Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 9, 2023 21:18:58 GMT 1
No kurna, jaka bezczelna
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 9, 2023 21:19:54 GMT 1
Głównym argumentem przeciwko głosowaniu na glony jest to, że... W sumie to nie powiem, bo może mafia jest nieogarnięta i nie wie. W każdym razie czasem warto glonować, będąc miastowym, co nie znaczy też, że nie warto linczować glonów na początku, bo są argumenty za i przeciw. Dobry miastowy powinien umiejętnie uzasadnić dlaczego glonuje. Na szczęście teraz nie musimy się zastanawiać, bo objawił nam się gracz taki jak Sarius. Nie bardzo rozumiem ostatnie zdanie, w sensie - czy gra Sariusa świadczy Twoim zdaniem bardziej o jego „wiarygodnym” glonowaniu? I przedostatnie - glon wyjaśniający, dlaczego glonuje? Tzn masz na myśli nowych graczy przyznających się wprost, że są nowi? 1. Sarius z jednej strony wygląda mi na gracza, który próbuje grać strategią "nieogarniętego mafiozą", z drugiej jego gra jest przesadnie trollerska na mafię. Mafia raczej nie chciałaby się rzucać w oczy takim tekstem o detektywie. Byłoby to zbyt grubymi nićmi szyte. 2. Nie, akurat nie o to mi chodzi. Może kiedyś pociągnę ten watek, ale nie teraz, żeby nie ułatwiać mafii gry (jeśli jest nieogarnięta).
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 9, 2023 21:21:40 GMT 1
Skąd miałabym wiedzieć,że w miastowego trafiam? Drugie pytanie skąd wiesz,że od razu w mafii będą ogarnięci zawodnicy?
Kolejne pytanie skąd wiesz,że przepchnięcie glona jest takie łatwe? Wygląda to mi na tanią asekurację by nie bić w glony zwłaszcza te które nie wykazują żadnych oznak poprawy swojej gry.
Głównym argumentem przeciwko głosowaniu na glony jest to, że... W sumie to nie powiem, bo może mafia jest nieogarnięta i nie wie. W każdym razie czasem warto glonować, będąc miastowym, co nie znaczy też, że nie warto linczować glonów na początku, bo są argumenty za i przeciw. Dobry miastowy powinien umiejętnie uzasadnić dlaczego glonuje. Na szczęście teraz nie musimy się zastanawiać, bo objawił nam się gracz taki jak Sarius. Nigdy nie warto glonować, gdy jest się miastowym. Nawet, jeśli się jest rolnym. Ja wiem, że Żuras zawsze postulował, żeby rolni byli schowani, wycofani i mało aktywni, ale ni chuja się z tym nie zgadzam. Moim zdaniem to prosta droga do tego, żeby musieć się szybko bronić rolą, żeby nie polecieć. Naprawdę da się grać jako rolny aktywnie i na tyle czysto, żeby nie być kandydatem do linczu, ale jednocześnie jest duża szansa zagrać tak, żeby nie być kandydatem do mordu. I co to w ogóle ma znaczyć, że miastowy powinien wytłumaczyć dlaczego glonuje? Jak to widzisz? Pytamy po kolei glony, co jest przyczyną tego, że są glonami, a one odpowiedzą: Glon A: ja bo nie mam czasu. Glon B: ja to jestem rolny. Glon C: a ja bo chcę uniknąć interakcji. I wtedy będziemy wiedzieli, żeby odjebać glona C, zostawić glona B, a co do A to się trzeba zastanowić czy nie kłamie? No weź się w ogóle zastanów, co Ty piszesz.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 9, 2023 21:23:02 GMT 1
Komnata Tajemnic została otwarta? Cały Hogwart jest w niebezpieczeństwie? Co ten Dumbeldore pierdoli. Co prawda ma fajne nauszniki, sama chciałabym takie mieć. Nieistotne. Jest tyle chorych, których trzeba wyleczyć.
Pet przyprowadził mi tutaj tego Harnasia, ale on tylko udaje. Jest całkowicie zdrowy, nic mu nie dolega. Już widzę więcej do wyleczenia u tego Peta. Prawdopodobnie trafiony zaklęciem Gemino, strach pomyśleć, co się stanie, jeśli tego nie zatrzymamy.
