|
Post by babka on May 23, 2020 14:00:23 GMT 1
dostajesz 40 linijek tekstu na swój temat a odnosisz sie do jednej, określonej jako kwestia podrzędna, kiedy wyżej była opisana kwestia nadrzędna
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 23, 2020 14:01:53 GMT 1
Babka jednak winna, szkoda, bo kreacja mi się podobała.
Piotr Kozioł ofc niewinny.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 14:05:34 GMT 1
via mobile
Post by Piotr Kozioł on May 23, 2020 14:05:34 GMT 1
czyli co, zarzuty babki na moją winę to: Nie chciałem głosować w próżnię w wójta Rozpoznałem, że rojas jest prawdopodobnie zielony i podjąłem działanie, żeby go uratować
Jakiego chcesz odniesienia do tych zarzutów? XD
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 14:07:05 GMT 1
via mobile
Post by Piotr Kozioł on May 23, 2020 14:07:05 GMT 1
Możesz podpytać bardziej doświadczonych kolegów na podforum, żeby Ci przygotowali odpowiedź, jeśli chcesz
|
|
|
Post by babka on May 23, 2020 14:07:33 GMT 1
nie chce odniesienia, wiem że nie dasz rady
|
|
|
Post by babka on May 23, 2020 14:08:43 GMT 1
masz bardzo niejasny stosunek do wójta którego kandydaturę forsujesz ale w taki sposób żeby jej nei zrealizować. Jakie mogą być powody?
|
|
|
Post by babka on May 23, 2020 14:09:22 GMT 1
jak gracz pokroju Kota uważa, że to co dzisiaj napisałam świadczy o mojej winie to znaczy, że jemu też miasto nie może ufać
|
|
|
Post by babka on May 23, 2020 14:10:53 GMT 1
Alpaka obroń mnie bo sama sobie nie poradzę
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 23, 2020 14:11:23 GMT 1
Jedną z najbardziej charakterystycznych rzeczy, jakie wg mnie mafiozo robi, jest wybieranie sobie jednego podejrzanego i skupianie na nim całej uwagi, naparzanie tylko w niego, najlepiej pisząc przy tym długaśne analizy.
Znamienne, że, bodaj jako jedynie w grze, robią to babka, Future Trunks i Paweł Kozioł.
Nie robi tego Sirlancelot, co może świadczyć o jego niewinności. Zresztą, powiedzmy sobie uczciwie, wszyscy dobrze wiemy, że są wśród nas tacy, którzy często grając w mieście wyglądają bardzo mafijnie. I nie mam tu na myśli jakichś konkretnych nicków. Co edycję trafia się taka "pechowa" kreacja. Czasem komuś po prostu nie pójdzie, inni faktycznie mają takie skłonności.
Domeną miastowych jest z kolei to, że są otwarci na wiele możliwości, szukają w dużo szerszym kręgu. Nie ograniczają się - sztucznie - do jednego nicku.
Zresztą to znany mafijny motyw: walisz w jednego gościa, ale najlepiej tak, żeby przypadkiem nie został zlinczowany. I na tym jedziesz, dopóki faktycznie nie padnie bądź ktoś się do ciebie o to nie przyczepi. A najlepiej całą edycję.
To, że ta edycja jest tak mała, więc niejako startujemy w punkcie, który normalnie byłby środkiem rozgrywki - 10 miastowych, 3 mafie - dodatkowo przemawia za tym, żeby mafia taką taktykę stosowała.
