|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 12:30:45 GMT 1
Napisałem o obu: " Rojas - głównie na podstawie porównania w naturalności w zestawieniu z poprzednią edycją
Babka - nie uważam tak jak ktoś napisał, że mafia nie pcha się do bycia podejrzanym pisaniem - no dawaj kutasiarzu co na mnie masz. W poprzedniej edycji jeden z mafiozów tak pisał. Cechą miastowego jest szukanie atencji wśród ogółu graczy, cechą mafiozy jest szukanie pojedynczych interakcji"
Poszedłem w Rojasa, błądzić jest rzeczą ludzką.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 12:31:08 GMT 1
A nie, napisałeś, że nie są razem w mafii. Ale to tym bardziej -> skoro dopuszczasz, że nie są razem w mafii, to czemu głosujesz na Rojasa skoro masz Babkę za mafię.
|
|
|
Post by sirlancelot on May 23, 2020 12:32:09 GMT 1
Postawa Pawła Kozła mnie martwi, jak okaże się niewinny to trochę się na niego wkurzę, bo nie robi prawie nic w ważnym momencie żeby pomóc miastu. Jeżeli w parze Paweł Kozioł-Sir Lancelot nie ma mafiozy, to przegramy tę edycję. Albo inaczej, jeśli w trójce Paweł Kozioł, Sir Lancelot, Babka jest tylko jeden mafioza, to przegramy tę edycję. No to moim zdaniem, mamy na to duże szanse... Jeżeli tu byłby tylko 1 mafioza, to gdzie byś szukał dwóch pozostałych?
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 12:32:18 GMT 1
Bo bardziej podejrzewałem Rojasa.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 12:32:19 GMT 1
Ciekawe połączenie, masz obu za mafię, a potem piszesz, że oboje nie mogą być w mafii xD
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 12:34:35 GMT 1
Postawa Pawła Kozła mnie martwi, jak okaże się niewinny to trochę się na niego wkurzę, bo nie robi prawie nic w ważnym momencie żeby pomóc miastu. Jeżeli w parze Paweł Kozioł-Sir Lancelot nie ma mafiozy, to przegramy tę edycję. Albo inaczej, jeśli w trójce Paweł Kozioł, Sir Lancelot, Babka jest tylko jeden mafioza, to przegramy tę edycję. No to moim zdaniem, mamy na to duże szanse... Jeżeli tu byłby tylko 1 mafioza, to gdzie byś szukał dwóch pozostałych? Jak tu jest tylko jeden mafioza, to już nigdzie bym nie szukał, bo przegramy XD
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 12:34:35 GMT 1
No tak było. I jaki z tego wniosek?
|
|
|
Post by sirlancelot on May 23, 2020 12:35:31 GMT 1
Zawsze można zmienić głos na minutę przed końcem, skoro mafiozi i tak się szybciej odmeldowują xD skisnę jak w mafii okażą się być Walkiewicz, Piotr Kozioł i Sirlancelot xD Co to w ogóle za skład. Gorczyca oprócz dobrego początku, nie prezentuje sobą jakieś super gry. Wcale się nie dziwię mafii, że mord poszedł na Komunikatory zamiast na Ciebie, gdzie ja byłem pewny, że pójdziesz jako pierwsza.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 12:36:53 GMT 1
Masz obu za podejrzanych, niezależnie od siebie.
Potem ustalasz relację wykluczającą, że to nie mogą być dwie mafie* edit
Nie kminisz, który z nich jest w mieście w takim razie tylko najpierw linczujesz bardziej podejrzanego Rojasa, a teraz idziesz w Babkę.
