|
Rozgrywka
Feb 14, 2023 22:16:05 GMT 1
via mobile
Post by James Fraser on Feb 14, 2023 22:16:05 GMT 1
Ja zagłosowałem na Mellera i możecie mnie za to zlinczować.
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 14, 2023 22:17:10 GMT 1
James dlaczego grasz tak jak grasz?
|
|
|
Rozgrywka
Feb 14, 2023 22:22:05 GMT 1
via mobile
Post by James Fraser on Feb 14, 2023 22:22:05 GMT 1
Odpowiem mafijnie - bo mam mało czasu. A poważnie - weekend to nie moja bajka i zacząłem z zaległościami na 60+ stron. Dawno z Wami nie grałem, więc Was nie znam na tyle, żeby coś wykminić z tego, że w poprzednich edycjach to lub tamto. Zasadniczo nie ma opcji żebym nadrobił, więc dla większości pozostanę FrajeremJedyne co mogę zrobić to przeżyć jak najdłużej robiąc dobrą matematykę. I tyle.
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 14, 2023 22:22:31 GMT 1
Sensowna odpowiedź.
|
|
|
Post by Roy Orbison on Feb 14, 2023 22:23:50 GMT 1
Najgorsze jest to, że jeżeli jest w mafii to też mu się to mogło przytrafić i teraz weź tu człowiek zgaduj.
|
|
|
Post by bobek on Feb 14, 2023 22:24:05 GMT 1
Ależ na mafijnym muszą być teraz zadowoleni, że głupoty Sariusa przechodzą bez echa. post przed pierwszym linczem przy sytuacji stykowej szu/kofola nikt chyba wtedy jeszcze poważnie nie sugerował mafijności sariusa raczej niekorzystny moment żeby smrodzić wokół swojego kiedy jak zakładamy mafia w wyniku wspólnych działań wypierdalała szu z pomocą miasta na + dla melera
|
|
|
Rozgrywka
Feb 14, 2023 22:24:28 GMT 1
via mobile
Post by James Fraser on Feb 14, 2023 22:24:28 GMT 1
Jak nie będziecie mieć lepszych pomysłów, to mnie dla pewności odwalcie, ale marnowanie na mnie kluczowego linczu będzie błędem.
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 14, 2023 22:26:26 GMT 1
Opowiedz jak z twojej perspektywy wyglądało te ostatnie 20 minut pierwszego linczu gdzie posłałeś najpierw na Słowackiego potem zmieniłeś na Szu.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 14, 2023 22:26:42 GMT 1
via mobile
Post by James Fraser on Feb 14, 2023 22:26:42 GMT 1
Ależ na mafijnym muszą być teraz zadowoleni, że głupoty Sariusa przechodzą bez echa. post przed pierwszym linczem przy sytuacji stykowej szu/kofola nikt chyba wtedy jeszcze poważnie nie sugerował mafijności sariusa raczej niekorzystny moment żeby smrodzić wokół swojego kiedy jak zakładamy mafia w wyniku wspólnych działań wypierdalała szu z pomocą miasta na + dla melera Nie wiem. Sariusa nikt wtedy poważnie nie chciał linczować, a zawsze to na plus dla Mellera i na plus dla Bobka, który da plus Mellerowi, nieprawdaż?
|
|
|
Post by Majima Gorō on Feb 14, 2023 22:27:20 GMT 1
Dobra, czas przestać się miziać po pytach z jedną osobą. Tak Wieszczu, o Tobie mówię.
To, że sympatyczny Julek Słowacki kreuje się na enigmatycznego mędrca to jedno, bo on najwyraźniej żyje w swoim wirtualnym świecie - good luck, niech się tam dobrze i grzecznie bawi. Natomiast fakt, że większość solidnych niewinnych dalej go za to trzyma, boi się tknąć palcem i odkłada jego temat na nie wiadomo kiedy - to już jest zadziwiające.
Próbując dzisiaj wgryźć się w Mellera i trochę doczytać Bobka, umknęła mi jedna zasadnicza rzecz. Zakładając, że potencjalny mózg operacji jest w trójce Meller/Bobek/Słowacki, w co chyba większość z was jest w stanie uwierzyć, to ktokolwiek nim jest, musi zdawać sobie sprawę, że żeby przetrwać i wygrać, będzie najprawdopodobniej musiał przekonać resztę o winie jednego z pozostałej dwójki.
I teraz co robi Julek - sam absolutnie nic od siebie nie wnosi poza samym wyłożeniem kandydatur Mellera i Bobka do obgadania przez innych. Po co? Bo widzi, że miasto z jakiegoś niezrozumiałego powodu wkręciło się w te jego durne Q&A i po prostu zdecyduje za niego. To, co uprawia, analizując dokładniej Mellera w jednym poście wczoraj i sugerując, że śledzi jego rozgrywkę od początku, a o Bobku uważając, że go nie czyta i nie ma zdania zakrawa na tym etapie rozgrywki o śmieszny żart.
Jedna rzecz się tu może nie do końca zgadza - teoretycznie mafioza nie musiałby się bardzo aż tak sprawdzać miejskich trendów (chyba, że ma spore ego i po prostu czerpałby radochę z miasta wykańczającego się własnymi rękoma) i mógłby to rozegrać inaczej. Natomiast jest jeden wariant, w którym wyczucie, w którym z tych dwóch kierunków (Bobek/Meller) ewentualnie poszłoby miasto jest mu bardzo na rękę - kiedy jeden z nich jest razem z nim w mafii. Gdyby wyszło na to, że mafioza z tej pary całkiem nieźle się w tym mieście trzyma, sytuacja wygląda dla Julka spoko i może śmiało iść w tego drugiego. Natomiast gdyby decyzja Meller/Bobek była niepewna albo skłaniała się ku temu czerwonemu, Słowacki ma idealną pozycję, żeby jako jeden z pierwszych podpiąć się pod odwalenie swojego i oczyszczenie się już do końca gry. Który z dwójki Meller/Bobek wygląda mi na bardziej czerwonego? Może wy mi tu pomożecie, bo to jest dla mnie w tej chwili nieoczywiste i trzeba to rozkminić.
