|
Rozgrywka
May 24, 2020 7:32:51 GMT 1
via mobile
Post by Piotr Kozioł on May 24, 2020 7:32:51 GMT 1
Nie możemy walić Lancelota dzisiaj. Mamy dwa obozy i dzisiaj musimy przekonać się, który jest prawdziwy. Musimy wybrać z pary trunks-walkiewicz
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 24, 2020 8:03:34 GMT 1
Skoro Babka jest mleczarzem (jeśli na sali jest inny mleczarz to niech się ujawni jak najszybciej) to jest tak jak myślałem, coś mi umknęło. Jest jeden mafioza, który znajduje się poza głównym radarem podejrzeń. Nie chcę nawet myśleć co będzie jeśli Sir Lancelot - Trunks to nie są dwie mafie, bo wtedy to już zupełnie kaplica. Alpak Nie wiem co się stało ostatnio, że przestałeś grać, ale WRÓĆ, bo chcę Cię uniewinnić. Potrzebny jesteś bardzo, powiedz wszystko co masz do powiedzenia o grze. Testament Cozmo i Piotr Kozioł sugerują coś, do czego sam chciałem dzisiaj przekonywać. Rozwiązanie kwestii Trunksa (i mojej). Trunks musi zostać zlinczowany. W absolutnie najgorszym scenariuszu ja przed nim (ale uważam, że zasłużyłem na znacznie większy kredyt zaufania niż on). Trzeba się gościa pozbyć. Nie zajmujmy się dziś nikim innym. Jak Trunks winny, to mam nadzieję, że to przekona księdza do dania mi rozgrzeszenia i zbudowania wspólnego miastowego frontu. Jak niewinny, to po prostu koniec edycji i zwalam odpowiedzialność za przegraną na udar mózgu zawodnika Future Trunks.
Drugim musi być Sir Lancelot - martwi to, że momentami potrafił być naprawdę solidny w swoich postach. Ale skoro mamy trzech mafiozów, to po prostu on musi być w mafii. Jak nie jest, to i tak pograne, bo nie można mu pozwolić przeżyć.
Mam podejrzenie co mogło być moim największym przeoczeniem i błędem tej edycji i gdzie może chować się trzeci mafioza, ale chcę najpierw się upewnić.
Odnotowuję plusik dla siebie samego za wyczucie niewinności babki w pierwszym dniu (no chyba, że prawdziwy mleczarz wyskoczy xD). Potem została trochę ofiarą metody eliminacji. Skoro jest mleczarzem, to może to być kluczowe dla edycji.
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 24, 2020 8:24:54 GMT 1
A moim zdaniem powinniśmy dziś w lancelota, dlatego, że jest najbardziej prawdopodobną mafią, gra najbardziej mafijnie i jakiegokolwiek układu mafijnego bym nie wymyślił, nawet takiego bardzo absurdalnego, to lancelot do każdego pasuje. Bo gra tak mafijnie, że od początku walą w niego wszyscy, czyli koledzy z mafii też. Ok, może być mafijnie grającym miastowym... ale to już chyba właśnie szukanie kwadratowych jaj. Jak dla mnie jest mega mafijny i to w stawce, w której cała reszta wydaje mi się dość mocno niemafijne, więc logicznym posunięciem wydaje się zlinczowanie go jako pierwszego. A co do Future Trunks, jest niestety ten malutki procent szans, że dostał jakiegoś przemijającego ataku niedokrwiennego mózgu i jest niewinny.
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 24, 2020 8:26:41 GMT 1
Potrzebujemy dziś podreperowania licznika i największą szansę na to daje zlinczowanie lancelota, bo gra tak chujowo, że jeśli jest w mafii (a na 99% jest, szczególnie przy braku winy dwóch pierwszych zlinczowanych), że ewidentnie na tacy wystawiają go także właśni koledzy z mafii (np. i Walkiewicz, i Trunks go wskazują).
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 24, 2020 8:32:58 GMT 1
Ok, dobra, macie rację.
