|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 12:55:29 GMT 1
Paweł Kozioł, Trunks, Babka, moooże Ty. Małe pole do błędu, ale naprawdę nie widzę kto jeszcze mógłby tym mafiozą być z pozostałych graczy. Może świetna edycja Karoliny Gorczycy, ale jeśli tak jest to już i tak pograne, bo ja na nią naganiać nie będę teraz skoro jej winy nie widzę. Może Piotr Kozioł, ale też uważam jego grę za miastową mimo krzywej akcji z głosowaniem na mnie. Po prostu nie wiem kto jeszcze miałby w tej mafii być. Przeczytam jeszcze Alpaka, ale też w to nie wierzę, wydawał mi się bardzo naturalny.Mi na razie Alpak przypomina Sznudziana z poprzedniej edycji - sypie mądrościami z których mało co wynika. Nie chce popchnąć gry do przodu.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 12:58:57 GMT 1
via mobile
Post by Alpak on May 23, 2020 12:58:57 GMT 1
A, okej, to idę popchnąć.
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 12:59:08 GMT 1
Proszę bardzo
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 13:05:00 GMT 1
Nie w tę stronę.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 13:11:02 GMT 1
via mobile
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 13:11:02 GMT 1
Paweł Kozioł przypomina mi słabych mafiozów, którzy nie byli w stanie zaatakować lub uniewinnić nikogo na podstawie argumentów z gry, więc nawiązuje w różne sposoby do tożsamości lub dawnych kreacji.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 13:18:49 GMT 1
via mobile
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 13:18:49 GMT 1
Uważam, że Walkiewicz gra czysto, ma miastowe odruchy, więc wczorajszy lincz był między 2 niewinnymi. To z kolei sprawia, że wjazd Trunksa-mafiozy ma sens tylko przy winie Babki.
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 13:22:48 GMT 1
Pierwsza sprawa jest taka, że umyślnie wykreowałam swoją grę jako niewinną, a przy tym tak nijaką że aż prowokacyjną. Taka postawa daje możliwość wyciągania wniosków z tego kto i w jaki sposób Cię atakuje, kto jakie wnioski wyciągnął z Twojej gry. Taka postawa jest zawsze uważana za mafijną przez graczy z mniejszym doświadczeniem. Tak samo stało się też tym razem co podkreślałam wczoraj przed linczem kiedy zbierałam głosy : 4 głosy: Babka - Komunikaty Radiowe, Pan Tenorek, Leo Rojas, Piotr Kozioł komunikaty radiowe i leo rojas - najmniejsze doświadczenie w stawce jeśli chodzi o szukanie mafii. Pan Tenorek - nie wiem. Piotr Kozioł - widaomo, że gość doświadczony i tu powinna zacząć się świecić lampka, bo totalnie nie pasuje do towarzystwa w którym się znajdował. Tymbardziej, że dołączył do tego towarzystwa w białych rękawiczkach wcześniej nie rozpatrując w temacie z grą winy babki.
Kto będąc niewinnym kreuje się w ten sposób by wzbudzić podejrzenie z założeniem, że zaatakują cię tylko gracze z mniejszym doświadczeniem, a jeśli będzie ktoś bardziej doświadczony to od razu jest podejrzany? xD
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 13:24:49 GMT 1
Paweł Kozioł przypomina mi słabych mafiozów, którzy nie byli w stanie zaatakować lub uniewinnić nikogo na podstawie argumentów z gry, więc nawiązuje w różne sposoby do tożsamości lub dawnych kreacji. O babce pisałem i piszę na podstawie argumentów z gry, nie wiem dlaczego kłamiesz.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 13:35:55 GMT 1
via mobile
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 13:35:55 GMT 1
Paweł Kozioł przypomina mi słabych mafiozów, którzy nie byli w stanie zaatakować lub uniewinnić nikogo na podstawie argumentów z gry, więc nawiązuje w różne sposoby do tożsamości lub dawnych kreacji. O babce pisałem i piszę na podstawie argumentów z gry, nie wiem dlaczego kłamiesz. Wyjątek potwierdzający regułę. Z Trunksa zrobiłeś lidera miasta, gdy miał 3 posty na krzyż i na lidera nie wyglądał, chociaż o dziwo to faktycznie dobry gracz. O Lancelocie pisałeś, że winisz go przez tożsamość, zaś o Alpaku pisałeś, że wygląda jak Sznudzian.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 13:36:37 GMT 1
via mobile
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 13:36:37 GMT 1
Napisz coś więcej o tym Lancelocie - winny/niewinny i dlaczego.
|
|
|
Post by babka on May 23, 2020 13:38:43 GMT 1
teraz tak
lekko 50% gry Piotra Kozioła to napierdalanie w wójta pod przykrywką kreacji. Analizując to jednak głębiej, sprecyzował w jego stronę tylko jeden zarzut, który był moim zdaniem miałki - brak odwagi wójta do kreacyjnej zadymy z proboszczem.
