak gram, natomiast Strachliwy Walkiewicz albo pisze posty o tym, jak to on gra czysto i miastowo (może daj to zrecenzować innym?) , albo o tym jakim to jestem brzydkim mafiozą, mimo że Strachliwy Walkiewicz był pierwszą osobą, która mnie oczyszczała w mieście.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 11:32:08 GMT 1
Jesteś zbyt inteligentny żeby mieć mnie za pewną mafię. Tyle i aż tyle Albo masz trudne dni, albo jesteś w mafii, cały czas daję Ci szansę zmienić retorykę i się faktycznie zazielenić, wciąż masz czas.
|
|
|
Post by Future Trunks on May 23, 2020 11:34:52 GMT 1
Okej, zacząłem od Babki. Dopuszczam możliwość jej winy. Posty ma okej, nie wkopała się samymi wpisami, ale nie jest to nic czego nie mógłby napisać mafioza. Trochę byłem wczoraj zasugerowany tym, że atakuje Rojasa, a ja sam miałem go za mafię, więc to dało jej tego dodatkowego plusa, który spowodował, że uznałem ją za raczej niewinną. Nie zdziwię się jeśli trójka mafijna to Paweł Kozioł, Trunks i Babka zamiast Sir Lancelota. Co? Przepraszam wszystkich, że znów skupiam się tylko na Strachliwym Walkiewiczu, ale czy widzicie, co on tutaj wypisuje? Przejrzał jej grę, uważa, że ma posty okej, że się niczym nie wkopała oraz że ma plusa za to, że atakowała Rojasa, bo przecież sam rzekomo "niewinny" Strachliwy Walkiewicz robił to samo. I jaki wniosek Walkiewicz wyciąga z tego, że Babka ma posty okej, nie wkopała się niczym i na plus atakowała Rojasa? MAFIA! No logiczny wniosek, nie powiem. I ten człowiek mnie nazywa kretynem, mówi, że przekoloryzowuje różne rzeczy, a sam pisze analizę na Babkę, gdzie wskazuje, że jest niewinna i pisze wniosek, że jednak jest winna.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 11:35:39 GMT 1
Ja pierdole, weźcie tego typa stąd XD
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 11:36:19 GMT 1
Przecież to jest niesmaczne co Ty wypisujesz xD
|
|
|
Post by babka on May 23, 2020 11:38:43 GMT 1
dobra
babka zaczyna się od teraz
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 11:38:45 GMT 1
Pewnie pojawi się na mnie kolejne 20 argumentów od Trunksa w najbliższych godzinach i od razu zapowiadam, że nie zamierzam na każdy odpowiadać, bo każdy będzie polegał na tym samym - manipulowaniu i przekręcaniu moich słów, próbując zrobić ze mnie mafię.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 11:42:45 GMT 1
Mam nadzieję, że miasto będzie miało na tyle rozumu i godności istoty ludzkiej, żeby dojść do wniosku, że zachowanie Trunksa wobec mnie jest absurdalne i typa należy co najmniej ignorować, a najlepiej zlinczować.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 11:44:50 GMT 1
Potrójny remis Kozioł-Trunks-Rojas - to musi się udać, przecież nie ma możliwości, że się mylimy. A tak serio, to uważam, że każdy z tych trzech dzisiaj będzie dobrym wyborem. Trunks wydaje się być ogarniętym graczem, z łbem na karku. Na kanwie poprzedniej edycji raczej nie pchałbym takich osób do zlinczowania w dniu pierwszym. Pawle - poproszę o 3 podejrzanych i 3 niewinnych, najlepiej z wyjaśnieniem. Winni: Rojas - głównie na podstawie porównania w naturalności w zestawieniu z poprzednią edycją Alpak - robienie poradnika to nie