Dziś Trunks.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 24, 2020 8:40:56 GMT 1
XD
|
|
|
Rozgrywka
May 24, 2020 8:43:00 GMT 1
via mobile
Post by babka on May 24, 2020 8:43:00 GMT 1
zlinczowałabym też kota w butach czy tam w worku
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 24, 2020 8:43:50 GMT 1
Masz szczęście kocie, bo już chciałem wyklinać z ambony
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 24, 2020 8:44:28 GMT 1
Tak btw, babka najbardziej chujowy rolny od czasów inżyniera mamonia
|
|
|
Rozgrywka
May 24, 2020 9:06:25 GMT 1
via mobile
Post by babka on May 24, 2020 9:06:25 GMT 1
Póki co to Wyjebujesz niewinnych i rolnych a na koniec ich obrazasz, spójrz w lustro
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 24, 2020 9:44:44 GMT 1
Trzecim mafiozą będzie chyba Konstanty "Kot" Jeleński. Uniewinniałem go, bo pisał to co chciałem przeczytać. I pisał to w sposób na tyle przekonujący, że mu wierzyłem. Od początku edycji gość ma właściwie to samo spojrzenie na rozgrywkę co ja, co Testament. Był tylko jeden moment, w którym chyba poczuł, że jest szansa stanąć w opozycji do mnie i na mnie zacząć delikatnie naganiać. Bardzo szybko jednak się z tego myślenia wycofał -> miał dobrą pozycję i pchanie się agresywnie na tak aktywnego gracza jak ja wiązało się z ryzykiem wykrycia przez miasto. Wolał to rozegrać jako mafioza bezpieczniej, rozumiem go, zresztą sam przyczyniłem się do tego, że taką pozycję miał. A ja, po tym jak zmienił o mnie zdanie, że jednak jestem niewinny, po prostu byłem zadowolony, że "o, jednak miasto myśli" i nie skupiłem się na tym, że cała ta sytuacja była dziwna.
Gość powiedział, że zanotował sobie u mnie plusy za pierwszy dzień, że moja gra mu się podobała, a mimo to w pewnym momencie miał mnie za mafię, "Jutro Walkiewicz", "jesteś za mądry żeby pisać takie rzeczy w mieście" i byłem trzeci w kolejce do linczowania po Sir Lancelocie i Pawle Koźle. Ale tak naprawdę dlaczego miał mnie za mafię nie napisał, była tylko ta okropna analiza mordu xD I nic dziwnego, że się wycofał z podejrzeń wobec mnie, bo żeby naganiać na mnie będąc w mafii trzeba odwalać to co robi Trunks, czyli przeinaczać, manipulować i sprowadzać wszystko do absurdu xD
Tu kolejna kwestia - jeśli Sir Lancelot jest w mafii to: a) Kot od początku edycji po nim ciśnie, a jednocześnie w ogóle nie naciska żeby typa zlinczować, tylko po dżentelmeńsku puszcza przodem Rojasa czy Pawła Kozła. Te lincze były mafii potrzebne żeby myśleć o zwycięstwie. Ostatnio napisał post poniekąd broniący Sir Lancelota, bo "nie ma jednego podejrzanego, a patrzy szerzej na grę, co może świadczyć o niewinności". W tamtym momencie wyglądało to tak, że jest szansa na odwalenie Pawła Kozła i Babki przed Sir Lancelotem, a jakby doszło do meczówki to tam już wszystko może się zdarzyć - przy trzech żywych mafiozach, nawet jak skład mafii jest jasny dla kilku graczy, to wystarczy jeden zły głos i mafia wygrywa.
b) Największy problem w grze Kota -> on ma perfekcyjne spostrzeżenia. A jeśli gdzieś się myli, to idąc z nurtem miasta. Gdy Rojas zaczął być naciskany przez mnie i Testament, to włączył się do orania. A jak się wejdzie w jego posty znając kolorki (przyjmując założenie, że Piotr Kozioł niewinny, Babka niewinna, Paweł Kozioł wiemy niewinny) to on cały czas ma rację, ze wszystkim! Bronił Pawła Kozła za kreacyjne wejście. Bronił Babki. Bronił Alpaka (Alpak raczej niewinny). Zaczął bronić mnie, bardzo przekonująco zresztą. Zaczął atakować Future Trunks.
