|
Post by Antóra on Feb 11, 2023 15:50:16 GMT 1
Nie rozumiem do końca tego wysuwania Kofoli na pierwsze głosowanie, wydaje mi się, że są dużo lepsze cele na taki lincz z perspektywy długoterminowej strategii (wydaje mi się, że to ktoś, kto ogarnia, więc w razie bycia niewinnym odpalenie go tak szybko to będzie strata), ale z drugiej strony poddanie go presji może przynieść coś dobrego. Przeczytałem jego posty i mam dziwne odczucia. Mam wrażenie, że zawsze atakuje najprostsze cele, takie najbardziej oczywiste w danym momencie.
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 11, 2023 15:52:09 GMT 1
Nie rozumiem do końca tego wysuwania Kofoli na pierwsze głosowanie, wydaje mi się, że są dużo lepsze cele na taki lincz z perspektywy długoterminowej strategii (wydaje mi się, że to ktoś, kto ogarnia, więc w razie bycia niewinnym odpalenie go tak szybko to będzie strata), ale z drugiej strony poddanie go presji może przynieść coś dobrego. Przeczytałem jego posty i mam dziwne odczucia. Mam wrażenie, że zawsze atakuje najprostsze cele, takie najbardziej oczywiste w danym momencie. oooo w końcu się doczekałem, co prawda zawoalowanego, "strzelajmy w glony, szkoda tych mądrzejszych" to kogo proponujesz
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 15:52:17 GMT 1
via mobile
Post by Andrew Tate on Feb 11, 2023 15:52:17 GMT 1
No i weź mi teraz wytłumacz ten big brain time - skoro zakładasz, że może być rolny, to po co go na świecznik wpierdalasz w pierwszy dzień? kofola siedzi na świeczniku co najmniej od rana i sam jest sobie winny. jest bardzo prawdopodobne, że będzie musiał się mocniej bronić i może dojść do tego, że będzie musiał wyjść/zafejkować rolę. zakładając, że w mafii nie jest - mafia też to wie, a teraz dzięki mnie wiedzą to wszyscy. Kofola pierwszy głos dostała godzinę temu od Janusza. Nie wykluczam winy podróby kokakoli, chociaż imo to jest typowe granie dnia pierwszego. Natomiast jeżeli podejrzewamy go o rolę, to interesem miasta powinno być dać mu więcej czasu. Do trafienia jest 5 mafiozów, nie jeden. Po co ryzykować tragiczną pomyłkę na start? Mafia na razie nic nie wie, mafia może podejrzewać.
|
|
|
Post by Antóra on Feb 11, 2023 15:54:03 GMT 1
Jak czytam ostatnie posty Antóry to coraz bardziej odnoszę wrażenie takie jak wczoraj, że coś tu jest nie tak. Np. ten: Jakich? Jakbyś miał wymienić 3 nicki, których odjebanie dzisiaj byłoby Twoim zdaniem najkorzystniejsze, to kto by to był? Czy tylko mi to brzmi sztucznie, jak próba pozorowania dociekliwości? Takie pytanie o "trójkę" zawsze wygląda na pierwszy rzut oka w porządku (przecież się interesuję, szukam, na dodatek sam inicjuję interakcję, wywołuję do tablicy itp.), a z drugiej strony wymaga od pytającego dosłownie zerowego wysiłku i wkładu własnego w poszukiwanie mafii. Co jest złego w tym pytaniu o trójkę? Jeszcze żebym robił tylko to, to spoko. Ale tak to po prostu jedna z rzeczy, które robię czy planuję zrobić - zapytałem swojego podejrzanego, gościa, na którym mam głos, kogo by chciał odjebać, skoro Bobka uważa za kiepski cel do masówki.
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 11, 2023 15:56:22 GMT 1
Antóra, trzymając się piłarskiej nomenklatury, podaje do tyłu albo w bok, podania do przodu można policzyć na palcach jednej ręki
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 15:56:26 GMT 1
via mobile
Post by Wednesday Addams on Feb 11, 2023 15:56:26 GMT 1
Cocacola nie ma roli, spokojnie, można odjebać
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 15:57:25 GMT 1
via mobile
Post by Sarius on Feb 11, 2023 15:57:25 GMT 1
kofola siedzi na świeczniku co najmniej od rana i sam jest sobie winny. jest bardzo prawdopodobne, że będzie musiał się mocniej bronić i może dojść do tego, że będzie musiał wyjść/zafejkować rolę. zakładając, że w mafii nie jest - mafia też to wie, a teraz dzięki mnie wiedzą to wszyscy. Kofola pierwszy głos dostała godzinę temu od Janusza. Nie wykluczam winy podróby kokakoli, chociaż imo to jest typowe granie dnia pierwszego. Natomiast jeżeli podejrzewamy go o rolę, to interesem miasta powinno być dać mu więcej czasu. Do trafienia jest 5 mafiozów, nie jeden. Po co ryzykować tragiczną pomyłkę na start? Mafia na razie nic nie wie, mafia może podejrzewać. Też uważam, że kofola jest raczej doświadczony i mówię to z mojej obserwacji.