to samo co szukanie mafii, mimo że wygląda podobnie. Wyczuwam z jego postów pasywną agresję. Babka - nie uważam tak jak ktoś napisał, że mafia nie pcha się do bycia podejrzanym pisaniem - no dawaj kutasiarzu co na mnie masz. W poprzedniej edycji jeden z mafiozów tak pisał. Cechą miastowego jest szukanie atencji wśród ogółu graczy, cechą mafiozy jest szukanie pojedynczych interakcji sirlancelot - wymieniam jako ostatniego i kolejność ma znaczenie, głównie na bazie spodziewanej tożsamości Niewinni: Brak, są osoby na które na pewno bym dziś nie głosował - Gorczyca, Walkowski, Trunks. Widzę wśród nich potencjalnych liderów.Jest bardzo możliwe, że Paweł Kozioł wkopał się wczoraj wiedzą o tym kim jest Trunks. Pisał o tym, że to potencjalny lider w momencie gdy Trunks niczym sobie nie zasłużył na taką opinię w tamtej chwili. Zauważył to również Testament, że Trunks bardziej wtedy pasował na glona xD Ja dopiero niedawno załapałem kim Trunks może być, więc albo Paweł Kozioł jest taki niesamowicie wnikliwy i świetnie wyczuł potencjał Trunksa, albo jest z nim mafii. Ewentualnie jest w mafii z kimś, kto mu powiedział kim jest Trunks (jeśli tak bardzo próbujemy stworzyć scenariusz, że Trunks niewinny, to wam daję furtkę xD).
Tak czy siak, Paweł Kozioł do zlinczowania.
|
|
|
Post by Future Trunks on May 23, 2020 11:48:31 GMT 1
Pytanie do mafiozów to, że jesteście aktywni głównie do południa to już będzie stała tendencja, czy w decydujących momentach też można was się na forum spodziewać? Ostatnie godziny przed linczem zawsze się najwięcej dzieje, więc mafiozi unikają tego okresu, bo najłatwiej się wkopać lub dać jakieś powiązania. Dlatego np. Sirlancelota nie było w grze, a Strachliwy Walkiewicz skupiał się na pisaniu tylko o sobie, o tym jak pomaga miastu, jakim jest miłosiernym Samarytaninem, Matka Teresa to przy nim utracjuszka. Przypomnijmy jeszcze ostatnią edycję: Dj Bobo jak był pod koniec to się podpinał. Leclerc pod koniec linczu pisał 1-2 mało znaczące posty. Kukuczka to inny temat, bo był spalony niczym Walkiewicz. Sznudzian wchodził na ostatnią chwilę i wiecznie mu czasu brakowało, ale dawał się przekonywać, a nie był tym, który przekonywał innych. Szóstybękart to w ogóle grał cały czas z boku, jakby swoją edycję.
Dlatego też wczorajsza decyzja Pawła Kozioła była absurdalna, obojętnie czy jest miastem czy mafią. Ale takie absurdalne decyzje, która powodują bycie na świeczniku, to historycznie częściej miasto. Tutaj odpowiedź dla Testamentu Cozmo, bo mnie o to pytał wczoraj.
NIE MOŻNA BYĆ TROCHĘ W CIĄŻY
|
|
|
Post by Future Trunks on May 23, 2020 11:51:35 GMT 1
Rozpatrywanie postawy Trunksa, który robi wszystko by polecieć za punkty karne, to delikatnie mówiąc głupota. Mam mocne przeczucie, że za te punkty karne nie wyleci i prędzej czy później KTOŚ, bo nie wiadomo kogo mafia zamorduje, będzie musiał podjąć decyzję co z nim zrobić. Więc nie, to nie jest głupota. Gdybym wyleciał, to byłoby pokrzywdzenie miasta, bo ja WYRÓWNAŁEM szanse dla wszystkich. Ty wiedziałeś kim jest Leo Rojas, bo postował z innego konta, dlatego uznałem, że sprawiedliwie jest, by wiedzieli WSZYSCY. Ci którzy chcą mnie za to wyrzucać z gry nie są normalni.