Trochę mało refleksji w tym sposobie działania.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 12:39:15 GMT 1
Czaję. Ja sam do niewinności Babki nie mam nawet 70% przekonania, ale po prostu coś mi mówi, że nie musi być w mafii. Owszem gra defensywnie, ale to może wynikać ze stylu gry lub roli. Np. taki Licz też gra agresywno-pasywnie, ale jest miastowy. To chodzi o to, że gra przede wszystkim samodzielnie i ma wszystko w dupie. Fakt, że brakuje w jej grze szukania mafiozów jest najważniejszym powodem dla którego można uznawać ją za podejrzaną, ale poczekałbym z tą opinią aż faktycznie wyjdzie ze swoimi typami,bo czuję, że to może być armata. Tylko pytanie czy przypadkiem ten dłuższy post, który napisała to już nie były te armaty? xD Bo jeśli tak, to słabo, też czekam na więcej.
|
|
|
Post by sirlancelot on May 23, 2020 12:44:47 GMT 1
No to moim zdaniem, mamy na to duże szanse... Jeżeli tu byłby tylko 1 mafioza, to gdzie byś szukał dwóch pozostałych? Jak tu jest tylko jeden mafioza, to już nigdzie bym nie szukał, bo przegramy XD Ja uważam, że jesteś naiwny, skoro nie widzisz w mafii w kimś kto próbował Cię wczoraj na szybko zlinczować, a tym swoim oczyszczaniem tylko zawęziłeś sobie pole widzenia. Zostaje ewentualność, że jesteś w mafii i faktycznie w tej trójce jest tylko jeden mafioza, a Tobie trudno atakować innych, bo tylko narazisz się na kontrę. Oczywiście dopuszczam taką możliwość tylko wtedy jeżeli okaże się,że mylę się co do Trunksa, ale moim zdaniem jego wina totalnie Cię uniewinnia.
|
|
|
Post by sirlancelot on May 23, 2020 12:45:45 GMT 1
Czaję. Ja sam do niewinności Babki nie mam nawet 70% przekonania, ale po prostu coś mi mówi, że nie musi być w mafii. Owszem gra defensywnie, ale to może wynikać ze stylu gry lub roli. Np. taki Licz też gra agresywno-pasywnie, ale jest miastowy. To chodzi o to, że gra przede wszystkim samodzielnie i ma wszystko w dupie. Fakt, że brakuje w jej grze szukania mafiozów jest najważniejszym powodem dla którego można uznawać ją za podejrzaną, ale poczekałbym z tą opinią aż faktycznie wyjdzie ze swoimi typami,bo czuję, że to może być armata. Tylko pytanie czy przypadkiem ten dłuższy post, który napisała to już nie były te armaty? xD Bo jeśli tak, to słabo, też czekam na więcej. też czekam na więcej, niech ta Babka już zacznie grać, ale to samo w sumie oczekuję od Alpaki.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 12:45:53 GMT 1
Widzę przecież, Trunks jest w mafii i chciał mnie zlinczować
|
|
|
Post by sirlancelot on May 23, 2020 12:47:20 GMT 1
Widzę przecież, Trunks jest w mafii i chciał mnie zlinczować no tak, ale to dalej zostaje jeszcze jeden cichociemny
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 12:51:01 GMT 1
Paweł Kozioł, Trunks, Babka, moooże Ty.
Małe pole do błędu, ale naprawdę nie widzę kto jeszcze mógłby tym mafiozą być z pozostałych graczy. Może świetna edycja Karoliny Gorczycy, ale jeśli tak jest to już i tak pograne, bo ja na nią naganiać nie będę teraz skoro jej winy nie widzę. Może Piotr Kozioł, ale też uważam jego grę za miastową mimo krzywej akcji z głosowaniem na mnie. Po prostu nie wiem kto jeszcze miałby w tej mafii być.
Przeczytam jeszcze Alpaka, ale też w to nie wierzę, wydawał mi się bardzo naturalny.
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 23, 2020 12:51:25 GMT 1
Future Trunks
|
|
|
Post by sirlancelot on May 23, 2020 12:51:54 GMT 1
Kot zaczyna myśleć ;D
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 23, 2020 12:52:32 GMT 1
Kot myśli od początku tej edycji.
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 12:52:40 GMT 1
Jaka świetna edycja? Osoba sugerująca, że jeden mafioza o słabej pozycji atakuje drugiego mafiozę o słabej pozycji w celu wybielenia się nie może grać świetnej edycji.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 12:54:09 GMT 1
Jeśli jest w mafii, jest aktywna i jej osoba nie przewija się zupełnie w kontekście linczu, to znaczy że gra świetną edycję w tejże mafii.
|
|