|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 17:42:55 GMT 1
via mobile
Post by Roy Orbison on Feb 11, 2023 17:42:55 GMT 1
Nie wiem co zostanie tekstem tej edycji, ale obstawiam, że coś z "MVP" w treści
|
|
|
Post by Janusz Lewandowski on Feb 11, 2023 17:42:58 GMT 1
Czy ktoś poza Mellerem i Antórą czują jakieś powiązanie trójki Środa, Lewy, Cocacola? Podaję dalej pytanie, bo to może być ważne dla rozgrywki. W każdym razie zastanawia mnie dlaczego żaden miastowy mędrzec, który zastanawia się nade mną i Addams nie rozważa opcji, w której ja i Addams reprezentujemy różne opcje. Nie podoba mi się to, bo Meller i Antóra nie powinni ulegać tak łatwym wnioskom, a niewątpliwie wniosek, że ja i Addams jesteśmy jednego koloru, bo się zgadzamy, jest łatwy. A ten łatwy wniosek może być niczym innym jak próbą zbudowania sobie mafijnego argumentu po linczu Kofoli, jeśli ta jest niewinna. To tak na przyszłość.
|
|
|
Post by Marcin Meller on Feb 11, 2023 17:44:15 GMT 1
Ależ ja bardzo poważnie biorę pod uwagę Januszu, że Addams jako winna wzięła Cię w obronę, by sobie wyrobić autorytet.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 17:44:53 GMT 1
via mobile
Post by Sarius on Feb 11, 2023 17:44:53 GMT 1
Dobra, powoli ogarniam o co tutaj chodzi. Meller jest detektywem, nie sojuszuje się z nikim, bo dobrze zna swoją wartość. Wednesday chyba za bardzo udaje swoją postać i stąd to takie spicy/sharp zachowanie dziewczynki i obrzucanie ludzi wyrokiem "odjebania". Bobek z gęgolâ prowadzą moim zdaniem zbyt koleżeńskie relacje jak na nieznanych sobie graczy. Niby się dopierdalaja do siebie, ale jednak jakimś cudem trzymają sztamę (może ze względu na podobną tematykę postaci), a może ze względu na inne powiązania. Moim zdaniem należy wykluczyć nieaktywnych na początku jako, że mało co wnoszą do naszego państwa. Wielki Szu np. Dostał linczem i w ogóle się do tego nie odniósł tak jakby pogodził się ze swoim losem.
|
|
|
Post by Marcin Meller on Feb 11, 2023 17:45:34 GMT 1
Czy wyobrażam sobie, że w mafii jest i Kofola i Addams?
Oczywiście.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 17:46:26 GMT 1
via mobile
Post by Wednesday Addams on Feb 11, 2023 17:46:26 GMT 1
A ja sobie przejrzałem posty sympatycznej skądinąd Wednesday Addams, bo miałem wrażenie, że w pierwszym etapie rozgrywki sadziła straszne mafijne pierdy, a z jakiegoś powodu z czasem chyba niektórzy jej odpuścili i zaczęli ją uniewinniać? I nie bardzo rozumiem dlaczego. On nic nie sugeruje, on po prostu nie ma nic do powiedzenia. Pytanie: dlaczego? To swoją drogą było do mnie, ale to zupełnie nieistotne już, dlaczego na tym etapie gry (a było to wczoraj) niewinny miałby musieć mieć coś (mądrego, ciekawego) do powiedzenia? Zawsze mnie bawi (a raczej alarmuje) oczekiwanie w pierwszych godzinach rozgrywki jakiejś mega jakościowej treści. Przecież to jest etap, na którym doskonale wiadomo, że nic nie wiadomo. Lewandowski niewinny, absolutnie zabraniam linczować. Wchodzi i wrzuca swoje wnioski w temacie bez zastanowienia. Nie wszystkie wnioski są słuszne, ale część z nich takSkąd wiesz, które są słuszne, a które nie są i dlaczego? A jeżeli po prostu te słuszne utożsamiasz z własnymi ocenami to (zakładając, że jesteś niewinna) jak to możliwe, że nie dopuszczasz do siebie możliwości, że się myślisz I TO NA TYM ETAPIE GRY, gdzie jak już pisałem cechą niewinnego jest raczej IMO to, że błądzi, nie jest pewien etc.? Meller: (...) 2. Wyraźnie podejrzewa ewidentnie czystych Addams i Lewandowskiego. Mafijny klasyk, wymienienie siebie samego/samej w gronie pewnych niewinnych, żeby zadziałać na podświadomość miastowych. Natomiast jest też trochę miastowych rzeczy, wiele interakcji, bezkompromisowe reakcje, bez przymilania się (np. wielokrotnie powtarzane, parafrazując, "pisałam już o tym, znajdź sobie, nie będę się powtarzać" itp.). Jakbym miał strzelać to bym powiedział, że to bardziej dobry mafiozo, niż słaby miastowy, ale to raczej i tak temat nie na dzisiaj (zresztą sam bym na nią dziś głosu chyba nie oddał, gwoli uczciwości). Pierwsze to jeszcze w „kreacji” na drugie odpowiadałam a trzecie mogę Ci wrzucić setkę takich postów niewinnych. Postaraj się bardziej
|
|
|
Post by Andrew Tate on Feb 11, 2023 17:47:07 GMT 1
Moim zdaniem jest to bzdura i nie da się wyciągnąć takiego powiązania A na pewno nie na tyle silnego, żeby opierac na nim pierwsze dni rozgrywki Nie rozumiem, dlaczego akurat ty protestujesz - rozumiem, że samą siebie uważasz za niewinną. Oddałaś swój głos na kokakolę, tak że jeżeli jest mafią, twoja wersja wydarzeń się uwiarygodnia. Dlaczego aż tak bardzo przeszkadza ci umieszczenie cię w tym "trójkącie"? Może np. wiesz, że kofola niewinna i takie rozumowanie zwróciłoby po linczu uwagę na ciebie?