Jest ten rosjanin też. Pietrowicz. Zostawiłabym go na obserwację. Moim zdaniem, nic tu nie ma i będzie tylko zajmował łóżko w skrzydle szpitalnym, ale nie ma co decydować zbyt szybko.
Puchatek mi się bardzo nie podoba. Przydałoby się uderzyć w niego jakąś lewatywą, może to mu coś pomoże. Na razie zanosi się na to, że jest poważnie chory. Oby to nie był tylko czerwony wirus.
Zwłaszcza, że mamy już jeden poważny przypadek. Na razie żadnego jeszcze na ludziach, ale chojrak nie pożyje długo. Chyba napiszę do Dumbeldore'a z sugestią izolacji. Moim zdaniem, nie dożyje jutra. To czerwony wirus
Carmen miała mi pomóc w tej sprawie, ale wygląda na to, że nie chce pomagać. Oby tylko też nie była zakażona, bo może być trudno.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 9, 2023 21:24:08 GMT 1
Nieee, napisałem, że musi umiejętnie uzasadnić dlaczego glonuje, a nie w taki sposób, w jaki Ty to zaproponowałeś. Zaatakowałeś swoje wyobrażenia. Umiejętnie, czyli przemycić gdzieś taką możliwość i napisać kilka miastowych postów. Bywały już takie przypadki.
E: Odpowiadam Petowi.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 9, 2023 21:26:17 GMT 1
Nie bardzo rozumiem ostatnie zdanie, w sensie - czy gra Sariusa świadczy Twoim zdaniem bardziej o jego „wiarygodnym” glonowaniu? I przedostatnie - glon wyjaśniający, dlaczego glonuje? Tzn masz na myśli nowych graczy przyznających się wprost, że są nowi? 1. Sarius z jednej strony wygląda mi na gracza, który próbuje grać strategią "nieogarniętego mafiozą", z drugiej jego gra jest przesadnie trollerska na mafię. Mafia raczej nie chciałaby się rzucać w oczy takim tekstem o detektywie. Byłoby to zbyt grubymi nićmi szyte. 2. Nie, akurat nie o to mi chodzi. Może kiedyś pociągnę ten watek, ale nie teraz, żeby nie ułatwiać mafii gry (jeśli jest nieogarnięta). 1. Co do potencjalnego koloru Sariusa (chyba?) się wstępnie zgadzamy, natomiast na zupełnie innych wnioskach. Mam wrażenie, że rozważania o tym, co mafia pozwoliła, a czego nie pozwoliła komuś powiedzieć - a już zwłaszcza w przypadku glonów - to mocno oldskulowe podejście i od wielu edycji niepotrzebne komplikowanie rozważań. Już prędzej właśnie puściliby takiego kompletnie bez nadzoru, bo skoro pisze i to pisze na zasadzie nieszkodliwego trolla, to kto się nim zajmie? 2. Fair enough
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 9, 2023 21:28:32 GMT 1
Komnata Tajemnic została otwarta? Cały Hogwart jest w niebezpieczeństwie? Co ten Dumbeldore pierdoli. Co prawda ma fajne nauszniki, sama chciałabym takie mieć. Nieistotne. Jest tyle chorych, których trzeba wyleczyć.
Pet przyprowadził mi tutaj tego Harnasia, ale on tylko udaje. Jest całkowicie zdrowy, nic mu nie dolega. Już widzę więcej do wyleczenia u tego Peta. Prawdopodobnie trafiony zaklęciem Gemino, strach pomyśleć, co się stanie, jeśli tego nie zatrzymamy.
Jest ten rosjanin też. Pietrowicz. Zostawiłabym go na obserwację. Moim zdaniem, nic tu nie ma i będzie tylko zajmował łóżko w skrzydle szpitalnym, ale nie ma co decydować zbyt szybko.
Puchatek mi się bardzo nie podoba. Przydałoby się uderzyć w niego jakąś lewatywą, może to mu coś pomoże. Na razie zanosi się na to, że jest poważnie chory. Oby to nie był tylko czerwony wirus.
