|
Rozgrywka
May 25, 2020 20:20:19 GMT 1
via mobile
Post by Jacek Walkiewicz on May 25, 2020 20:20:19 GMT 1
W ogóle na jakiego durnia wyjdzie sam Alpak teraz. Na pewniaka wjechał, że rozgryzł mafię i jestem pewnym mafiozą, pozwyzywał całe miasto, że jesteśmy bandą retardów, a on sobie 30 minut poczytał i rozwiązał rozgrywkę xDDD niesamowite jak można coś takiego pisać będąc niewinnym. Nie dość, że zaprezentował chamstwo w pewnych momentach to jeszcze najgorsze połączenie jakie może być czyli przekonanie o swojej zajebistości przy braku refleksji.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 25, 2020 20:22:28 GMT 1
Ja też już przemyślałem i jednak nie zmienię zdania. Nie widzę możliwości by tak naturalnie grający gościu był w mafii. Głos na Ciebie, Walkiewicz.
|
|
|
Rozgrywka
May 25, 2020 20:34:52 GMT 1
via mobile
Post by Jacek Walkiewicz on May 25, 2020 20:34:52 GMT 1
No spoko, spoko. Piotr, odpowiedz mi na te pytania jeszcze proszę:
1. Czy jest cokolwiek co mogę zrobić żebyś tę sytuację przemyślał?
2. Wiem, że wejście na tę ścieżkę gdzie bierzesz odpowiedzialność na siebie to w chuj trudna rzecz do zrobienia i proszę o wiele - nie chciałbyś dać się przekonać żeby potem okazało się, że się pomyliłeś. Czy o to chodzi? Co powoduje że nie chcesz już tej meczówki rozgrywać?
Nie będę Cię w nieskończoność męczył, odpuszczę jeśli będziesz twardo stał przy swoim, tylko odpowiedz mi na te pytania. Wydaje mi się, że ostatnim jest Tenorek po prostu i jednak mi głupio oddać to całkowicie bez walki.
|
|
|
Rozgrywka
May 25, 2020 20:39:18 GMT 1
via mobile
Post by Piotr Kozioł on May 25, 2020 20:39:18 GMT 1
No spoko, spoko. Piotr, odpowiedz mi na te pytania jeszcze proszę: 1. Czy jest cokolwiek co mogę zrobić żebyś tę sytuację przemyślał? 2. Wiem, że wejście na tę ścieżkę gdzie bierzesz odpowiedzialność na siebie to w chuj trudna rzecz do zrobienia i proszę o wiele - nie chciałbyś dać się przekonać żeby potem okazało się, że się pomyliłeś. Czy o to chodzi? Co powoduje że nie chcesz już tej meczówki rozgrywać? Nie będę Cię w nieskończoność męczył, odpuszczę jeśli będziesz twardo stał przy swoim, tylko odpowiedz mi na te pytania. Wydaje mi się, że ostatnim jest Tenorek po prostu i jednak mi głupio oddać to całkowicie bez walki. 1. Po każdym Twoim ruchu chętnie przemyślę tę sytuację, ale wątpię, żeby w moich wnioskach coś się zmieniło. 2. Jestem przekonany, że ostatnim jesteś jednak Ty. Podejrzewam Cię od prawie początku gry, z różną mocą ale zawsze. Gdyby to ode mnie zależało, poleciałbyś nawet przed alpakiem. 3. Nie boję się wziąć odpowiedzialności, chętnie tę odpowiedzialność wezmę i właśnie to robię. W mafii jesteś Ty. Oddaj głos, bądź mężczyzną.
