|
Rozgrywka
May 23, 2020 20:35:04 GMT 1
via mobile
Post by Future Trunks on May 23, 2020 20:35:04 GMT 1
Tenor, dziekuje za odpowiedź i przepraszam za wulgaryzm.
Strachliwy Walkiewicz pozbywa się kolejnego oponenta. Ale spokojnie, będę tu ja i do ostatnich chwil będę wam przypominać o jego winie!
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 20:35:50 GMT 1
6-3, robi się nieciekawie.
@trunks - Walkiewicz pisał, że Babka nie zrobiła nic, co by ją uniewinniała. Gra spoko, bez wtop, ale nie zrobiła rzeczy uniewinniających. A biorąc pod uwagę, że parę osób takie rzeczy zrobiło, zaś edycja jest mała, to po prostu drogą eliminacji wychodzi, że jest/może być winna.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 20:41:18 GMT 1
via mobile
Post by Future Trunks on May 23, 2020 20:41:18 GMT 1
6-3, robi się nieciekawie. @trunks - Walkiewicz pisał, że Babka nie zrobiła nic, co by ją uniewinniała. Gra spoko, bez wtop, ale nie zrobiła rzeczy uniewinniających. A biorąc pod uwagę, że parę osób takie rzeczy zrobiło, zaś edycja jest mała, to po prostu drogą eliminacji wychodzi, że jest/może być winna. A były cymbaly, które wmawialy nam, ze mafia jest w fatalnej sytuacji. No jednak nie, skoro są dwa lincze od wygranej, a ja jestem jednym z głównych podejrzanych, a jestem w mieście. Btw, prowokowalem Ciebie, Agencie Śpiochu. Dla mnie jesteś niewinny, ale to powiem później. Ludzie, pozostancie nakreceni, moja analiza zmieni oblicze tej gry!!
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 20:46:49 GMT 1
via mobile
Post by Future Trunks on May 23, 2020 20:46:49 GMT 1
Coscie tak zamilki!? Boicie sie wziąć ciężar gry na swoje barki? No to przejmuję dowodzenie.
Dzisiaj głosujemy na Sirlancelota, ale tylko dlatego, bo na Walkiewicza bedzie ciężko, bo skurwiel (bez urazy) wybił całą swoją opozycję!!
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 20:47:52 GMT 1
No ja na Lancelota mogę jak coś.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 20:58:59 GMT 1
via mobile
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 20:58:59 GMT 1
Jutro rano wrócę.
Chyba rolni muszą wyskoczyć z ukrycia. Co sądzicie?
Ja się obawiam, że coś mi w tej edycji umknęło i że w trójce Babka, Trunks, Sir Lancelot są dwie mafie, a nie trzy.
Trunks jest pewnym mafiozą, PEWNYM.
Miasto NIE MOŻE pozwolić mu przeżyć do końca.
Obawiam się, że w parze Babka-Sir Lancelot jest tylko jedna mafia, a jutro źle wybierzemy. To by oznaczało, że trzeci mafioza w miarę dobrze się ukrywa.
Dlatego tak ważne było dziś zlinczować winnego, bo robi się naprawdę spory problem, szczególnie że jest potencjał na to, że taki Piotr Kozioł straci głowę i da się przekonać do głosowania na mnie. Piotr, bardzo mocno Cię proszę abyś wyszedł z założenia, że jeden z pary Walkiewicz-Trunks jest mafiozą i jutro NA SPOKOJNIE przeanalizował na obu i podjął decyzję komu ufasz. Potrzebuję Cię po mojej stronie jeśli miasto ma tę grę jeszcze ugrać.
Do usłyszenia jutro, będziemy analizować co zrobić.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 20:59:41 GMT 1
via mobile
Post by Future Trunks on May 23, 2020 20:59:41 GMT 1
ROLNI, NIE UJAWNIAĆ SIĘ!!!!