Bo w tak małym gronie dużo łatwiej wytłumaczyć się z tego, że ma się tylko jednego podejrzanego.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 14:12:46 GMT 1
via mobile
Post by Piotr Kozioł on May 23, 2020 14:12:46 GMT 1
To co mam zrobić, napisać bezsensowną analizę jak Ty na mnie, kiedy i tak nie poleci? Czy napisać bezsonsowną analizę, kiedy wszyscy na niego zagłosują? Nie wiem, czego Ty ode mnie chcesz. Sądowałem możliwość odjebania go wczoraj, chciałem go odjebać, ale kurwa nie było ludzi. Trzeba było jebać w niego ze mną, a nie zajebałaś niewinnego rojasa i masz do mnie pretensje. I wybacz babko, ale to koniec dyskusji na temat Twojej gównianej analizy. Szczęśliwie ta edycja ułożyła się tak, że mogę mieć to w dupie Na koniec tego posta jeszcze odmelduję się, idę robić coś nielegalnego, a więc do fryzjera. Będę do linczu
|
|
|
Post by babka on May 23, 2020 14:13:18 GMT 1
o kurwa jeszcze więcej frazesów
|
|
|
Post by babka on May 23, 2020 14:15:33 GMT 1
kiedy Paweł Kozioł zdaniem gremium się wkopuje, Piotr nagle przestaje chcieć go linczować i uznaje to za głos w próżnie
to jest fakt znamienny
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 14:17:19 GMT 1
Przeczytałem Alpaka. Mam nadzieję, że dzisiaj da jeszcze o sobie znać. Gdy miałem z nim interakcje "na żywo" wydawał mi się dość mocno niewinny. Gdy go przeczytałem drugi raz, już takich mocnych odczuć nie mam. Wciąż raczej niewinny, ale mam nadzieję, że pojawi się w temacie, napisze kilka dobrych postów i będzie go można z czystym sumieniem uniewinnić po raz kolejny.
Nie będzie mnie dzisiaj już prawie w ogóle, może jeszcze w najbliższych 2-3 godzinach będę w stanie zajrzeć. Waszym zadaniem jest linczować w grupie Paweł Kozioł, Future Trunks, Babka. Moooże Sir Lancelot, ale mam przeczucie, że to niewinny i najgorszy wybór z tej czwórki.
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 14:23:24 GMT 1
Napisz coś więcej o tym Lancelocie - winny/niewinny i dlaczego. Na ten moment 50-50. Spokojnie można go zostawić na później, po słabym wejściu nie powinien mieć mafijnej roli, a zgadzam się z Kotem, że mógł po prostu dostał łatkę na początku gry i przez to gra takiego spiętego, jakby na hamulcu typa.
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 14:24:33 GMT 1
kiedy Paweł Kozioł zdaniem gremium się wkopuje, Piotr nagle przestaje chcieć go linczować i uznaje to za głos w próżnie to jest fakt znamienny Ja ataki początkowe Piotra na mnie odbierałem jako kreacyjne zaczepki, a nie chęć zlinczowania mnie. Nadinterpretujesz.
|
|
|
Post by babka on May 23, 2020 14:26:21 GMT 1
Wyciągnąłem pierwszy temat na powaznie w tej grze i słyszę oskarżenia że jestem jednowymiarowy jak typowy mafiozo. Nie wiem czy mam ochotę w takim wypadku wychodzić z kolejnym, lepiej chyba będzie po was jebać w podsumowaniu
w mafii jestem najlepszym miastowym w mieście i nigdy nie pozwoliłbym sobie zagrać tak jak zagrałem wczoraj
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 14:26:50 GMT 1
Lancelot jako jedyny pociągnął temat gdy napisałem o podejrzanej Alpace. Warto pamiętać.
|
|
|
Post by babka on May 23, 2020 14:27:48 GMT 1
Ja ataki początkowe Piotra na mnie odbierałem jako kreacyjne zaczepki, a nie chęć zlinczowania mnie. Nadinterpretujesz. Widzisz co pisał przed chwią na Twój temat? Niezmiennie miał Cię za winnego i się do tego przyznał, co Ty gościu pierdolisz
|
|
|
Post by Paweł Kozioł on May 23, 2020 14:31:04 GMT 1
Misunderstanding
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 14:39:17 GMT 1
via mobile
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 14:39:17 GMT 1
Napisz coś więcej o tym Lancelocie - winny/niewinny i dlaczego. Na ten moment 50-50. Spokojnie można go zostawić na później, po słabym wejściu nie powinien mieć mafijnej roli, a zgadzam się z Kotem, że mógł po prostu dostał łatkę na początku gry i przez to gra takiego spiętego, jakby na hamulcu typa. Czyli to jednak nie jest ta osoba, za którą go miałeś? Czy co się zmieniło?
|
|