Atakuje Sir Lancelota od początku i znowu, bardzo przekonująco go punktuje (to kolejny powód, dla którego Kot był u mnie niewinny -> Sir Lancelot nie był dla mnie pewniakiem, wciąż 100% pewniakiem nie jest, a jednak Kot miał spoko spostrzeżenia na temat gry Lancelota. Uznałem, że to fajny, oryginalny, miastowy content ze strony Kota. A to chyba mafioza punktujący mafiozę od początku, a wtedy w oczywisty sposób brzmi się bardziej przekonująco skoro wie się, że Twój podejrzany jest mafiozą). Kot jest straszną chorągiewką w tej edycji i nie na zasadzie, że się miota jak niewinny między podejrzanymi. Idzie tam, gdzie miasto powie, a zupełnie nie próbuje przekonać do swojego głównego podejrzanego w tej edycji, czyli do Sir Lancelota. Jak są razem w mafii, to nic dziwnego. Doskonały wręcz pogląd na rozgrywkę.
PS. Jeśli Sir Lancelot nie jest w mafii to i tak to przegramy, wtedy cała ta analiza to ciekawostka XD
Future Trunks, Sir Lancelot, Kot
Jeśli to jest skład mafii, to mafia ma po prostu pecha, że Babka okazała się rolnym, bo prawdopodobnie by wygrali. Wciąż mogą wygrać jeśli miasto się nie skonsoliduje. O ile miasto jakoś mogło oszczędzić Rojasa i dało się wtedy zlinczować lepiej, o tyle Paweł Kozioł i Babka swoją grą się nie popisali i mafiozi grają od nich zwyczajnie lepszą partię. Dzisiaj zajmujemy się graczem Future Trunks -> będzie winny. Jak jakimś cudem niewinny to linczujemy mnie, przegrywamy, trudno. Biorę odpowiedzialność za tę decyzję. Po zlinczowaniu Trunksa myślę, że zlinczowanie Sir Lancelota i Kota wygra edycję miastu. Jak nie, to któryś mafioza zagrał po prostu zbyt dobre zawody i pozostanie pogratulować.
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 24, 2020 10:07:43 GMT 1
Po prostu zdałem sobie sprawę, że jeśli dziś zlinczujemy lancelota, a dopiero jutro rozstrzygniemy sprawę Ty vs Trunks to jak z Waszej dwójki zaczniemy przypadkiem od nie tego co trzeba to może już nam nie starczyć linczów na zabicie tego właściwego.
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 24, 2020 10:15:26 GMT 1
Ok, ponieważ widzę, że i mafiozo Trunks mnie wskazuje, i mleczarz babka, i Walkiewicz także, i Kozioł też ma chyba co do mnie pewne wątpliwości, dość ważna informacja (jakby co jeszcze nawet nie przeczytałem, co tam Walkiewicz na mnie napisał, bo skoro i on nabrał wątpliwości, to sytuacja stała się na tyle poważna, że trzeba to zrobić i nie zamierzam dyskutować z argumentami, które są niesłuszne, bo w mafii po prostu nie jestem xD):
Jestem klawiszem.
Ofc nie powiem Wam kogo więziłem. xD
A ta informacja jest też ważna o tyle, że dla wielu osób (co mnie w sumie nie dziwi, jakbym miał patrzeć z boku to też bym tak to poukładał) sytuacja w mieście rysuje się tak:
niewinny na 100%, bo nieskontrowany mleczarz:
babka
------------
niewinni na 99% z gry:
Testament Tenorek Piotr Kozioł
----------
praktycznie pewna mafia, wjebał się na samym początku, jest tragiczny:
Sirlancelot
------------
tu kolejna mafia:
Future Trunks vs Walkiewicz - jak dla mnie na 99,9999999999% ten pierwszy, wina jednego oczyszcza drugiego, nie wierzę w takie kamikadze ze strony mafii
-----------------
no i dla przeciętnego miastowego, ostatnia mafia siedzi tu, czyli wśród dwóch graczy, którzy w sumie grają spoko, "na plus", ale nie za wiele dają od siebie i ciężko coś więcej o nich powiedzieć, czyli:
ja i Alpak
i dlatego moje ujawnienie uważam teraz za istotne, że z poniższej selekcji wychodzi wyraźnie, że tym ostatni mafiozą będzie Alpak, co moje ujawnienie powinno unaocznić i Wam.
