|
Ogólnie
May 25, 2020 22:42:19 GMT 1
Post by Future Trunks on May 25, 2020 22:42:19 GMT 1
Tenorek to najlepszy mafiozo na tym forum. Mnie smuci ze Future Trunks nie zagrał tej gry z RIGCZem. Zwłaszcza że potencjał taki ze hoho!
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 26, 2020 9:54:07 GMT 1
Mnie smuci ze Future Trunks nie zagrał tej gry z RIGCZem. Zwłaszcza że potencjał taki ze hoho! Usun konto
|
|
|
Ogólnie
May 26, 2020 10:05:46 GMT 1
Post by Konsultant Play on May 26, 2020 10:05:46 GMT 1
Pozwole sobie wtracic swoje trzy grosze odnosnie tego, czyja gra w ostatnich edycjach jako mafiozy byla lepsza, Wojewodzkiego, czy Tenorka.
Moj poglad na sprawe jest o tyle zaburzony, ze gralem w mafii razem z Wojewodzkim, a wtedy wszystkie bledy naszych kolegow urastaja do rangi ogromnych i duzo latwiej zwrocic na nie uwage niz bedac miastowym, dlatego tez fajnie byloby, gdyby do tego odniosl sie Farciarz, ktory trafil do mafii w obu tych edycjach.
Moim zdaniem zbyt duzy wplyw na postrzeganie gry Eneldo jako mafiozy mial wlasnie fakt tabula rasa, czyli goscia, z ktorym nigdy wczesniej nie gralismy i nie wiedzielismy jak sie zachowuje bedac w mafii, a jak grajac naturalnie (co tez mu czasem dziwnie wychodzi). Troche casus Lucky Luciano, choc oczywiscie od niego jest zdecydowanie lepszy. Prawda jest taka, ze jesli ktos z nas sie naprawde znakomicie nie ukryje pod kreacja to jest w miare szybko wychwytywany przez reszte i chocby skaly sraly, bylo miliard zakazow odnosnie tozsamosci to kazdy zorientowany bedzie sobie ukladal w glowie, czy dana osoba zachowuje sie tak jak wczesniej grajac w miescie, czy w mafii. Nawet Red edycje, ktora sie najbardziej chlubi, zagral pod kreacje Lewkonia, co juz o czyms mowi. W koncu o to w tym wszystkim chodzi, ze najtrudniejsze jest zachowanie wlasnej naturalnosci i naszego archetypu zachowan miastowych, podczas gdy jestesmy w mafii.
Tymczasem Luczyk idealnie sie wpasowal w obecna edycje, poniewaz w poprzedniej zadziwil reszte takim wywazonym, analizujacym stylem gry, przez co byl nieslusznie podejrzewany i koniec koncow zlinczowany, a juz w tej edycji pomimo kilku zgrzytow uniewinniany przez niemal wszystkich. Moim zdaniem taka przemiana i utrzymanie takiej gry na bardzo wysokim poziomie bedac w mafii jest duzo trudniejsza, a co za tym idzie, bardziej zaslugujaca na pochwaly.
|
|
|
Ogólnie
May 26, 2020 10:44:39 GMT 1
Post by Konsultant Play on May 26, 2020 10:44:39 GMT 1
" Teraz wyjaśnijmy sobie BARDZO WAŻNĄ kwestię odnośnie gracza FUTURE TRUNKS:
To co robi Future Trunks od wczorajszego wieczoru to TOTALNY KRETYNIZM
Gość gra tak, jakby co najmniej był detektywem i dostał na mnie sprawdzenie winny w edycji bez opryszka i napierdala BĘDĄC CAŁKOWICIE PEWNYM, BEZ CIENIA WĄTPLIWOŚCI że jestem w mafii. Cokolwiek nie zrobię, gość uzna to za mafijne.
Typ pisze KOMPLETNE ABSURDY I PRZEKOLORYZOWANIA żeby tylko móc mnie po raz setny nazwać mafiozą za to czy za tamto.
Taką postawę mogą prezentować tylko dwa rodzaje zawodników:
1. Bardzo słaby zawodnik, który postradał zmysły i będzie napierdalał w swojego podejrzanego kosztem absolutnie wszystkiego, nie zreflektuje się czy rzeczywiście może się mylić 2. Bardzo dobry mafioza, który jazdą po bandzie próbuje zaskarbić sobie względne zaufania miasta.
A ja już jestem pewny, że podpunkt pierwszy odpada, bo to nie jest słaby zawodnik. To bardzo dobry gracz, z dużym potencjałem.