|
|
|
Rozgrywka
May 25, 2020 20:39:44 GMT 1
via mobile
Post by Piotr Kozioł on May 25, 2020 20:39:44 GMT 1
Szkoda czasu Jacek, nic się nie zmieni
|
|
|
Rozgrywka
May 25, 2020 20:43:06 GMT 1
via mobile
Post by Piotr Kozioł on May 25, 2020 20:43:06 GMT 1
Ale przyznaję, Twoja końcówka jest naprawdę dobra
|
|
|
Post by Jacek Walkiewicz on May 25, 2020 21:14:00 GMT 1
O odpowiedzialności mówiłem w kontekście zrobienia "czystej karty" i podejścia na świeżo do mnie i do Tenorka. Masz pewne "wrażenia" o mnie, które powodują, że mnie podejrzewasz. Ale każdy z nas się myli w tej grze. I chodzi mi o to, abyś spróbował te wrażenia odpuścić i podejść do wszystkiego na nowo. Pytam czy to jesteś w stanie zrobić. Jesteś? Z jednej strony mówisz mi, że każdy mój ruch spowoduje, że przemyślisz, a z drugiej, że nic się nie zmieni Więc zdecyduj się które i powiedz mi, czy jest sens żebyśmy jednak tę meczówkę rozegrali właśnie jak mężczyźni. Mężczyzna powinien próbować do końca, a nie rzucać broń jeśli jeszcze może być nadzieja. Jaka będzie Twoja odpowiedź na moją perspektywę odpowiedzialności. Podejdziemy do sprawy na świeżo? Jesteś w stanie to zrobić?
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 25, 2020 21:20:49 GMT 1
Sory, ale kwestię zrobienia "czystej karty" na 86 stronie rozgrywki, to sobie odpuśćmy. Wszyscy wcześniej uważali, że bardziej Ty, ja też tak uważam. Spodziewam się, że nie ma nic, co mógłbyś napisać, żeby się w moich oczach wybronić.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 25, 2020 21:26:41 GMT 1
Rozwiałeś moje jednoprocentowe wątpliwości, Jacek. Głos na Ciebie poleciał.
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 25, 2020 21:29:39 GMT 1
Ale Panie Tenorku. Musimy oddać Jackowi, że dobra edycja. Ta końcówka naprawdę niezła, gdyby na naszym miejscu byli jacyś bardzo słabi gracze, jak mały narciarz, to mogłoby się nawet udać.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 25, 2020 21:39:25 GMT 1
Niezła końcówka? Przecież tym ruchem tylko przyklepał swoją winę. 1. Bada, który z nas byłby gotów zmienić głos. 2. Zwraca się do Ciebie, kiedy ja się jasno określiłem. W sumie chciałem sprawdzić, co zrobi. 3. mafiacorner.boards.net/post/16019/thread - ten post to jest absolut jeśli chodzi o wjebanego mafiozę, który szuka furteczki w niepewności jednego z miastowych. Nagrałem się w epicmafię i rozegrałem wiele "trzydrogówek bez oczyszczonego" i to jest klasyk klasyków. Tutaj rozwiewa moje wszelkie wątpliwości, co do swojej winy. Weź pod uwagę, że nie ma nic do stracenia, ma zerową presję, kij z dupy wyskoczył. Bardzo łatwo w takiej sytuacji grać miastowo, nawet łatwiej niż miastowemu, który ma choćby małe wątpliwości.
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 25, 2020 21:47:35 GMT 1
Nie no, tu się zgadzam, że jedzie po bandzie już. Mam na myśli raczej, że Walkiewicz wiedział, że znajdzie się w takiej sytuacji o wiele wcześniej. Już po drugim linczu na moim nieszczęsnym bracie spodziewał się tej sytuacji i już wtedy próbował szukać mojego zaufania. Już wtedy wiedział, ze będzie mu potrzebny ten głos w meczówce. I cała jego gra, zwłaszcza w tych przyspieszonych linczach była bardzo dobra. do tego odcięcie się od trunksa, w idealnym momencie, z którego bardzo dużo wyciągnął.
