|
Post by sirlancelot on May 23, 2020 17:37:37 GMT 1
Nie jestem ekspertem,ale się wypowiem.Moim zdaniem powiedzenie, że nie jest się rolnym jest miastowe, a na pewno nie jest to zachowanie sprzyjające mafiozie, bo wyklucza sobie możliwość wyjścia z rolą w podbramkowej sytuacja. W sumie czekam na jakąś analizę od Babki, ale jedyne co robi to mówi, że wywalanie Rojasa było głupie, ale jak miała taką pewność, to czemu pasywnie wczoraj podchodziło do linczu na Nim zamiast go bronić.
Karolina Gorczyca tłumaczy Babce, że zachowanie Piotra Kozła było miastowe jest moim zdaniem błędne. On tam nie zrobił dobrej rzeczy, a tylko uniknął zrobienia złej, wiec w kwestii Piotra zgadzam się z Babką. Część miasta mówi o miastowości proboszcza, ale ja nie wykluczam jego mafijności, jednak to nie jest temat na dzisiaj.
Chciałbym dzisiaj wywalić Trunksa, ale spodziewam się, że przez to, że ma 2,5 pkt karnego ludzie uważają,że jego mafijność lub linczowanie go to głupota, tylko, że jak przyjdzie czas, że będę musiał z Nim walczyć o przeżycie, to wolałbym, aby miasto nie słuchało Gorczycy a Walkiewicza.
Ja dzisiaj jeszcze nie wiem czy głos posyłam na Pawła czy na Babkę. Ostatni postami Paweł u mnie wygląda lepiej, a Babka w sumie oprócz tego co napisałem wyżej nie pokazała niczego konkretnego. Nie wyobrażam sobie jednak ich razem w mafii, więc chciałbym się dobrze zastanowić.
Okej, chyba jednak Babka. Zupełnie nie czaję co ona pisze odnoście tego, że powielam błędy Rojasa.
|
|
|
Post by babka on May 23, 2020 17:38:24 GMT 1
dzisiaj już więcej nie dam, róbcie z tym co chcecie, nawet przestałem się z wami utożsamiać
|
|
|
Post by babka on May 23, 2020 17:39:48 GMT 1
w żadnym momencie nie napisałem że wywalenie Rojasa było głupie. Było niezbędne i konieczne. Cytowałem proboszcza który obrażał linczujących rojasa
|
|
|
Post by sirlancelot on May 23, 2020 17:45:11 GMT 1
w żadnym momencie nie napisałem że wywalenie Rojasa było głupie. Było niezbędne i konieczne. Cytowałem proboszcza który obrażał linczujących rojasa Okej, sorki, źle przeczytałem. Faktycznie o to juz wcześniej też przywaliłem się do proboszcza. Jednak zupelenie nie rozumiem stwierdzenia, ze wywalenie Rojasa było konieczne. To jakby mafia mówiąca nie chcę, ale muszę.
|
|
|
Post by sirlancelot on May 23, 2020 17:46:21 GMT 1
Babka załóżmy, że Piotr jest w mafii, a ja jestem niewinny.To z kim proboszcz jest jeszcze w mafii?
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 17:46:26 GMT 1
Karolina Gorczyca tłumaczy Babce, że zachowanie Piotra Kozła było miastowe jest moim zdaniem błędne. On tam nie zrobił dobrej rzeczy, a tylko uniknął zrobienia złej, wiec w kwestii Piotra zgadzam się z Babką. Część miasta mówi o miastowości proboszcza, ale ja nie wykluczam jego mafijności, jednak to nie jest temat na dzisiaj. Nie myl rzeczy dobrych i miastowych, bo one nie są zawsze tożsame. Można zrobić coś głupiego, ale ewidentnie miastowego i taką rzeczą był właśnie ruch Piotra Kozła.
|
|
|
Post by sirlancelot on May 23, 2020 17:47:35 GMT 1
Karolina Gorczyca tłumaczy Babce, że zachowanie Piotra Kozła było miastowe jest moim zdaniem błędne. On tam nie zrobił dobrej rzeczy, a tylko uniknął zrobienia złej, wiec w kwestii Piotra zgadzam się z Babką. Część miasta mówi o miastowości proboszcza, ale ja nie wykluczam jego mafijności, jednak to nie jest temat na dzisiaj. Nie myl rzeczy dobrych i miastowych, bo one nie są zawsze tożsame. Można zrobić coś głupiego, ale ewidentnie miastowego i taką rzeczą był właśnie ruch Piotra Kozła. Wytłumacz mi co wedug Ciebie Piotr zrobil?