I NIE GRAŁBY TAK BEZMYŚLNIE BĘDĄC W MIEŚCIE. Odpada również to, że może mieć miastową rolę, bo dobry miastowy wciąż próbuje grać pro-miastowo i ROZSĄDNIE nawet jak ma rolę.
Dlatego ŻADNEGO UNIEWINNIANIA TEGO GRACZA. ON NIE MA PRAWA DOŻYĆ MECZÓWKI, ROZUMIECIE?
Uniewinnianie go za zachowywanie się jak hiper-agresywny kretyn jest naiwne i głupie, nie dajcie się na to nabrać.
Dopóki Future Trunks nie pójdzie po rozum do głowy i nie zacznie przynajmniej udawać, że zależy mu na prawdziwym szukaniu mafii, a nie tylko na tym, żeby mnie odjebać w linczu, to nie będę z nim wchodził w dyskusje." Cudowne jest to jak pomimo faktu, ile celnych uwag jest tu zapisane to caly post mnie wymeczyl i wkurzyl tymi powiększonymi/pogrubionymi poszczegolnymi wyrazeniami Juz chyba wolalbym nawet, jakby calosc zostala "wykrzyczana" capsem i wyboldowana. No i nie wiem, na ile Volv celowo robil te autokarykature z regularnym powtarzaniem: "Mala edycja, trzeba uniewinniac." xD A co mi tam, tez sobie pozwole na pare uwag odnosnie jego gry.
|
|
|
Ogólnie
May 26, 2020 10:57:55 GMT 1
via mobile
Post by Testament Cozmo on May 26, 2020 10:57:55 GMT 1
Nie wiem, czemu ten post Cię wymęczył, za mądry był? Trzeba było myśleć i głowa Ci się zmęczyła? A co do oceny Tenorka i Wojewódzkiego się zgadzam.
|
|
|
Ogólnie
May 26, 2020 11:02:15 GMT 1
Post by Konsultant Play on May 26, 2020 11:02:15 GMT 1
Nie wiem, czemu ten post Cię wymęczył, za mądry był? Trzeba było myśleć i głowa Ci się zmęczyła? A co do oceny Tenorka i Wojewódzkiego się zgadzam. Przeciez napisalem, ze jest tam duzo celnych uwag, ktore gina w irytujacych i niemal przypadkowo wygladajacych wyszczegolnieniach elementow zdan. Hitem sa dla mnie momenty, gdy w danym zdaniu jest jedno zwyczajnie napisane slowo xD Gary mafia!
|
|
|
Ogólnie
May 26, 2020 11:16:29 GMT 1
Post by Konsultant Play on May 26, 2020 11:16:29 GMT 1
Tutaj przechodzimy do ciekawej kwestii, bo ostatnio zaczal przewijac sie temat pisania analiz. Inna sprawa, ze dziala to zwykle pozytywnie na odbior osoby, ktora ja napisala, jesli wyglada to naturalnie i niewymuszenie, ale juz z przyswojeniem przekazanych informacji idzie nam duzo trudniej. Egze sie doczepil do mojej analizy na Sznudziana, ktora nie byla jakas wybitna, to fakt, ale mnie samego bawily te jego cale kolorowanki. Naprawde chetnie bym sie dowiedzial na przyszlosc, jaka forma ich pisania jest najbardziej przystepna i najlepiej odbierana. Wiadomo, nie moze byc wodolejstwa, najlepiej ograniczyc sie do kilku najwazniejszych kwestii, a nie streszczac gre wszystkich, tylko wypisac powody czyjejs niewinnosci lub mafijnosci. Problem w tym, ze i tak na koniec wyjdzie, ze nikt tego nie przeczytal
|
|
|
Ogólnie
May 26, 2020 11:34:13 GMT 1
via mobile
Post by Testament Cozmo on May 26, 2020 11:34:13 GMT 1
Ja czytam wszystkie analizy, może oprócz analizy głosowań, które robi Squbaniec, ale to też nie jest tak, że zawsze je olewam.