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 21:03:36 GMT 1
ROLNI, NIE UJAWNIAĆ SIĘ!!!! Czemu? Też myślałem nad tym, czy to nie jest dobry pomysł, na razie bez konkluzji. Zaraz idę oglądać serial, ale pewnie jeszcze przed pójściem spać się nad tym mocniej zastanowię i swoje przemyślenia spiszę.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 21:04:37 GMT 1
via mobile
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 21:04:37 GMT 1
Jak rolni się nie ujawnią, a zlinczujemy niewinnego to w meczówce będzie totalny chaos. Bardzo możliwe, że claimy rolnych teraz to najlepsze wyjście.
A już na pewno jeśli ktoś z dwójki Babka - Sir Lancelot jest rolnym to niech się ujawni.
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 23, 2020 21:05:05 GMT 1
Też jestem za ujawnieniem rolnych. To ten moment, bo jutro, to mafia może podstawić swojego i w ten sposób wygrać.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 21:09:40 GMT 1
via mobile
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 21:09:40 GMT 1
Trunks jest wydzierającym się mafiozą i każdy ogarnięty to zobaczy, wystarczy odrobina refleksji i pochylenia się nad jego zachowaniem, wszystko to już napisałem rano. Problem jest taki, że przez to co się dzieje i że są takie cele jak Babka czy Sir Lancelot to ciężko będzie zjednoczyć miasto na ten lincz.
Spytam tak, kto byłby chętny zlinczować Trunksa jutro? To jest 100% mafia, gość już otwarcie mafiozuje w temacie i będzie próbował jak najbardziej zamieszać w końcowej fazie.
Jeśli nie zdołam was przekonać jutro do Trunksa to pójdziemy w Babkę albo Sir Lancelota, a ja będę miał czyste sumienie, że próbowałem i ostrzegałem.
Jutro to wszystko obgadamy.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 21:11:00 GMT 1
via mobile
Post by Jacek Walkiewicz on May 23, 2020 21:11:00 GMT 1
Też jestem za ujawnieniem rolnych. To ten moment, bo jutro, to mafia może podstawić swojego i w ten sposób wygrać. Przypominam, weź sobie do serca to co napisałem, jutro zrób to o co poprosiłem i podejmij decyzję, a potem się jej trzymaj.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 21:40:41 GMT 1
via mobile
Post by Future Trunks on May 23, 2020 21:40:41 GMT 1
Cozmo, przeanalizuj proszę, czy warto, by rolni ujawnili się. Walkiewicz to mafia, więc mu nie ufam, ale popiera go Kozioł, który w mafii raczej nie jest i ufam mu generalnie, m.in., ale nie tylko, za akcję przy linczu nr 1. Moim zdaniem, jedyni rolni, którzy powinni sie ujawnić, to ci, którzy mogą polecieć. Inni nie, bo po co? Jeśli nie mają żadnych rolnych informacji do przekazania, to nie widzę powodu.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 22:39:35 GMT 1
Jeśli rolnym jest ktoś z trójki Babka/Lancelot/Trunks, to powinien się ujawnić w trybie natychmiastowym.
Mamy 9 graczy, z czego 3 mafiozów i 2 rolnych. Raz możemy się pomylić, chyba że klawisz zatrzyma mord, to 2. Ale jeśli rolni ujawnią się przy meczówce, to na pewno mafia podstawi swoich, a że będzie dobrze przygotowana, bo będą wiedzieli, że meczówka się zbliża, to może się zrobić chujowo, więc są 2 opcje:
1) powinniśmy ustalić, gdzie szukamy mafii w 2 najbliższych linczach, czyli 2 typów, gdzie na pewno jest co najmniej jedna mafia i tam uderzyć bez ujawniania rolnych, chyba że rolny jest w tej parze (lub są w tej parze). I po wyborze pary mają się ujawnić tak szybko jak się da, jeśli będą zwlekać, to ignorujemy ich wyskok z rolą i planowo linczujemy (np. wybieramy Babkę i Lancelota, żaden nie wyskakuje z rolą przed jutrzejszym linczem, ale po linczu na jednym z wynikiem niewinny drugi wyskakuje z rolą, wtedy go i tak linczujemy). 2) rolni ujawniają się od razu, żeby zawęzić obszar poszukiwań. Jeśli mafia to nie Babka/Lancelot/Trunks, to mamy jakiś twist, ktoś gra dobrą edycję i wtedy zawężając grono podejrzanych o rolnych będzie nam łatwiej.