Zwłaszcza, że mamy już jeden poważny przypadek. Na razie żadnego jeszcze na ludziach, ale chojrak nie pożyje długo. Chyba napiszę do Dumbeldore'a z sugestią izolacji. Moim zdaniem, nie dożyje jutra. To czerwony wirus
Carmen miała mi pomóc w tej sprawie, ale wygląda na to, że nie chce pomagać. Oby tylko też nie była zakażona, bo może być trudno.
Hola, Poppy. Ależ ja chętnie pomogę, jeśli ten temat się rozrusza.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 9, 2023 21:28:43 GMT 1
Poruszenie w skrzydle szpitalnym, czyli plan na walkę z chorobą dobry
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 9, 2023 21:30:24 GMT 1
Chojraka to i ja pomogę odłączyć od aparatury medycznej.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 9, 2023 21:30:26 GMT 1
Nieee, napisałem, że musi umiejętnie uzasadnić dlaczego glonuje, a nie w taki sposób, w jaki Ty to zaproponowałeś. Zaatakowałeś swoje wyobrażenia. Umiejętnie, czyli przemycić gdzieś taką możliwość i napisać kilka miastowych postów. Bywały już takie przypadki. E: Odpowiadam Petowi. No może i bywały, ale dalej nie widzę sensu w glonowaniu (jako miastowy). Ok, jak ktoś nie ma czasu przez kilka dni, to spoko, ale nie celowo, bo jest się rolnym. Dla mnie to od razu śmierdzi grą na Włóczykija czy TW Bolka, a dla osób, które wcześniej z nami nie grały - na Bielańskiego. Tak więc ja dalej jestem za linczowaniem glonów na początku. Miastowy zmuszony do aktywności daje większe nadzieje na naturalne pisanie niż mafioso, więc glony pod presją od pierwszego dnia to coś korzystnego dla miasta. Nie mówię, że trzeba koniecznie zlinczować jutro glona, bo jak ktoś będzie walił mafijne bąki co chwilę, to można odjebać bez żalu od razu, ale jakiś immunitet dla glonów to dla mnie paranoja.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 9, 2023 21:31:11 GMT 1
Myślę, że chciałabym zbadać nieobecnego, tylko jak to zrobić, skoro go nie ma? Dumbledore zawsze wymyśla, a potem się człowieku męcz
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 9, 2023 21:34:44 GMT 1
Myślę, że chciałabym zbadać nieobecnego, tylko jak to zrobić, skoro go nie ma? Dumbledore zawsze wymyśla, a potem się człowieku męcz
No właśnie dlatego jeszcze czekam z głosem, bo liczę na jakieś wyjście psa z trybu pierdzenia jak u Glona czy po części Bezimiennego. Ale chojracze faktycznie jest na razie dziwnie pomijany jak na to, że mamy już całkiem sporą dyskusję o glonach i bezużytecznych.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 9, 2023 21:35:38 GMT 1
Zgodnie z przedstawioną niedawno teorią wysokiego pressingu, warto oddać swój głos już dzisiaj, nawet pomimo tego, że materiał może być niewystarczający. Powiększy to pole analityczne.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 9, 2023 21:37:48 GMT 1
Carmen obiecała, że będzie pomagać, a nie dość, że nie pomaga, to jeszcze zachowuje się, jakby coś było z nią nie tak. A ja pełne ręce roboty. Dobrze przynajmniej, że ten Petrowicz cały się trafił
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 9, 2023 21:44:16 GMT 1
W sumie nie byłam zaznajomiona z teorią ciśnienia w majtach. Brzmi dobrze.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 9, 2023 21:45:05 GMT 1
No właśnie dlatego jeszcze czekam z głosem, bo liczę na jakieś wyjście psa z trybu pierdzenia jak u Glona czy po części Bezimiennego. Ale chojracze faktycznie jest na razie dziwnie pomijany jak na to, że mamy już całkiem sporą dyskusję o glonach i bezużytecznych. Ciężko mi na razie wypowiadać się o kolorze chojraka, ale nie zgadzam się z oceną jego użyteczności. Moim zdaniem z jego postów przebija jakiś poziom ogólnego ogaru, wie jak się gra, więc moim zdaniem nie powinien być tematem na jutro. Zgodnie z przedstawioną niedawno teorią wysokiego pressingu, warto oddać swój głos już dzisiaj, nawet pomimo tego, że materiał może być niewystarczający. Powiększy to pole analityczne. A tu się faktycznie zgadzam.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 9, 2023 21:51:24 GMT 1
Skąd miałabym wiedzieć,że w miastowego trafiam? Drugie pytanie skąd wiesz,że od razu w mafii będą ogarnięci zawodnicy?
