|
Rozgrywka
Feb 14, 2023 23:07:08 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 14, 2023 23:07:08 GMT 1
Zupełnie szczerze - czemu nie bierzemy pod uwagę Słowackiego? Ja biorę pod uwagę konfigurację Meller - Słowacki ale to się może do jutra zmienić, bo dopiero na 35 stronie jestem xD Dla mnie zaczyna być nierealne, że cała trójka Słowacki/Bobek/Meller jest niewinna, a z nich trzech zostawienie Julka jest a) najbardziej niebezpieczne (bo z jakiegoś powodu wszyscy się go boją tykać i jeszcze sobie typ dotrwa na ręcznym do meczowej) i b) najmniejszym zyskiem w kontekście tego, co wnosi.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 14, 2023 23:07:44 GMT 1
via mobile
Post by James Fraser on Feb 14, 2023 23:07:44 GMT 1
Sorry... walentynkowe prosseco i nawet zacytować poprawnie nie potrafię... :rotlf:
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 14, 2023 23:10:11 GMT 1
z drugiej strony, ewentualna wina mellera jest co najmniej równie dobrym wytłumaczeniem różnicy poziomu w jego grze, co wczoraj wspomniana przeze mnie przypadłość taravangiana
dla tej części z graczy, którzy z prozą sandersona nie są zaznajomieni, ostrzegam przed spoilerami w dużym skrócie taravangian cierpiał na przypadłość polegającą na tym, że każdego dnia budził się z losowym ilorazem inteligencji, raz potrafił być geniuszem, raz przeciętny, a raz zwykłym głupkiem no nie powiecie chyba, że nie jest to wypisz wymaluj nasz miller
|
|
|
Rozgrywka
Feb 14, 2023 23:10:33 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 14, 2023 23:10:33 GMT 1
Słowacki gra z perspektywy miasta jak stuprocentowy glon i szkodnik i trzeba to nazwać po imieniu.
Naprawdę, dajcie mi chociaż JEDEN argument na to, że mówię nieprawdę.
|
|
|
Post by Andrew Tate on Feb 14, 2023 23:10:34 GMT 1
z drugiej strony, ewentualna wina mellera jest co najmniej równie dobrym wytłumaczeniem różnicy poziomu w jego grze, co wczoraj wspomniana przeze mnie przypadłość taravangiana dla tej części z graczy, którzy z prozą sandersona nie są zaznajomieni, ostrzegam przed spoilerami w dużym skrócie taravangian cierpiał na przypadłość polegającą na tym, że każdego dnia budził się z losowym ilorazem inteligencji, raz potrafił być geniuszem, raz przeciętny, a raz zwykłym głupkiem no nie powiecie chyba, że jest to wypisz wymaluj nasz miller XDD
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 14, 2023 23:11:37 GMT 1
Słowacki gra z perspektywy miasta jak stuprocentowy glon i szkodnik i trzeba to nazwać po imieniu. Naprawdę, dajcie mi chociaż JEDEN argument na to, że mówię nieprawdę. jeszcze nie widziałem charyzmatycznego glona z drugiej strony mam minus dziewięć na prawym oku
|
|
|
Rozgrywka
Feb 14, 2023 23:11:48 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 14, 2023 23:11:48 GMT 1
z drugiej strony, ewentualna wina mellera jest co najmniej równie dobrym wytłumaczeniem różnicy poziomu w jego grze, co wczoraj wspomniana przeze mnie przypadłość taravangiana dla tej części z graczy, którzy z prozą sandersona nie są zaznajomieni, ostrzegam przed spoilerami w dużym skrócie taravangian cierpiał na przypadłość polegającą na tym, że każdego dnia budził się z losowym ilorazem inteligencji, raz potrafił być geniuszem, raz przeciętny, a raz zwykłym głupkiem no nie powiecie chyba, że jest to wypisz wymaluj nasz miller Trochę się zgadzam, chociaż widziałem już graczy, którzy mieli podobne wahania ze względu na losową dostępność czasu.