olewanie Twoich kreacyjnych zalotów wbrew temu co piszesz świadczy na jego korzyść Pani babko. W normalnych warunkach ma Pani oczywiście rację. Ale jeśli wójt przybył do wilkowyj akurat jako wójt i zrobił to po moim przybyciu, to przed startem rozgrywki musiał mieć w założeniu kreacyjne przepychanki. Dlaczego teraz ich nie prowadzi? Co się zmieniło od startu rozgrywki do moich wczorajszych wypowiedzi z ambony?
zobaczcie jednak jak cała ta gra się kształtuje.
Proboszcz atakuje sobie spod kreacji. -> Wójt olewa owe ataki, proboszcz uznaje to za mafijne [moim zdaniem jest to najbardziej niewinna rzecz w repertuarze Pawła Kozła] -> W tym czasie Paweł Kozioł pisze rzeczy, które zdaniem wielu graczy wywołują wątpliwości i rozpatrują go jako kandydata do linczu. ->Proboszcz to widzi i pisze tak
Ciekawe jest to, że większość z nas mniej lub bardziej się zgadza, że ten Paweł Kozioł jest raczej w mafii, ale nie może specjalnie zebrać poparcia, które daje nadzieje na wygranie przez niego wyborów. Tym razem serio, bez kreacji i udawania. Robimy masówkę na Pawle Koziole?
potem dalej
Dobra, to kto jeszcze w pawła kozioła? Ustalmy ten lincz, bo poszedłbym zrobić krucjatę na ziemię świętą w Crusader Kings II
czyli : uważa od początku wójta za mafie i dąży do linczu na nim. Kiedy wójt pisze rzeczy, które w oczach miasta sa mafijne proboszcz w ogóle nie zwraca na nie uwagi. Potem nawołuje do masówki na nim, nawołuje w klasyczny sposób którego nikt nie bierze na poważnie i wszyscy olewają. Gdyby proboszcz faktycznie miał wójta za mafie, nie omieszkałby zauważyć ewentalnych chujowych postów które tamten spłodził i napisał by na niego analize, tak jak dzisiaj napisał na babkę. On jednak próbował w sposób sztuczny forsować tą kandydature. Przed godziną 17 kiedy głównymi kandydatami do linczu są Rojas(3 głosy), Babka(3 głosy) i wójt(2 głosy), proboszcz wbrew temu o czym świadczy cała jego gra wcale nie chce forsować kandydatury wójta. Próbuje za to dołączyć do linczu na babce, na temat której słowem się wtedy nie odezwał. Nie ma w tym absolutnie żadnej progresji. Kiedy reszta miasta nabiera pewności do winy wójta, on tą pewność traci. Dzisiaj jest kolejny dzień i całe miasto ma wójta za winnego, a proboszcz zamiast tego nawołuje do linczu na babce.
Mi się to zachowanie nie dodaje. Jeżeli tak jak mówi gra proboszcz od początku mął wójta za winnego to grałby tak żeby wójta zlinczować. On gra coś zupełnie odwrotnego.
Druga rzecz która mi śmierdzi, to jego przekonanie o niewinności Rojasa. Rojas grał tragicznie mafijną rozgrywkę i nawet najbardziej ogarnięte głowy uważały że jest winny. Proboszcz był przekonany do jego niewnności i próbował odkręcić lincz na nim, a zakręcić w stronę Walkiewicza
Nie no, serio. Opamiętajcie się! Rojas jest niewinny!
Potrzebujemy jeszcze jednego głosu na walkiewicza. Dawajcie misiaki! Stawką jest uniewinnienie do końca gry!
Walkiewicz raczej jest niewinny, więc proboszcz próbował odkręcić lincz na niewinnym początkującym uważanym za spalonego mafiozo żeby doprowadzić do linczu na znacznie lepszych graczach Walkiewicz, czy dzisiaj babka. W tym wszystkim w ogóle nie porusza tematu wójta mimo tego, że wójt od początku jest jego zdaniem w mafii
Mi się ta gra absolutnie nie klei, nie ma w niej progresji. Dostrzegam za to antyprogresje i lawirowanie swoimi wnioskami w taki sposób żeby wyrządzić miastu jak największą szkodę.
Jeżeli uważacie że pierdole głupoty to przeanalizujcie to na własnym przykładzie. Jeżeli mielibyście wójta za winnego już krótko po rozpoczęciu to po tym co pisał dalej mógł być jedynie coraz bardziej winien. Tymczasem jego główny antagonista zamiast dążyć do linczu na nim jak robi każdy niewinny znajduje bez problemu różne, lepsze cele.