Kolejne pytanie skąd wiesz,że przepchnięcie glona jest takie łatwe? Wygląda to mi na tanią asekurację by nie bić w glony zwłaszcza te które nie wykazują żadnych oznak poprawy swojej gry.
Głównym argumentem przeciwko głosowaniu na glony jest to, że... W sumie to nie powiem, bo może mafia jest nieogarnięta i nie wie. W każdym razie czasem warto glonować, będąc miastowym, co nie znaczy też, że nie warto linczować glonów na początku, bo są argumenty za i przeciw. Dobry miastowy powinien umiejętnie uzasadnić dlaczego glonuje. Na szczęście teraz nie musimy się zastanawiać, bo objawił nam się gracz taki jak Sarius. Mógłbyś wytłumaczyć mi pogrubiony fragment, zwłaszcza w kontekście tego posta poniżej? Nie bardzo rozumiem ostatnie zdanie, w sensie - czy gra Sariusa świadczy Twoim zdaniem bardziej o jego „wiarygodnym” glonowaniu? I przedostatnie - glon wyjaśniający, dlaczego glonuje? Tzn masz na myśli nowych graczy przyznających się wprost, że są nowi? 1. Sarius z jednej strony wygląda mi na gracza, który próbuje grać strategią "nieogarniętego mafiozą", z drugiej jego gra jest przesadnie trollerska na mafię. Mafia raczej nie chciałaby się rzucać w oczy takim tekstem o detektywie. Byłoby to zbyt grubymi nićmi szyte.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 9, 2023 21:52:16 GMT 1
No właśnie dlatego jeszcze czekam z głosem, bo liczę na jakieś wyjście psa z trybu pierdzenia jak u Glona czy po części Bezimiennego. Ale chojracze faktycznie jest na razie dziwnie pomijany jak na to, że mamy już całkiem sporą dyskusję o glonach i bezużytecznych. Ciężko mi na razie wypowiadać się o kolorze chojraka, ale nie zgadzam się z oceną jego użyteczności. Moim zdaniem z jego postów przebija jakiś poziom ogólnego ogaru gościu, to że jest psem, to nie znaczy, że od razu ogarem ze znaczących osiągnięć to popłynął z nurtem szczyn po harnasiu i wyznaczył pięciopostowca bobka na lidera miasta gdzie tu ogar, jak na razie to shitposting głównie
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 9, 2023 21:54:22 GMT 1
No właśnie dlatego jeszcze czekam z głosem, bo liczę na jakieś wyjście psa z trybu pierdzenia jak u Glona czy po części Bezimiennego. Ale chojracze faktycznie jest na razie dziwnie pomijany jak na to, że mamy już całkiem sporą dyskusję o glonach i bezużytecznych. Ciężko mi na razie wypowiadać się o kolorze chojraka, ale nie zgadzam się z oceną jego użyteczności. Moim zdaniem z jego postów przebija jakiś poziom ogólnego ogaru, wie jak się gra, więc moim zdaniem nie powinien być tematem na jutro. Skoro już aspirujesz do miana ordynatora tej placówki, to może powiesz mi, kto powinien być tematem na jutro?
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 9, 2023 21:56:16 GMT 1
Ciężko mi na razie wypowiadać się o kolorze chojraka, ale nie zgadzam się z oceną jego użyteczności. Moim zdaniem z jego postów przebija jakiś poziom ogólnego ogaru gościu, to że jest psem, to nie znaczy, że od razu ogarem ze znaczących osiągnięć to popłynął z nurtem szczyn po harnasiu i wyznaczył pięciopostowca bobka na lidera miasta gdzie tu ogar, jak na razie to shitposting głównie Przecież z bobkiem za kierownicą miasto rozjedzie mafię jak kombajn zboże
|
|