|
|
|
Post by Antóra on Feb 11, 2023 15:57:56 GMT 1
Nie rozumiem do końca tego wysuwania Kofoli na pierwsze głosowanie, wydaje mi się, że są dużo lepsze cele na taki lincz z perspektywy długoterminowej strategii (wydaje mi się, że to ktoś, kto ogarnia, więc w razie bycia niewinnym odpalenie go tak szybko to będzie strata), ale z drugiej strony poddanie go presji może przynieść coś dobrego. Przeczytałem jego posty i mam dziwne odczucia. Mam wrażenie, że zawsze atakuje najprostsze cele, takie najbardziej oczywiste w danym momencie. oooo w końcu się doczekałem, co prawda zawoalowanego, "strzelajmy w glony, szkoda tych mądrzejszych" to kogo proponujesz Akurat totalnych glonów bym nie ruszał (tych z grupy poniżej 10 postów), bo może same się zniechęcą i poodpadają. Ja bym z chęcią odjebał kogoś z grupy Janusz, Szu, Emma. Z czego ta ostatnia wydaje mi się najlepszym celem. Ewentualnie Wendesday.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 15:58:27 GMT 1
via mobile
Post by Andrew Tate on Feb 11, 2023 15:58:27 GMT 1
Cocacola nie ma roli, spokojnie, można odjebać Skąd wiesz, szpieg wam sprawdził?
|
|
|
Post by Antóra on Feb 11, 2023 15:59:05 GMT 1
Antóra, trzymając się piłarskiej nomenklatury, podaje do tyłu albo w bok, podania do przodu można policzyć na palcach jednej ręki Co w związku z tym?
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 11, 2023 15:59:23 GMT 1
oooo w końcu się doczekałem, co prawda zawoalowanego, "strzelajmy w glony, szkoda tych mądrzejszych" to kogo proponujesz Akurat totalnych glonów bym nie ruszał (tych z grupy poniżej 10 postów), bo może same się zniechęcą i poodpadają. Ja bym z chęcią odjebał kogoś z grupy Janusz, Szu, Emma. Z czego ta ostatnia wydaje mi się najlepszym celem. Ewentualnie Wendesday. Trochę dziwne, tzn. wg mnie jest dużo podobieństw w grze Szu i kofoli. Jednego chcesz odjebać, drugiego byś nie ruszał. Antóra, trzymając się piłarskiej nomenklatury, podaje do tyłu albo w bok, podania do przodu można policzyć na palcach jednej ręki Co w związku z tym? no nic, sztuczne zamieszanie w temacie robisz
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 16:00:25 GMT 1
via mobile
Post by Wednesday Addams on Feb 11, 2023 16:00:25 GMT 1
Cocacola nie ma roli, spokojnie, można odjebać Skąd wiesz, szpieg wam sprawdził? Oczywiscie.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 16:02:30 GMT 1
via mobile
Post by Sarius on Feb 11, 2023 16:02:30 GMT 1
Skąd wiesz, szpieg wam sprawdził? Oczywiscie. Moim zdaniem Wednesday za bardzo się skupia na "odjebywaniu" a za mało na szukaniu poszlak. Zmieniła już zdanie kilkakrotnie i tylko dlatego, że trafił się lepszy obiekt do ataku
|
|
|
Post by bobek on Feb 11, 2023 16:03:50 GMT 1
kojarzy ktoś jakieś podanie do przodu gęgola?
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 16:03:53 GMT 1
via mobile
Post by Roy Orbison on Feb 11, 2023 16:03:53 GMT 1
Nie rozumiem do końca tego wysuwania Kofoli na pierwsze głosowanie, wydaje mi się, że są dużo lepsze cele na taki lincz z perspektywy długoterminowej strategii (wydaje mi się, że to ktoś, kto ogarnia, więc w razie bycia niewinnym odpalenie go tak szybko to będzie strata), ale z drugiej strony poddanie go presji może przynieść coś dobrego. Przeczytałem jego posty i mam dziwne odczucia. Mam wrażenie, że zawsze atakuje najprostsze cele, takie najbardziej oczywiste w danym momencie. oooo w końcu się doczekałem, co prawda zawoalowanego, "strzelajmy w glony, szkoda tych mądrzejszych" to kogo proponujesz Przecież on wcale tego nie napisał. Między glonami, a kimś, kto potencjalnie może ogarniać po rozwinięciu swojej gry w d2, d3 jest jeszcze sporą przestrzeń i to tam według mnie najlepiej walić w g1.
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 11, 2023 16:04:43 GMT 1
kojarzy ktoś jakieś podanie do przodu gęgola? mogę ci podać jak chcesz
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 16:08:30 GMT 1
via mobile
Post by Roy Orbison on Feb 11, 2023 16:08:30 GMT 1
Co jest złego w tym pytaniu o trójkę? Jeszcze żebym robił tylko to, to spoko. Ale tak to po prostu jedna z rzeczy, które robię czy planuję zrobić - zapytałem swojego podejrzanego, gościa, na którym mam głos, kogo by chciał odjebać, skoro Bobka uważa za kiepski cel do masówki. Pytanie o trójkę jest jak dla mnie właśnie trochę takim podaniem w bok, o którym napisał Gęgol. Mało ambitne, ale też nikt się nie przyczepi, że straciłeś, więc wygląda nieźle. Rączki czyściutkie. Nie jest tak, że robisz tylko to, ale w wielu miejscach to się powtarza.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 16:10:04 GMT 1
via mobile
Post by Roy Orbison on Feb 11, 2023 16:10:04 GMT 1
A Kofola i Szu to w ogóle zamierzają się pobronić czy niekoniecznie?
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 11, 2023 16:11:42 GMT 1
Ze zdziwieniem odkryłem, że Gęgula ma aż ponad 70 postów. Wydawało mi się, że z 20.
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 11, 2023 16:12:37 GMT 1
no ja z tobą miałem wczoraj podobnie, nie pamiętałem ani jednego, a miałeś ich już ze 30 takie życie
|
|