Za każde przetrzymanie piłki przez bramkarza we własnym polu karnym dłużej niż 6 sekund gwizdalibyście rzut wolny pośredni? Za każde przekroczenie 50 km/h na drodze, dawalibyście mandat? Jeśli nie, to tym bardziej nie powinienem wylecieć z gry, tak samo jak Testament Cozmo również nie powinien polecieć.
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 11:52:22 GMT 1
Walkiewicz, dlaczego pominąłeś akurat ten post, w którym opisałem dlaczego uważałem w tamtym momencie Trunksa za potencjalnie mądrego gracza?
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 11:52:33 GMT 1
Pytanie do mafiozów to, że jesteście aktywni głównie do południa to już będzie stała tendencja, czy w decydujących momentach też można was się na forum spodziewać? Ostatnie godziny przed linczem zawsze się najwięcej dzieje, więc mafiozi unikają tego okresu, bo najłatwiej się wkopać lub dać jakieś powiązania. Dlatego np. Sirlancelota nie było w grze, a Strachliwy Walkiewicz skupiał się na pisaniu tylko o sobie, o tym jak pomaga miastu, jakim jest miłosiernym Samarytaninem, Matka Teresa to przy nim utracjuszka. Przypomnijmy jeszcze ostatnią edycję: Dj Bobo jak był pod koniec to się podpinał. Leclerc pod koniec linczu pisał 1-2 mało znaczące posty. Kukuczka to inny temat, bo był spalony niczym Walkiewicz. Sznudzian wchodził na ostatnią chwilę i wiecznie mu czasu brakowało, ale dawał się przekonywać, a nie był tym, który przekonywał innych. Szóstybękart to w ogóle grał cały czas z boku, jakby swoją edycję.
Dlatego też wczorajsza decyzja Pawła Kozioła była absurdalna, obojętnie czy jest miastem czy mafią. Ale takie absurdalne decyzje, która powodują bycie na świeczniku, to historycznie częściej miasto. Tutaj odpowiedź dla Testamentu Cozmo, bo mnie o to pytał wczoraj.
NIE MOŻNA BYĆ TROCHĘ W CIĄŻY Okej, jestem spalonym mafiozą XD Nie ma promila szans na moją niewinność XDD Future Trunks patrzy na kogoś grającego tak jak ja i uważa, że jestem spalonym mafiozą XDDD
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 11:54:38 GMT 1
Walkiewicz, dlaczego pominąłeś akurat ten post, w którym opisałem dlaczego uważałem w tamtym momencie Trunksa za potencjalnie mądrego gracza? Ponieważ nie ma on znaczenia w tym kontekście, był on później w odpowiedzi na moje pytanie, jeśli jesteś w mafii, to musiałeś coś wymyślić jako powód. Co jest ważne to to, że zarówno ja jak i Testament nie widzieli tej bystrości i potencjalnego liderowania Trunksa, a Ty to zauważyłeś, co jest co najmniej dziwne.
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 11:56:53 GMT 1
Nie mogę odpowiadać za wasze braki.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 11:57:51 GMT 1
Owszem, jest szansa, że po prostu wychwyciłeś coś czego my nie, nie mówię, że jest to niemożliwe
|
|
|
Post by Karolina Gorczyca on May 23, 2020 12:00:04 GMT 1
Dobra lekko zmieniam zdanie co do ataku na Trunksa. Niemniej na dziś najchętniej zlinczowałbym tego Lancelota, potem Pawła Kozioła i Trunks może być na deser. Trunks ładnie rzuca przykładami mafii z poprzednich edycji, to ja zarzucę przykładem Życiowej Porażki, która jako mafiozo była mocno wkurwiająca, agresywna i przez to długi czas nie do zlinczowania.