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 17:47:46 GMT 1
via mobile
Post by Wednesday Addams on Feb 11, 2023 17:47:46 GMT 1
Czy wyobrażam sobie, że w mafii jest i Kofola i Addams? Oczywiście. To teraz to z dupy powiązanie jeszcze bardziej nie ma sensu xd
|
|
|
Post by Andrew Tate on Feb 11, 2023 17:48:48 GMT 1
Dobra, powoli ogarniam o co tutaj chodzi. Meller jest detektywem, nie sojuszuje się z nikim, bo dobrze zna swoją wartość. Wednesday chyba za bardzo udaje swoją postać i stąd to takie spicy/sharp zachowanie dziewczynki i obrzucanie ludzi wyrokiem "odjebania". Bobek z gęgolâ prowadzą moim zdaniem zbyt koleżeńskie relacje jak na nieznanych sobie graczy. Niby się dopierdalaja do siebie, ale jednak jakimś cudem trzymają sztamę (może ze względu na podobną tematykę postaci), a może ze względu na inne powiązania. Moim zdaniem należy wykluczyć nieaktywnych na początku jako, że mało co wnoszą do naszego państwa. Wielki Szu np. Dostał linczem i w ogóle się do tego nie odniósł tak jakby pogodził się ze swoim losem. summon gęgol, kaczor chyba tego postu szukał na siłę od początku edycji
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 17:49:22 GMT 1
via mobile
Post by Wednesday Addams on Feb 11, 2023 17:49:22 GMT 1
A na pewno nie na tyle silnego, żeby opierac na nim pierwsze dni rozgrywki Nie rozumiem, dlaczego akurat ty protestujesz - rozumiem, że samą siebie uważasz za niewinną. Oddałaś swój głos na kokakolę, tak że jeżeli jest mafią, twoja wersja wydarzeń się uwiarygodnia. Dlaczego aż tak bardzo przeszkadza ci umieszczenie cię w tym "trójkącie"? Może np. wiesz, że kofola niewinna i takie rozumowanie zwróciłoby po linczu uwagę na ciebie? Nie wiem, czy kofola niewinna i chętnie na kofolę zagłosuje, bo myślę, że jest w mafii. Ale jeśli się okaże że kofaola jednak niewinna i potem miałabym ginąć ja to jest to katastrofa dla miasta i tego chciałabym uniknąć
|
|
|
Post by Marcin Meller on Feb 11, 2023 17:50:29 GMT 1
Czy wyobrażam sobie, że w mafii jest i Kofola i Addams? Oczywiście. To teraz to z dupy powiązanie jeszcze bardziej nie ma sensu xd Dlaczego? Jeśli Lewandowski niewinny, to sytuacja w której jeden winny go punktuje, a drugi bierze w obronę, po czym ten drugi atakuje pierwszego, jest z punktu widzenia mafii całkiem spoko. Zarówno zbyt łatwe punktowanie jak i zbytnie bronienie Lewandowskiego na tym etapie wydaje się podejrzane. Jeśli Lewandowski winny to Kofola pewnie jednak niewinny. Twojej winy to nie wyklucza. Wiesz to, dlatego tak bardzo nie chcesz by ruszać ludzi w tym takim trójkącie.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 17:50:33 GMT 1
via mobile
Post by Sarius on Feb 11, 2023 17:50:33 GMT 1
A na pewno nie na tyle silnego, żeby opierac na nim pierwsze dni rozgrywki Nie rozumiem, dlaczego akurat ty protestujesz - rozumiem, że samą siebie uważasz za niewinną. Oddałaś swój głos na kokakolę, tak że jeżeli jest mafią, twoja wersja wydarzeń się uwiarygodnia. Dlaczego aż tak bardzo przeszkadza ci umieszczenie cię w tym "trójkącie"? Może np. wiesz, że kofola niewinna i takie rozumowanie zwróciłoby po linczu uwagę na ciebie? Może Adams rzuca oskarżenie na kofole tylko dlatego, że był linczowany i uważa go za łatwy cel. Ja rozumiem, że gracze tutaj są raczej doświadczeni, ale nie należy wykluczać tak prostej taktyki typu szybkie wyrzucenie najsłabszych ogniw żeby odrzucić podejrzenia od siebie
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 17:52:15 GMT 1
via mobile
Post by Wednesday Addams on Feb 11, 2023 17:52:15 GMT 1
To teraz to z dupy powiązanie jeszcze bardziej nie ma sensu xd Dlaczego? Jeśli Lewandowski niewinny, to sytuacja w której jeden winny go punktuje, a drugi bierze w obronę, po czym ten drugi atakuje pierwszego, jest z punktu widzenia mafii całkiem spoko. Zarówno zbyt łatwe punktowanie jak i zbytnie bronienie Lewandowskiego na tym etapie wydaje się podejrzane. Jeśli Lewandowski winny to Kofola pewnie jednak niewinny. Twojej winy to nie wyklucza. Wiesz to, dlatego tak bardzo nie chcesz by ruszać ludzi w tym takim trójkącie. A może, geniuszu, skoro uważam, że Lewy niewinny i skoro wiem, że ja niewinna, to uważam za szkodliwe robienie trójki w której wiem, że jest dwóch niewinnych?