Obaj mamy doświadczenie i to czujemy, ale tak jak napisałem, gdyby na naszym miejscu byli Wójt i Babka, to pewnie miasto by przegrało.
|
|
|
Post by Pan Tenorek on May 25, 2020 21:56:09 GMT 1
Nie no, Babka nie była aż taka zła. Nie miała raczej czasu na grę + ta rola.
Generalnie stypiarska ta edycja, straciłem dużo czasu na niepotrzebne z perspektywu czasu rzeczy. Przy tylu osobach bardziej opłacałoby się to pyknąć na epicmafii.
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 25, 2020 21:58:16 GMT 1
Zdecydowanie. Ja po tych poprzednich edycjach jestem strasznie już wypalony. Przydałaby się jakaś dłuższa przerwa. Może kolejną można spróbować w okolicy Bożego Ciała? To dwa i pół tygodnia, może tyle wystarczy, żeby trochę głodu wróciło
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 25, 2020 21:58:55 GMT 1
A Babka była jednym z najgorszych graczy tej edycji. Grała tak słabo, że aż napisałem na nią analizę, co mi się naprawdę rzadko zdarza.
|
|
|
Rozgrywka
May 25, 2020 23:07:24 GMT 1
via mobile
Post by Jacek Walkiewicz on May 25, 2020 23:07:24 GMT 1
Szkoda, że jestem niewinny xD po pierwsze ten mord (na Testamencie) nie ma sensu jeśli jestem w mafii. Po co miałbym mordować jedynego gracza którego zdania co do siebie mógłbym zmienić? Bronił mnie najmocniej z was wszystkich.
Po drugie moje ciśnięcie Trunksa nie ma sensu jeśli jestem w mafii. Po co miałbym cisnąć po współmafiozie, który jest uniewinniany przez miasto? Bez sensu ze strategicznego punktu widzenia.
Po trzecie moja gra na przestrzeni całej edycji jest zbyt naturalna, aktywna i "w centrum wydarzeń" żeby być grą mafiozy.
Czy żadna z tych rzeczy do Ciebie w ogóle nie przemawia Piotr? Zgaduję, że tym ostatnim mafiozą rzeczywiście jest Tenorek po tym jak teraz reaguje i po Twoich odpowiedziach Piotrze w stosunku do mnie. Więc z takiego założenia wyjdę i pytam się o te rzeczy tylko Ciebie. Czy te trzy rzeczy uważasz za nieważne i pomijalne? Szczególnie druga i trzecia, bo mord to tam zawsze można stosować odwróconą psychologię, więc załóżmy że nie jest to aż tak ważne.
Odpowiedz mi na te pytania i powiedz mi dokładnie dlaczego uważasz mnie za mafię, a ja wtedy zakończę edycję głosem na Tenorka. Ale chciałbym rozbudowanej odpowiedzi odpowiadającej na te pytania. Mam nadzieję że to uczynisz.
|
|
|
Rozgrywka
May 25, 2020 23:13:53 GMT 1
via mobile
Post by Jacek Walkiewicz on May 25, 2020 23:13:53 GMT 1
Sory, ale kwestię zrobienia "czystej karty" na 86 stronie rozgrywki, to sobie odpuśćmy. Wszyscy wcześniej uważali, że bardziej Ty, ja też tak uważam. Spodziewam się, że nie ma nic, co mógłbyś napisać, żeby się w moich oczach wybronić. Skoro nie ma nic, to trudno, ja mam sumienie czyste, że próbowałem to wszystko jeszcze odkręcić. Dla potomnych wyjaśnij sprawy o które zapytałem w poprzednim poście i na tym skończymy. Moim skromnym zdaniem nie da się zagrać tak jak ja i być w mafii. Nikt tego nie dokonał i nikt tego raczej nie zrobi. Ja wiem, że nie byłbym w stanie czegoś takiego odjebać. No ale Ty masz prawo w to nie wierzyć. A Tenorek, zakładam żeś w mafii i praktycznie perfekcyjna edycja w Twoim wykonaniu. Gratuluję.