|
|
|
Post by bobek on Feb 14, 2023 23:12:58 GMT 1
kurwa gęgul szmaciarzu rzucam sobie pomysłami na lewo i prawo a Ty odnosisz się tylko do przestrogi żeby Cię nie brać za 100% niewinnego i rzucasz kolejne zjebane teksty próbując się utwierdzić w przekonaniu jaka to Twoja gra nie jest zajebista
serio myślisz, że jeśli gramy wspólnie w mieście chce mi się z Tobą dyskutować o tym czy Ty teraz jesteś w mafii czy może o tym czy ja jestem teraz w mafii czy może mam cień nadziei na jakieś wspólne wyciąganie wniosków z ważnych punktów gry
brandzluj sie dalej nie gadamy już w tej edycji elo
|
|
|
Rozgrywka
Feb 14, 2023 23:14:13 GMT 1
via mobile
Post by James Fraser on Feb 14, 2023 23:14:13 GMT 1
Słowacki gra z perspektywy miasta jak stuprocentowy glon i szkodnik i trzeba to nazwać po imieniu. Naprawdę, dajcie mi chociaż JEDEN argument na to, że mówię nieprawdę. Proste organizmy wielokomórkowe nie robią Q&A?
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 14, 2023 23:14:16 GMT 1
widzicie
docisnąłem wam bobka i chyba jednak wychodzi niewinny
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 14, 2023 23:14:54 GMT 1
z drugiej strony, ewentualna wina mellera jest co najmniej równie dobrym wytłumaczeniem różnicy poziomu w jego grze, co wczoraj wspomniana przeze mnie przypadłość taravangiana dla tej części z graczy, którzy z prozą sandersona nie są zaznajomieni, ostrzegam przed spoilerami w dużym skrócie taravangian cierpiał na przypadłość polegającą na tym, że każdego dnia budził się z losowym ilorazem inteligencji, raz potrafił być geniuszem, raz przeciętny, a raz zwykłym głupkiem no nie powiecie chyba, że jest to wypisz wymaluj nasz miller XDD Dlaczego wyśmiałeś tą opinię?
|
|
|
Rozgrywka
Feb 14, 2023 23:14:59 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 14, 2023 23:14:59 GMT 1
Słowacki gra z perspektywy miasta jak stuprocentowy glon i szkodnik i trzeba to nazwać po imieniu. Naprawdę, dajcie mi chociaż JEDEN argument na to, że mówię nieprawdę. jeszcze nie widziałem charyzmatycznego glona z drugiej strony mam minus dziewięć na prawym oku Ja właśnie nie czaję, z jakiej choinki się wszyscy urwali, że poszli tańczyć na tej jego imprezie i się cały czas dobrze bawią, bo kryć jakiś nie wiadomo jak zajebisty potencjał pod spamem, przekręcaniem nicków tak, żeby przypadkiem nie ułatwić komuś szukania po jego postach i odkładaniem swoich wniosków na bliżej nieokreśloną przyszłość to można góra 2-3 lincze AT BEST.
|
|
|
Post by Andrew Tate on Feb 14, 2023 23:15:41 GMT 1
Dlaczego wyśmiałeś tą opinię? Nie wyśmiałem, uważam to porównanie za turbo trafne, ale nie znałem książki i wzięło z zaskoczenia
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 14, 2023 23:19:16 GMT 1
Byłoby ogólnie bardzo dobrze jakbyśmy dostali dzisiaj bezpośrednią konfrontację Majimy i Słowackiego, jest to jednak problematyczne. Słowacki zgodzę się był mało przydatny w tej edycji, ale jedną rzecz pomógł zrobić, od początku starał się wyklarować taki core niewinnego miasta i pomógł paru graczy w świadomości ogółu uznać za niewinnych. Mocno polegał przy tym na testamencie Reda, co jest spójne z całą jego grą od samego początku.
W twoim Majima przypadku jest ten problem, że analizujesz więcej i konkretniej od Słowackiego, ale niestety na niekorzyść miasta.
Słowacki użył charyzmy i testamentu Reda żeby kilku miastowych nawzajem uznało się za niewinnych. Majima użył swoich zdolności analitycznych żeby skasować Szu, utrzymać się jak najdłużej w grze i wcisnąć Antóre w linczu przed Sariusem.