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 24, 2020 10:17:59 GMT 1
Jeśli jesteś Klawiszem to zostaje Alpak.
I jeśli jesteś Klawiszem to mafia ma w chuj pecha, że tak się im rolni poukładali xD
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 24, 2020 10:18:52 GMT 1
Czekam na counter-claim od Klawisza. Fajną analizę dojebałem i byłem prawie przekonany, że znalazłem trzeciego. Więc wciąż wierzę xD
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 24, 2020 10:20:27 GMT 1
Zaraz też wrzucę bonusik ode mnie, czyli moje notatki na bieżąco z pierwszych bodajże dwóch dni gry. Ofc możecie je olać, są pisane tak, że osoba postronna może nawet nie wiedzieć o co chodzi. I w sumie nic ciekawego w nich nie ma. Ale myślę, że też mnie w jakiś sposób uwiarygodniają, a to dla mnie dość istotne, bo mogę się spodziewać teraz counterclaima ze strony właśnie np. Alpaka (może błędnie, tak na czuja po prostu wydaje mi się, że mafia powinna to zrobić). Po drugie, tłumaczą trochę mój cichszy sposób gry. Po shitpostingu z poprzednich dwóch edycji postanowiłem, że nie chcę się do tego więcej przykładać i obiecałem sobie pisać mniej, a może treściwiej. Więc sporo rzeczy, które normalnie wpisałbym w tym temacie w formie postów, notowałem sobie w notatniku. Potem przestałem, bo nie miałem czasu i stwierdziłem, że notuję trochę zbyt drobiazgowo xD, a poza tym uznałem, że to najbardziej przydatne na początku gry, w pierwszych 2 dobach. Pomagało mi to tez uporzadkować myśli.
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 24, 2020 10:22:22 GMT 1
1 str:
1. Gorczyca - dziwna zaczepka w stronę Walkiewicza (nazwanie go mafią), niby na luzie, a jednak sztuczne to 2. Spokojna odpowiedź Walkiewicza, reakcja NA PLUS 3. sirlancelot, dziwne pytanie w kierunku F1, jakby pozorowanie aktywności, zamiast zwykłego przywitania się. I napisał to tak, jakby się już wcześniej gdzieś przywitał (np. na mafijnym, ale niekoniecznie z nim xD). Po prostu brzmi, jakby to był jego co najmniej drugi post w grze, a jest pierwszy. 4. Walkiewicz -> na plus reakcja na powzysze sirl 5. Gorczyca - znowu głupie przyczepienie się do F1 6. Gorczyca - wszystkich na siłę zagaduje. --------- 2 str: 7. Walkiewicz głupio jej broni, "bo zadaje pytania" // edit: ale to chyba żart był XD 8. Alpak - podobne spostrzeżenia co ja. PLUS 9. sirlancelot - BARDZO ŚMIERDZĄCE wspomnienie o rodzinie, która utrudnia wejście w grę i odmeldowanie 10. Walkiewicz - dobre spostrzeżenie o niekonsekwencji w wyłapywaniu sarkazmu u sirlancelota. MINUS DLA LANCELOTA 11. Dobre spostrzeżenie Gorczycy, że lancelot unika konfliktu - "do Pani nic nie mam, pani Karolino" PLUS DLA GORCZYCY 12. Piotr Kozioł - coś tam delikatnie zaczepia niektórych, CHYBA NEUTRALNIE BARDZO 13. Walkiewicz - PLUS ZA ŚMIESZKOWANIE i ciągłe pisanie w stylu "jeden rabin powie miasto, drugi mafia" XD -------------- 3 str: 14. Pan Tenorek - dziwne przyjebanie się do lancelota po sporym czasie, SZTUCZNIE, DUŻY MINUS 15. Kozioł - props za szczypnięcie Tenorka 16. Gorczyca - props za wyłapanie tenorka 17. Leo Rojas - duży minus, kolejny post kreacyjny, mimo że już co najmniej dwie osoby się mocno wjebały ----------- 4 str. 18. Testament Cozmo - bardzo podejrzanie przemyca w kreacyjnym poście 3 najoczywistszych podejrzanych. 19. Zaczepiony Rojas obraża - "Kot analfabeta" DUŻY MINUS 20. Walkiewicz uniewinnia mnie - neutralne - do obserwacji (chociaż chyba na plus) 21. Testament Cozmo - "głosem na mnie też się podczepił" jakoś sztucznie i podejrzanie to brzmi, jak przypadkiem Tenorek niewinny to Cozmo mocno podejrzany. ---------- póki co: (podsumowanie po pierwszym wieczorze)
