|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 12:05:04 GMT 1
Babka jednak rozczarowanie.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 12:05:08 GMT 1
via mobile
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 12:05:08 GMT 1
Trunks wydaje się być ogarniętym graczem, z łbem na karku. Na kanwie poprzedniej edycji raczej nie pchałbym takich osób do zlinczowania w dniu pierwszym. Winni: Rojas - głównie na podstawie porównania w naturalności w zestawieniu z poprzednią edycją Alpak - robienie poradnika to nie to samo co szukanie mafii, mimo że wygląda podobnie. Wyczuwam z jego postów pasywną agresję. Babka - nie uważam tak jak ktoś napisał, że mafia nie pcha się do bycia podejrzanym pisaniem - no dawaj kutasiarzu co na mnie masz. W poprzedniej edycji jeden z mafiozów tak pisał. Cechą miastowego jest szukanie atencji wśród ogółu graczy, cechą mafiozy jest szukanie pojedynczych interakcji sirlancelot - wymieniam jako ostatniego i kolejność ma znaczenie, głównie na bazie spodziewanej tożsamości Niewinni: Brak, są osoby na które na pewno bym dziś nie głosował - Gorczyca, Walkowski, Trunks. Widzę wśród nich potencjalnych liderów.Jest bardzo możliwe, że Paweł Kozioł wkopał się wczoraj wiedzą o tym kim jest Trunks. Pisał o tym, że to potencjalny lider w momencie gdy Trunks niczym sobie nie zasłużył na taką opinię w tamtej chwili. Zauważył to również Testament, że Trunks bardziej wtedy pasował na glona xD Ja dopiero niedawno załapałem kim Trunks może być, więc albo Paweł Kozioł jest taki niesamowicie wnikliwy i świetnie wyczuł potencjał Trunksa, albo jest z nim mafii. Ewentualnie jest w mafii z kimś, kto mu powiedział kim jest Trunks (jeśli tak bardzo próbujemy stworzyć scenariusz, że Trunks niewinny, to wam daję furtkę xD).
Tak czy siak, Paweł Kozioł do zlinczowania.
Paweł Kozioł jeszcze w jednym miejscu odjebał mafijną akcję dotyczącą tożsamości. Z telefonu mi się nie chce szukać, ale potem postaram się ten temat rozwinąć. W każdym razie dla mnie to najlepszy cel na dziś, więc liczę, że padnie.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 12:05:41 GMT 1
Dobra lekko zmieniam zdanie co do ataku na Trunksa. Niemniej na dziś najchętniej zlinczowałbym tego Lancelota, potem Pawła Kozioła i Trunks może być na deser. Trunks ładnie rzuca przykładami mafii z poprzednich edycji, to ja zarzucę przykładem Życiowej Porażki, która jako mafiozo była mocno wkurwiająca, agresywna i przez to długi czas nie do zlinczowania. Pawła Kozła proponowałbym na pierwszy rzut, przydało by się dzisiaj zwycięstwo miasta, bo już jest 8-3, a mam wrażenie, że to pewniejszy mafioza niż Sir Lancelot. Jeśli jutro będzie 6-3 to może zrobić się gorąco, znając życie ktoś zacznie panikować i się zrobi bajzel. Dlatego dzisiaj uderzmy w pewniejszy cel.
|
|
|
Post by Karolina Gorczyca on May 23, 2020 12:09:56 GMT 1
Zawsze można zmienić głos na minutę przed końcem, skoro mafiozi i tak się szybciej odmeldowują xD
skisnę jak w mafii okażą się być Walkiewicz, Piotr Kozioł i Sirlancelot xD
|
|
|
Post by Karolina Gorczyca on May 23, 2020 12:12:38 GMT 1
Poza tym masówki są nudne xD
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 12:13:14 GMT 1
Nie myślisz strategicznie Gorczyca.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 12:13:35 GMT 1
Trzeba przemyśleć też jak się zachować w sytuacji gdy taki Paweł Kozioł wyskoczy, że ma rolę 30 minut przed linczem. Prawdopodobnie Paweł Kozioł, jeśli jest miastowym rolnym, to będzie musiał przyznać się wcześniej, żeby miasto mogło zmienić cel NA SPOKOJNIE. Nie możemy zjebać tego linczu, bo przy 6-3 naprawdę może zrobić się burdel.
Do tego Sir Lancelota mam najmniej pewności w kwestii mafijności, coraz bardziej prawdopodobne staje się dla mnie, że mafijna trójka to Paweł Kozioł, Future Trunks i Babka. Jeśli Paweł Kozioł wyskoczy z rolą i przez to zlinczujemy jakiegoś niewinnego, a jeszcze gorzej jak zlinczujemy kogoś nie z tej czwórki (Paweł Kozioł, Trunks, Babka, Lancelot) to może to oznaczać przejebaną edycję dla miasta.