Przy czym muszę po sprawdzeniu dodać, że Słowacki też na tyle przydzbanił żeby Antórę pierwszego kasować.
|
|
|
Post by Italo Calvino on Feb 14, 2023 23:26:26 GMT 1
jeszcze nie widziałem charyzmatycznego glona z drugiej strony mam minus dziewięć na prawym oku Ja właśnie nie czaję, z jakiej choinki się wszyscy urwali, że poszli tańczyć na tej jego imprezie i się cały czas dobrze bawią, bo kryć jakiś nie wiadomo jak zajebisty potencjał pod spamem, przekręcaniem nicków tak, żeby przypadkiem nie ułatwić komuś szukania po jego postach i odkładaniem swoich wniosków na bliżej nieokreśloną przyszłość to można góra 2-3 lincze AT BEST. Muszę przyznać Majima, że akurat tu trochę mi zapunktowałeś. Szkoda, że wcześniej tyle razy spieprzyłeś sprawę, gdyż byłbym gotów uwierzyć, że zależy Ci na dobru miasta. Bez ironii. Też nie rozumiem tego uniewinnienia Słowackiego już na starcie. Owszem, wieszcz jest zabawny, ma tę przewagę nade mną, ale poza tym to jeszcze nie pokazał nic specjalnego. Chyba, że pisanie 15 postów pod rząd, w których nie ma żadnej specjalnej treści dla miasta, jest jakąkolwiek oznaką niewinności. Wtedy powinien dożyć do meczówki.
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 14, 2023 23:28:11 GMT 1
A jeszcze zapomniałem Majimie dodać że zawinił przy sprawdzaniu Italo.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 14, 2023 23:30:03 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 14, 2023 23:30:03 GMT 1
Byłoby ogólnie bardzo dobrze jakbyśmy dostali dzisiaj bezpośrednią konfrontację Majimy i Słowackiego, jest to jednak problematyczne. Słowacki zgodzę się był mało przydatny w tej edycji, ale jedną rzecz pomógł zrobić, od początku starał się wyklarować taki core niewinnego miasta i pomógł paru graczy w świadomości ogółu uznać za niewinnych. Mocno polegał przy tym na testamencie Reda, co jest spójne z całą jego grą od samego początku. W twoim Majima przypadku jest ten problem, że analizujesz więcej i konkretniej od Słowackiego, ale niestety na niekorzyść miasta. Słowacki użył charyzmy i testamentu Reda żeby kilku miastowych nawzajem uznało się za niewinnych. Majima użył swoich zdolności analitycznych żeby skasować Szu, utrzymać się jak najdłużej w grze i wcisnąć Antóre w linczu przed Sariusem. Przy czym muszę po sprawdzeniu dodać, że Słowacki też na tyle przydzbanił żeby Antórę pierwszego kasować. Ogólnie w dużej mierze się zgadzam z obserwacjami, ale nie do końca z wnioskami. Takie uniewinnianie grupy graczy, zwłaszcza, jeśli ma się nad nimi poczucie wyższości przez - bleh, no okej, nazwijmy to - charyzmę służy też mafiozie, bo działa na ego i tworzy już na starcie nić porozumienia i chęć uniewinniania zwrotnego. To raz, a dwa - myślę, że nie doceniasz tej grupy i możliwości zawiązania się tego niewinnego core’u bez udziału Słowackiego, bo to się zaczęło dziać już wcześniej.
|
|
|
Post by Marcin Meller on Feb 14, 2023 23:32:59 GMT 1
W mafii jest Majima i Bobek.
Więcej info wkrótce.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 14, 2023 23:33:02 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 14, 2023 23:33:02 GMT 1
A jeszcze zapomniałem Majimie dodać że zawinił przy sprawdzaniu Italo. Dalej nie uważam tego za winę. Z ręką na sercu - nie umiałem wtedy Calvino w 100% oczyścić i z tego, co pamiętam to nie tylko ja. Każde sprawdzenie wyjaśniające niestuprocentowych niewinnych jest z korzyścią. Może były takie, które przyniosłyby tej korzyści więcej, ale to na pewno nie było złe i nieprzydatne.
|
|
|
Post by Marcin Meller on Feb 14, 2023 23:34:38 GMT 1
Niewinni Tate, Fraser, Gęg, Wednesday, Viktor, przy czym przy absencji Viktora liderowac z tego grona dałbym jedynie córce prof. Środy.
|
|