|
|
|
Post by babka on May 23, 2020 12:02:02 GMT 1
Pierwsza sprawa jest taka, że umyślnie wykreowałam swoją grę jako niewinną, a przy tym tak nijaką że aż prowokacyjną. Taka postawa daje możliwość wyciągania wniosków z tego kto i w jaki sposób Cię atakuje, kto jakie wnioski wyciągnął z Twojej gry. Taka postawa jest zawsze uważana za mafijną przez graczy z mniejszym doświadczeniem. Tak samo stało się też tym razem co podkreślałam wczoraj przed linczem kiedy zbierałam głosy : 4 głosy: Babka - Komunikaty Radiowe, Pan Tenorek, Leo Rojas, Piotr Kozioł komunikaty radiowe i leo rojas - najmniejsze doświadczenie w stawce jeśli chodzi o szukanie mafii. Pan Tenorek - nie wiem. Piotr Kozioł - widaomo, że gość doświadczony i tu powinna zacząć się świecić lampka, bo totalnie nie pasuje do towarzystwa w którym się znajdował. Tymbardziej, że dołączył do tego towarzystwa w białych rękawiczkach wcześniej nie rozpatrując w temacie z grą winy babki. dzisiejsza analiza na moją osobę
Babka - moim zdaniem jest w mafii. Widzę cztery kwestie: 1. Babka gra bardzo defensywnie. Co prawda, jest to domena raczej niedoświadczonych miastowych. To oni najczęściej tak grają, to oni najczęściej skupiają się głównie na swojej obronie i mało pomagają miastu, mało wnoszą od siebie. W tym przypadku musi być inaczej. Babka rozpoznała moją tożsamość, weszła w temat na jakimś tam luzie. Ewidentnie nie jest początkującym. Dlaczego zatem nie atakuje, dlaczego nie próbuje wpłynąć na losy miasta, na przykład wczoraj? Może jej nie zależy, skoro i tak miał lecieć niewinny rojas? 2. Jest odarta z emocji. Tak, domyślam się, że jak mieszkało się tysiąc lat w wilkowyjskim lesie, to już się wszystko widziało, ale nawet jej posty, w których grozi innym, że pożałują atakowania, że babka się wkurwi. To wszystko wygląda jak puste strzały. Każdy taki post wygląda, jakby babka wcale nie była zła, tylko kalkulowała, próbowała manipulować. Przyjmuje taką wygodną kreację. Widziałem kilku takich mafiozów. 3. Skupia się na małym wycinku gry. Bardzo małym. Przecież całą jej grę można zamknąć w dwóch zdaniach: 'nie igraicie z babką. proboszcz to szarlatan'. Niewinny zawsze ma jakąś opinię o innych graczach, wypowiada się, coś przedstawia, szuka, pokazuje, widać go na różnych płaszczyznach. 4. Wczorajszy dzień. Babka nie tylko była piekielnie trudna do zlinczowania, ale jeszcze do tego pewna siebie i przekonana o tym, że nie poleci. 5-4 dla rojasa, a ona wyjebane. Jej największą próbą obrony była próba manipulacji mną i moim głosem. Przypominam, jak nie bronili się mafiozi w poprzednich edycjach
karze sądzić, że Piotr Kozioł w ogóle nie bierze pod uwagę że coś pod tą grą jest ukrywane. Każdą kwestie bierze bardzo dosłownie i na ich podstawie daje miastu argumenty ku mojej winie. Jest to o tyle podejrzane, że cała reszta miasta łącznie z Panem Tenorkiem, który wcześniej chciał mnie linczować czuła, że pod tą babką coś się ukrywa. Proboszcz za to podszedł do tematu mechanicznie. Widzi posty na podstawie których bardzo łatwo się przypierdolić - te posty specjalnie są tak pisane i babka ostentacyjnie pokazując to całemu światu nie dawała nic od siebie - więc się przypierdala. Wczoraj też wolał żeby padła babka, ale kręcąc przy tym linczu dużo łatwiej było się wjebać więc robotę zaczyna dzisiaj.
Od tego zaczynam tworzyć portret bohatera Piotr Kozioł. Teraz wchodzę w posty żeby przedstawić parę wątpliwości co do jego osoby.
|
|
|
Post by Future Trunks on May 23, 2020 12:02:16 GMT 1
Wielka Sieć Powiązań
[...] 28. Walkiewicz robi laskę Cozmo, za to że ten go uniewinniał. [...]
|
|