najczystsi: Konstanty "Kot" Jeleński Jacek Walkiewicz Piotr Kozioł
neutralni: Alpak - lekki plus za szczypnięcie Gorczycy, to samo pomyślałem Karolina Gorczyca - spory plus za ataki na Sira i Tenorka; minus za sraczkę pytaniową
lekko podejrzani:
Testament Cozmo - mocno cuchnie, jeśli Tenorek jest niewinny Leo Rojas - śmierdzi, ciągnie kreację, nie zauważa mafijnych postów, mimo że to ogarnięty gracz
najbardziej podejrzani: Sirlancelot Pan Tenorek
wpisali się tylko pobieżnie lub ciągną kreację: Future Trunks Komunikatory Radiowe F1
nie wpisali się:
Babka Paweł Kozioł
-------------
1. Piotr Kozioł - Tenorek i lancelot mafia, Leo Rojas nie 2. + Paweł Kozioł 3. Walkiewicz: F1 w mafii (jak przestanie pisać kreacyjnie bd wiadomo) + Paweł Kozioł podejrzany. DLACZEGO KOZIOŁ PODEJRZANY? 4. Paweł Kozioł odpowiedź BARDZO NA PLUS (żeby mieć sumienie trzeba mieć duszę...) 5. Paweł Kozioł IMO na plus odpowiedzi, dowcipne, inteligentne i SPOKOJNE 6. Paweł Kozioł zwraca uwagę na to, że Alpak nie pisał, a czytał 7. Testament Cozmo - dobra uwaga, że Rojas czepia się opisów, a nie mafijnych postów 8. Testament Cozmo - najpewniej XXX (cenzura: tu była notatka o tożsamości) 9. Gorczyca niewinna bo uniewinniła F1 za tożsamośc. 10. Rojas - lancelot i Tenorek niewinni, ten drugi "bo zachowuje się miastowo" 11. Walkiewicz - Rojas do ścisłej obserwacji 12. Alpak - na plus robienie jakiejś zjebanej tarczy xD zazwyczaj mafiozi nie wpadają na takie pomysły, tak samo mapa myśli Szyfranta Zielonki 13. Na plus też dalsze śmieszkowanie i zlewanie jakichś zaczepek, ciągnięcie kreacji 14. Tetament - uwaga, że Rojas uniewinnił na pokaz zaraz po dyskusji - bardzo dobra. 15. Future Trunks - słuszne spostrzeżenie, że Walkiewicza "Rojas do obserwacji" może być podkładką pod głosowanie. + racja z odmeldowaniem 16. MEGA PLUS za to "tłumaczy się czemu uniewinnił Kota, a nie, czemu Kot jest niewinny 17. FT: Paweł Kozioł i Alpak nie mogą być razem w mafii, s.14 18. Piotr Kozioł - nawołuje do masówki na Pawle Koźle, chyba props, który mafiozo by tak robił i po co? Poza tym, pachnie mi to jakimś badaniem reakcji, bo do linczu jeszcze cały dzień. 19. Chce na niego głosować, bo tamten ignoruje "bliźniacze" przepychanki. Uzasadnienie brzmi wiarygodnie i miastowo, choć się nie zgadzam. 20. s.16 - BABKA - bardzo na plus, spostrzeżenia zbieżne z moimi o Kozłach, etc.
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 24, 2020 10:22:54 GMT 1
Jeśli ktoś chce zrobić counterclaim, to proszę nie czekać do ostatniej chwili
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 24, 2020 10:23:17 GMT 1
Eh, no dobra, jak masz takie notatki to pewnie miasto. Kurwa, szkoda tej analizy xD
Czyli Alpak.
|
|
|
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 24, 2020 10:25:12 GMT 1
Luz, Koźle, mafia nie będzie czekać z counterclaimem do ostatniej chwili. xD
|
|