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 17:47:58 GMT 1
w żadnym momencie nie napisałem że wywalenie Rojasa było głupie. Było niezbędne i konieczne. Cytowałem proboszcza który obrażał linczujących rojasa Okej, sorki, źle przeczytałem. Faktycznie o to juz wcześniej też przywaliłem się do proboszcza. Jednak zupelenie nie rozumiem stwierdzenia, ze wywalenie Rojasa było konieczne. To jakby mafia mówiąca nie chcę, ale muszę. Moim zdaniem było konieczne - grał źle i mafijnie, ktoś twierdzi, że mógłby się uniewinnić, ja twierdzę, że by tego nie zrobił i ciągnąłby się za nim smród już do końca edycji.
|
|
|
Post by babka on May 23, 2020 17:48:33 GMT 1
Babka załóżmy, że Piotr jest w mafii, a ja jestem niewinny.To z kim proboszcz jest jeszcze w mafii? uszeregowałem podejrzenia na końcu poprzedniej strony. Jeśli nie Ty, to ktoś ze środkowej czwórki
|
|
|
Post by sirlancelot on May 23, 2020 17:50:18 GMT 1
Okej, sorki, źle przeczytałem. Faktycznie o to juz wcześniej też przywaliłem się do proboszcza. Jednak zupelenie nie rozumiem stwierdzenia, ze wywalenie Rojasa było konieczne. To jakby mafia mówiąca nie chcę, ale muszę. Moim zdaniem było konieczne - grał źle i mafijnie, ktoś twierdzi, że mógłby się uniewinnić, ja twierdzę, że by tego nie zrobił i ciągnąłby się za nim smród już do końca edycji. Moim zdaniem równie dobrze mnie trzeba bedzie zlinczowac za początek. A jakby pozostałe rzeczy w grze już nie będą brane pod uwagę. Fakt, że Leo Rojas się gubił i grał samodzielnie oraz nie grał na hamulcu zupełnie nie miały znaczenie?
|
|
|
Post by sirlancelot on May 23, 2020 17:51:08 GMT 1
Babka załóżmy, że Piotr jest w mafii, a ja jestem niewinny.To z kim proboszcz jest jeszcze w mafii? uszeregowałem podejrzenia na końcu poprzedniej strony. Jeśli nie Ty, to ktoś ze środkowej czwórki Okej, Widziałem, nie zgadzam się.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 17:51:32 GMT 1
Nie myl rzeczy dobrych i miastowych, bo one nie są zawsze tożsame. Można zrobić coś głupiego, ale ewidentnie miastowego i taką rzeczą był właśnie ruch Piotra Kozła. Wytłumacz mi co wedug Ciebie Piotr zrobil? Zmienił głos w taki sposób, że rzucił się wszystkim w oczy. Zrobił to w momencie, gdy był uniewinniany. Jego głos w tamtym momencie sprawiał, że zamiast remisu padnie Rojas, ale ostatecznie nie miał on znaczenia, bo nastąpiły jeszcze 2 zmiany. Zagłosował w ostatniej chwili na mnie, czyli raczej pewnego niewinnego, a do tego jestem osobą, która takie rzeczy drąży (abstrahując od mojej tożsamości - raczej widać chyba że jestem dociekliwy w tej edycji i poruszam wiele tematów), dlatego uważam, że jego zmiana głosu, choć głupia, to jednak była bardzo miastowa.
|
|
|
Post by Karolina Gorczyca on May 23, 2020 17:53:57 GMT 1
Im bardziej mój punkt widzenia jest deprecjonowany z wielu stron, tym bardziej jestem przekonany, że jest słuszny. To znaczy Kot zasiał ziarno "nie słuchajcie Gorczycy" i nagle mafiozi w to idą.