Wina nie jest ewidentna bo nie jest to chujowy mafiozo który się wjebał. Jest to prawdopodobnie starannie zagrany, dobry mafiozo, w którego przypadku żeby ocenić winę trzeba zagłębić się w twórczość. Ja po zagłębieniu odkryłem coś co nazwałbym konfliktem motywacji.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 13:48:40 GMT 1
via mobile
Post by Piotr Kozioł on May 23, 2020 13:48:40 GMT 1
Nawet nie będę się odnosił do tych wszystkich kłamstw i przeinaczeń Babki
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 13:50:26 GMT 1
via mobile
Post by babka on May 23, 2020 13:50:26 GMT 1
Taki byłeś kurwa kozak
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 13:52:16 GMT 1
via mobile
Post by Piotr Kozioł on May 23, 2020 13:52:16 GMT 1
Bo pierdolisz głupoty mówiąc, że niby czytasz moje posty, a całą Twoją teorię można rozpierdolić jednym zdaniem „chciałem wczoraj uratować niewinnego Rojasa.”
|
|
|
Post by babka on May 23, 2020 13:54:33 GMT 1
Babka - moim zdaniem jest w mafii. Widzę cztery kwestie: 1. Babka gra bardzo defensywnie. Co prawda, jest to domena raczej niedoświadczonych miastowych. To oni najczęściej tak grają, to oni najczęściej skupiają się głównie na swojej obronie i mało pomagają miastu, mało wnoszą od siebie. W tym przypadku musi być inaczej. Babka rozpoznała moją tożsamość, weszła w temat na jakimś tam luzie. Ewidentnie nie jest początkującym. Dlaczego zatem nie atakuje, dlaczego nie próbuje wpłynąć na losy miasta, na przykład wczoraj? Może jej nie zależy, skoro i tak miał lecieć niewinny rojas? 2. Jest odarta z emocji. Tak, domyślam się, że jak mieszkało się tysiąc lat w wilkowyjskim lesie, to już się wszystko widziało, ale nawet jej posty, w których grozi innym, że pożałują atakowania, że babka się wkurwi. To wszystko wygląda jak puste strzały. Każdy taki post wygląda, jakby babka wcale nie była zła, tylko kalkulowała, próbowała manipulować. Przyjmuje taką wygodną kreację. Widziałem kilku takich mafiozów. 3. Skupia się na małym wycinku gry. Bardzo małym. Przecież całą jej grę można zamknąć w dwóch zdaniach: 'nie igraicie z babką. proboszcz to szarlatan'. Niewinny zawsze ma jakąś opinię o innych graczach, wypowiada się, coś przedstawia, szuka, pokazuje, widać go na różnych płaszczyznach. 4. Wczorajszy dzień. Babka nie tylko była piekielnie trudna do zlinczowania, ale jeszcze do tego pewna siebie i przekonana o tym, że nie poleci. 5-4 dla rojasa, a ona wyjebane. Jej największą próbą obrony była próba manipulacji mną i moim głosem. Przypominam, jak nie bronili się mafiozi w poprzednich edycjach. Ten ostatni punkt powoduje też pochylić się nad kwestią Walkiewicza. Muszę go przemyśleć i poczytać, ale na pewno odpuściłbym go dzisiaj. argument 2 i 3 idealnie pasuje też do Twojej gry. To świadczy o jakości analizy. Na jakim wycinku gry Ty jesteś skupiony?
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 13:56:19 GMT 1
via mobile
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 13:56:19 GMT 1
Bo pierdolisz głupoty mówiąc, że niby czytasz moje posty, a całą Twoją teorię można rozpierdolić jednym zdaniem „chciałem wczoraj uratować niewinnego Rojasa.” Kosztem niewinnego Walkiewicza.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 13:56:20 GMT 1
via mobile
Post by Piotr Kozioł on May 23, 2020 13:56:20 GMT 1
Na tym najważniejszym, a więc na linczach. Polecam prześledzić moją wczorajszą grę, może wyciągniesz wnioski i przy okazji czegoś się nauczysz
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 13:57:54 GMT 1
via mobile
Post by Piotr Kozioł on May 23, 2020 13:57:54 GMT 1
Bo pierdolisz głupoty mówiąc, że niby czytasz moje posty, a całą Twoją teorię można rozpierdolić jednym zdaniem „chciałem wczoraj uratować niewinnego Rojasa.” Kosztem niewinnego Walkiewicza. Nie wiemy na 100%, że jest niewinny. Przynajmniej ja nie wiem. Niewinności rojasa się spodziewałem, walkiewicza raczej podejrzewałem o czerwony kolor
|
|
|
Post by babka on May 23, 2020 13:58:50 GMT 1
jesteś frazesiarzem
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 13:59:19 GMT 1
via mobile
Post by Piotr Kozioł on May 23, 2020 13:59:19 GMT 1