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 11, 2023 17:53:01 GMT 1
Dobra, powoli ogarniam o co tutaj chodzi. Meller jest detektywem, nie sojuszuje się z nikim, bo dobrze zna swoją wartość. Wednesday chyba za bardzo udaje swoją postać i stąd to takie spicy/sharp zachowanie dziewczynki i obrzucanie ludzi wyrokiem "odjebania". Bobek z gęgolâ prowadzą moim zdaniem zbyt koleżeńskie relacje jak na nieznanych sobie graczy. Niby się dopierdalaja do siebie, ale jednak jakimś cudem trzymają sztamę (może ze względu na podobną tematykę postaci), a może ze względu na inne powiązania. Moim zdaniem należy wykluczyć nieaktywnych na początku jako, że mało co wnoszą do naszego państwa. Wielki Szu np. Dostał linczem i w ogóle się do tego nie odniósł tak jakby pogodził się ze swoim losem. summon gęgol, kaczor chyba tego postu szukał na siłę od początku edycji no elo, ale że co, bo trochę nie skumałem o co chodzi z tym "na siłę"
|
|
|
Post by Marcin Meller on Feb 11, 2023 17:54:29 GMT 1
Dlaczego? Jeśli Lewandowski niewinny, to sytuacja w której jeden winny go punktuje, a drugi bierze w obronę, po czym ten drugi atakuje pierwszego, jest z punktu widzenia mafii całkiem spoko. Zarówno zbyt łatwe punktowanie jak i zbytnie bronienie Lewandowskiego na tym etapie wydaje się podejrzane. Jeśli Lewandowski winny to Kofola pewnie jednak niewinny. Twojej winy to nie wyklucza. Wiesz to, dlatego tak bardzo nie chcesz by ruszać ludzi w tym takim trójkącie. A może, geniuszu, skoro uważam, że Lewy niewinny i skoro wiem, że ja niewinna, to uważam za szkodliwe robienie trójki w której wiem, że jest dwóch niewinnych? skoro jesteś niewinna to co masz do stracenia poza byciem MVP rozgrywki?
|
|
|
Post by Gęgul Gęg on Feb 11, 2023 17:55:13 GMT 1
napędzam masówkę na następną osobę, która użyje "MVP"
|
|
|
Post by Andrew Tate on Feb 11, 2023 17:55:14 GMT 1
summon gęgol, kaczor chyba tego postu szukał na siłę od początku edycji no elo, ale że co, bo trochę nie skumałem o co chodzi z tym "na siłę" z sugestią walenia w glony, którą widziałeś w postach na inny temat
|
|
|
Post by Marcin Meller on Feb 11, 2023 17:55:48 GMT 1
I przede wszystkim skąd przekonanie o niewinności Lewandowskiego? Tak silne uniewinnienie na tym etapie, gdy ten pisał mafijne posty może świadczyć o dwóch rzeczach - albo masz z nim jakis kontakt poza forum albo jesteś w mafii i wiesz kto jest niewinny.
|
|
|
Post by Viktor Tsoi on Feb 11, 2023 17:56:05 GMT 1
A może, geniuszu, skoro uważam, że Lewy niewinny i skoro wiem, że ja niewinna, to uważam za szkodliwe robienie trójki w której wiem, że jest dwóch niewinnych? skoro jesteś niewinna to co masz do stracenia poza byciem MVP rozgrywki? To daj się przegłosować.
|
|
|
Rozgrywka
Feb 11, 2023 17:58:28 GMT 1
via mobile
Post by Wednesday Addams on Feb 11, 2023 17:58:28 GMT 1
A może, geniuszu, skoro uważam, że Lewy niewinny i skoro wiem, że ja niewinna, to uważam za szkodliwe robienie trójki w której wiem, że jest dwóch niewinnych? skoro jesteś niewinna to co masz do stracenia poza byciem MVP rozgrywki? Serio pytanie? Nie interesuje Cię to, czy zlinczowany będzie winny czy niewinny? A głód mvp to akurat bardziej wyczuwam od Ciebie
|
|