Jest jeszcze wariant, że winny jest Fraser, a ta dwójka jest niewinna, ale to niewiele zmienia. Zresztą mam coraz większe podejrzenia, że ten Fraser to serio glon, który został wepchnięty przed kolejkę z braku lepszych pomysłów.
Jest jeszcze inny wariant, mianowicie potencjalne księdzowanie Julka. I tak, nie boję się teraz o tym pisać i nie uważam, że to jest na szkodę miasta, bo deta bronić już nie musimy, a ewentualnie przyznanie się Słowackiego do roli MEGA oczyści nam planszę i wyjaśni gigantyczną niewiadomą, którą jak widać wszyscy będą bali się wyjebać nie wiadomo jak długo.
Teraz zostawiam wam jeszcze jedno do rozważenia - przejrzyjcie moją aktywność, wkład, rozkminy, interakcje i porównajcie z wkładem Julka, który sprowadza się w zasadzie tylko do tego jego Q/A i liczenia na innych. Na czystą logikę - chcecie zrobić to samo, co z Antórą i odjebać mnie pierwszego? Rozumiem gdyby jeszcze był przez kogoś jasno uniewinniony, ale co wam, na chłopski rozum, da zostawienie typa, który ani nie jest czysty, ani NIC nie wnosi?
|
|
|
Rozgrywka
Feb 14, 2023 22:28:48 GMT 1
via mobile
Post by James Fraser on Feb 14, 2023 22:28:48 GMT 1
Opowiedz jak z twojej perspektywy wyglądało te ostatnie 20 minut pierwszego linczu gdzie posłałeś najpierw na Słowackiego potem zmieniłeś na Szu. Na kogoś posłać musiałem, w pierwszym linczu szansa, że trafimy mafiozę jest 0, więc strzeliłem bezpiecznie (że krzywdy nie zrobię) w Słowackiego.
|
|
|
Post by bobek on Feb 14, 2023 22:32:09 GMT 1
a potem żeby zrobić krzywdę zmieniłeś na szu?
|
|
|
Rozgrywka
Feb 14, 2023 22:32:12 GMT 1
via mobile
Post by James Fraser on Feb 14, 2023 22:32:12 GMT 1
A zmiana? Szykował się remis, więc postanowiłem wyjaśnić sytuację. To, że wlazłem tym na świecznik nie stanowi dla mnie problemu. Nie boję się być na świeczniku.
|
|
|
Post by Majima Gorō on Feb 14, 2023 22:32:59 GMT 1
W optymalnym wariancie chciałbym zginąć po Słowackim, ale jeśli się na mnie rzeczywiście uprzecie, to mam nadzieję, że pociągnę go do grobu zaraz za sobą.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 14, 2023 22:36:08 GMT 1
via mobile
Post by James Fraser on Feb 14, 2023 22:36:08 GMT 1
Pomyliłem się co do Antóry, bo to jedyny z Was, którego dobrze znam, a bronił się jak gówno, co do niego niepodobne, a na mnie był napór, jakby Antóra był broniony - mea culpa. Mam nadzieję, że z mojej listy 50/50 zmieni się na 66/33 jak ubijemy Mellera. Będę się go trzymał, chyba że znów pójdzie na remis, albo coś się grubego wydarzy.
|
|
|
Post by bobek on Feb 14, 2023 22:38:36 GMT 1
myśle że ważne w tej całej fiksacji jest kiedy ten post był napisany. Dzień 0, 8 strona. Chwile wcześniej Meller zaczął swoją grę od agresywnego wskazania Watson i Adams, tutaj te typy powtórzył. Na moje to takie pseudo agresywne strzelanie ślepakami dnia zerowego. Wyciąganie takich grupek graczy ma sens kiedy cytujesz post z jakąś analizą, wtedy wczuwanie się w to jak ewentualny mafiozo coś szeregował jest ważne. W takim postu typu pierdololo niestety uważam, że strzał w płot
|
|
|
Rozgrywka
Feb 14, 2023 22:39:22 GMT 1
via mobile
Post by James Fraser on Feb 14, 2023 22:39:22 GMT 1
Miłych Walentynek. Jeśli jest wśród nas jakiś notariusz - też wszystkiego najlepszego.
|
|
|
Post by bobek on Feb 14, 2023 22:41:06 GMT 1
W mafii jest Wednesday (względnie Janusz, ale na 75% Środa), pewnie wielki Szu, jakiś Orbison, do tego jeden cichociemny + jeden ogar (oaza, bobek, chuj wie). Generalnie jeśli dziś padnę to polecam przejrzeć jak to wyglądało z tym zbieraniem głosów na mnie @tate Ale tutaj masz post Kofoli, w którym wyciągał taką grupkę graczy nie w dniu 0, a w ogniu przedlinczowym. Znając mój kolor widzę tutaj samych niewinnych i ewentualnego Robinsona. Możesz mi rozpisać matematycznie co to znaczy
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 14, 2023 22:41:51 GMT 1
Majmia, kto do pary ze słowackim
|
|
|
Post by Majima Gorō on Feb 14, 2023 22:45:33 GMT 1
Majmia, kto do pary ze słowackim Kurde nie wiem, na samego czuja z gry chyba minimalnie bardziej Meller, ale chciałbym się jeszcze dokładniej przyjrzeć interakcjom całej trójki.
|
|