|
|
|
Post by babka on May 23, 2020 17:54:54 GMT 1
uszeregowałem podejrzenia na końcu poprzedniej strony. Jeśli nie Ty, to ktoś ze środkowej czwórki Okej, Widziałem, nie zgadzam się. trunksa odnośnie którego się nie zgadzasz uniewinniam na podstawie wniosków nieregulaminowych, zobaczymy który z nas miał racje
a to samo co opisuje tesatment Cozmo zrobił w poprzedniej edycji Sznudzian i zebrał za to uniewinnienia
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 17:56:22 GMT 1
Moim zdaniem było konieczne - grał źle i mafijnie, ktoś twierdzi, że mógłby się uniewinnić, ja twierdzę, że by tego nie zrobił i ciągnąłby się za nim smród już do końca edycji. Moim zdaniem równie dobrze mnie trzeba bedzie zlinczowac za początek. No jeśli się okaże, że w trójce Paweł Kozioł/babka/Future Trunks nie ma 3 mafiozów, to prawdopodobnie tak będzie. A jakby pozostałe rzeczy w grze już nie będą brane pod uwagę. Fakt, że Leo Rojas się gubił i grał samodzielnie oraz nie grał na hamulcu zupełnie nie miały znaczenie? Ja właśnie miałem wrażenie, że na tym hamulcu grał. Nie tylko ja zresztą. Zerknij na posty sprzed linczu choćby Kota czy Walkiewicza - co sądzą o grze Rojasa.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 17:59:25 GMT 1
Okej, Widziałem, nie zgadzam się. trunksa odnośnie którego się nie zgadzasz uniewinniam na podstawie wniosków nieregulaminowych, zobaczymy który z nas miał racje
a to samo co opisuje tesatment Cozmo zrobił w poprzedniej edycji Sznudzian i zebrał za to uniewinnienia
Sznudzian zrobił oczywiście coś innego - doprowadził swoim głosem (z którym czekał do końca) do remisu między niewinnym Marlowem a winnym Kukuczką. Bez głosu Sznudziana padłby mafiozo Kukuczka. Z kolei tu, niezależnie od głosu Rojasa padłby niewinny - Rojas, jeśli Walkiewicz w mafii lub dowolny z nich, jeśli Walkiewicz niewinny. 2 zupełnie różne sytuacje. Przecież jeśli Walkiewicz jest winny, to opłacało się zostawić na nim głos jako inwestycję na przyszłość. Ta zmiana z perspektywy mafiozy nie miała sensu.
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 23, 2020 17:59:36 GMT 1
Okej, Widziałem, nie zgadzam się. trunksa odnośnie którego się nie zgadzasz uniewinniam na podstawie wniosków nieregulaminowych, zobaczymy który z nas miał racje
sznudzian doprowadził do niekorzystnego remisu. Ja pozwoliłem go uniknąć. To jednak niewielka różnica, podła leśna manipulantko
|
|
|
Post by sirlancelot on May 23, 2020 18:00:40 GMT 1
Głos na Ciebie nie ma znaczenia. Mógł być to dowolny nick. Owszem zmiana była głupia/losowa, ale czy miastowa? Moim zdaniem niezupełnie, ponieważ Rojasa miał za niewinnego, czyli jeszcze bardziej przypieczętował jego lincz, ale to już mogło nie mieć znaczenia? Czy to oznacza, że zejście z głosu z Walkiewicza była miastowe? Tutaj więcej może zależeć od kontekstu. Jak dla mnie to było neutralne i w sumie jestem ciekaw jaki stosunek ma proboszcz do Walkiewicza, bo jak miał go za mafiozę, a zmienił z niego głos, to pozostaje tutaj kilka spraw do wyjaśnienia.
A raczej miał wobec niego podejrzenia, bo afirmował oddanie na niego głosu 10 minut przed końcem.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 18:02:33 GMT 1
via mobile
Post by babka on May 23, 2020 18:02:33 GMT 1
Nie mam serca się już dzisiaj z wami przekomarzac, biorę pod uwagę że możecie mieć rację. Mnie już dzisiaj w rozgrywce nie będzie
|
|
|
Post by sirlancelot on May 23, 2020 18:02:36 GMT 1
trunksa odnośnie którego się nie zgadzasz uniewinniam na podstawie wniosków nieregulaminowych, zobaczymy który z nas miał racje
sznudzian doprowadził do niekorzystnego remisu. Ja pozwoliłem go uniknąć. To jednak niewielka różnica, podła leśna manipulantko Bez sensu. Remisy sa złe, ale bez remisu i tak padał Rojas, którego miałeś za niewinnego. I uniknałeś głosu na Walkiewicza, którego masz za czerwonego? gdzie tutaj jest porównanie do akcji Snudziana?
|
|