|
|
|
Rozgrywka
May 25, 2020 23:40:28 GMT 1
via mobile
Post by Jacek Walkiewicz on May 25, 2020 23:40:28 GMT 1
I serio to były już ostatnie pytania z mojej strony Piotr. Mam nadzieję, że jak wstanę to odpowiedź (chociaż kilkuzdaniowa) już będzie na mnie czekała, a ja wyślę wtedy głos w Tenorka. Obiecuję.
|
|
|
Post by Piotr Kozioł on May 26, 2020 6:48:44 GMT 1
1. Mord to oczywista sprawa, uznałeś błędnie, że łatwiej będzie przekonać mnie niż testamenty.
2. Znaczy, to bardziej trunks cisnął w Ciebie, ale jest to możliwe i było to wykonane właśnie dlatego, że liczyłeś, że się w ten sposób wybielisz (i gdyby ról nie mieli akurat babka i kot to prawdopodobnie wygrałoby Ci to rozgrywkę, więc nie powiesz mi, że to byłoby głupie).
3. No nie do końca jest aż taka super naturalna, widziałem niejednokrotnie zgrzyty, podejrzewam Cię mniej lub bardziej na przestrzeni całej edycji. Centrum wydarzeń zaś. Owszem, w normalnych warunkach byłoby to dosyć dziwne. Ale gdyby to przeanalizować, to w tej małej rozgrywce to centrum wydarzeń było niewielkie, w porównaniu do poprzedniej edycji. W obecnej grze wątków pobocznych właściwie nie było (a jak były, na przykład pierwszego dnia, to byłeś podejrzewany przez gro graczy), więc to nie jest tak, że mafiozo nie mógłby naturalnie wypaść w końcówce (umówmy się, Twój początek wcale taki zajebisty nie był).
|
|
|
Rozgrywka
May 26, 2020 8:51:15 GMT 1
via mobile
Post by Jacek Walkiewicz on May 26, 2020 8:51:15 GMT 1
Trunks by we mnie również nie cisnął, bo on tak samo jak ja jest ogarniętym graczem i rozumie, że mielibyśmy o wiele większe szanse wygrać to wspólnie, a nie robiąc takie nielogiczne kamikadze xD
A odpowiedź na trzecie pytanie mnie nie satysfakcjonuje. Ja do meczówki nie wiedziałem, że Tenorek to mafioza, więc próbowanie przekonania Cię do jego mafijności mija się z celem. Jedyne co mogłem zrobić to spróbować pomoc Ci zobaczyć, że ja w tej mafii być nie mogę. Niestety widzę, że nie będziesz chciał tego już zauważyć. Uważam, że z samej gry jestem bardziej niewinny niż Tenorek czy również Ty Piotrze, o wiele łatwiej jest zagrać mafiozę jak wy. Mafioza grający jak ja, przynajmniej w naszej społeczności, już dawno byłby zlinczowany za zbyt nienaturalną grę, bo tak to się zawsze kończyło gdy mafiozą próbował grać super-aktywnie.
To oczywiście nie jest próbą umniejszenia Tenorkowi, bo rozegrał piękną partię i nie wiem czy miasto mogło to jakoś ugrać. Ja gdzieś w środku tej edycji go uniewinniłem jak reszta graczy i poszliśmy w tryb autopilota, a on bardzo mądrze nie spuścił z tonu, nie siadł na laurach tylko dalej grał udział, wymyślał pytania, teorie, żeby utrzymywać to wrażenie miasta. Wzorowa edycja mafiozy.
Już dam Ci spokój Piotr, zgodnie z obietnicą.
Wysyłam głos w Tenorka o godzinie 13:00 (taka ostatnia próba wpłynięcia na Ciebie poprzez danie Ci czasu na przemyślenie sytuacji i ewentualną zmianę zdania, że jednak chcesz to mocniej przedyskutować zanim zakończymy edycję).
|
|