A jeszcze co do męczących postów, to ten Volva był zupełnie niemęczący, męczyły mnie Twoje posty jako Konsultant, gdy nie pisałeś do kogo się zwracasz, o kim piszesz itd.
|
|
|
Ogólnie
May 26, 2020 11:37:49 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 26, 2020 11:37:49 GMT 1
Ogólnie i tak coraz mniej tych analiz głosów robię po każdym linczu. Tutaj jedynie zwróciłem uwagę, czy ktoś będzie mocno kalkulował kiedy oddać głos. Wolę już bardziej coś z postów wyciągnąć nawet jeśli się mylę co do pewnych kwestii.
|
|
|
Ogólnie
May 26, 2020 11:39:55 GMT 1
Post by Konsultant Play on May 26, 2020 11:39:55 GMT 1
Ja czytam wszystkie analizy, może oprócz analizy głosowań, które robi Squbaniec, ale to też nie jest tak, że zawsze je olewam. A jeszcze co do męczących postów, to ten Volva był zupełnie niemęczący, męczyły mnie Twoje posty jako Konsultant, gdy nie pisałeś do kogo się zwracasz, o kim piszesz itd. Bez truizmow prosze Zostalem juz w pelni uswiadomiony na ten temat, a ze mi odpierdolilo jak w pewnym momencie Liczowi to tym bardziej wiem, niestety. Choc musze przyznac, ze dziwnie jest mi sie tu zwracac w ten sposob: @czyjscnickktoryjestinnyniznaforum dlatego bym co najwyzej zostal przy cytowaniach.
|
|
|
Ogólnie
May 26, 2020 11:42:18 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 26, 2020 11:42:18 GMT 1
Chociaż i tak prawdopodobnie kolejne mafie będą starały się mniej kalkulować z głosami przy tym systemie gry.
|
|
|
Ogólnie
May 26, 2020 12:00:42 GMT 1
Post by Karolina Gorczyca on May 26, 2020 12:00:42 GMT 1
Szkoda bo to było do wygrania gdyby Tomusiowi na koniec chciało się jeszcze pomyśleć, a Volvowi walczyć.
|
|
|
Ogólnie
May 26, 2020 12:32:05 GMT 1
Post by Testament Cozmo on May 26, 2020 12:32:05 GMT 1
Szkoda bo to było do wygrania gdyby Tomusiowi na koniec chciało się jeszcze pomyśleć, a Volvowi walczyć. Myślę, że Volv i tak zrobił dużo i gdyby Tomuś zadeklarował chęć czytania tematu i bycie otwartym, to by i Volv więcej wysiłku włożył. Owszem, Volv nie ma takiego charakteru fightera, żeby walczyć do końca, ale tutaj i tak podjął większe próby niż się wczoraj spodziewałem.
|
|
|
Ogólnie
May 26, 2020 12:33:22 GMT 1
Post by DJ Bobo on May 26, 2020 12:33:22 GMT 1
Trochę Volva rozumiem, tłumaczenie się w meczówce z braku swojej winy jest już mocno wyczerpujące, szczególnie jeśli jest się podejrzanym przez sporą część gry i człowiek ma wrażenie, jakby rzucał grochem o ścianę #jerzyzięba
|
|
|
Ogólnie
May 26, 2020 12:35:47 GMT 1
via mobile
Post by Future Trunks on May 26, 2020 12:35:47 GMT 1
Usun konto Usunąłem na początku miesiąca, ale wcześniej mój wpis zacytowali w Gazecie Wyborczej w paszkwilu na mężczyzn i nawet z mojego wpisu zrobili tytuł artykułu. Byłem bardzo dumny z tego.
|
|
|
Ogólnie
May 26, 2020 12:37:13 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 26, 2020 12:37:13 GMT 1
Troszkę szkoda,że mord nie został zawetowany.
|
|
|
Ogólnie
May 26, 2020 12:59:14 GMT 1
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 26, 2020 12:59:14 GMT 1
Nie no, wg mnie w meczówce Volv już zrobił wszystko co mógł.
|
|
|
Ogólnie
May 26, 2020 13:00:21 GMT 1
Post by Konstanty "Kot" Jeleński on May 26, 2020 13:00:21 GMT 1
z 4 edycji na tym forum 3 wygrała mafia.
|
|
|
Ogólnie
May 26, 2020 13:01:34 GMT 1
Post by Mikaela Shiffrin on May 26, 2020 13:01:34 GMT 1
Na poprzednim na 6 edycji 4 razy miasto wygrało więc balans zostanie zachowany
|
|
Leo Rojas
Edycja#25
El hijo de Ecuador
|
Ogólnie
May 26, 2020 13:17:33 GMT 1
via mobile
Post by Leo Rojas on May 26, 2020 13:17:33 GMT 1
W następnej edycji chciałbym zagrać z księdzem.
|
|