Mamy 9 graczy. Wiem, że jestem niewinny, zostaje 8.
Piotr Kozioł jest dla mnie niewinny, nie wyobrażam sobie w tej chwili sytuacji, żebym miał na niego zagłosować. To samo Pan Tenorek - nie widzę go w mafii i nie przewiduję, żebym mógł na niego zagłosować. Walkiewicz też dla mnie gra niewinnie, chyba by musiał zostać w finale z kimś z powyższych, żebym na niego wysłał głos.
Jeśli rolni są w powyższej grupie, to o ile nie mają nic ciekawego do zaraportowania, to moim zdaniem nie powinni się ujawniać. Z drugiej strony - Walkiewicza akurat część osób podejrzewa, więc choć ja go za podejrzanego nie mam, to jednak chyba na jego miejscu bym się na wszelki wypadek ujawnił.
Zostaje 5.
Kot - jest go trochę za mało w tej edycji. Nic mu nie mogę zarzucić takiego namacalnego, ale gdzieś tam z raz czy dwa mi zgrzytnął i jednak nie jestem w stanie go pokolorować na zielono. Za dobry gracz, za mało daje. Może nie ma czasu, ale mamy teraz ciężką sytuację, więc powinien zacząć się bardziej udzielać. Alpak - niby wygląda luźno, ale z drugiej strony ma mało interakcji, oskarżeń, trochę przemyka.
Rolni z powyższej grupy moim zdaniem ujawniając się pomogliby zawęzić poszukiwania.
Zostaje 3, moim zdaniem mafia:
Lancelot - multum mafijnych postów, podejrzewa go większość moich niewinnych, warto ten temat szybko wyjaśnić. Trunks - wiem, że część osób ma go za niewinnego i kupuje te jego prowokacje oraz agresję. Ja nie. Uważam, że jest mafiozą i że trzeba go zlinczować. Nie ma prawa dograć do końca. Babka - bardzo płasko gra, nie ma za bardzo podejrzanych, nic jej nie broni.
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 22:40:50 GMT 1
Zastanawiam się, czy jest ktoś, kto uważa, że w parze Trunks - Walkiewicz może nie być mafiozy. Bo ja sobie nie wyobrażam. I dlatego zastanawiam się nad linczem między tą dwójką - jak zlinczujemy jutro niewinnego, to w meczówce tego drugiego i tam już trafiamy winnego.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 22:53:11 GMT 1
via mobile
Post by babka on May 23, 2020 22:53:11 GMT 1
To dajcie mi spokój bo jestem rolny
Dobrze ze wy nie gracie płasko
|
|
|
Post by Testament Cozmo on May 23, 2020 22:56:15 GMT 1
Bardzo przekonujące wyjście z rolą.
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 22:57:28 GMT 1
via mobile
Post by babka on May 23, 2020 22:57:28 GMT 1
Szczerze mam to w pizdzie, żałuję że nie zastrzeglem się żeby nic mi nie losowano bo nie mam nastawienia do grania
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 22:58:28 GMT 1
via mobile
Post by babka on May 23, 2020 22:58:28 GMT 1
Sprawdziłem wczoraj cozmo a dzisiaj gorczyce więc chuja nam to daje. Żadne nie wykonało akcji
|
|
|
Rozgrywka
May 23, 2020 22:59:11 GMT 1
via mobile
Post by babka on May 23, 2020 22:59:11 GMT 1
Celowalem w raczej niewinnych którzy nie powinni paść w mordzie żeby długoterminowo uniewinnić, nie wiem czemu Gorczyca padła
|
|