Co sądzicie o tym, żeby Paweł Kozioł przyznał się do bycia rolnym wcześniej jeśli nim jest, do godziny 18 na przykład. A wtedy pomyślimy co dalej, czy Lancelot, czy Babka. Czy może nawet faktyczny rolny się ujawni i zlinczujemy Pawła, chociaż to może nie być zbyt opłacalne dla miasta.
|
|
|
Post by sirlancelot on May 23, 2020 12:19:11 GMT 1
Czy każdemu z Was umknęło to, że Tenorek w analizie podał, że Walkiewicz zielony, Paweł pomarańczowy, Babka czerwona, ale głos oddaje w Walkiewicza? Jak Tenorek jest w mafii, to zalezało mu bardzo albo Walkiewicz padł. Nie wyobrażam ich dwóch sobie razem w mafii. Całkiem niezła próba manipulacji faktami. 1. mafiacorner.boards.net/post/13806/thread Tutaj mój post z analizą z godziny 9:54. Nigdzie nie ma w niej wzmianki o tym, że Walkiewicz zielony. "Na plus, ale czekam na więcej" świadczy o tym, że w tamtym momencie uważałem go za gracza ogarniętego, który gra z przyczajki, schowany za Gorczycą. Jako zielonych miałem jedynie Testament i Karoliną, raczej zielony był dla mnie Piotr Kozioł. Pozostałych w żadnym wypadku nie traktowałem jako niewinnych. Wynika z tego, że kłamiesz. 2. mafiacorner.boards.net/post/14258/thread - Mój post z 19:55, w którym zawarłem przemyślenia odnośnie dwóch graczy, którzy przykuli dość mocno moją uwagę. Jednym z nich był Paweł Kozioł, drugim Walkiewicz. Pawła Koziołą zjechałem z góry na dół, bo to co sobą reprezentuje w tej edycji to jest jawna kpina i to na nim chciałem później użyć masówki. Walkiewiczowi zarzuciłem szemrane przejście z nieśmiałego i nieco napiętego gracza do luzaka, który się poczuł pewniej, kiedy podejrzenia spadły na Rojasa i Babkę. I tutaj kolejna manipulacja, ponieważ moim pierwotnym celem masówki był właśnie Paweł Kozioł. Nie było jednak chętnych, więc poszedłem w stronę mojej drugiej "lampki ostrzegawczej" w postaci Walkiewicza, którego zachowanie o 19:55 uważałem za nieco podejrzane. Dodatkowo uważałem, że obrona Rojasa jest mocno miastowa, więc mając wybór, wolałem ocalić Rojasa i odpalić Walkiewicza. Dlaczego chciałeś tak zmanipulować faktami przeciwko mnie? Dlaczego mimo tego, uważasz, że to Trunks a nie ja jest w mafii? Czy wina Trunksa uniewinnia mnie i odwrotnie? To Ty chyba nie rozumiesz co dokładnie napisałem, skoro zarzucasz mi manipulację. Uważam, że jeżeli jesteś w mafii, to Twój głos na Walkiewicza to było wykorzystanie chwilowej sposobności, aby wyjebać dobrego gracza. Dlaczego wczoraj nie pchałeś mocniej postaci Pawła Kozła? Myślę, że miałbym głos z 1/3 miasta. Tu przede wszystkim chodzi, że wcale Ci nie śpieszno wrzucić kogoś na lincz, a nie oszukujmy się Walkiewicz jest 10 razy lepszy niż Paweł Kozioł. Zresztą nie chcę mi się z Tobą kłócić, bo możiwe, że jesteś miastowy, ale Twoja akcja z Walkiewiczem zwyczajnie mi śmierdzi. Co do Trunksa, to mam dokładnie takie same przemyślenia jak Walkiewicz, jego gra to po prostu napierdalanie bez pomyślunku, bez żadnej oznaki, że jednak może się mylić. Wszystko jest zbudowane jedynie na z góry założonej agresji, nie ma tam ani emocji ani mózgu. Raczej wręcz przeciwnie wina Trunksa stawa i Ciebie i Proboszcza w gorszym świetle, ale to nie oznacza, że ktokolwiek z Was jet w mafii. Ponieważ są jeszcze osoby, głosujące na Rojasa, a głos w niego jest łatwo wytłumaczalny. Dlatego też stawiałbym, że mafia to najpewniej Paweł Kozioł, Trunks i ktoś z dwójki Tenorek/Proboszcz, jeżeli jednak miałbym się pomylić. To mafia będzie na pewno po za Cozmo i Gorczycą, ale to już żadne odkrycie, chociaż Trunksa moze to zadziwić.
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 12:19:34 GMT 1
Nie jestem rolnym.
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 23, 2020 12:20:27 GMT 1
Jeśli Paweł Kozioł wyskoczy na 30 minut przed linczem z rolą, to oczywiście trzeba go w tym linczu wywieźć na taczkach
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 12:21:27 GMT 1
Mam nadzieję, że jesteś pewny tego co napisałeś.
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 12:21:49 GMT 1
Jeśli Paweł Kozioł wyskoczy na 30 minut przed linczem z rolą, to oczywiście trzeba go w tym linczu wywieźć na taczkach Zgadzam się xD Pływamy w oparach absurdu w tej edycji.
|
|
|
Post by sirlancelot on May 23, 2020 12:22:08 GMT 1
Dobra lekko zmieniam zdanie co do ataku na Trunksa. Niemniej na dziś najchętniej zlinczowałbym tego Lancelota, potem Pawła Kozioła i Trunks może być na deser. Trunks ładnie rzuca przykładami mafii z poprzednich edycji, to ja zarzucę przykładem Życiowej Porażki, która jako mafiozo była mocno wkurwiająca, agresywna i przez to długi czas nie do zlinczowania. Widać po twarzy, że Gorczyca ma ryj nieskalany myśleniem, skoro chce mnie linczować przed Pawłem i Trunksem. W ogóle co to znaczy, że bronię się z perspektywy mafii? chyba sobie coś dopowiadasz
|
|
|
Post by sirlancelot on May 23, 2020 12:23:38 GMT 1
Trzeba przemyśleć też jak się zachować w sytuacji gdy taki Paweł Kozioł wyskoczy, że ma rolę 30 minut przed linczem. Prawdopodobnie Paweł Kozioł, jeśli jest miastowym rolnym, to będzie musiał przyznać się wcześniej, żeby miasto mogło zmienić cel NA SPOKOJNIE. Nie możemy zjebać tego linczu, bo przy 6-3 naprawdę może zrobić się burdel. Do tego Sir Lancelota mam najmniej pewności w kwestii mafijności, coraz bardziej prawdopodobne staje się dla mnie, że mafijna trójka to Paweł Kozioł, Future Trunks i Babka. Jeśli Paweł Kozioł wyskoczy z rolą i przez to zlinczujemy jakiegoś niewinnego, a jeszcze gorzej jak zlinczujemy kogoś nie z tej czwórki (Paweł Kozioł, Trunks, Babka, Lancelot) to może to oznaczać przejebaną edycję dla miasta. Co sądzicie o tym, żeby Paweł Kozioł przyznał się do bycia rolnym wcześniej jeśli nim jest, do godziny 18 na przykład. A wtedy pomyślimy co dalej, czy Lancelot, czy Babka. Czy może nawet faktyczny rolny się ujawni i zlinczujemy Pawła, chociaż to może nie być zbyt opłacalne dla miasta. Dlaczego uważasz, że Babka jest mafijna? Nie sądzisz, że Paweł z Babką w mafii, to jednak nie jest dobrany duet?
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 12:24:21 GMT 1
Paweł chyba zaczął atakować Babkę dość późno. Tu bardziej chodzi o to, że Ty wydajesz mi się niemafijny niż to, że Babka jest mafijna.
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 12:26:19 GMT 1
Paweł chyba zaczął atakować Babkę dość późno. Tu bardziej chodzi o to, że Ty wydajesz mi się niemafijny niż to, że Babka jest mafijna. Wczoraj o 17.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 12:26:35 GMT 1
Postawa Pawła Kozła mnie martwi, jak okaże się niewinny to trochę się na niego wkurzę, bo nie robi prawie nic w ważnym momencie żeby pomóc miastu.
Jeżeli w parze Paweł Kozioł-Sir Lancelot nie ma mafiozy, to przegramy tę edycję.
Albo inaczej, jeśli w trójce Paweł Kozioł, Sir Lancelot, Babka jest tylko jeden mafioza, to przegramy tę edycję.
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 12:28:09 GMT 1
Robię, cały czas nalegam żeby zlinczować dziś babuszkę-mafiuszę.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 12:28:46 GMT 1
Paweł chyba zaczął atakować Babkę dość późno. Tu bardziej chodzi o to, że Ty wydajesz mi się niemafijny niż to, że Babka jest mafijna. Wczoraj o 17. Napisałeś tylko, że w parze Rojas-Babka jest mafioza i skupiłeś się na Rojasie.
|
|
|
Post by sirlancelot on May 23, 2020 12:30:36 GMT 1
Czaję. Ja sam do niewinności Babki nie mam nawet 70% przekonania, ale po prostu coś mi mówi, że nie musi być w mafii. Owszem gra defensywnie, ale to może wynikać ze stylu gry lub roli. Np. taki Licz też gra agresywno-pasywnie, ale jest miastowy. To chodzi o to, że gra przede wszystkim samodzielnie i ma wszystko w dupie. Fakt, że brakuje w jej grze szukania mafiozów jest najważniejszym powodem dla którego można uznawać ją za podejrzaną, ale poczekałbym z tą opinią aż faktycznie wyjdzie ze swoimi typami,bo czuję, że to może być armata.
|
|